Notices

Page 2 of 6 FirstFirst 1234 ... LastLast
Results 11 to 20 of 54
  1. cariera unei musulmance? 
    Harnic
    assalam la toti cititorii acestui site,vreau sa va pun o intrebare ce intelege o femeie musulmanca prin cariera.
    am avut astfel de intrebare la perechea de management,sa sa va spun care e raspunsul profesoarei :
    cariera pentru o femee musulmana e sa creasca o droaie de copii si sa se ocupe deale casei.
    in principiu lumea nu intelege ca sa cresti un copil si sai dai educatia cuvenita e foarte greu,macar ca nu am copii dar din vazute imi dau seama ca e un lucru destul de respectuos,insa ce vreau de fapt eui sa spun ca de fiecare data cind ma intilnesc cu o astfel de problema imi dau seama ca sint calcata frumos in piciore si eu nu fac nimic.Asa dar surorile mele in islm va rog sa ma sfatuiti cum fac eu la astfel de capitol?
    va multumesc

2. Urmatorii 2 au spus mersi lui ommuhee pentru acest subiect

Anna (04-10-2007), suleiman (03-05-2007)

3. Re: cariera unei musulmance? 
    Harnic UMM TAREK's Avatar
    SALAM ALEKUM,EMA SA-TZI TRAIASCA BAIETZELUL SI BUN VENIT CELUI DE-AL DOILEA COPIL,SA TE BUCURI DE EI.

4. Re: cariera unei musulmance? 
    Harnic
    Quote Originally Posted by UMM TAREK View Post
    SALAM ALEKUM,EMA SA-TZI TRAIASCA BAIETZELUL SI BUN VENIT CELUI DE-AL DOILEA COPIL,SA TE BUCURI DE EI.
    AL SALAMU WALEKOM!

Multumesc pentru urari.I-ti doresc si tie o viata frumoasa plina de credinta si multi copii si nepotii sanatosi si credinciosi!

5. Re: cariera unei musulmance? 
    Harnic UMM TAREK's Avatar
    Quote Originally Posted by ema View Post
    AL SALAMU WALEKOM!

Multumesc pentru urari.I-ti doresc si tie o viata frumoasa plina de credinta si multi copii si nepotii sanatosi si credinciosi!
    MERSI FRUMOS, COPII AM DEJA 3 DOI BAIETZI SI O FATA....URMEAZA NEPOTZII.

6. Re: cariera unei musulmance? 
    Harnic HAYAH's Avatar
    Insha'Allah, sa fie musulmancele cu o droaie de copii si femei de casa! Pentru cei care inteleg, acest lucru este minunat, este nemasurat in cuvinte. Pentru cei ce nu inteleg, treaba lor, poate o data si o data Allah swt le va lumina si lor mintea. Sunt obositoare aceste idei stereotip legate de lumea musulmana. Ofensatoare chiar. Eu am trecut prin mai multe faze: de la manie , la acceptare si acum la nepasare, in fata unor afirmatii rautacioase la adresa noastra, a musulmanilor in general si a femeilor musulmane in special. Prin nepasare nu inseamna ca nu raspund in sensul de a incerca sa le arat acestor oameni care e de fapt sensul fiecarei particele din cutuma islamica, asa cum Allah swt ni le-a lasat, in nesfarsita Lui intelepciune, dar nu ma mai simt jignita cand ii aud spunand te miri ce tampenie sau abjectie.... Daca ei nu vad sensul vietii si care sunt adevaratele valori in viata unui om aici pe pamant, pana la urma ei vor fi cei care pierd, nu?
    Am vazut atatea cazuri in care femei " de cariera" au copii ratati dpdv scolar si mai rau, dpdv social. Asa ca, dpdv social si mai ales spiritual, acea femeie e o ratata, pentru ca si-a ratat principalul scop in viata, acela de a-si educa propriul copil. O femeie ar trebui sa simta daca e sau nu capabila sa tina si o cariera, si "casa", iar daca simte ca nu poate face fata, ar trebui, indubitabil, sa aleaga copiii, sotul si casa ei. Atata vreme cat ele nu inteleg acest lucru, e pierderea lor. Daca inteleg insa, si o tin tot asa, ar trebui sa le fie rusine si sa taca in fata acelor "musulmance cu o droaie de copii", ca ele nu fac nici cat un graunte de nisip in fata lor.

As salamu alaikum.

7. Re: cariera unei musulmance? 
    membru de onoare genan's Avatar
    eu sunt d eparere ca daca stii cum sa iti educi copiii, stii sa o faci si daca stai acasa si daca ai un job. asa cum ai zis tu, hayah, ca sunt cazuri in care mama are cariera, iar educatia copiilor lasa de dorit, asa iti spun si eu ca sunt f multe cazuri in care femeia sta acasa, se ocupa de educatia copiilor ei cum stie ea mai bine, insa de multe ori nu prinde mai nimik de copiii aia, pt ca metodele pe care ea le foloseste nu dau randament... deci pana la urma e vb de cum stii tu ca femeie sa le faci pe toate!

