Cum sa ne imbunatatim cunoasterea religiei
Uneori auzim diverse predici sau dezbateri ale unor subiecte si ne vine in minte...stiam asta!
Insa studiul nostru este de multe ori limitat si stim cu adevarat prea putin din semnificatia Quranului,despre motivele revelatiei surelor...despre povestile din Quran....
Inshaa ALLAH doresc ca acest subiect sa fie in primul rand unul care sa ne ajute sa impartasim lucrurile minunate pe care le invatam din religia naostra...astazi am asistat Gratie lui ALLAH Ta`aala ,alhamdulillah la una din minunatele lectii ale sehului cu care invatam.
Sper si ma rog la ALLAH sa ne faca pe toti dintre cei placuti si dragi Lui,Inshaa ALLAH!
Ayatul Kursii
Odata Profetul l-a intrebat pe Ubay (companionul care stia cel mai bine Quranul) :
Care verset este cel mai important din Quran?
Si acesta a raspuns ALLAH si Profetul Sau stiu cel mai bine.
Si Profetul l-a intrebat a doua oara si acesta a raspuns la fel,apoi a treia oara ,de trei ori
l-a intrebat Profetul pe companion aceasta intrebare si in cele din urma acesta a raspuns Ayatul Kursii
Atunci Profetul a luat mana acestui om si a pus-o in dreptul inimii sale si i-a spus Felicitari,ai gasit(inteles).
Acest verset este cel mai important,cel mai grav,cel mai plin de sens din tot Quranul;pentru ca in el este vorba de ALLAH ,de numele,de calitatile Sale
Si cine citeste acest verset inainte de culcare este protejat de orice rau pana la ivirea diminetii .
Intr-o zi Profetul i-a poruncit lui Abu Huraira sa pazeasca un copac si Abu Huraira s-a dus si a gasit in toiul noptii un om care venea sa fure de acolo,l-a prins si i-a spus acelui om ca-l va duce la Profet ,dar acesta s-a jurat ca n-o sa se mai intample si ca facea acest lucru pentru ca era stramtorat,ca sa-si hraneasca familia;atunci Abu Huraira l-a iertat si dimineata cand a venit la Profet acesta l-a intrebat ce s-a intamplat si Abu Huraira i-a povestit ce se intamplase,atunci Profetul i-a spus :Te-a mintit (spunandu-i ca nu va mai repeta greseala).Abu Huraira s-a dus si in noaptea urmatoare si a asteptat,la un moment dat omul acela a venit iar ca sa fure si din nou a inceput sa se scuze si sa se justifice si s-a jurat ca de data asta nu va mai face ,dar sa nu-l duca in fata Profetului.Abu Huraira l-a lasat din nou si dimineata Profetul l-a intrebat Ce ai facut cu prizonierul tau?
Si Abu Huraira i-a povestit din nou si Profetul i-a spus Te-a mintit.
Si chiar asa s-a intamplat
.in urmatoarea noapte acel om a aparut din nou insa i-a spus lui Abu Huraira :Te voi invata ceva un verset care te va proteja ,numai lasa-ma sa plec.Si l-a invatat Ayatul Kursii.
Cand dimineata Abu Huraira a venit la Profet si i-a povestit ce s-a intamplat acesta i-a spus :Ti-a spus adevarul.
Ceea ce este surprinzator este ca acel om era
seitan!
Si aceasta poveste este plina de insemnatate si ne ofera multe lectii.
1. In primul rand ar trebui sa ne gandim si sa tragem o invatatura puternica din aceasta pilda
cata incredere aveau companionii in Profet si cum il ascultau,ei nu indrazneau sa tagaduiasca vorbele sale.
2. Un credincios trebuie sa fie atent intotdeuana la ceea ce este in jurul sau si sa gaseasca realitatea acolo unde ea exista.Sa ia ceea ce este bun chiar si de la necredinciosi(fireste folosind acest bun doar in mod Islamic)
3. Atunci cand citim Ayatul Kursii seara la culcare ,sau noaptea ,suntem protejati de orice rau pana dimineata .
Cand ne gandim la semnificatia acestui verset noi trebuie sa fim foarte atenti la modul in care ni-L imaginam pe ALLAH Ta`aala.
Si orice lucru,cerurile si pamantul ,galaxiile sunt in comparatie cu Tronul Lui precum un inel fata de intregul desert.
Imamul Zahary a spus :
Cand vorbim de ALLAH trebuie sa nu uitam aceasta regula ;orice te-ai gandit sau ti-ai imaginat despre ALLAH (adica modul in care arata,cum este,ce face
) nu este asa!
