Notices

Page 4 of 8 FirstFirst ... 23456 ... LastLast
Results 31 to 40 of 72
  1. A Doua Sotie...pentru Care Motiv? -2- 
    fondator suleiman's Avatar
    Interesanta e discutia voastra , dar nu am vazut pana acum nici un raspuns logic .

Mai astept sau postez eu ceva ?

2. Mersi suleiman de la :

Mariyah (09-21-2006)

3.  
    Member
    "Juramantul de iubire facut in fatza lui Dumnezeu este anulat daca sotul ei moare?
    Dumnezeu a vrut ca el sa moara.El i-a dat acel destin acelei femei, acea soarta de
    femeie vaduva. Trebuie sa acceptam
    voia Sa intotdeauna.El decide pe cine lasa in viata si pe cine nu.De aceea mi se pare gresit ca o femeie
    sa se recasatoreasca dupa moartea sotului ei.Cred ca cel mai bine este sa se increada
    in Dumnezeu si sa dedice altor lucruri.In viata de apoi va avea prilejul sa traiasca cu
    cel pe care pe pamant i-a jurat iubire, printre altele."

As selamu aleikum
    Ma mir ca nu i-a raspuns nimeni lui Vilh... sau poate i s-a raspuns si n-am citit eu...

Omul are o fire a sa, si daca se comporta impotriva ei nu e bine, nici pt el nici pentru cei din jur. Asadar omul este o fiinta careia nu-i place singuratea prin firea lui asa ne-a creat Allah. Uitati-va, de cand lumea omul a incercat sa intemeieze o famile, o comunitate. Mi se pare nefiresc ca un om tanar femeie, barbat nu conteaza, sa traiasca asa o viata singur. Si ce sa faca singur?ma intreb si eu...
    Femeia nu mai poate fi sotia unui barbat mort cu toate juramintele facute, imi pare rau sa amintesc acest fapt dar suntem intr-o situatie in care trebuie sa punem punctul pe "i" si sa zicem clar si realist ca nici un mort nu mai poate sa-si indeplineasca sarcinile sau "functia" de sot. Asta e realitatea si Islamul a venit cu solutii realiste in toate domeniile. Si in ceea ce priveste recasatoria daca ne uitam in Biblie vedem ca in vechiul testament oamenii se mai si recasatoreau atunci nu isi faceau juraminte in fata lui Dumnezeu? ma rog asta asa ca o idee pentru Vilh( scriu asa ca nu am retinut exact numele dv scuze)
    o seara buna turur
    slm alk wr wb
    ps: as mai fi dat cateva replici inshAllah dar sunt la munca.., poate mai tarziu acasa imi mai vine odata inspiratia

4.  
    Harnic Sarah_Nour's Avatar
    Assalamu Alaikum wa Rahmatullahi wa Barakatuhu!. ....

In cazul in care o femeie are copii si trezeste vaduva, ce obtiuni are ?
    Daca incearca din rasputeri sa-si intretina copii si restul cheltuielilor, insa nu este suficient, ce trebuie sa faca aceasta?
    Sa renunti la copii mai ales daca sunt fetite sa ramana in familia fostului sot si tu sa pleci sa-ti intemeiezi o alta familie este posibil?eu una cred ca nu se poate, nici sa acceptam compromisuri insa nici sa renuntam la copii nostri, inshaAllah ca faptele noastre sa fie conform Islamului.
    Voi ce parere aveti?

