Notices

Page 2 of 6 FirstFirst 1234 ... LastLast
Results 11 to 20 of 51
  1. Asa ceva nu este posibil 
    Membru Special Anna's Avatar
    Oare cum se poate intampla asa ceva?! Daca noi musulmanii ne impotrivim unii altora.....oare cum sa mai avem pretentii sa ne accepte o societate ne musulmana?Daca muftiul din Romania....face asemenea lucruri....atunci ce pretentii sa avem de la altii?Astaghfirullah....Allah Akbar....!!!!
    Aceasta este cererea pe care dl mufti a facut-o catre ministerul educatiei!!!
    Trebuie sa se poate faca ceva....

In the Name of Allah, the Most Beneficent, the Most Merciful.

2.  
    Deosebit Mariyah's Avatar
    Mevlid Kandil

cum s-ar traduce asta?

.................................................. .................................................. ....

3.  
    moderator Saira's Avatar
    Quote Originally Posted by Mariyah View Post

cum s-ar traduce asta?

Nu stiu turca,dar dupa asemanarea fonetica pot spune ca este varianta in limba turca a zilei de nastere a Profetului,sallaAllahou alayhi wa salam. "Mevlid" mie imi aduce a "mawlid" (Mawlid, meaning 'birthday' is a celebration of a holy person in Islam),ceea ce chiar din postarea Annei putem intelege. Cred (adica-s aproape sigura) ca Mevlid Kandil=Mawlidu Nabiy in turca.

4.  
    membru de onoare maryam's Avatar
    oricum celebrarea acestei zile este bid`ah curata...in islam nu exista decat 2 sarbatori:Eid Fitr si Eid Adha; chiar a spus Profetul "...nu ma faceti pe mine cum l-au facut crestinii pe isus fiul mariei"
    LA ILAHA ILA ALLAH MUHAMMAD RASUL ALLAH INNA LILLAHI WA INNA ILAIHI RAJIAUN

5.  
    Quote Originally Posted by maryam View Post
    Da` cine trebuie sa-l dea jos pe asta chiar nu se sesizeaza, chiar nu se poate sa lasam odata ptr totdeauna sa ne reprezinte toti tampitii? Oare asta este Ummah despre care profetul a spus "iubitii mei"? Asa vrem noi sa facem dawa, cu asemnea specimen de reprezentant; nu e de mirare ca ceilalti care habar nu au de religia noastra nu dau doi bani pe noi dc permitem sa stam la umbra unui asemenea om; ei uite de-aia au romanii mentalitatile pe care le au si hatarurile ereditare stiute de toti ptr ca ani de zile, decenii intregi l-au tolerat pe ceausescu ca fraierii desi erau vai de mama lor...raul trebuie starpit din radacina si cei care l-au pus in fruntea muftiatului sunt la fel de vinovati ca si el.
    Iar noi ceilalti, dc vom privi cu pasivitate si vom posta pe forumuri fara a lua atitudine, ne meritam soarta.
    mashAllah iubita ai foarte mare dreptate
    daca pana acum am stat cu mainile in san macar de acum sa ne mobilizam si sa facem ceva.parerea mea este ca deja s-a ajuns prea departe.problema este ca putina lume stie ce se intampla de fapt de asta am si postat sa fie informatia mai larg raspandita.trebuie sa facem ceva nu e de ajuns sa ii trimitem emailuri,sau trimitem mesaje sau chiar sa il sunam daca dl mufti nu vrea sa ne asculte,atunci sa ne facem ascultati pentru ca el declara ca este mufti pentru toti nu numai pt turci si tatari cu toate ca in consiliul lui sunt numai turci si tatari.daca vrea sa faca bine prin muftiatul pe care il reprezinta atunci in consiliul lui trebuie sa fie prezenti si romani,si arabi,si pakistanezi etc.Noi chiar putem sa solutuionam aceasta porblema,noi musulmanii din romania dar numai daca vrem si daca ne sustinem unii pe altii.
    voi ce parere aveti?o sa participati?

6.  
    moderator Saira's Avatar
    Quote Originally Posted by Anna View Post
    mashAllah iubita ai foarte mare dreptate
    daca pana acum am stat cu mainile in san macar de acum sa ne mobilizam si sa facem ceva.parerea mea este ca deja s-a ajuns prea departe.problema este ca putina lume stie ce se intampla de fapt de asta am si postat sa fie informatia mai larg raspandita.trebuie sa facem ceva nu e de ajuns sa ii trimitem emailuri,sau trimitem mesaje sau chiar sa il sunam daca dl mufti nu vrea sa ne asculte,atunci sa ne facem ascultati pentru ca el declara ca este mufti pentru toti nu numai pt turci si tatari cu toate ca in consiliul lui sunt numai turci si tatari.daca vrea sa faca bine prin muftiatul pe care il reprezinta atunci in consiliul lui trebuie sa fie prezenti si romani,si arabi,si pakistanezi etc.Noi chiar putem sa solutuionam aceasta porblema,noi musulmanii din romania dar numai daca vrem si daca ne sustinem unii pe altii.
    voi ce parere aveti?o sa participati?

