Notices

Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 23
  1. Islamul si ... pisica 
    Membru Special Abdul Rahman's Avatar
    In numele lui Allah Cel Milostiv, Indurator !

Pisica s-a alaturat omului mult mai tirziu decit alte animale de casa. Egiptenii au fost , probabil , cei care au ajutat pentru prima data pisicile sa ocroteasca recolta de cereale de soareci si sobolani.
    Pisicile salbatice au apreciat oferta si se alatura mai departe omului intr-o relatie ambiotica.

Astazi, multi dintre noi avem o pisicuta in casa sau in curte. Sau chiar mai multe.

Insa, odata cu achizitia unei pisici in locuinta, am primit nu numai un tovaras de joaca, atent, cu personalitate proprie, de la care sa avem mute bucurii, dar ne-am asumat in acelasi timp raspunderea pentru ingrijirea acestei vieti care depinde de noi.

Ce ne facem, insa, daca in timpul rugaciunii pisica tocmai trece prin fata noastra, se aseaza pe covoras sau chiar doreste sa se joace cu noi ? Anuleaza toate aceste gesturi ale micutului animal rugaciunea noastra ?

Sunt cateva dintre intrebarile la care vom incerca sa raspundem in acest scurt articol.

Dupa cum se stie, rugaciunea musulmanului este anulata daca unul dintre urmatoarele trei lucruri mentionate de Profet (pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa !) trec prin fata celui care se roaga. El a spus : 'rugaciunea este anulata de catre femeie, magar sau de catre un caine' (relatat de Muslim, 511)

Cu toate acestea, cel care urmeaza sa infaptuiasca rugaciunea trebuie sa ia masuri radicale ca nimic sa nu treaca prin fata lui in urmatoarele minute.

Mai mult, pisica este un animal 'pur' (taahir) si plecand de la aceasta, daca o pisica bea apa dintr-un vas in care se afla apa, acel vas nu devine impur.

Aceasta afirmatie are la baza, de asemenea, un hadis relatat de al-Tirmidhi (Allah fie multumit de el !). Astfel, Kabshah bint Ka’b ibn Maalik a fost odata in casa lui Abu Qutaadah si a spus :

'Ka'b ibn Maalik a intrat si eu am pregatit apa pentru el sa faca wudoo'. Insa o pisica a intrat si a inceput sa bea din apa aceasta, moment in care el a inclinat vasul ca sa o ajute sa bea si mai bine.

M-a vazut ca ma uit lung la el si a zis :

Ti se pare ciudat ceea ce fac, nu-i asa ? Iar eu am spus :
    Da...
    El, insa, a explicat :
    Mesagerul lui Allah – pacea si binecuvantarea fie asupra sa ! – a spus ca ele nu sunt necurate.

Allah Preainaltul stie cel mai bine !
    "In ziua aceasta, am desavarsit religia voastra si am implinit harul Meu asupra voastra si am incuviintat Islamul ca religie pentru voi !" (5 : 3)

2.  
    Deosebit hannen's Avatar
    Este prima data cind aud asa ceva in leg. cu pisica.
    Stiam ca intr-o casa in care exista animal ,nu intra ingerii si am considerat ca si pisica e unul dintre animale.

Este cumva o explicatie in leg. cu femeia?De ce pisica e curata si nu anuleaza rugaciunea iar femeia da?Nici nu inteleg asocierea intre femeie,caine si magar.

3.  
    Membru Special Abdul Rahman's Avatar
    Din pacate, nu am timp sa detaliez, pentru ca trebuie sa fug la serviciu. O sa rog pe cineva. In caz contrar, surioara, o sa lamuresc maine problema ridicata cu placere
    "In ziua aceasta, am desavarsit religia voastra si am implinit harul Meu asupra voastra si am incuviintat Islamul ca religie pentru voi !" (5 : 3)

4.  
    Deosebit hannen's Avatar
    Nu-i nici o graba!
    Sa ai o zi binecuvintata,plina de iman si sa fii pe placul lui Allah subhana wa taala!!!

