Notices

Page 4 of 4 FirstFirst ... 234
Results 31 to 39 of 39
  1. Concentrare in timpul rugaciunii? 
    Harnic Latifah's Avatar
    Salam aleikum wr wb

am nevoie de ajutorul vostru. Cum as putea sa ma concentrez in timpul rugaciunilor? Am invatat mecanic textul, stiu doar ff putine cuvinte si ff rar o fac fara s gandesc la altceva. Pur si simplu imi vin tot felul de lucruri in minte. Am incercat sa ma gandesc la Kabba, lumina, numele lui Allah (SWT) dar apoi fie raman concentrata la ce ma gandesc fie trece la altceva.

sfaturi va rog?

2.  
    Harnic Latifah's Avatar
    Salam aleykum

Mi s-a intamplat si mie. Cand era zgomot m-am concentrat mai tare pe ceea ce spuneam ca sa nu gresesc. Insa cand era liniste ma cuprindeau tot felul de ganduri. Dar de la o vreme am observat ca prea ma distrage nimic, insa poate si din cauza ca m-am obisnuit sa le fac cat mai repede si concentrat cand prind cate 10 minute libere. Oricum ma gandesc mai mult la rugaciune decat inainte...deci sunt progrese.

Allah sa ne ajute pe toti.

3.  
    Banned huda_alrahim's Avatar
    Quote Originally Posted by Mariyah View Post
    Legat de concentrarea in timpul rugaciunii. Ma intrebam azi daca suntem intr-un loc f zgomotos , cu muzica f puternica ce rasuna de vibreaza peretii, rugaciunea mai este valabila?
    Si daca nu ne putem gasi un alt loc pt rugaciune mai linistit nu e mai bine sa asteptam trecerea zgomotul si sa le recuperam mai apoi ,decat sa le facem in acel mediu?

cine sta la camin stie cum e...mai ales sambata si duminica
    cheful a inceput de la 3 dupa amiaza ...si continua si acum, poate e si greseala mea puteam merge la o moschee
    de somn nici nu poate fi vb si eu ma trezesc pt servici la 6 deci wonderful night
    si cand ma gandesc k maine sunt floriile...deci alte chefuri

Si-mi veni ideea sa-mi pun la ureche mp3-ul si sa-l dau la maxim insa in timpul rugaciunii avem voie sa ascultam ceva?
    bine e o melodie cat de cat islamica, se repeta azanul de multe ori

Assalamu alaikum!
    Referitor la valabilitatea rugaciunii cand sunt multe elemente din jur care iti distrag atentia...
    Cand am fost in Arabia Saudita, la un moment dat a inceput athanul si nu puteam sa gasim nici un loc liber... nici nu aveai cum sa te deplasezi f mult, caci toata strada era ocupata cu oameni asezati pt rugaciune... si am gasit impreuna cu o alta fata un loc care parea suspect de liber... era deasupra unui canal...un grilaj pe sub care treceau toate mizeriile strazii... Dar noi am asezat niste covorase micute si am facut rugaciunea acolo... im timpul rugaciunii amandoua ne gandeam cat de urat mirosea...
    A doua zi la lectie am intrebat daca rugaciunea noastra a fost valabila, avand in vedere ca in timpul ei concentrarea noastra a cam zburat si inevitabil ne-am gandit la mirosul acela ingrozitor... si sheikhul ne-a spus ca o astfel de rugaciunea are rasplata dubla, pt tot ce am indurat si nu am lasat rugaciunea...
    Ni s-a povestit cum Profetul (sallaAllahu alaihi wa sallam) facea ruagciunea si vecinii sai turnau gunoaie si maruntaie de animale peste el in timpul rugaciunii si el (sallaAllahu alaihi wa sallam) nu renunta si isi continua rugaciunea, apoi se intorcea in casa si Fatima (Allah sa fie multumit de ea) il spala plangand... subhanAllah... rasplata unei rugaciuni facute in astfel de conditii este mai mare, caci straduinta este mai mare...
    Allah makum!!

4.  
    membru de onoare iman99's Avatar
    asalamu aleikom wa rahmatulah w barakatu

Spune un sheik:

Odata ce ai inceput rugaciunea sheitan e foarte suparat e mainos chiar ptr ca el a refuzat sujudul cand i-a fost ordonat de catre Allah Subhana W Taala.

Cele cateva minute cand nu esti concentrat nu se i-au in considerare,se iau in considerarea minutele in care te-ai concentrat la rugaciune.

