Dupa razboiul caricaturilor, Europa si Orientul Mijlociu au alt motiv de dispute: valul ce acopera capul si chipul femeilor
Discutiile despre purtarea valului islamic iau amploare in Europa. Daca in Franta valul a fost interzis in scoli, dezbaterea abia incepe in Olanda si Marea Britanie, unde tonul l-a dat fostul ministru de externe, Jack Straw, dupa o ampla dezbatere pe aceasta tema din presa locala. Parlamentul olandez a inceput sa-si bata capul cu valul islamic abia saptamana trecuta.
Cand va fi luata si o decizie, ramane de vazut. Dar tara cu cele mai mari probleme in acest sens este Marea Britanie. Trevor Phillips, seful Comisiei pentru egalitate rasiala, a avertizat ca discutiile ar putea duce la revolte. "Problema s-a transformat in ceva cu adevarat urat", a declarat acesta pentru "Sunday Times", adaugand ca se teme ca declaratiile oficialilor sa determine o reactie in lant care sa culmineze cu proteste stradale, asa cum s-a mai intamplat si in urma cu cinci ani.
In Franta s-a interzis purtarea valului, precum si a altor simboluri religioase considerate ofensive, in scolile de stat, din 2004, dar acesta poate fi purtat in universitati. In Turcia, valul care acopera capul este interzis in spatiile publice, inclusiv in scoli, universitati si in cladirile oficiale. In Germania, interdictia purtarii valului este lasata la latitudinea fiecarui stat in parte, dar la mijlocul acestei luni au reinceput discutiile pe aceasta tema.
In Italia, in 2005, parlamentul a aprobat pachetul de legi impotriva terorismului care face din ascunderea unei trasaturi in public, inclusiv purtarea valului, o ofensa. In Belgia, in Maaseik, este interzisa purtarea valului care acopera toata fata, in afara de ochi.
Thread: Valul islamic agita Europa
Results 11 to 16 of 16
|
|
-
10-24-2006, 01:39 AM
-
-
10-26-2006, 12:22 PM
In primul rand, imi cer scuze de paranteza
~~~
de negat, nu se neaga existenta fenomenului
... insa trebuie oare tolerat 
pe mine asta ma surprinde uneori: care sunt valorile? tu, fiind crestina.. dupa ce iti ghidezi sistemul de valori?....
fiindca si in Biblie cred ca e limpede unghiul din care e privita homosexualitatea...
atunci _ ce dicteaza in prezent valorile pentru "lumea civilizata"?...
ce dicteaza alegerea ca fiind bun un asemenea lucru "delicat si complex", iar ca fiind rau un lucru ce tine "doar de purtarea unei haine"?? (daca religia nu o mai face / nu are un sistem moral "potrivit")
sentimentul meu este ca cel putin se incearca impunerea unor anumite valori (sau mai bine - non-valori?
)... "cel putin" _ cred ca de fapt este si altceva la mijloc...
pentru integrarea in societate_'valul jos'... ca doar asa se vor simti si musulmanele "egale" cu restul....

atunci de ce nu vor sa renunte la un lucru atat de "banal" poate... (pentru unii).... ce le impiedica?... unde mai e dreptul? nu e o impunere? sau o "fortare"?? care este "Egalitatea" mult cautata??
~~~
homosexualitatea este doar unul dintre fenomene.. asa _ de ce sa nu-i "recunoastem" si pe zoofili, pedofili... "voyeuri".. s.a.
ce bine se afla in ceea ce fac ei??? ce bine se afla in homosexualitate atunci??
parerea mea este nu ca "societatea incepe sa-i inteleaga", ci ca societatea i-a format in mare parte.....
si ca societatea "civilizata" are o mare problema legata de valori si de moralitate..
si mai rau _ incearca sa-si Impuna sistemul ...
~~~
"Pentru aceia care raspund Domnului lor si implinesc Rugaciunea [As-Salat], iar pentru treburile lor [tin] sfat laolalta si dau Dania [Az-Zakat] din cele cu care ii inzestram." (Surat Ash-Shura_Sura "Sfatului" (42):38)
-
10-26-2006, 03:56 PM
sa inteleg ca eu sunt singura sustinatoare a homosexualilor, un fel de mama Dolores
ii inteleg perfect , nu cred ca a fost optiunea lor personala
dupa mine eu i-as lasa in pace , sa traiasca cum vor ,numai Dumnezeu va decide daca trebuie sa fie blamati sau nu
pentru integrarea in societate_'valul jos'... ca doar asa se vor simti si musulmanele "egale" cu restul....
cred ca , chestiunea e simpla, baticul e inteles ca fiind ceva demodat si traditional sau " de la tara" iar societatea vrea sa te adaptezi la niste norme actuale
asta e valabil pt Romania
In Franta valul e considerat simbol religios , e normal sa existe niste impedimente ca doar se vrea tara laica.