5.  
    membru de onoare maryam's Avatar
    Este total real ce a spus Dan aici...
    Intr-adevar ...uite daca vrei:

http://www.islam-qa.com/index.php?ref=25803&ln=eng

...imi cer scuze dar nu am timp de tradus si oricum este aproape la fel
    LA ILAHA ILA ALLAH MUHAMMAD RASUL ALLAH INNA LILLAHI WA INNA ILAIHI RAJIAUN

6.  
    Deosebit hannen's Avatar
    Maryam,eu nu am pus la indoiala ceea ce a spus Dan.
    Daca eu nu citisem pina acum despre aceasta "problema" asta nu inseamna ca nu ar fi adevarat.
    Ceea ce nu inteleg este ce se desprinde din context si anume ca:
    1)putem tine pisica in casa!
    2)femeia ,magarul si cainele strica rugaciunea daca trece prin fata!
    Trebuie sa recunosc ca a doua concluzie nu prea ma incinta.Istaghfirullah!

7.  
    Deosebit sara's Avatar

Eu din cate stiu daca intr-o casa sunt poze si caini , nu intra ingerii , pisica fiind acceptata . Chestia cu ablutiunea stiu ca daca te linge un caine , trebuie sa iti faci baie , de magar nu am auzit , iar daca te atinge un barbat / femeie trebuie sa isi faci ablutiunea .
    Dar am o intrebare , de ex. daca sotul / sotia te atinge { din gresala sau intentionat} pe haine nu pe piele direct trebuie sa isi faci ablutiunea iar ?
    Daca am gresit , cer surorilor sa ma corectele .
    Allah stie mai bine .
    Only ALLAH can judge me !

8.  
    Deosebit hannen's Avatar
    Quote Originally Posted by sara View Post

Eu din cate stiu daca intr-o casa sunt poze si caini , nu intra ingerii , pisica fiind acceptata . Chestia cu ablutiunea stiu ca daca te linge un caine , trebuie sa iti faci baie , de magar nu am auzit , iar daca te atinge un barbat / femeie trebuie sa isi faci ablutiunea .
    Dar am o intrebare , de ex. daca sotul / sotia te atinge { din gresala sau intentionat} pe haine nu pe piele direct trebuie sa isi faci ablutiunea iar ?
    Daca am gresit , cer surorilor sa ma corectele .
    Allah stie mai bine .
    Sara,asta stiam.De atingere ,dar este vorba de trecut prin fata celui care face rugaciunea.Stiu ca nu e bine,sunt de acord !(cred ca nu mi-a placut asa cum am zis, asocierea asta,femeie-magar-caine )

si mai stiu ca nu numai pozele de animale ,ci orice fel de poze care se gasesc in casa dar si animalele fac ca ingerii sa nu intre.Asa stiu eu,poate gresesc!
    De pisica n-am stiut !Adica este permis??
    Ok,cit despre atingerea sotiei sau a sotului dupa ablutiune ,cred ca este vorba despre atingerea cu dorinta,sarutul... si nu atingerea din greseala,sau atingerea hainelor.
    Rog pe cine stie mai multe sa completeze.

9.  
    Deosebit hannen's Avatar
    Cred ca este vorba de pozele atirnate pe pereti!Nu cele din albumele din dulapuri.

10.  
    Deosebit sara's Avatar
    Quote Originally Posted by hannen View Post
    Cred ca este vorba de pozele atirnate pe pereti!Nu cele din albumele din dulapuri.
    Categoric . Pozele care au chip , dar de pozele animalele nu stiu , stiu ca pielea lor poti sa o folosesti ca decor in casa .
    Allah stie mai bine .
    Only ALLAH can judge me !

Page 1 of 3 123 LastLast
Thread Information
Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)