5.  
    Incepator ayesha's Avatar
    Asalaam waleikum wr wb ,parerea mea este ca daca traiesti cu dragoste ptr Allah si te intereseaza sa il multumesti doar pe Allah luptand sa ucidem acel "nafs din inima noastra"care nu este decat un loc rezervat lui Iblis,Allah ne lumineaza sufletul si inima .Sotii nostrii , sunt suflete ce apartin lui Allah si ce ne-au fost date alaturi de noi ptr a merge impreuna pe acest drum numit "VIATA" ci nu sunt proprietatile noastre ,ca sa zicem "este al meu si doar al meu "sau nu este drept sau nu pot accepta ca el sa aiba o alta sotie".Allah stie mai bine.Ptr ca daca Allah vrea sa scoata ceva din sufletul omului o face chiar si dragostea o poate scoate.Cat despre motive ,ptr o a doua casatorie,unii spun cum ca nu exista motive ,barbatul are dreptul sa si-o ia chiar si fara acordul primei sotii .Aici nu spun cum ca ar fi corect sau nu ptr ca inca sunt sigura.Stiu insa ca barbatul este diferit de femeie din toate punctele de vedere . Mentalitatea lor este total diferita de ceea a unei femei,sotii ,mame .Este foarte usor ptr ei sa se plictiseasca de asemenea de sotia lor si vrea altceva .Eu am o vorba "daca un barbat ar naste macar o data nu i-ar mai trebuii sa se gandesca sa se recasatoreasca, ptr ca atunci ar intelege cat de mult face o femeie,si ce simte o femeie atunci cand i se spune asta .Este dureros sa aflii asta ,dupa ce suferi atatea dureri ,trebuie sa recunoastem ,dar asta doar daca ne gandim ca facem ptr ei totul .Atunci cand te gandesti ca faci ptr Allah ,ca ai facut un copil ca sa fie musulman ci sa Il slaveasca pe Allah atunci ucidem nafs-ul din noi .In fata lui Allah noi toti vom da socoteala ptr ceea ce este in sufletele noastre.Chiar Profetul S.A.S intr-o zi rugandu-se baby Ayesha a venit la el sa il intrebe ce face ,iar el a intrebat-o cine esti tu ?.............de aici putem intelege ca Allah este cel mai important .....nu inteleg de ce atata importanta ptr un muritor "ptr ca asta sunt si sotii nostrii"

6.  
    Member Amaly's Avatar
    Salam alaikum,am citit subiectul cu a doua soţie.
    Personal eu nu aş accepta aşa ceva,nici sa fiu a doua soţie şi nici ca soţul meu sa-şi ia a doua soţie.Poate ca sunt c-am egoistă dar nu mi-ar place să-l împart pe soţul meu cu nimeni.Personal am cunoscut fete care au acceptat să fii a doua soţie şi nu a fost bine pentru nici una din parţile implicate in acest triunghi,până la urma s-a ajuns la divorţ.Cred că sunt puţini bărbaţi pe pământ care reuşesc să fie imparţiali cu cele 2 sau 3 soţii pe care şi le iau.
    Mi s-a oferit,acum un an,să fiu a doua soţie.Omul vroia să-şi ia a doua soţie ca să facă sadaka.M-am simţit foarte aiurea,pentru că indirect am simţit că-mi spune că sunt batrână.Iar soţia lui era foarte tristă pentru ca el vroia să-şi ia adoua soţie.Şi,din păcate,am observat că lui nu-i păsa de suferinţa soţei.Din păcate sunt atâţi de mulţi bărbaţi care se recăsătoresc cu a doua soţie din motivele strict sexuale!Si dacă aţi ştii câţi zic că vor a doua soţie pentru că prima e scorpie când de fapt femeia aia nu-i zice nici negri ţi-s okii ca să nu mai zic că toţi spun că prima soţie ştie şi este de acord ca el să-şi ia o alta nevastă,iar biata femeie habar nu are nici cu spatele de ce face el.Acu am şi eu o întrebare:e corect?asta cum se chiamă?
    Iar cu recăsători cu fratele soţului,în cazul în care soţul moare mi se pare de-a dreptul incestuasă relaţia,nu înţeleg cum poţi privi 10 ani un bărbat ca fiind cumnatul tău şi după aia să ajungi să trebuiască să ai relaţii matrimoniale cu ele.Sincer nu înţeleg şi nici nu vreau sa ajung să înţeleg vreodată lucru ăsta.