Nu ca Romania nu se vrea a fi tara laica insa doar in teorie , se vede de la o posta ca suntem o tara crestina.
In acest sens acum un an , lucram pt un proiect finantat de americani care ne cereau sa traducem articole din reviste ortodoxe si nu numai , ei credeau cu tarie ca noi romanii suntem manipulati de biserica ortodoxa rau de tot.
Nu stiu care au fost pana la urma concluziile lor, parerea mea e ca au inteles total gresit poate daca va catiga Becali alegerile sau Vadim atunci chiar ca vom deveni lagar al ortodoxiei.
-
10-26-2006, 05:08 PM
Cat de departe ai merge cu "mama Dolores" pt homosexuali? Daca ar fi dupa tine, i-ai lasa sa adopte copii, care sa creada ca mama e barbat si tata e la fel, ca tata se machiaza la fel ca mama? Ti se pare o chestiune fireasca ca doi barbati (sau 2 femei) sa se casatoreasca, sa isi intemeieze o familie? Din dorinta de a fi "democrati" acceptam orice....dar despre hijab spunem ca este "de la tara"..
Cum am mai spus...baticul nu este un accesoriu, care sa fie modern, sau demodat....e o parte integranta din imbracaminte!!!
In germania erau o multime de persoane pe strada imbracate cel putin ciudat, cu fetele pline de tatuaje, inele si cercei, creste, cu hainele zdrelite si asa mai departe...dar ei sunt "moderni" in timp ce baticul " e de la tara"...
Si asta nu e un argument "Franta se declara tara "laica". Intr-un stat democratic, exista dreptul al orientare religioasa....numai in regimurile totalitare o tara poate fi declarata laica si interzise simbolurile religioase...
Tarile occidentale nu mai stiu cum sa se confrunte cu presiunile din interior....se simt amenintate de imixtiunea populatiilor orientale si africane si trebuie intr-un fel sau altul sa le stopeze, fara a-si sifona imaginea de democratii absolute...
Tarile occidentale asimileaza tot mai greu noii veniti si doresc sa evite destinul altor mari imperii care au sfarsit din aceleasi motive...
-
10-26-2006, 06:13 PMAssalamou alaykoum wa rahmatullahi wa barakatouhu
Sincer,ma uimeste foarte tare ce citesc aici,cum de la valul nostru ajungem la homosexuali si alte chestii.
Eu nu pot sa inteleg cum se pot pune in aceeasi banca un homosexual si o musulmana...in timp ce unul are ceva "nereguli" (si astea cultivate,destul de "subtil" de catre societate),celalalt respecta anumite norme care i-au fost impuse de Allah subhana wa ta'ala.
In ceea ce priveste societatea,eu o vad ca pe o mare familie.Intr-o familie,daca unul din membri greseste,altul il corecteaza si ii spune ca nu face bine.Dar societatea actuala ce face in fata unor astfel de "evenimente"?!inchide ochii si considera ca e mult mai usor sa arati cat esti de tolerant (in rau!!!) decat sa ajuti pe cineva sa revina pe calea cea buna.
Cred ca ne-ar fi de ajuns sa citim Cartile sfinte si sa vedem daca Allah este sau nu de acord cu astfel de comportamente.dupa mine eu i-as lasa in pace , sa traiasca cum vor ,numai Dumnezeu va decide daca trebuie sa fie blamati sau nu
In timp ce Allah ne-a interzis categoric (atat in Vechiul Testament-Tora,Noul Testament cat si in Coran) ca un barbat sa se "aproprie" (parca termenul acesta e folosit pentru a desemna atractia pentru acelasi sex
) de un altul,noi refuzam acesta pe motiv ca nu suntem suficient de moderni.Deh,desfraul a ajuns sa fie considerat modernitate iar libertinajul sa fie considerat libertate (asta ca o paranteza).