Chiar azi am mai dat niste search-uri cu noutati despre comunitatea musulmana din Romania si,culmea intamplarii,am dat peste un articol de cand a fost numit in functie muftiul si erau citate anumite declaratii ale acestuia.Mie mi s-a parut ca inca de la inceput dumnealui a avut ceva "de impartit" cu fundatiile islamice din Romania,desi la incfeput a fost ceva mai moderat.Dar de aici si pana la a afirma ca musulmanii romani care s-au instruit in tarile islamice au fost "crescuti" in fundamentalism islamic e cale luuuuunga! Oare prin ce si-au dovedit aceste fundatii fundamentalismul? Caci daca oamenii din acre sunt compuse au idei "extremiste" atunci prin deductie logica ne putem da seama ca si actiunile acelor fundatii trebuie sa fie "extremiste",nu? Ori intreb inca o data:cum si-au aratat aceste fundatii extremisumul? Tiparind carti si brosuri pentru musulmanii romani si nu numai? Luand masuri cu ocazia caricaturilor profetului (sallaAllahou alayhi wa salam) prin distribuirea unor brosuri informative? Organizand mese in luna Ramadan de iftar? Vizitand oameni nevoiasi din Dobrogea si impartind ajutoare? Asta-i extremismul islamic? Atunci chiar mi-as dori,insha'Allah,sa fac parte dintre acesti "extremisti" decat sa fiu un om moderat si sa nu fac nimic pentru comunitatea din care fac parte!

Hai ca m-am enervat daca dumnealui spune asemenea lucruri si face cereri din astea la ministrul educatiei...ce sa mai zicem de ceilalti oameni,care nu au alta sursa de informatie decat stirile prezentate la tv?!!?

7.  
    Quote Originally Posted by Saira View Post

Chiar azi am mai dat niste search-uri cu noutati despre comunitatea musulmana din Romania si,culmea intamplarii,am dat peste un articol de cand a fost numit in functie muftiul si erau citate anumite declaratii ale acestuia.Mie mi s-a parut ca inca de la inceput dumnealui a avut ceva "de impartit" cu fundatiile islamice din Romania,desi la incfeput a fost ceva mai moderat.Dar de aici si pana la a afirma ca musulmanii romani care s-au instruit in tarile islamice au fost "crescuti" in fundamentalism islamic e cale luuuuunga! Oare prin ce si-au dovedit aceste fundatii fundamentalismul? Caci daca oamenii din acre sunt compuse au idei "extremiste" atunci prin deductie logica ne putem da seama ca si actiunile acelor fundatii trebuie sa fie "extremiste",nu? Ori intreb inca o data:cum si-au aratat aceste fundatii extremisumul? Tiparind carti si brosuri pentru musulmanii romani si nu numai? Luand masuri cu ocazia caricaturilor profetului (sallaAllahou alayhi wa salam) prin distribuirea unor brosuri informative? Organizand mese in luna Ramadan de iftar? Vizitand oameni nevoiasi din Dobrogea si impartind ajutoare? Asta-i extremismul islamic? Atunci chiar mi-as dori,insha'Allah,sa fac parte dintre acesti "extremisti" decat sa fiu un om moderat si sa nu fac nimic pentru comunitatea din care fac parte!
    saira draga poate ca acest lucru l-a deranjat ca se organizeaza mese in Ramadan de iftar cand dl mufti de sarbatoarea Ramadanului a invitat formatia 3 sud est sa cante.asta ca sa nu mai spun ca a adus o formatie turca rock sa cante de laylat al qadr.Eu una asa ceva nu am mai auzit!
    Astaghfirullah!

8.  
    moderator Saira's Avatar
    Quote Originally Posted by Anna View Post
    saira draga poate ca acest lucru l-a deranjat ca se organizeaza mese in Ramadan de iftar cand dl mufti de sarbatoarea Ramadanului a invitat formatia 3 sud est sa cante.asta ca sa nu mai spun ca a adus o formatie turca rock sa cante de laylat al qadr.Eu una asa ceva nu am mai auzit!
    Astaghfirullah!

Da,Anna...poate ajungem ca in timpurile romane si dam oamenilor doar "panem et circum" si asa ii "cucerim".Trecand dincolo de faptul ca muzica e haram iar dumnealui ce face-ne indeamna la a asculta muzica-ce le este oare musulmanilor mai de folos-o masa calda sau nitica "zbenguiala"?!?! astaghfirouLlah!