7.  
    Member
    Quote Originally Posted by Sarah_Nour View Post
    Assalamu Alaikum wa Rahmatullahi wa Barakatuhu!. ....

In cazul in care o femeie are copii si trezeste vaduva, ce obtiuni are ?
    Daca incearca din rasputeri sa-si intretina copii si restul cheltuielilor, insa nu este suficient, ce trebuie sa faca aceasta?
    Sa renunti la copii mai ales daca sunt fetite sa ramana in familia fostului sot si tu sa pleci sa-ti intemeiezi o alta familie este posibil?eu una cred ca nu se poate, nici sa acceptam compromisuri insa nici sa renuntam la copii nostri, inshaAllah ca faptele noastre sa fie conform Islamului.
    Voi ce parere aveti?
    Aleikum selam
    cred ca exista solutii diferite in functie de conjunctura, de personalitatea fiecareia si de pregatirea sa.
    Daca o femeie ramane vaduva, sa astepte o perioada prescrisa de coran in care nu are voie sa se casatoreasca, apoi in acelasi timp sa aibe grija copii sai si sa faca dua si mai mult sa se apropie de Allah si mai mult stiind ca totul este al lui Allah si la El este intoarcerea. Sa aibe incredere in Allah si El ii va deschide o usa, o rezolvare a problemelor sale. Iar familia femeii si a sotului sau ar trebui sa-i ajute si sa nu o lasa singura. Iar daca isi gaseste un sot trebuie sa discute clar situatia copiilor si sa nu faca concesii in acest sens, adica sa-i lase pe seama bunicilor sau mai stiu cui. Iar acel barbat care o cere de sotie sa fie barbat pana la capat si sa-si asume aceasta responsabilitate. Daca lucrurile nu stau de maniera aceasta nu cred ca avem de a face cu oameni de calitate sau cu principii.

8.  
    moderator gabriela guettat's Avatar
    Abu Dhabi, United Arab Emirates, United Arab Emirates
    Situatia este foarte COMPLEXA!!!A accepta,insemana cum bine zice surioara noastra Ayesha,"a ucide nafsul inimii"!
    Dar oare putem sa il ucidem?
    Este atat de greu sa poti sa raspunzi,chiar si o persoana ca mine (care are destui de multi ani de experinta)imi este greu sa va raspund;dar un lucru este FOARTE CLAR,daca se "TINE STRICT CONT DE CEEA CE SCRIE IN CORANUL SFANT"as accepta-o, nu ca mi-ar face placere,pentru ca ALLAH SUBHANAHU
    WA TAA'LA a zis ca asa trebuie!!!!
    Sunt asa de bine pricizate aceste lucruri ca nu poti sa le confuzi, sau sa le iei de partea care iti convin.
    Ori faci cum e SCRIS ori NU!!!

9.  
    Deosebit
    [QUOTE=suleiman;20375]Draga Huda . Tu vrei sa schimbi legea Lui ALLAH ?

Asta e doar la crestin ca o vaduva nu are voie sa recasatoreasca , un lucru pe care ALLAH nu l-a spus si nici nu l-a cerut .
    /QUOTE]

Nu exista asa ceva nici la crestini.Daca o vaduva(vaduv) este batrana,este sfatuita sa se ocupe de nepoti si sa traiasca in credinta,iar pentru cei vaduvi de tineri este recomandata casatoria(scrie in Sfanta Scriptura,dar nu mai caut pasajul acum).Desigur,cine crede ca poate trai in abstineta pana la sfarsitul vietii,poate sa nu se casatoreasca(se poate calugari,de exemplu,daca n-are copii).

