Notices

Page 3 of 7 FirstFirst 12345 ... LastLast
Results 21 to 30 of 68
  1. Sarutul_lui_Iuda_?~! 
    moderator daniela_muslimah's Avatar

In Evanghelia dupa Matei:

"Atunci a venit la ucenici şi le-a zis: Dormiţi de acum şi vă odihniţi! Iată s-a apropiat ceasul şi Fiul Omului va fi dat în mâinile păcătoşilor./ Sculaţi-vă să mergem, iată s-a apropiat cel ce M-a vândut./ Şi pe când vorbea încă, iată a sosit Iuda, unul dintre cei doisprezece, şi împreună cu el mulţime multă, cu săbii şi cu ciomege, de la arhierei şi de la bătrânii poporului./ Iar vânzătorul le-a dat semn, zicând: Pe care-L voi săruta, Acela este: puneţi mâna pe El./ Şi îndată, apropiindu-se de Iisus, a zis: Bucură-Te, Învăţătorule! Şi L-a sărutat./ Iar Iisus i-a zis: Prietene, pentru ce ai venit? Atunci ei, apropiindu-se, au pus mâinile pe Iisus şi L-au prins./ Şi iată, unul dintre cei ce erau cu Iisus, întinzând mâna, a tras sabia şi, lovind pe sluga arhiereului, i-a tăiat urechea./ Atunci Iisus i-a zis: Întoarce sabia ta la locul ei, că toţi cei ce scot sabia, de sabie vor pieri./ Sau ţi se pare că nu pot să rog pe Tatăl Meu şi să-Mi trimită acum mai mult de douăsprezece legiuni de îngeri?/ Dar cum se vor împlini Scripturile, că aşa trebuie să fie?/ În ceasul acela, a zis Iisus mulţimilor: Ca la un tâlhar aţi ieşit cu săbii şi cu ciomege, ca să Mă prindeţi. În fiecare zi şedeam în templu şi învăţam şi n-aţi pus mâna pe Mine./ Dar toate acestea s-au făcut ca să se împlinească Scripturile proorocilor. Atunci toţi ucenicii, lăsându-L, au fugit." (Mt 26:45-56)

~~~

In Evanghelia dupa Marcu:

"Şi a venit a treia oară şi le-a zis: Dormiţi de acum şi vă odihniţi! E gata! A sosit ceasul. Iată Fiul Omului este dat în mâinile păcătoşilor./ Sculaţi-vă să mergem. Iată, cel ce M-a vândut s-a apropiat./ Şi îndată, încă vorbind El, a venit Iuda Iscarioteanul, unul din cei doisprezece, şi cu el mulţime cu săbii şi cu ciomege, de la arhierei, de la cărturari şi de la bătrâni./ Iar vânzătorul le dăduse semn, zicând: Pe care-L voi săruta, Acela este. Prindeţi-L şi duceţi-L cu pază./ Şi venind îndată şi apropiindu-se de El, a zis Lui: Învăţătorule! Şi L-a sărutat./ Iar ei au pus mâna pe El şi L-au prins./ Unul din cei ce stăteau pe lângă El, scoţând sabia, a lovit pe sluga arhiereului şi i-a tăiat urechea./ Şi răspunzând, Iisus le-a zis: Ca la un tâlhar aţi ieşit cu săbii şi cu toiege, ca să Mă prindeţi./ În fiecare zi eram la voi în templu, învăţând, şi nu M-aţi prins. Dar acestea sunt ca să se împlinească Scripturile./ Şi, lăsându-L, au fugit toţi." (Mc 14:41-50)

~~~

In Evanghelia dupa Luca:

