Notices

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 18
  1.  
    Deosebit Mariyah's Avatar
    am o intrebare? Lui Allah conform Coranului ii place ca omul sa faca multi copii??

2.  
    Harnic
    Quote Originally Posted by nazirah View Post
    am o intrebare? Lui Allah conform Coranului ii place ca omul sa faca multi copii??
    daca nu i-ar place nu i-ar da.Numai EL poate crea omul!!!!!!!!!!

CE INTREBARE????!!!!!!!!!!!!!!!!

3.  
    asta scrie in Coran sau sunt propriile tale cuvinte?
    am cerut raspuns din Coran

4.  
    Harnic
    asta scrie in Coran sau sunt propriile tale cuvinte?
    am cerut raspuns din Coran
    In CORAN spune sa nu omoram copii din teama saraciei.

Asta inseamna ca este pacat sa ne ferim de sarcina inclusiv sa ne ferim de avort =sa nastem cat ne da DUMNEZEU

5.  
    de ce am intrebat pt ca am descoperit recent:

1. Va abate goana dupa inmultire
    2. Pana cand veti vizita mormintele
    ...
    6. Voi veti vedea iadul
    ( Sura inmultirii 102:1-2:6)

Sura inmultirii : cu sensul de goana duipa inavutire si dupa zamislirea unui nr cat mai mare de copii

Goana dupa inmultirea progeniturilor va indeparteaza de la supunere fata de Allah.

6.  
    moderator daniela_muslimah's Avatar
    de ce am intrebat pt ca am descoperit recent:

1. Va abate goana dupa inmultire
    2. Pana cand veti vizita mormintele
    ...
    6. Voi veti vedea iadul
    ( Sura inmultirii 102:1-2:6)

Sura inmultirii : cu sensul de goana duipa inavutire si dupa zamislirea unui nr cat mai mare de copii

Goana dupa inmultirea progeniturilor va indeparteaza de la supunere fata de Allah.

De-asta sunt eu tot mai mult pro-traudcere Tafsir

~~~

Ai inteles gresit, Anamaria..

Nu e vorba ca lui Allah nu ii place ca omul sa faca multi copii si asta conform Qur'an-ului...

(de-asta nu e traducerea buna, nu fiindca ar fi "indulcita"_cum pretinde d-l "Ortodox", ci fiindca e "slaba"... )

Versetele se refera la altceva...

si anume la faptul ca

Rivalitatea in lucrurile lumesti, ingamfarea in a avea avere cat mai mult, copii cat mai multi, te distrag de la supunerea fata de Allah...

Cat priveste interpretarea versetului, in autoritatea lui Ibn 'Abbas, a spus despre interpretarea a ceea ce a zis Allah: "Rivalitatea in castigul lumesc (in inmultirea celor lumesti) te distrag): a te lauda cu propria stare si descendenta te-au distras..

~~~

Privind ritmul acestei sure...

tonul creste treptat.. tonul avertizeaza...

volumul vocii creste pana la limita: "Rivalitatea_Intrecerea in castigul lumesc va distrag (abat) pana cand veti vizita mormintele."

Voi, cei care va incantati si ingaduiti in rivalitatea pt avere, copii si placeri ale acestei vieti - din care cu siguranta veti pleca! Voi, cei ce sunteti absorbiti de ceea ce aveti, nepreveniti de ceea ce vine mai apoi! Voi, cei care veti lasa obiectul acestei rivalitati (goane) si ceea in ce cautati mandrie si veti merge intr-un loc stramt unde nu e nici rivalitate, nici mandrie! Treziti-va si priviti in jur, cu totii! Caci, intr-adevar, rivalitatea pentru castigul lumesc
    "va abate pana cand veti vizita mormintele."

Deci nu se refera la a avea copii multi, ci la semetia de a avea cat mai multe lucruri lumesti (printre care si copii), la vanitatea si la lauda cu acestia...

dar daca ai copii multi, cati iti daruieste Allah si te straduiesti sa-i cresti ca dreptcredinciosi.. eu nu vad nici un pacat..

si Allah 'Alim...