10.  
    Deosebit Mariyah's Avatar
    "Nu veti putea sa va purtati intocmai la fel cu toate soatele,chiar daca ati voi cu tot dinadinsul .Dar nu va intoarceti cu totul [catre vreuna dintre ele]lasand-o [pe cealalta]ca atarnata" (4:129)

Cred ca este f clar ceea ce spune Coranul despre poligamie.
    Oricat ar incerca un barbat nu se poate comporta la fel de bine cu ambele sotii.
    Si acum va intreb care e rostul poligamiei daca Poligamia inseamna inegalitate pt 2 femei?chiar Coranul spune ca e imposibil sa le tratezi la fel dar totusi sa nu o ignori total pe cealalta. practic unde mai sunt drepturile femeii in cazul de fatza?
    exista un verset care practic anuleaza poligamia: "Dar daca va temeti ca nu veti fi drepti cu ele atunci luati una singura" (4:3)

pai se contrazic versetele putin nu ? parca mai sus spunea ca sigur nu vor putea oricat vor incerca sa fie intocmai la fel cu toate soatele.

Intr-un alt verset se vb despre barbatul musulman care ajuns in fatza judecatii va da socoteala pt ca nu a fost drept fata de toate sotiile.
    Pai nu spune primul vers de sus ca este imposibil sa tratezi 2 femei la fel?

Si nu uitati inaintea profetului vostru , Iisus a venit pentru prima data cu ideea casatoriei monogame. Practic de asta Dumnezeu l-a trimis pe Iisus sa indrepte vechile obiceiurile evreiesti.
    Daca Islamul este o completare la crestinism de ce este zdrobita monogamia promovata de Iisus?

11. De ce "Da" si in ce fel... partea I 
    moderator daniela_muslimah's Avatar

Assalamu Alaykum wa Rahmatullahi wa Barakatuhu!..

Mai jos e traducerea unui articol pe care l-am gasit interesant, privitor la poligamie..

si care Insha'a Allah sa lamureasca muuuuuuulte neclaritati pentru cei care le au.

~~~

Poligamia

Cei care se opun Islamului, cat si cei care nu-l analizeaza just si profound, gasesc intr-adevar, nu de putine ori, atatea critici de adus asupra acestui fapt.

Permisiunea data poligamiei in Sfantul Qur’an:

Inainte de toate, citam permisiunea data in Sfantul Qur’an:

æóÅöäú ÎöÝúÊõãú ÃóáÇøó ÊõÞúÓöØõæÇú Ýöí ÇáúíóÊóÇãóì ÝóÇäßöÍõæÇú ãóÇ ØóÇÈó áóßõã ãøöäó ÇáäøöÓóÇÁ ãóËúäóì æóËõáÇóËó æóÑõÈóÇÚó ÝóÅöäú ÎöÝúÊõãú ÃóáÇøó ÊóÚúÏöáõæÇú ÝóæóÇÍöÏóÉð Ãóæú ãóÇ ãóáóßóÊú ÃóíúãóÇäõßõãú Ðóáößó ÃóÏúäóì ÃóáÇøó ÊóÚõæáõæÇú

“Iar daca va temeti ca veti fi nedrepti cu orfanii, luati de sotii pe acelea care va plac dintre femei – doua, trei sau patru, dar daca va temeti ca nu veti fi drepti [cu ele], atunci [luati] una singura sau ce se afla in stapanirea mainilor voastre drepte. Aceasta [este situatia care] va da cea mai mica putinta de a purcede nedrept.”

(Surat An-Nisa’ (4):3)
    Conditia trebuie notata: “ […]dar daca va temeti ca nu veti fi drepti [cu ele], atunci [luati] una singura”.
    Mai mult, se adauga urmatorul verset, care conform opiniei multora aproape ca “ingheata” (opreste) permisiunea de mai sus:

æóáóä ÊóÓúÊóØöíÚõæÇú Ãóä ÊóÚúÏöáõæÇú Èóíúäó ÇáäøöÓóÇÁ æóáóæú ÍóÑóÕúÊõãú ÝóáÇó ÊóãöíáõæÇú ßõáøó Çáúãóíúáö ÝóÊóÐóÑõæåóÇ ßóÇáúãõÚóáøóÞóÉö æóÅöä ÊõÕúáöÍõæÇú æóÊóÊøóÞõæÇú ÝóÅöäøó Çááøåó ßóÇäó ÛóÝõæÑðÇ ÑøóÍöíãðÇ

“Nu veti putea sa va purtati intocmai la fel cu [toate] soatele, chiar daca ati voi cu tot dinadinsul. Dar nu va intoarceti cu totul [catre vreuna dintre ele], lasand-o [pe celalta] ca atarnata! Insa daca indreptati aceasta si va temeti, Alah este Iertator, Indurator [Ghafir, Rahim].”

(Surat An-Nisa’ (4):129)
    .

Astfel, pe scurt, in Sfantul Qur’an ni se da permisiunea de a ne casatoriri cu mai mult de o sotie, cu CONDITIA tratarii lor in mod egal si totusi se mentioneaza ca NU putem fi in stare sa ne purtam complet egal oricat de mult ne-am stradui.
    In orice societate, acest “profil” ii caracterizeaza pe cei ce intampina dificultati in respectarea legii ce restrictioneaza poligamia. Astfel de persoane ar trece peste aceasta interzicere in practica, fie ei musulmani, crestini, budisti ori atei.

Urmarea pentru oricine se controleaza pe el insusi este ca poligamia NU e permisa, dar in mod normal, musulmanii care deja „nu se pot controla” se intorc la „permisiunea” initiala.

Ca in cazul tuturor legilor islamice, discutia noastra se refera la majoritatea a cazurilor si nu la exceptii precum Profetii, ori Companionii lor, consemnati de istorie ca exemplu ultim de autocontrol si proprie infranare.