Pentru ca ALLAH Ta`aala este nelimitat in timp ce toate simturile noastre sunt limitate,nimeni nu L-a vazut si El nu se aseamana cu nimic
.
A spus ALLAH Ta`aala (Hadis Qudsi) :
Ganditi-va la creatiile Mele si nu va ganditi la infatisarea Mea pentru ca nu veti putea
Am putea sa meditam la Numele Lui ALLAH Ta`aala caci ele fac parte din credinta noastra in ALLAH.
Si am putea sa meditam la creatiile Sale si astfel cu voia Sa ,inshaa ALLAH sa ne apropiem de El.
Mashaa ALLAH sarah(mami)-ALLAH sa te rasplateasca
Biism ALLAH Ar-Rahman Ar-Rahim
Juramantul in Islam este numai pe ceva sfant si omul nu poate jura decat pe ALLAH swt .
Insa ALLAH swt poate jura pe orice si deseori in Quran intalnim acest juramant pe care ALLAH il face -pe luna,pe stele,pe soare,pe ziua de apoi,pe noapte,pe zi
Acest juramant este ceva foarte important si -----streaza ca cel pe care se jura este un lucru foarte mare si foarte important,insa si mai imp[ortant este ca cel ce jura este Cel mai mare.Subhanna ALLAH!
Subhanna ALLAH daca ne gandim la noapte si cum vine ea si se asterne peste tot de nu mai ramane nicio farama de lumina si nimeni nu o mai poate aduce inapoi.
Spune:Ce credeti voi?Daca ALLAH ar asterne peste voi o noapte nesfarsita pana in Ziua Invierii ,care dumnezeu in afara de ALLAH
v-ar aduce voua lumina?Oare voi nu auziti?(Surat Al-Qasas:71)
Noaptea este momentul cand toata lumea se retrage si fiecare se retrage alaturi de iubitul lui.
Cei care stau noaptea si-l adora pe ALLAH swt vor primi mare rasplata din partea Lui.
In ultima parte a noptii ALLAH Ta`aala coboara in cerul cel mai de jos (cerul pamantului) si intreaba cine se roaga la El si El le va implini rugile lor si la sfarsitul noptii ei vor fi iertati,a spus ALLAH Ta`aala :
Relatat de catre Abu Huraira ,(ALLAAH sa fie multumit de el) care a spus ca Trimisul lui ALLAH :009: a spus :
Domnul Nostru coboara in fiecare noapte in cerul pamantului unde ramane pana la final in cea de-a treia parte a noptii si spune :Cine se roaga la Mine ca sa- raspund?Cine imi ca sa-i dau ?Cine imi cere iertare ca sa-l iert?
Relatat de al-Bukhari (si deasemenea de Muslim, Malik, at-Tirmidhi si Abu Dawud).
In versiunea lui Muslim Hadith-ul se termina cu cuvintele:Si apoi El ramane pan a ce lumina zorilor straluceste.
Era odata o femeie care facea foarte multe acte de ibada si ea spunea :Nimeni nu are un iubit cum am eu si nimeni nu are in inima mea un loc atat de important cum are El,eu nu il vad dar in inima mea nu este decat El.
Noaptea este foarte importanta la ALLAH Ta`aala ,in timpul zilei oameni alearga pentru a isi asigura cele de trebuinta si ptr a rezlva problemele vietii ,insa sa ne amintim cum Profetul :009:statea noaptea si facea salat pana i se umflau picioarele ,cand un companion l-a intrebat de ce face asa el a spus :
Oare sa nu fiu eu un rob multumitor?
Si a spus ALLAH
Cine vine spre mine un pas Eu vin spre el alergand
Cu cat noi ne apropiem mai mult de ALLAH cu atat El este mai aproape de noi ,caci El vine catre noi si cine il cheama pe ALLAH ,El raspunde cererii lui :
Si daca te intraba robii mei despre Mine,Eu sunt aproape ,raspund rugii celor care Ma cheama ,atunci cand Ma cheama,atunci cand Ma cheama,dar si ei sa-mi raspunda sis a creada in Mine.Poate ca vor fi bine calauziti!(Surat Al- Baqara :186)
Cine vrea sa faca bine trebuie sa fie aproape de ALLAH swt ,sa profite de cele mai importante zile ,de Ramadan,de primele 10 zile ale lunii dhul hijj cand se deschis portile Raiului si se inchid portile Iadului si se iarta pacatele .Si ce trebuie noi sa facem ?Sa abandonam aceasta lume si placerile ei trecatoare si sa ne indreptam catre ALLAH Ta`aala,sa mergem catre El asa cum ne-a poruncit.Profetul :009: in luna Saban tinea post si a spus A`ysha raa :
El obisnuia sa posteasca pana ne gandeam ca va posti mereu ,apoi nu mai postea pana ne gandeam ca nu va mai posti ,dar niciodata nu l-am vazut in nicio luna postind mai mult decat in luna Shaban si el obisnuia sa posteasca inatreaga luna in afara de cateva zile.
