Notices

Page 4 of 5 FirstFirst ... 2345 LastLast
Results 31 to 40 of 44
  1. Cum v-ati ales cariera? 
    moderator Nadia's Avatar
    Salutare la toate lumile, eu nu-mi aduc aminte ceva ce mi-ar fii placut sa fac de mica sau din liceu, o cariera. Cand am venit aici si am vazut cate posibilitati am, am vrut sa ma apuc de toate care se gaseau pe lista. Dar nu am facut-o, ca gaseam motive la orice, ba nu e bine platita, ba imi v-a ocupa tot timpul, acum cu islamul, ba nu este islamic sa practic acea cariera, cum ma v-a ajuta sa-mi cresc copii, ce folos le voi aduce. Am o varsta si nu am facut inca o cariera, poate imi dati si voi vreo idee sau imi povestiti cum ati ajuns sa faci ceea ce faceti.

Multumesc mult
    من قبله من يحمل حياتي في يديه

2.  
    Deosebit Mariyah's Avatar
    Pai din toata aceasta paranteza putem trage si o concluzie privitoare la cariera , aceea ca in Romania meseria de cadru didactic este prost platita.

3.  
    Banned huda_alrahim's Avatar
    Quote Originally Posted by Villhelmiina View Post
    Pai din toata aceasta paranteza putem trage si o concluzie privitoare la cariera , aceea ca in Romania meseria de cadru didactic este prost platita.
    Asa este..cand eram eleva ma bucuram cand era greva ca stateam acasa...acum ma bucur cand fac greva, ca poate asa o sa am si eu salariu mai mare cand o sa termin facultatea

4.  
    Nu stiu daca e o meserie asa rea , cea de cadru didactic.Exista cateva inconveniente: salariul si stressul.
    E drept salariul este f mic la inceput cand ai nevoie mai mult, pe parcurs insa mai creste. Mama mea ia 9 mil dupa 20 de ani lucrati in invatamant fara intrerupere, o patrime din salariul tatalui meu care este platit tot de la buget dar intr-un alt domeniu.
    Nu inteleg de ce tot timpul guvernantii uita invatamantul.

Apoi stressul. E normal atunci cand lucrezi cu atatea minti umane, tinere si din ce in ce mai razvratite sa vii super stresat de la servici.
    Acum depinde daca stii sa te impuii, cred ca vii mai putin obosit.

Insa exista si avantaje: concedii lungi si platite chiar daca putin, gratuitati pt copii care nu vor plati taxe de inscriere la facultati, subventie pentru plata caminului, dreptul la tabere si excursii la jumatate de pret, asigurare medicala, cadouri sau multe atentii de la elevi , poti face meditatii etc

90 % dintre colegii mei vor sa fuga de aceasta meserie,si eu cu ei in frunte. Nu e neaparat vorba de bani in cazul meu insa din cate am observat eu la practica pedagogica nu pot fi obiectiva in notare si nu imi place rutina .
    Insa e o meserie buna pt o musulmana, dupa parerea mea. Mai ales daca are si multa rabdare pt ca nu iti solicita mult timp, parca 22 de ore pe sapt e o norma intreaga.

5.  
    Incepator criss's Avatar
    norma intreaga in invatamant este de 18 ore, dar mai ai de munca si acasa, ca trebuie sa corectezi lucrari, sa scrii tone de hartoage, etc.
    eu mi-am ales meseria de cadru didactic pentru ca mi-a placut matematica, am fost putin dezamagita la inceputul carierei, insa acum sunt foarte dezamagita !
    nu stiu, insa, cum ar putea o muslima sa se duca cu hidjab la scoala! eu nu am vazut nicio profesoara purtand batic, nici macar cele care predau religia ortodoxa!
    eu am purtat in vacanta un baticut, legat la spate si cand m-am dus la scoala, in activitate, colegele ma tot intrebau: dar ce ai patit, ti-a cazut parul?? sau: tu o doamna, vorba ceea, porti batic?? dar, eu numai o doamna nu sunt!!!