~~~

Critica si raspunsul dat de Islam

In cele ce urmeaza se afla traducerea raspunsului nostru dat unui e-mail ce ni s-a adresat, criticand in ultima instanta permisiunea islamica pentru poligamie.
    In raspunsul nostru dat mai jos, includem in italics citatele din intrebare.

Assalamu Alaikum.
    In numele lui Allah, Cel Mai Milostiv, cel Mai Indurator.
    Slava lui Allah pentru ca ne-a binecuvantat daruindu-ne Islamul, o lumina pura, in ciuda denaturarilor aduse de cei ce acuza.
    Fie ca binecuvantarile si pacea sa fie asupra nobilului profet, lumina daruita intregii lumi.

Da, Islamul are un raspuns.
    Iti va fi limpede, Insha’a Allah (cu voia Domnului) dupa ce vei medita la cele ce urmeaza, rational, obiectiv si sprijinindu-te pe realitate, ca furtunile tintite catre Islam ajung in mod obisnuit la sentimentele noastre sincere si fara vina imbracate in vesminte de oaie (aici nu sunt sigura de echivalarea sensului „sheep clothing” – cred ca se refera la expresia „wolf in sheep clothing” _ cine stie mai bine poate da o mand de ajutor Insha’a Allah ), caci ce alt vestmant este mai demn de acest titlu, daca nu drepturile femeii, subiectul acordarii permisiunii poligamiei barbatului in Islam si efectul sau profund asupra femeii?

Vei vedea de asemenea, Insha’a Allah, in ceea ce priveste atacurile tintite spre Islam cum dupa un studiu drept si logic, devine limpede ca Islamul e mult mai indreptatit sa raspunda si nu restul. (cred ca sensul e ceva de genul: ca aceste atacuri sunt neindreptatite, si daca ar fi sa privim obiectiv, Islamul ar fi mult mai indreptatit la astfel de atacuri si nu ceilalti).

Ceea ce urmeaza include doar un rezumat al principalelor noastre idei. O persoana dreapta in cautarea adevarului poate cugeta asupra lor, ca mai apoi, observandu-le justetea sa poata ea insasi „completa imaginea (generala)”.
    In ceea ce-i priveste pe cei incapatanati, al caror scop este doar sa atace Islamul in ciuda faptelor si contrar cu logica si ratiunea, nu avem nimic de discutat cu acestia.