"Şi le-a zis: De ce dormiţi? Sculaţi-vă şi vă rugaţi, ca să nu intraţi în ispită./ Şi vorbind El, iată o mulţime şi cel ce se numea Iuda, unul dintre cei doisprezece, venea în fruntea lor. Şi s-a apropiat de Iisus, ca să-L sărute./ Iar Iisus i-a zis: Iuda, cu sărutare vinzi pe Fiul Omului?/ Iar cei din preajma Lui, văzând ce avea să se întâmple, au zis: Doamne, dacă vom lovi cu sabia?/ Şi unul dintre ei a lovit pe sluga arhiereului şi i-a tăiat urechea dreaptă./ Dar Iisus, răspunzând, a zis: Lăsaţi, până aici. Şi atingându-Se de urechea lui l-a vindecat./ Şi către arhiereii, către căpeteniile templului şi către bătrânii care veniseră asupra Lui, Iisus a zis: Ca la un tâlhar aţi ieşit, cu săbii şi cu toiege./ În toate zilele fiind cu voi în templu, n-aţi întins mâinile asupra Mea. Dar acesta este ceasul vostru şi stăpânirea întunericului." (Lc 22:46-53)

~~~

In Evanghelia dupa Ioan:

"Zicând acestea, Iisus a ieşit cu ucenicii Lui dincolo de pârâul Cedrilor, unde era o grădină, în care a intrat El şi ucenicii Săi./ Iar Iuda vânzătorul cunoştea acest loc, pentru că adesea Iisus şi ucenicii Săi se adunau acolo./ Deci Iuda, luând oaste şi slujitori, de la arhierei şi farisei, a venit acolo cu felinare şi cu făclii şi cu arme./ Iar Iisus, ştiind toate cele ce erau să vină asupra Lui, a ieşit şi le-a zis: Pe cine căutaţi?/ Răspuns-au Lui: Pe Iisus Nazarineanul. El le-a zis: Eu sunt. Iar Iuda vânzătorul era şi el cu ei./ Atunci când le-a spus: Eu sunt, ei s-au dat înapoi şi au căzut la pământ./ Şi iarăşi i-a întrebat: Pe cine căutaţi? Iar ei au zis: Pe Iisus Nazarineanul./ Răspuns-a Iisus: V-am spus că Eu sunt. Deci, dacă Mă căutaţi pe Mine, lăsaţi pe aceştia să se ducă;/ Ca să se împlinească cuvântul pe care l-a spus: Dintre cei pe care Mi i-ai dat, n-am pierdut pe nici unul./ Dar Simon-Petru, având sabie, a scos-o şi a lovit pe sluga arhiereului şi i-a tăiat urechea dreaptă; iar numele slugii era Malhus./ Deci a zis Iisus lui Petru: Pune sabia în teacă. Nu voi bea, oare, paharul pe care Mi l-a dat Tatăl?/ Deci ostaşii şi comandantul şi slujitorii iudeilor au prins pe Iisus şi L-au legat." (In 18:1-12)

~~~

Este aceeasi scena.. numai ca in Evanghelia dupa Ioan Iuda nici macar nu se poate apropia de Isus (alayhi salam_pacea asupra lui!).. dar sa-l mai si sarute?..

2.  
    Membru de onoare imanikka's Avatar
    Quote Originally Posted by Villhelmiina View Post
    In primul rand Dan de ce nu ar avea voie Iisus sa aiba un moment in care sa nu fie pasnic cand eu pot sa-ti arat conform Coranului zeci de momente in care Allah transforma oamenii in maimute , porci ii ameninta la tot pasul. Iar sarmanul nostru domn Iisus Hristos trebuie sa fie calm in orice moment. Nu m-as mira sa fi avut un moment de agitatie.Dumnezeu nu se enerveaza?
    Referitor la asa zisele contradictii Dan, sunt de ordin cronologic si nu dogmatic. Biblia contine f multe informatii, simetrie,. cronologie si avem de a face cu 4 evanghelii a 4 oameni diferiti. Faptul ca data sustinuta de Ioan nu corespunde cu cea a celor 3 evanghelisti nu schimba cu nimic credinta crestina pentru ca nu suntem la ora de istorie si pt ca pe noi ne intereseaza evenimentul-fapta, data e doar un reper.
    Ca sa-ti spun mai pe scurt : crestinismul nu sta in contradictia asta cronologica , o religie cu probleme ar fi o religie care ar curpinde contradictii dogmatice .Asa ca trinitatea, divinitatea lui Iisus , crestinismul , biserica lui Iisus raman in viata chiar daca o data nu corespunde. Mai mult ,nici macar portile iadului nu pot birui Biserica lui Iisus , nici de cum o postare pe rasarit.
    Hai sa fim seriosi!
    Parerea mea: In Religie nu trebuie sa fie nici un fel de contradictie , fie de ordin cronologic sau dogmatic (zii cum vrei). RELIGIA TREBUIE SA FIE PERFECTA PENTRU CA DUMNEZEU/ALLAH ESTE PERFECT. Pai daca fiecare nu ar da nici o insemnatate unor contradictii sau unei erori si am inchide ochii pai iti dai seama unde va ajunge Religia in cativa ani.
    Si aluzia ta cu portile iadului chiar ca nu isi are locul pe aici. Parca noi postam ca sa biruim Biserica lui Isus.

3.  
    Deosebit Mariyah's Avatar
    Ai spus bine parerea ta. Nici dupa parerea mea un Dumnezeu nu transforma un om in porc sau maimutza pt ca nu aplica religios, nu indeamna la moarte etcetc . Le voi face publice in curand , acum cred ca meciul este mult mai important. In ce carte sfanta se gasesc atat de multe informatii precum in Biblie si de o complexitate uimitoare?

iti dai seama unde va ajunge Religia in cativa ani.
    Biserica lui Iisus biruie orice porti , inclusiv portile iadului.Deci, poti sta linistita , suntem pe drumul cel bun care nu are sfarsit.

Pana la noua revedere permiteti-mi sa va adresez o intrebare din Coran :

"Oare voieste vreunul dintre voi sa manance carnea fratelui sau mort"? Coran 49:120

De fapt mai bine intreb altceva pentru ca nu necesita comentarii.
    1. Ce reprezinta Iosif pentru Islam?
    2. Revelatiile, visurile sale din Coran sunt considerate ca prezentand adevaruri sau doar ......simple visuri?