6.  
    Banned huda_alrahim's Avatar
    Quote Originally Posted by Villhelmiina View Post
    Nu stiu daca e o meserie asa rea , cea de cadru didactic.Exista cateva inconveniente: salariul si stressul.
    E drept salariul este f mic la inceput cand ai nevoie mai mult, pe parcurs insa mai creste. Mama mea ia 9 mil dupa 20 de ani lucrati in invatamant fara intrerupere, o patrime din salariul tatalui meu care este platit tot de la buget dar intr-un alt domeniu.
    Nu inteleg de ce tot timpul guvernantii uita invatamantul.

Apoi stressul. E normal atunci cand lucrezi cu atatea minti umane, tinere si din ce in ce mai razvratite sa vii super stresat de la servici.
    Acum depinde daca stii sa te impuii, cred ca vii mai putin obosit.

Insa exista si avantaje: concedii lungi si platite chiar daca putin, gratuitati pt copii care nu vor plati taxe de inscriere la facultati, subventie pentru plata caminului, dreptul la tabere si excursii la jumatate de pret, asigurare medicala, cadouri sau multe atentii de la elevi , poti face meditatii etc

90 % dintre colegii mei vor sa fuga de aceasta meserie,si eu cu ei in frunte. Nu e neaparat vorba de bani in cazul meu insa din cate am observat eu la practica pedagogica nu pot fi obiectiva in notare si nu imi place rutina .
    Insa e o meserie buna pt o musulmana, dupa parerea mea. Mai ales daca are si multa rabdare pt ca nu iti solicita mult timp, parca 22 de ore pe sapt e o norma intreaga.
    Acel un pic mai mult este nesemnificativ...si sa ajungi sa traiesti din mediatatii si mici atentii...si te gandesti si la mediatiile pe care toti politicienii le invoca drept scuza...si daca predai fizica? cate meditatii dai...predai educatie civica, sport, chiar si istorie si geografie...si de beneficiile celelalte de care spuneai...daca ai avea un salariu mai mare, te-ai mai uita la tabara la jumatate de pret?? alte companii le dau angajatilor masini, telefoane etc...
    Si cum a zis si Criss...femei cu hijab la scoala, nu zic ca nu exista, dar si ce greu le-o fi...

7.  
    moderator Saira's Avatar
    Quote Originally Posted by criss View Post
    norma intreaga in invatamant este de 18 ore, dar mai ai de munca si acasa, ca trebuie sa corectezi lucrari, sa scrii tone de hartoage, etc.
    eu mi-am ales meseria de cadru didactic pentru ca mi-a placut matematica, am fost putin dezamagita la inceputul carierei, insa acum sunt foarte dezamagita !
    nu stiu, insa, cum ar putea o muslima sa se duca cu hidjab la scoala! eu nu am vazut nicio profesoara purtand batic, nici macar cele care predau religia ortodoxa!
    eu am purtat in vacanta un baticut, legat la spate si cand m-am dus la scoala, in activitate, colegele ma tot intrebau: dar ce ai patit, ti-a cazut parul?? sau: tu o doamna, vorba ceea, porti batic?? dar, eu numai o doamna nu sunt!!!

Poate pare putin ciudat,insa fratele meu avea la scoala acum un an profesoara de religie...musulmana!!!dar ea le preda lor religia ortodoxa...mi s-a parut ciudat,sincer!nu stiu cum putea face fata...dar am apreciat-o...venea cu hijab la scoala,cand copiii facea rugaciunea la inceputul si sfarsitul orei ea doar se uita la ei...ma rog,cred ca este un caz aparte...dar tineam ffff tare la acea persoana:mereu il intrebam pe frate-meu ce mai face...si ma enerva cand imi spunea ca a mai facut cate o boacana la ora ei...si stiu ca ii ziceam sa se poarte cat mai frumos cu ea...nu stiu daca si anul acesta va mai fi profesoara lui...si nici nu stiu cum a reusit ea sa lucreze pe un astfel de post...stiu doar ca nu mi-a fost nicio profa de-a cuiva mai draga ca ea...si asta fara sa o cunosc prea bine...

