Results 1 to 10 of 36
|
|
-
04-03-2007, 05:37 PM
In numele lui Allah Cel Milostiv, Indurator !
Am si eu o intrebare : "care este semnificatia atot-prezentului iepuras si care este legatura lui cu sarbatorile crestinesti ale Pastelui" ?
Tot apare acest animalut peste tot : pe sticle de "Coca-Cola", pe vopseaua de oua etc.
Si asta mereu sau aproape mereu in legatura cu Pastele."In ziua aceasta, am desavarsit religia voastra si am implinit harul Meu asupra voastra si am incuviintat Islamul ca religie pentru voi !" (5 : 3)

-
Urmatorii 2 au spus mersi lui Abdul Rahman pentru acest subiect
-
04-03-2007, 08:29 PM
Iepurasul din cate stiu eu nu este un simbol crestin al acestei sarbatori, pur si simplu este utilizat ca strategie de marketing pt atragerea unor clienti pt diverse produse cola, ciocolata, oua de ciocolata, dulciuri in special etc.
La baza, iepurasul ca simbol provine din vechile obiceiuri pagane. Odata stiu ca o zeita a gasit intr-o iarna o pasare ranita pe un camp. Pentru ca i-a fost mila de ea, zeita a salvat-o de la moarte transformandu-o intr-o iepuroaica. Desi transformata in iepuroaica vechea pasare totusi mai pastra din vechile capacitati: aceea de a face oua. Pentru a-i multumi zeitei pt fapta sa, iepuroaica a inceput sa decoreze ouale pe care le facea zeitei.
Suna cunoscut nu?
-
Incepator

04-03-2007, 08:50 PMDin punct de vedere crestin,nici o legatura!Nici Mos Craciun a la Coca Cola,doar niste gaselnite pentru a atrage cumparatorii!Pur marketing!
-
04-03-2007, 11:22 PM
Salam aleykum
Da, ca si bradul de craciun, care a aparut in Germania din cate stiu (se puneau mere coapte in el si asa s-a ajuns la globuri) si care, reprezentand iarna, a fost asociat craciunului, asa si iepurasul care te duce cu gandul la morcovi, verde, primavara a fost asociat pastelui.
Iar de aici....bani, multi multi bani, ca doar...vine iepurasul
.
Si probabil o combinatie cu povestioara Anei - oale (care se zice ca au fost puse la picioarele lui Isus pacea asupra sa, pe cruce ptr ca sangele sau sa curga pe le - de unde ideea de oua rosii) si iepurasul.
-
04-03-2007, 11:31 PM
as dori sa fac o completare , iepurasul nu inseamna doar primavara ci si fertilitate , nu degeaba e simbolul revistei Playboy
-
-
04-04-2007, 12:39 AM
Io zic asa ,frati si surori ,si anume ca :iepurasul apare in mod firesc pe pliculetele de vopsea de oua,si este asimilat pastelui pentru ca el FACE OUA .Doar o data pe an face dar ...face .Asta e .Daca nu face oua, inseamna ca nu este iepurasi coconasi ...ci este un sosoi amarit .
Acu ce primesc de la tine frate Abdul Rahnan ca am stiut raspunsul corect?!?!
-
-
04-04-2007, 02:10 AM

scuza-ma iepurasule,
, continuati treaba 
eu ma intreb ce parere ar avea profetul Iisus de iepuras dar mai ales de alcoolul pe care oamenii il consuma pt a-si arata regretul pt rastignirea lui ?
-
04-04-2007, 02:11 AMIn numele lui Allah Cel Milostiv, Indurator !
Domnul Munir, ca sa primiti ?
Un ... iepuras care face ... oua
Dar nu pot sa nu o remarc si pe surioara Mariyah. Faza cu "Playboy" si "fertilitatea" a fost tare rau de tot
"In ziua aceasta, am desavarsit religia voastra si am implinit harul Meu asupra voastra si am incuviintat Islamul ca religie pentru voi !" (5 : 3)

| « Previous Thread | Next Thread » |
| Thread Information |
Users Browsing this ThreadThere are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests) |