Un om credincios de pe timpul profetului Mohammad a avut o infectie la picior si i-au spus ca trebuie sa-l taie sfatunindu-l sa bea alcool ptr a nu simtii la intenistatea maxima durerea,iar acel om a spus nu voi face asta niciodata,odata ce voi incepe rugaciunea sa-mi taiati piciorul.
    Subhan Allah cata concentrare in timpul rugaciunii incat sa nu simti durerea???Cata credinta subhan Allah

Locul de rugaciune:
    - trebuie sa alegem o camera in care nu sunt f multe culori ca sa ne distraga atentia,fara desene,imagini etc
    -volumul televizorului sau al radioului sa fie la minim si chiar telefoanele oprite sau puse pe silent

Allah w allam
    Cel mai bun Cuvant este Cuvantul Lui Allah(Quranul) si cea mai buna calauzire este cea a profetului Muhammad ,si cele mai rele chestiuni sunt inovatile,si fiecare inovatie este Bidah si fiecare Bidah este ratacire si fiecare ratacire duce in Focul Iadului(Muslim)

www.assimalhakeem.com

5. cateva du'a importante 
    Deosebit ibadat's Avatar
    Ruga pt cel ce se indoiestein credinta
    E'UDZU BILLAHI MINES-SEITANIR-RAGIM HUEL-EUUELU UEL-AKHIRU,UEZ-ZAHIRU UEL-BATINU UE HUA BI KULLI SEI-IN 'ALIM (El este Cel Dintaisi Cel din urma, Cel neascuns siCel Ascunssi El este AtoatestiutorRuga de caintaESTAGHFIRULLAH ELLEDZII LA ILAHE ILLA HUEL-HAI-IUL-QAI-IUM UE ETUBU ILEHI (Cer iertare lui Allah ,inafara de care nu exista alta divinitate ,Cel Viu, Vesnicul, si la El ma intorc cu cainta) Ce se spune atunci cand simti o durerePui mana pe locul unde simti durerea si spui-BISMILLAH-de 3 ori-si apoi de 7 ori- E'UDZU BILLAHI UE QUDRETIHI MIN SERRI MA EGIDU UE UHADZIR -(Caut adapost la Allah si in Maretia Lui, de raul pe care il simt si care ma apasa)

6.  
    Deosebit ibadat's Avatar
    scuze pt asezarea in pagina, nu ma prea pricep. data viitoare o sa ma chinui mai mult

7.  
    membru de onoare iman99's Avatar
    asalamu aleikom w rahmatullah w barakatu
    Am sa postez o povestioara adevarata spusa de sheik Assim alhakem pe huda tv.

ERA vorba despre un prieten al dansului care era f credincios chiar tinea lectii de islam la mosqee.Obisnuia sa vina in fiecare zi la mosqee la rugaciunea de dimnineata .A trecut cateva zile si sheikul nu l-a mai vazul la fajr pe acest om.A mers la el acasa si l-a intrebat..Ce s-a intamaplt?De ce nu mai vii la mosqee dimineata?El i-a raspuns:
    Nu ma pot concentra ,oameni de langa mine se misca,tusesc,simt ca ma concentrez mai bine in casa mea.Sheikul a incercat sa-l convinga dar nici o sansa..omul se simtea bine in casa lui sa faca rugaciunea.

sheikul a mai trecut pe la el,si l-a vazut ca se ruga doar in locuri speciale din casa lui,l-a intrebat de ce face asta ..a spus..Ma simt mai bine..ma concentrz mai bine in rugaciune.....sheitan venise la el cu genul acesta de obsesii.....iar dupa un timp acest om credincios care tinea lectii de islam la mosqee a renuntat de tot la rugaciune.(fiind atat de perturbat de sheitan a fost slab si a fost invins)

Unii imami spun cand facem wodo sa extindem aria de spalare.Corect.Dar asta nu inseamna ca ne spalam pana la sub brat sau pana la genunchi..etc...cu timpul vom ajunge sa facem gusl inainte de rugaciune ceea ce profetul Mohammad nu a facut-o.
    Cel mai bun Cuvant este Cuvantul Lui Allah(Quranul) si cea mai buna calauzire este cea a profetului Muhammad ,si cele mai rele chestiuni sunt inovatile,si fiecare inovatie este Bidah si fiecare Bidah este ratacire si fiecare ratacire duce in Focul Iadului(Muslim)

www.assimalhakeem.com

8.  
    moderator Saira's Avatar
    Quote Originally Posted by AishaA View Post
    Hi, hi Asa am facut eu la inceput, cind am devenit musulmana...Mi-era frica sa nu gresesc la wudu si preferam sa fac un dus...Ma imbaiam intr-o veselie tta ziua... Apoi am invatat....corect...

Ce te faci cand faci ghusl si apoi si wudu...tot asa,de siguranta?

9.  
    moderator Saira's Avatar
    Da,e drept ca se face...dar cand e omul mic si speriat oleaca...vrea sa faca bine si da in exagerare...alhamdulillah acum nu mai fac asa la incepuuuuut se intampla asta

10.  
    Harnic Latifah's Avatar
    eu am facut wudu dupa ghusl....in mod logic daca faci, presupunand ca nu te-ai atins sau ceva care sa anuleze ghusl, inseamna ca ghusl nu a fost valid. Deci daca stii ca ai facut corect in timpul imbaierii nu ai de ce sa faci wudu.

Daar, la inceput, copiii sunt mai speriati, pana invata sa mearga, mai cad, se mai tin de un perete.

Page 4 of 4 FirstFirst ... 234
Thread Information
Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)