Si astfel spunem, iar in ajutorul lui Allah se afla izbanda noastra:

In primul rand trebuie realizat un lucru important: Ca toate religiile si legile seculare de-a lungul istoriei nu se bazeaza pe premisa ca omul este perfect. In alte cuvinte, Islamul si in mod normal celelalte legi si religii nu-si sprijina legile pe faptul ca omul ar fi o faptura perfecta. Numai Dumnezeu este Perfect. Omul este o faptura imperfecta, iar legile vin pentru a specifica limitele drepturilor si obligatiilor sale si pentru a diminua efectul greselilor sale asupra celorlalti membri ai societatii. E demn de notat ca Islamul si-a atins telul prin regulile oferite, in timp ce se observa ca alte legislatii au fost nesigure, dupa cum urmeaza.

~~~

"Pentru aceia care raspund Domnului lor si implinesc Rugaciunea [As-Salat], iar pentru treburile lor [tin] sfat laolalta si dau Dania [Az-Zakat] din cele cu care ii inzestram." (Surat Ash-Shura_Sura "Sfatului" (42):38)

12. de ce "Da" si in ce fel... partea a II-a 
    moderator daniela_muslimah's Avatar

Introducere despre Divort

In comparatie cu crestinismul, spre exemplu, islamul s-a sprijinit pe realitatea faptului ca ceva se poate ivi in casnicie, incat sa oblige la separarea partilor (i.e. sa duca la imposibilitatea de a convietui in continuare). Asadar Islamul permite divortul, spre deosebiree de numreoase ramuri ale religie crestine, care interzic pentru totdeauna divortul.
    Este clar ce greutati pot exista in asemenea situatii deosebite si ca interzicerea divortului nu e decat teoretica si nerealista. Cat de indepartat este acest fapt de spunerea profetului (salla Allahu alayhi wa salam!):

„Lui Allah, cel mai dispretuit lucru dintre cele permise ii este divortul.”

Aceasta exprimare profunda e menita sa aminteasca de „dispretul” extrem fata de divort in fata lui Dumnezeu, si totusi ramane important avand ca motiv acceptarea inevitabilului. In ciuda faptului ca divorul ramane cel mai putin placut lui Allah, dintre lucrurile permise, totusi e de neevitat in anumite situatii.
    Ca urmare se pot vedea membri ai altor religii care interzic divortul ajungand in situatii imposibile, in urma carora recurg la „divortul civil”.
    Asadar pentru ce lucru bun mai sta aceasta prohibitie, atunci?
    Consider ca „prohibitia” ramane doar pentru mandrie, fals motiv si (falsa) dreptate in a spune ca „aceasta religie este mai buna decat cea care permite divortul”.
    Aceasta este fie un lucru gresit, fie un lucru neadevarat, fie un lucru fatarnic.

Poligamia

Situatia este aceeasi, daca nu chiar mai grava si mai periculoasa in ceea ce priveste poligamia.
    Islamul a adus dispozitii in beneficiul societatii ca intreg, admitand imperfectiunea fapturii umane, pornind de la aceasta premisa si cautand sa minimalizeze raul cauzat din aceasta imperfectiune.
    Nu s-a pripit orb, ignorant fata de problema, dupa cum s-a intamplat in alte religii si legi civile si tocmai aici se face diferenta.

Da, clerul Crestin a interzis poligamia, iar Islamul a permis-o (in circumstante stricte).
    Numeroase legi civile au interzis poligamia, iar Islamul a permis-o.
    Si totusi cu tristete provocam pe oricine sa -----streze succesul interzicerii poligamiei in orice societate, nu doar in epoca noastra, ci de-a lungul intregii istorii.