9.  
    moderator daniela_muslimah's Avatar

السلام عليكم و رحمة الله و بركاته

acum cateva zile vazusem un articol intr-un ziar..

in care se zicea ceva si de Taiba.. si mai multe lucruri...
    tot cu muftiatul...

o sa-l caut.. am zis ca o fi doar un articol de ziar..

dar vad ca lucrurile stau cu totul altfel...

ufffffff... de ce se iau oamenii dupa propriile dorinte? oare el asta vrea?

foare urat ceea ce face....

Allah sa-l calauzeasca....

"Pentru aceia care raspund Domnului lor si implinesc Rugaciunea [As-Salat], iar pentru treburile lor [tin] sfat laolalta si dau Dania [Az-Zakat] din cele cu care ii inzestram." (Surat Ash-Shura_Sura "Sfatului" (42):38)

10.  
    Da am o parere pe care am si pus-o in practica alhamdulillah astazi, am facut o scrisoare pe care am si trimis-o prin mail la muftiat...va invit sa va alaturati acestui protest si sa -----stram ca nu suntem asa de fraieri cum ne cred altii.
    Acceptarea tacita a unor persoane ignorante si lipsite de morala si stiinta islamica in fruntea comunitatii ne pune de fapt o eticheta de care fireste ca nu putem sa nu ne dezicem.
    Trebuie sa aratam cine suntem, islamul este o religie si un mod de viata pe care Bunul ALLAH ni l-a lasat nu pentru ca nestiutorii sa-si bata joc de ea, iar noi sa ne multumim plecandu-ne capetele rusinati.
    Este obligatia fiecaruia dintre noi sa facem dawa si sa indreptam cu vocile, mainile sau sufletele noastre neadevarul, minciuna, falsitatea, ipocrizia, mediocritatea....

Salam aleikum wa rahmatula wa barakatu!

Va scriu cu mare dezamagire si tristete!
    Am luat la cunostinta cu stupoare cererea facuta catre Ministrul educatiei in legatura cu echivalarea diplomelor celor care au studiat in afara tarii.
    Nu stiu cine poate decide asupra studiilor si pregatirii unei persoane in afara de institutia respectiva; asadar ma intreb cum se poate ca sa faceti o asemenea gafa?

Am asistat neputincioasa si dezamagita urmarind aparitiile dvs televizate dnule muftiu...nu reprezentati nici islamul si nici comunitatea aceasta si ma intreb oare in adancul constiintei dvs nu va este rusine?
    Nu va ganditi ca va veni o zi in care veti da socoteala in fata Bunului ALLAH?
    Oare in momentele dvs de solitutide credeti ca sunteti asa cum ar trebui sa fiti, un urmas demn al profetului pacea si binecuvantarea lui ALLAH asupra lui?
    Sunt, alhamdulillah, una din persoanele care a avut ocazia sa studieze in ro cu unii dintre cei care au facut studii teologice in aceste tari si nu m-au invatat niciodata acesti oameni nimic rau, ba din contra printr-o stradanie imensa au reusit sa ne inspire dragoste si daruire fata de religia noastra si mai ales fata DE Bunul ALLAH.
    Cum va permiteti sa denigrati niste oameni si niste institutii?
    Si mai ales chiar nu realizati ca incultura dvs privind islamul va face nedorit?
    Ne este rusine atat mie cat si celor pe care-i cunosc ca muftiul, cel care ar trebui sa constituie un exemplu, este o persoana care ne face de ras.

Daca ati fi fost un conducator drept nu ati fi spus aceste cuvinte dle muftiu...si nu uitati ca unul dintre cei trei care va fi in foc in ziua de apoi este un conducator nedrept.

Ce faceti dvs cand acesti oameni trudesc ptr ca islamul sa fie cunoscut?
    Ce publicatii si ce emisiuni realizati dvs?
    Datorita dvs si pasivitatii dvs comunitatea musulmana este perceputa in ro ca un grup minoritar etnic legat de traditii si obiceiuri care nu au nimic de-a face cu islamul.........

Ca membru al comunitatii musulmane din ro imi exprim dezamagirea si regretul fata de dvs ca si conducator si exponent al imaginii comunitatii islamice.

A spus Profetul pacea si binecuvantarea lui ALLAH asupra lui "Daca vezi un rau indreapta-l cu vorba ta si daca nu poti cu mana ta si daca nici asa nu se poate, cu inima ta, dar acesta este modul cel mai slab".

Ar trebui sa faceti un gest de onoare si sa va dati demisia din aceasta functie pe care nu o reprezentati cum se cuvine.

maryam

11.  
    http://www.muftiyat.ro/index.php?opt...ntact&Itemid=3

puteti sa cititi pe pag lor si sa vedeti cine ne reprezinta...dc va convine, este ok...pe mine nu ma reprezinta aceasta institutie care nu face aproape nimic ptr comunitatea noastra, acest om care nu merita a fi numit "reprezentant, conducator..."

Page 2 of 6 FirstFirst 1234 ... LastLast
Thread Information
Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)