A spus Profetul :009: ca in acesta luna se ridica la ALLAH swt tot binele ce l-am facut si el dorea ca acest bine sa se ridice la ALLAH swt. Este o luna foarte importanta ptr ca in ea omul trebuie sa inceapa pregatirea ptr Ramadan tot asa cum un sportiv face antrenament inainte de o competitie foarte importanta,daca el nu va fi pregatit sansele sa castige sunt mici
.
Cei care sunt zagarciti cu timpul,sanatatea,banii lor si nu au timp ptr religie si cred ca ei sunt destul de bogati si nu au nevoie de ALLAH swt si nu cred in Ziua de Apoi vor fi pusi pe un drum foarte greu si cand ei vor ajunge in Iad nu le vor fi de folos nici mintea,nici banii,nici sanatatea .
Adorarea lui ALLAH swt inseamna a te supune Lui in ceea ce a cerut si a impus pentru noi. :give_rose: :give_rose: :give_rose: :give_rose:
(Va continua Inshaa ALLAH cu voia lui ALLAH Ta`aala )
Daca nu iti e rusine fa ce vrei!!!!!!!!
[COLOR="SeaGreen"]Biism ALLAH Ar-Rahman Ar-Rahim
Rusinea
Este cea mai buna educatie pe care ne-a dat-o noua Islamul.
Haia-rusine,de la ea vine si cuvantul haiat viata .
Rusinea si credinta sunt unul si acelasi lucru,daca cade una ,cade si cealalta si daca exista una exista si cealalta.
Rusinea este mai buna decat toate celelalte
Rusinea aduce numai bine
Daca nu te sfiesti , fa ce poftesti.
Omului credincios ii este rusine de ALLAH swt caci El il vede si il asculta.
ALLAH Ta`aala a trimis omului ingeri care inregistreaza totul,indiferent ca este o fapta buna sau una rea.
Exista oameni care atunci cand raman singuri din teama de a nu face ceva rau citesc Quran,se roaga.
De cine trebuie sa ne rusinam ?
In primul rand de ALLAH Ta`aala,aceasta este cea mai inalta forma de sfiala si ea provinde din doua lucruri :
- 1. Sa vezi bunatatea inzestrarii de la ALLAH si aceasta cuprinde tot ce are omul:familie,mancare,apa,toate darurile si mai ales modul in care ALLAH ne da toate acestea
- 2. Din rusinea fata de oameni.
Odata un om a venit la Profet :009: si l-a intrebat fata de cine poate sa-si arate partile corpului care sunt interzise expunerii si Profetul i-a raspuns :Daca ai putea , sa nu vada nimeni. .Chiar daca omul este apparent singur,alaturi de el sunt ingerii.
Abu Bakr raa a spus :Jur ca ma spal singur si ma ghemuiesc de rusine fata de ALLAH T`aala.
Adam si Eva au fost creati de ALLAH si au fost lasati in Rai fara vestminte,goi,dar seitan i-a ispitit .
Odata Profetul :009: statea in casa lui Osman cu picioarele intinse si a intrat Abu Bakr ,l-a salutat,apoi a intrat Omar ,l-a salutat dar la intrarea niciunuia dintre ei Profetul :009: nu si-a tras picioarele,insa atunci cand a intrat Osman si-a tras picioarele .
Aysha s-a mirat si l-a intrebat de ce atunci cand a venit Osman si-a tras picioarele si el a raspuns :Cum sa nu imi fie mie rusine de de cel de care ingerii se rusineaza.Osman este numit (in cer) cel de care ingerii se rusineaza ;el niciodata nu a fost complet dezbracat.
Chiar ALLAH Ta`aala.se rusineaza de rob atunci cand ii cere ceva sa nu-i dea.
Iar Profetul :009: a fost precum a relatat Aysha mai rusinos ca o fata mare .
Rusinea este cea mai buna educatie a islamului.
ALLAH Ta`aala si ingerii se rusineaza si noi ar trebui sa il avem ca exemplu pe Profet :009: care era foarte rusinos .
Fiecare comunitate a avut ceva renumit pentru ea ,iar comunitatea musulmana este renumita pentru rusine
Daca omul nu mai are rusine atunci ne putem astepta de la el la orice.
In primul rand trebuie sa ne fie rusine fata de ALLAH sa nu facem ceva ce ne-a interzis ,iar apoi trebuie sa ne fie rusine de oameni.