(va rog mult, sa explice cineva care stie mai bine )

-------------

Din Tafsir Al-Jalalayn, Tafsir Ibn Abbas... "In umbra Qur'an-ului" (Sayyid Qutub)

http://www.altafsir.com/Tafasir.asp?...o&LanguageID=2

http://www.islamworld.net/qutb/shade.html
    "Pentru aceia care raspund Domnului lor si implinesc Rugaciunea [As-Salat], iar pentru treburile lor [tin] sfat laolalta si dau Dania [Az-Zakat] din cele cu care ii inzestram." (Surat Ash-Shura_Sura "Sfatului" (42):38)

7.  
    daniela asta nu e inventia mea ci exact ce am gasit in ultima editie a coranului editat de liga islamica. Mi l-au dat cei de la Taiba , m-as mai uita odata in el sa vad de n-am gresit insa dar cred ca nu -l mai am. A disparut miraculos aseara.

8.  
    Membru Special Anna's Avatar
    daniela asta nu e inventia mea ci exact ce am gasit in ultima editie a coranului editat de liga islamica. Mi l-au dat cei de la Taiba , m-as mai uita odata in el sa vad de n-am gresit insa dar cred ca nu -l mai am. A disparut miraculos aseara.
    il am eu si m-am uitat special la surah ca sa vad ce explicatii sunt date jos si este exact cum ai scris u nazirah...asa e in Coranul editia 4
    sora mea Daniela ti-a scris asa frmos mashAllah si Allah sa o rasplateasca
    sper ca ai inteles acuma despre ce e vb
    In the Name of Allah, the Most Beneficent, the Most Merciful.

9.  
    Deosebit
    Nazirah,draga mea,referitor la metodele contraceptive,gasesti un capitol special dedicat acestui subiect in "Miracolele Qur'an-ului in medicina".Este valabila on-line pe "islamul azi".Deasemeni,daca nu ma insel,tot acolo se vorbeste si despre ceea ce ne spune Qur'an-ul referitor la problemele ecologice(daca nu,la miracolele in geografie,poti gasi).

In principiu,pe foarte scurt,planificarea familiala nu este interzisa de catre Islam.DAR,este pacat sa invoci motivul saraciei,de exemplu,NU insa si motivul de a nu fi capabil sa educi bine prea multi copii!
    Numai faptul ca se cere ca un copil sa fie alaptat pentru doi ani(deci,in timpul asta,cel putin, nu ai cum sa mai ai inca un copil!!!) ar trebui sa dea de gandit!

In rest,Daniela,masha Allah,ti-a explicat foarte bine cum sta treaba cu versetele in discutie.

Ca orice societate umana,si aceasta societate se confrunta cu destule probleme,fara discutie!Dar,crede-ma,te rog,de fiecare data cand este sa formulez o critica(si mi se-ntampla destul de des,spre disperarea celor ce ma au pe-aici ca vecina ),gasesc ca problema vine tocmai din nerespectarea Islamului,din neintelegerea lui corecta!!!
    "Allah nu schimba starea unor oameni pana ce ei nu schimba ceea ce se afla in sufletele lor."(13:11)

10.  
    moderator daniela_muslimah's Avatar

Pai, Anamaria.. eu n-am zis c-ar fi inventia ta...

mai uita-te odata la inceputul mesajului meu:

"De-asta sunt eu tot mai mult pro-traudcere Tafsir

~~~

Ai inteles gresit, Anamaria..

Nu e vorba ca lui Allah nu ii place ca omul sa faca multi copii si asta conform Qur'an-ului...

(de-asta nu e traducerea buna, nu fiindca ar fi "indulcita"_cum pretinde d-l "Ortodox", ci fiindca e "slaba"... )
    "

~~

Din cauza traducerii (chiar daca cei care fac traducerea nu vor deloc acest lucru si Allah sa-i rasplateasca pentru intentiile si efortul lor) se produc neclaritati... (nu numai in romana.. si in engleza... )

De-asta am si cerut ajutorul cuiva care stie mult mai bine..
    sa explice mai clar

(cineva care stapaneste limba araba.... Insha'a Allah)

"Pentru aceia care raspund Domnului lor si implinesc Rugaciunea [As-Salat], iar pentru treburile lor [tin] sfat laolalta si dau Dania [Az-Zakat] din cele cu care ii inzestram." (Surat Ash-Shura_Sura "Sfatului" (42):38)

Page 1 of 2 12 LastLast
Thread Information
Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)