    In alte cuvinte, legea care interzice exista, dar aplicarea ei lipseste; din contra, ceea ce se practica in realitate este opusul spiritului acestei legi, care se aplica tuturor claselor societatii, de unde il gasim chiar pe presedintele Frantei vorbind in trecere despre fiica sa nelegitima, cu nici o lege care sa-l traga la raspundere pentru fapta sa. Asadar ce folos mai are aceasta lege?
    Si mai vedem si adulterul dovedit al candidatului la Presedentia Statelor Unite, insa legea „ce interzice poligamia” nu-i impiedica alegerea.
    Mai mult, alte acte sexuale cunoscute sunt dovedite impotriva lui, si totusi isi reia guvernarea, iar legea nici macar nu discuta infidelitatea sa conjugala.
    Si gasim scandaluri ale Printului Charles, sot al raposatei Printese Diana…
    Asadar unde este legea aceea si care este crima Islamului?

Atunci daca ceea ce vrei sa spui prin „interzicerea poligamiei” sau „permisiunea poligamiei” se rezuma numai la ceea ce este scris in ------------ele legilor, raspunsul este: Da, ------------ele altor legi au interzis poligamia, dar a indepartat acest fapt durerea femeii care descopera ca propriul sot a avut o amanta pentru opt ani (cum s-a intamplat in cazul lui Clinton, inaintea alegerii sale)?
    Va lua sotia sa o copie a legii si o va atarna pe perete in locul pozei sotului incat sa-si gaseasca alinarea?
    Si care este pacatul acelei femei al carei sot aduce acasa virusul HIV sau alte boli cu transmitere sexuala? Ar trebui sa ia ------------ul legii, sa-l puna in apa si sa-l bea ca medicament?
    Si cum ramane in privinta copiilor nelegitimi, fara de pacat, abandonati la usile orfelinatelor? Le citim legea pentru a-i mangaia?
    Sotia mea ii raspundea unei doamne americane despre acelasi subiect, spunandu-i:
    "Daca sotul meu se casatoreste cu o alta femeie, cel putin stiu cine este si ca nu m-a parasit pentru o dansatoare sau pentru o prostituata si stiu unde este in toiul noptii sau daca un accident ni se intampla mie ori copiilor, sau ca nu aduce vreun virus etc etc."
    Acea doamna i-a raspuns: "Ai dreptate".

Pe scurt, alte legi si religii au esuat in a preveni actuala practica a poligamiei, in ciuda laudarii cu ------------ul legii; dar pentru ca au ignorat realitatea umana, s-au limitat la interzicere fapt pentru care au afectat profund societatea, au violat drepturile fundamentale ale copiilor (fructe ale infidelitatii conjugale) care isi cer drepturile ca membri ai omenirii - drepturile lor la viata si la a nu fi ucisi prin avort, sau la a trai cu o mama si un tata, nu intr-un orfelinat.
    Acest drept al omenirii este de departe mai important decat sentimentele oricaruia dintre parinti, bineinteles fara a nega importanta sentimentelor femeii, insa adevarul trebuie spus.

Cat priveste Islamul, lege a Creatorului, nu „a luat-o pe ocolisuri”, ci a adresat problema direct si sincer.
    Si atunci de ce ne uitam doar la inevitabil, la faptul ca e imposibil de prevenirea (in practica) a poligamiei?
    De ce nu privim si mai departe, la ceea ce rezulta din aceasta realitate, ca poligamia nu poate fi oprita, nu din cauza ca Islamul a permis-o, ci din cauza naturii umane, caci daca voia Domnului era astfel, am fi fost cu totii precum ingerii, fara a face pacate si fara a rani sentimentele celorlalti, iar natura umana ar fi fost diferita? Dar Dumnezeu Desavarsitul nu a voit astfel si ne-a creat imperfecti. („El, Cel ce a creat moartea si viata pentru a va testa care dintre voi are faptele mai bune.”).