8. Re: cariera unei musulmance? 
    moderator Saira's Avatar
    Quote Originally Posted by AishaA View Post
    Mi se pare extraordinar in islam ca femeii i se permite sa stea acasa...dar timpul acesta trebuie folosit la maxim pt cunoastere si aprofundare spirituala...altfel nici sarcina educarii copiilor nu are cum sa fie una reusita...

al salamou alaykoum

Citind cele scrise de sora Aisha mi-am adus aminte de o chestie:atunci cand m-am convertit-alhamdulillah!-mereu mi se parea ca nimic nu fac bine si ca nu mi-ar ajunge o viata sa invat islamul ...unde mai pui ca ma gandeam la viata de zi cu zi,acum e scoala,apoi va fi serviciu etc...si ma gandeam ce bine ar fi fost sa pot sta numai acasa...mult timp nu am putut spune shahada de teama ca islamul e greu si ca nu voi putea invata,ca nu stiu araba etc.Dar pana la urma am inteles ca trebuie sa le imbin pe toate cat mai bine cu putinta si imi dau silinta.

ps:scuze de off topic

9. Re: cariera unei musulmance? 
    eu gandesc asa: daca toata ziua mi-o petrec citind despre islam , si educand copiii mei, atunci ce mai e diferenta intre mine si o calugaritza? adika, profetul mohammad a spus sa nu ne izolam astfel si s atraim viata noastra in timp ce nu uitam de datoriile noastre de musulman . asta fiind valabil atat pt femei cat si pt barbati.
    deci de ce sa nu facem in asa fel incat sa avem timp si de noi, si de copiii nostrii si familia noastra, dar sa avem si un job de cateva ore, dimineata, incat sa ne umple timpul.... ca e f putin probabil sa fie sorori care citesc de dimineata pana searaaaaaa numai tafsir si quran si mai au grija de copii..... sigur isi fac timp de-o barfa cu vecina sau mai stiu eu ce altceva.... si in locul barfei, mai bine facem ceva constructiv...

si va propun un mik exercitiu, doamne fereste sa se intample asa ceva la vreuna dintre noi: daca dupa 10 ani de casatorie, ai 3-4 copii, si sotul moare intr-un accident de masina, iar relatia cu fam acestuia nu e f stralucita, deci nu vor fi prea bucurosi sa te intretina (offtopik; desi e obligatia lor dpdv islamik, sa fim sinceri unii cu altii, religia ca la carte, se aplika in destul d eputine cazuri)... din ce o sa traiesti? banii nu iti vor ajunge si astfel vei fi nevoita sa iti iei un job.... atunci ce vei face? vei renunta la a mai citi toata ziua despre islam? copiii nu vor mai fi 24/24 cu tine....? ce vei face?

ce vreau eu sa spun e ca in islam nu trebuie sa fim limitati.. trebuie sa stim sa imbinam lucrurile intre ele! a avea un job de 4-5 ore pe zi nu te face a uita de islam sau a te indeparta de el, si cu atata mai putin a nu-l practica cum trebuie!

10. Re: cariera unei musulmance? 
    Membru de onoare imanikka's Avatar
    Am fugit eu cat am putut de acest subict , dar nu se poate , trebuie sa spun si eu ceva. Vorbesc ca femeie casatorita , dar inca fara copii. Eu cred ca pana la urma este posibil sa ai si un servici si sa educi si copiii. Poate e mai greu dar nu imposibil. Totul depinde de fiecare. Si acuma mai este una: Cei care au de toate si-si permit oric atunci nu prea au chef de munca , dar cand vezi ca maine nu stii cu ce sa-ti hranesti copilul ,ma intreb atunci : cum poti sta acasa si sa nu faci nimic. Poti avea un job in timp ce copilul este la scoala , etc... Depinde de vointa fiecaruia. Unul crede ca e mai bine sa stea acasa si sa-si dedice tot timpul familiei , altii cred ca s vor descurca si cu jobul si cu famila, altii ... Nu putem judeca pe nimeni.

11. Re: cariera unei musulmance? 
    masha allah iman, parca ai luat cuvntele din capul meu si le-ai pus aici.... sunt cu totulllll deacord cu tine 100%

12. Re: cariera unei musulmance? 
    Harnic HAYAH's Avatar
    Quote Originally Posted by genan View Post
    eu sunt d eparere ca daca stii cum sa iti educi copiii, stii sa o faci si daca stai acasa si daca ai un job. asa cum ai zis tu, hayah, ca sunt cazuri in care mama are cariera, iar educatia copiilor lasa de dorit, asa iti spun si eu ca sunt f multe cazuri in care femeia sta acasa, se ocupa de educatia copiilor ei cum stie ea mai bine, insa de multe ori nu prinde mai nimik de copiii aia, pt ca metodele pe care ea le foloseste nu dau randament... deci pana la urma e vb de cum stii tu ca femeie sa le faci pe toate!
    Draga Genan, ai perfecta dreptate, dar eu cand am postat am presupus ca vb. de cazul hai sa ii zicem ideal, acela in care femaia musulmana casnica isi cunoaste perfect obligatiile si stie sa si le indeplineasca cu succes, astfel ca timpul ei sa fie mereu folosit si folositor.
    Si ai dreptate, poti sa iti educi foarte bine copiii si avand un job. Dar atentie, se vorbea de cariera, nu de job. O cariera implica mult mai multa dedicatie, timp si efort... deci eu chiar ma indoiesc ca o femeie de cariera mai are timp si de casa. Parerea mea!

Page 2 of 6 FirstFirst 1234 ... LastLast
Thread Information
Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)