Profetul :009: a spus odata unui companion:
Daca vrei sa faci un lucru rau ,uita-te la un om renumit(bun) si nu-l asculta in ceea ce spune bine.
Daca noi avem exemple intre noi,oare cum nu putem sa-l ascultam pe ALLAH Ta`aala?
Odata Profetul :009: a vazut un om care-l certa pe fratele lui deoarece ii era rusine si i-a spus acestui :Lasa-l , pentru ca rusinea face parte din credinta.
Insa nu trebuie sa ne fie rusine sa spunem adevarul,sa invatam,in dobandirea stiintei.
Stiinta se pierde pentru cei care nu intreaba fie din mandrie fie de rusine si acestia nu vor invata niciodata.[/COLOR]
Re: Cum sa ne imbunatatim cunoasterea religiei
asalamu aleikom wa rahmatulah w barakatu
Masha Allah Masha Allah deci sunteti extraodrinare.Allah sa va rasplateasca ptr efortul depus
Vreau sa spun ca mare dreptate aveti in tot ceea ce ati scris Allah e mare ,(Allah nu schimba un suflet pana nu vede ca dorim schimbare)
Vreau sa va marturiesc ceva inshAllah ceva extraordinar ce mi-i s-a intamplat alhamdulilah si ii multumesc lui Allah
Acum vreo 3 luni cred tot am avut discutii cu crestini si simteam ca nu fac fata ma enervam cand ii auzeam ceea ce debitau si nu stiam cum sa vorbesc,nu stiu, fugeau cuvintele de mine intr-o veselie.Apoi cand ramaneam singura ma rugam lui Alah sa ma ajute sa pot vorbii despre islam...sa ma asculte lumea.Eram distrusa.Apoi am citit desppre comportamntul pofeului (swws) si am incercat sa iau invataturi..dar bineainteles nu a mers asa cu una cu doua:D trebuia sa ma chinui putin...dar oricum in sufletul meu imi doream sa scap de rusinea fata de oameni ptr a spune ceva adevarat(religie)..si la un moment dat sa ma aflu la mosqee vorbind::36_1_21: le-am spus feteler care nu au internet daca vor le transcriu ceea ce facem noi la lectii si punem o zi din saptamana sa ne intalnim.EH si nu imparteam foi...trebuia sa citesc.Asa am si facut alhamdulilah si acesta a fost punctul de plecare.apoi am inceput din ce in ce mai mult sa ma interesez de soarta muslmanilor,celor nou veniti in islam si Allah Subhana W Taala m-a ajutat,m-a ajutat sa scap de rusine,m-a ajutat sa sa-mi iasa cuvintele din gura..va spun sincer cateodata ma intrebam wawww eu am spus-o:)) Alah e mare..mesajul meu catre cei care sunt cum am fost e sa inceapa sa vorbeasca sa vorbeasca cu cel mic,cu cel mare,cu pisica cu bunika...nu conteaza...VORBITI DESPRE ISLAM IN MODUL CEL MAI BLAND.....din pctul meu de vedere asta e cheia conversatiei BLANDETEA.
Sper ca nu am vb mult..hahaha va iubesc ptr Allah Taala TINETI-O TOT ASA SI IMPATASITI EXPERIENTE CA SA INVATAM DIN ELE INSHALLAH
Iman ,ce ma bucur sa te citesc.Ai ajuns cu bine inshaAllah?Spune-ne cum e acolo,ce face iubita Salma?
asalamu aleikom w rahmatulah w barakatu
da alhamdulilah am ajuns cu bine..avem deja o luna..inshAllah marti ne mutam la apartamentu nostru
e bine alhamdulilah e mai bine ca la Romania..si salma e f fericita
va pup Alah sa va pazeasca inshaAllah
Quote:
Originally Posted by
iman99
da alhamdulilah am ajuns cu bine..avem deja o luna..inshAllah marti ne mutam la apartamentu nostru
Wa Alaykum Assalam wa Rahmatullahi wa Barakatuhu!
Allah sa va binecuvanteze cu tot ce e mai bun, Iman...
:give_rose: :give_rose:
~~~
ma bucur ca sunteti bine :)
Quote:
Originally Posted by
iman99
assalamu alaikum wa rahmatu-llahu ta'ala wa barakatuhu
draga surioara, Allah subhanahu wa ta'ala sa va binecuvinteze hijrah , inshaallah, amin!!!!...
si fie ca Allah subhanahu wa ta'ala sa ne-o inlesneasca si noua ,celorlalti, inshaallah!!!!
http://i19.photobucket.com/albums/b1...schid/amen.gif