Si atunci, din moment ce nu este posibila prevenirea (practica) a poligamiei, care sunt atunci legile necesare minimalizarii raului produs asupra societatii? Ce au facut celelalte legi in privinta acestui lucru cu cei precum Clinton sau Charles si ce au facut cu milioanele de copii nelegitimi care au fost privati de dreptul de a trai, sau de a avea un tata, sau o mama si o casa?

Cateva surori musulmane au insistat sa adauge urmatoarele la raspunsul nostru:
    "In afara Islamului, ce-a de-a „doua” femeie este privata de drepturile sale in a fi tratata omeneste ca o sotie, in timp ce Islamul garanteaza aceasta pentru amandoua."
    Nu am luat in calcul acest lucru in raspunsul nostru original, insa surorile noastre au insistat - a cere drepturile celei de-a doua femei la o casa, la un adapost, la o familie, la respect: A fi tratata cu demnitate, nu doar ca un obiect sexual temporar.

Nu ramane indoiala ca sunt si celelalte considerente pe care le-ai mentionat in scrisoare, insa ai raspunsul lor (ca adaugare la raspunsul ce urmeaza). Daca admiti ca Islamul Nu a impus poligamia, ci a admis simplu ca e imposibil de prevenit, asa incat a limitat-o si a impus reguli pentru aceasta in beneficiul societatii de unde a cladit o cetate solida prescriind cele mai severe pedepse pentru oricine ameninta institutia sacra a familiei.
    Cat priveste celelalte legi si religii care au interzis poligamia, au interzis-o in timp ce au ignorat realitatea. Drept urmarea au neglijat drepturile societatii, pe langa esuarea prohibitiei insesi, asa ca in aceasta maniera s-au limitat pe ei insisi doar la a se lauda cu ceva ce nu exista, cu o fapta pe care ei nu o fac, iar apoi au adancit problema afectand profund structura societatii si drepturile omului.

áÇó ÊóÍúÓóÈóäøó ÇáøóÐöíäó íóÝúÑóÍõæäó ÈöãóÇ ÃóÊóæÇú æøóíõÍöÈøõæäó Ãóä íõÍúãóÏõæÇú ÈöãóÇ áóãú íóÝúÚóáõæÇú ÝóáÇó ÊóÍúÓóÈóäøóåõãú ÈöãóÝóÇÒóÉò ãøöäó ÇáúÚóÐóÇÈö æóáóåõãú ÚóÐóÇÈñ Ãóáöíãñ

„Nu-ti inchipui ca cei care se bucura de ceea ce au facut si cei carora le place sa fie laudati pentru ceea ce nu au facut si nu-ti inchipui ca ei vor birui chinul, caci lor le va fi chinul teribil.”

(Surat `Al-`Imran (3):188)
    E de observat ca acest esec (de a preveni reala poligamie) e serios impartita:
    Este aproape imposibil sa „ascunzi” poligamia intr-o societate Musulmana: Drepturile de mostenire sunt in functiune, la fel de bine ca si stabilirea unui adapost pentru cealalta familie. Astfel dorinta reala de a te casatori cu o alta sotie e intampinata de presiuni sociale serioase, incepand de la copiii barbatului, pana la chiar tatal, mama sau rudele sale. Numai o persoana incapatanata si nedreapta ar nega acest lucru.
    Drept rezultat, exista o presiune naturala enorma fata de poligamia legalizata de Islam. In contrast, adulterul este comis in mod obisnuit in secret in societatile non-Islamice. In comparatie cu Islamul, este incurajat si chiar rasplatit.
    Astfel interzicerea poligamiei, in singurul mod in care este aplicata (i.e. fara mijloace de impunere) este un esec multiplu. Nu numai ca a ratat sa dobandeasca ceea cu ce se lauda, dar chiar a incurajat „adevarata” poligamie facand-o nepasatoare, iresoponsabila si fara nici un fel de responsabilitati pe care sa le implice.

~~~

"Pentru aceia care raspund Domnului lor si implinesc Rugaciunea [As-Salat], iar pentru treburile lor [tin] sfat laolalta si dau Dania [Az-Zakat] din cele cu care ii inzestram." (Surat Ash-Shura_Sura "Sfatului" (42):38)

Page 4 of 8 FirstFirst ... 23456 ... LastLast
Thread Information
Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)