8.  
    Membru de onoare imanikka's Avatar
    Quote Originally Posted by bebe_amour View Post
    Poate pare putin ciudat,insa fratele meu avea la scoala acum un an profesoara de religie...musulmana!!!dar ea le preda lor religia ortodoxa...mi s-a parut ciudat,sincer!nu stiu cum putea face fata...dar am apreciat-o...venea cu hijab la scoala,cand copiii facea rugaciunea la inceputul si sfarsitul orei ea doar se uita la ei...ma rog,cred ca este un caz aparte...dar tineam ffff tare la acea persoana:mereu il intrebam pe frate-meu ce mai face...si ma enerva cand imi spunea ca a mai facut cate o boacana la ora ei...si stiu ca ii ziceam sa se poarte cat mai frumos cu ea...nu stiu daca si anul acesta va mai fi profesoara lui...si nici nu stiu cum a reusit ea sa lucreze pe un astfel de post...stiu doar ca nu mi-a fost nicio profa de-a cuiva mai draga ca ea...si asta fara sa o cunosc prea bine...
    Bebika pai cum e musulmana si preda Religia ortodoxa? Nu ptea inteleg

9.  
    si pe mine m-a mirat insa cred ca se poate
    Din cate stiu eu in marile orase nu se mai admit profesoare de religie fara studii superioare teologice , asa ca e posibil ca acea doamna sa fi terminat fac. de teologie ortodoxa si sa se fi convertit la Islam dupa insa diploma ei este valabila, nu?

10.  
    In cl 10 a si eu am avut un profesor de religie care facuse un curs potuniversitar de teologie si a devenit prof de religie.

Era un discotecar si un betiv desi avea 45 de ani,
    nu facea rugaciunea cu noi la ora desemnase o colega de a mea sa o supravegheze, elstatea la catedra picior peste picior, noi ne rugam,el citea ziarul ,numele lui Iisus il scria cu un singur I desi ne-a asigurat ca el a fost botezat ortodox si ca urmase cursuri de ortodoxism.

NU mai spun ca in clasa a 5 am avut profa de religie o dementa care ne-a predat toate conciliile de la calkedon pana la ultimul de la florenta in 2 caiete.
    Ne dicta din cursurile ei la facultate.
    Si ne dadea lucrare, vroia sa le stim pe de rost desi dadea atatea detalii si lucruri nesemnificative si atatea concilii.
    Sistemul de notare era de la 2 la 8,!!!! primeam lucrari neanuntate si la sf de semestru lucrare din toata materia.
    Eram obligati sa ne spovedim si sa ne impastasim la sotul ei preot.
    Cine facea asta primea un punct la notare cine nu trebuia sa jure ca s-a spovedit la un alt duhovnic.
    Nu mai zis ca nu numai ca eram ascultati la lectie dar ne ascultam si la rugaciuni care erau niste psalmi bisericesti f greoi.

Dupa cum se observa multi se perinda la catedrele de religie care nu au nici o treaba cu obiectivele educationale care se cer la obiectul religie.

De aici am tras concluzia ca profesorii de religie sunt ca si ceilalti profi isi fac doar datoria cum cred ei mai bine fara a fi necesar sa aiba o vocatie sau o apartenenta la religia pe care o preda.
    Eu nu cred ca trebuie sa primesti acceptul unei autoritati bisericiesti pt a preda ci probabil doar aprobarea inspectoratului.

11.  
    Membru de onoare imanikka's Avatar
    ANamaria asteptam raspunsul lui Bebika , dar ea cam a uitat sa mai intre pe aici
    Dar totusi Anamaria cum poti sa predai ceva unora , necrezand in ceea ce spui. Si daca e musulmana rolul estee este sa faca cunoscut Islamul dar sa nu invete pe altii Crestinismul. Cum sa vb altora despre Trinitate ,cand nu crezi in ea etc.

Page 4 of 5 FirstFirst ... 2345 LastLast
Thread Information
Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)