Si tot despre homosexualitate as povesti pe scurt o carte tocmai pe acest subiect.Este vorba de o femeie care se casatoreste,face un copil si,pe cand acesta avea numai cateva luni,fuge in Olanda lasandu-si parinti,rude,sot,copil de izbeliste.Multa vreme nu se stie nimic de ea dar,cativa ani mai tarziu,odata cu reuninea de sfarsit de liceu a fostilor colegi (---------------re care si sotul ei),apare in tara...barbat!toata lumea este socata de nebunia ei,parintii o reneaga,totul devine un haos.ea,in schimb,crede cu tarie in libertatea fiecaruia si apare pe la televiziuni de mana cu "iubita" ei...un barbat care devenise,ei bine,femeie...dupa luni bune ajunge sa-si dea seama ca ea este FEMEIE si ca are un copil,realizeaza ce facuse si atunci,constienta de faptul ca nu mai este nimic de facut,ca nu ar avea cum sa se duca la fiul sau sa-i spuna ca "ea" e mamica lui,decide sa se sinucida...ceea ce si face.
Iar faza ca "valul este de la tara" mi-a facut "f mareee" placere
.
In timp ce inainte el desemna persoanele cu ascultare de Allah si cu rusine,diferentiindu-le de femeile care se prostituau,tot el,valul,a ajuns azi sa fie simbol al opresiunii (hahaha
) sau al femeii de la tara
. Dar sa ne uitam putin la ce se intampla "la tara":cate femei nu s-au "modernizat" si au renuntat la a purta valul?cate dintre ele au avut de suferit in urma unor violuri in timpuri "memoriale",cand inca mai purtau val?cate dintre ele sufera in zilele noastre din aceasta cauza?
Cu ce deranjeaza pe cineva faptul ca eu port val?de ce nu pot fi f eficienta la scoala,loc de munca,in societate doar pt ca port ceva pe cap?cum este valul insemn religios?!poate fi vorba doar de preferintele mele vestimentare si nimic mai mult!
Uite,o prietena mi-a povestit de o femeie (cunostinta de-a ei),casatorita cu un turc musulman insa ea a ramas crestina.Ei bine,aceasta doamna poarta valul din respect pentru sotul ei,pentru religia lui!desi ea nu crede in islam,alege sa poarte valul!
Atunci nu ar risca acea femeie sa fie exclusa din start de societate doar pentru ca pare musulmana?nu ar putea avea de suferit pe nedrept?
Si cum ramane cu insemnele dintre cele mai "sataniste" dupa t-shirt-urile purtate adesea de tineri?Parca exista si biserica satanista,nu?atunci acele tricouri nu mai sunt insemne religioase?
Sunt ataaaat de multe lucruri de discutat aici...dar timpul nu-mi mai permite.
Assalamou alaykoum wa rahmatullahi wa barakatouhu
-
10-26-2006, 09:40 PM
pai un tip cu t-shirt satanist deranjeaza pt ca nu te angajeaza nimeni cu o asemenea tinuta, nu te ridica in slavi nici un prof la scoala si pe strada multi poate nici nu mai se obosesc sa dea din gura si sa spuna "Uite un ciudat"
daca ar fi atat de normal sa porti t-shirturi excentrice, vai ce mi-ar place sa port si eu macar o data afara un tricou cu Marylin sau Ville Hermani dar stiu parerea oamenilor atat cunoscuti cat si necunoscuti si prefer sa-mi port idolii in gand si sa fiu eleganta pe strada
in casa ma pot imbraca cum vreau , insa pe strada la facultate si la servici potrivit propriului gust dar fara sa atrag atentia ca as avea pe mine ceva excentric
-
10-26-2006, 09:56 PMExact ce spuneam si eu:daca un tanar iese pe strada cu un tricou aiurea (parerea mea) este vazut de oameni ca un ciudat si atat!insa eu nu ma refeream numai la tricourile cu artisti (fie chiar ei putin cam...satanisti),mai sunt si unele cu niste i n s c r i p t i i foaaarte bizare,car chiar au aspecte "religioase" (in stitul lor d e m o n i c fireste).
Si,asa cum ziceam,cand cineva vede pe strada un tip imbracat intr-un astfel de tricou il priveste ca pe un om bizar,insa nimic mai mult!dar nu se gandesc ca alea-s insemne religioase...deci nu e exclus din societate pe criteriu religios (asta bazandu-ne pe chestia cu biserica satanista,deci chiar considerand satanismul o "religie"-desi mie mi se pare o aberatie...in fine).
| « Previous Thread | Next Thread » |
| Thread Information |
Users Browsing this ThreadThere are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests) |