4.  
    Vorbim mi se pare ca nu la tema si iarasi eu cand pun intrebarea tu ma duci la Islam. Draga daca ai nelamuriri punele intr-un topic si Insha Allah vom raspunde. Uite cum se numeste topicul

Daca esti amabila uite am o nelamurire sus , daca vrei poti sa-mi raspunzi ,dar oricum nu acuma ca meciul este mai important

MUltumesc mult

5.  
    moderator Saira's Avatar
    Quote Originally Posted by imanikka View Post
    Myryam multumesc mult

Acum am si eu o intrebare , ca nu degeaba v-am intrebat ca sa stiu si eu unde sa caut cand afirm ceva.

Caut de ma dor ochii 2REGI 8:26 . Imi dati si mie versetul in Rom va rog
    am cautat si pe bibliaortodoxa.ro (stiu ca a dat site-ul asta Myryam,am incredere in ea ca e unul bun) si exact cum spuneam...in II Regi NU sunt decat 18 versete...si sunt destul de diferite fata de site-urile pe care mi le-ai dat tu!eu nu mai inteleg nimic!

aa...de ce iti trebuie versetul asta?

6.  
    Quote Originally Posted by bebe_amour View Post
    am cautat si pe bibliaortodoxa.ro (stiu ca a dat site-ul asta Myryam,am incredere in ea ca e unul bun) si exact cum spuneam...in II Regi NU sunt decat 18 versete...si sunt destul de diferite fata de site-urile pe care mi le-ai dat tu!eu nu mai inteleg nimic!

aa...de ce iti trebuie versetul asta?
    Bebika site-urile astea nu-s alese de mine , am cautat ceva biblii online , si in engleza poti sa cauti.
    Ma intrebai de ce imi trebuie? Pur si simplu il vreau .

7.  
    moderator Saira's Avatar
    Bebika site-urile astea nu-s alese de mine , am cautat ceva biblii online , si in engleza poti sa cauti.
    Ma intrebai de ce imi trebuie? Pur si simplu il vreau .

nu exista!nu dupa Biblia ortodoxa
    in fine,sper sa te lamureasca cineva! cercetasa mica

8.  
    Quote Originally Posted by bebe_amour View Post
    nu exista!nu dupa Biblia ortodoxa
    in fine,sper sa te lamureasca cineva! cercetasa mica
    Habibty nu este biblie ordoxa si catolica , este una si aceasi. Cel putin asa mi s-a spus pe forum

9.  
    Deosebit
    Da habibty sunt sigura. Uitate :
    aici

sau aici

Am cautat si eu,versetul pe care il cauti apare in 4 Regi 8:27,in biblia ortodoxa.Nu-mi dau seama de ce,o sa ma uit pe linkurile date de tine.Versetul e cel de mai jos:

,,Ohozia a păşit pe urmele casei lui Ahab şi a făcut rele în ochii Domnului, ca şi casa lui Ahab, pentru că era înrudit cu casa lui Ahab.,,

10.  
    Deosebit
    Gata,mi-am dat seama de ce.In traducerea franceza 1 si 2 Samuel este echivalent cu 1 si 2 regi din traducerea romana.Urmeaza 1 si 2 regi -varianta franceza si 3,4 regi in varianta romana.
    Adica :

franceza

1 Samuel
    2 Samuel
    1 Regi
    2 Regi

Romana

1 Regi
    2 Regi
    3 Regi
    4 Regi

Varianta franceza corespunde traducerii Cornilescu(protestante) de la noi.

11.  
    Quote Originally Posted by myryam View Post
    Gata,mi-am dat seama de ce.In traducerea franceza 1 si 2 Samuel este echivalent cu 1 si 2 regi din traducerea romana.Urmeaza 1 si 2 regi -varianta franceza si 3,4 regi in varianta romana.
    Adica :

franceza

1 Samuel
    2 Samuel
    1 Regi
    2 Regi

Romana

1 Regi
    2 Regi
    3 Regi
    4 Regi

Varianta franceza corespunde traducerii Cornilescu(protestante) de la noi.
    De ce asa diferente? Eu credeam ca Biblia e Una si chiar denumirea versetelor e diferita. Aidca siteurile le-am luat din search sa fi dat oare numai peste asa zisele traduceri protestante?
    si uite inca doua: in italiana le-am luat la intamplare.

http://www.wordproject.org/it/
    http://www.biblegateway.com/versions...&vid=55&lang=5

Si peste tot e Samuel nu este Regi 1,2,3,4
    Myryam nu asta este versetul. Am inteles eu cum ai lamurit, si asa ar fi trebuie sa fie in Samuel 2 (8:26) dar nu e asta versetul. Uite l-am copiat din franceza:
    2Rois (8:26)
    Achazia avait vingt-deux ans lorsqu'il devint roi, et il régna un an à Jérusalem. Sa mère s'appelait Athalie, fille d'Omri, roi d'Israël

Page 3 of 7 FirstFirst 12345 ... LastLast
Thread Information
Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)