Am deschis acest subiect , deoarece am o nelamurile . Se poate face pasaport cu hijab ? De ex, . matusa mea si-a facut acum 4 ani in Bucuresti , fara probleme . In vara , cand a vrut sa ii faca bunici , a intampinat probleme , au zis ca nu se poate . Ea a cerut sa-i fie arata o lege , din care sa se deduca ca nu poate sa poarte batic , persoana respectiva nestiind ce sa mai zica , si i-au facut poza cu batic . Cand au fost sa ridice pasaportul , au zis ca trebuie alta poza fara batic . Este adevarat ca nu putem sa purtam hijab in pasaport ? Bunica mea poarta batic , fiind crestina .
Rog surorile care stiu sa-mi raspunda .
Jazak Allah Khairen
Thread: Pasaport cu hijab , se poate ?
Results 11 to 20 of 28
|
|
-
08-31-2006, 03:39 AM
Only ALLAH can judge me !
-
09-04-2006, 08:13 PM
Tinand cont ca perucile sunt interzise in Islam,"solutia" ta pica...in cazul unei muslime...
Sara,eu zic sa incerci sa-i faci rost matusii tale de un act care sa arate ca se poate face pasaportul cu batic/hijab si sa-l aiba in caz de ...neplaceri la politie...si daca e ceva,sa puna acest act in fata celor de la politie...asa nu vor mai avea ce comenta.
-
09-04-2006, 08:19 PM
Intreband azi un politist pe mess despre asta mi-a zis clar ca la el in jurisdictie calugaritele au facut poza fara batic pentru buletin.
Si as mai avea ceva de spus, poate nu e chiar la obiect dar e putin relevant : stiti ca PATRIARHUL a pozat fara POTCAPpt buletin?
-
09-04-2006, 08:26 PM
da,pt ca prin asta ar fi aratat ce functie are...deci nu-si avea rostul...inainte de toate,suntem oameni!nu e functia din spatele nostru,din spatele numelui!
Ce ar fi daca doctorii si-ar face poza cu stetoscopul pe cap,iar sudorii cu masca ai pe fata?!?!
Cu hijabul alta e problema:daca muslimele sunt obligate sa faca poza fara hijab,automat toti cei care vor avea "de-a face" cu buletinul/pasaportul ei...vor stii cum arata ea fara hijab...deci o multime de oameni ii vor vedea awra...iar pt musulmane stii bine ca asta nu e tocmai ok!
-
-
09-05-2006, 02:15 AM
salam aleikum,
se poate fece act de identitate si pasaport in poza caruia sa apari cu hijab,dute cu pozele si actele necesare si depunele,nu este singurul caz si nici ultimul.ar fii foarte bine daca binevoitorii care dau cu pietre si-ar amintii ca Romania este o tara libera unde dreptul la aparteneta religioasa si etnica este protejat prin lege.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!nu exista nici un ------------------------ legal care sa interzica femeilor musulmane de origine romana sa aibe actele legale cu hijab !!!!!!!!!!!!.nu se admit pozele cu niqab atata tot.insh'allah sa auzim de bine.
-
09-19-2006, 09:34 PM
te duci la politie si spui ca le-ai pierdut.. le declar la monitorul oficial pierdute si ei sunt obligati sa iti faca altele... numai ca in cazul de pierdere, trebuie sa platesti nu stiu ce taxa.... care e ceva mai mare decat taxa care o platesti atunci cand iti faci actele noi, dupa expirarea celorlalte....

-
Member

09-20-2006, 03:04 AMsora - sara poti sa cauti aceasta lege in monitorul oficial din internet si pot citi toate legile de constitutia romana si acest sit este www.monitoruloficial.ro/
allahu maaki
-
06-19-2007, 05:17 PM
Salaam aleykom,
Imi pare rau sa va dezamegesc,dar la noi la Constanta nu ne permit sa facem poze cu hijab.Eu am fost pusa in situatia aceasta,si din pacate cu taote eforturile,nimic nu s-a rezolvat Astaghfarllah Al Adheem!
Speram ca pe viitor sa se faca ceva in privinta asta inshallah
-
06-19-2007, 06:20 PM
Asalamu aleikom w rahmatullah w barakatu
Intotdeauna functionarii publici vor face mare tambalau cand vad o "imbaticata"
Se poate feteleor...se poate face poza cu hijab....numai ca trebuie sa fim tari si ferme pe pozitie.....ptr ca ei au impresia ca putem renunta cu una cu doua....pai scuza-ma daca fac poza fara hijab ptr pasaport..orice vames ma poate pune sa-mi dau jos baticul sa vada sunt eu sau nu sunt eu
Am avut probleme pentru permis..feteleo audu bilahy mina sheitan rajim....crize ..stiti ce sunt alea crize....cand m-a vazut doamna ca m-am ashezat pentru poza cu baticu-n cap....s-a ridicat in picioare si mi-a spus:Pai cum crezi ca iti fac asa poza.....???? si eu i-am psus..doamna dar cum altcumva?ea a TIPAT ATUNCI................CUM SA-TI FAC ASA POZA CA TREBUIE SA SE VADA URECHILE....deci asta cand am auzit m-a bufnit rasu..zic.stati doamna linistita ca prietena mea si-a facut buletin cu barik..deci permis....
Eu nu fac asa ceva...si l-a chemat pe unu sa sune la bucuresti s aintrebe....intre timp mi-a psus sa stau deoparte....dupa ce ca toata lumea se uita la mine ca la o ciudata a mai pus ea in evidenta lucrul acesta...oricum am sunat o prietena avocata si am intrebat-o d elega respectiva..si mi-a spus ca este aprobata.i-am trimis vorba doamnei crizate..si stiti ce a spus:Sa se spele pe cap cu el(probabil cu avocatu)
alhamdulillah...deci a venit si lenesul acela care a trebuit sa sune la bucuresti care probabil n-a sunat ca a venit cu raspuns negativ
in sfarsit am sunat la dn abu al ola am vb cu sevinci si mi-au trimis ptrin fax o adeverinta ca as face parte din cultul musulman care ptr ei nu avea nici o valoare
Apoi sotul meu a sunat stanga dreapta si s-a ajuns in sfarsit acesata problema la bucuresti...de unde s-a primit raspuns clar...da se poate..............................
deci nu vreau sa va povestesc in aceasi zi seara am venit din nou la permise ptr poza.....mai aplauze si flori nu am primit...deci cum se purtau cu mine ..ma sha Alah probabil i-a certat cineva ca si-au cerut si scuze ptr incidentul de dminineata in sfarsit ma pun la poza...aveam batic alb si fundalul era alb...nu iesea bine in poza....s-a uitat acel domn la mine si mi-a spus..vai este o probelma...nu se vede numai fata in poza..nu aveti cumva un alt batik la dvs..deci tineti minte dvs...ceea ce diiminata mai putin si ma perciunea doamna
.
si noi cum ne aflam la mol am mers am cumparat alt batic..domni ne-au asteptat in ciuda faptului ca era ora de inchidere..dar au fost f draguti...
deci se poate numai nu va lasati
Cel mai bun Cuvant este Cuvantul Lui Allah(Quranul) si cea mai buna calauzire este cea a profetului Muhammad
,si cele mai rele chestiuni sunt inovatile,si fiecare inovatie este Bidah si fiecare Bidah este ratacire si fiecare ratacire duce in Focul Iadului(Muslim)
www.assimalhakeem.com
-
| « Previous Thread | Next Thread » |
| Thread Information |
Users Browsing this ThreadThere are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests) |