Un caz inexplicabil s-a petrecut in uram cu cateva ore in incinta complexului Plazza Romania,la locul special amenajat de joaca .
Uneia dintre surorile noastre i-a fost interzis accesulacolo,copilului pe motivul ca nu se poate juca acolo.Initial a fost invocata varssta copilului dar cand ingrijitoarei i s-a -----strat ca fetita intruneste conditiile varstei aceasta a replicat:"Doamna,duceti-va in tara dumneavoastra,copilul nu se poate juca aici".
Inshaa ALLAH sa ne ajute Bunul ALLAH swt;este vremea oare despre care Profetul saaws a spus :"Va veni o vreme cand sa fii musulman va fi ca si cum ai tine un carbune incins in mana"?
Cazul a fost sesizat conducerii si respectiva ingrijitoare va fi actionata in justitie.Inshaa ALLAH!
Thread: Romaina :Rasism sau prostie?
Results 21 to 30 of 34
|
|
-
membru de onoare

06-02-2006, 01:10 PM

-
-
10-23-2006, 03:30 PM
barfa e in toi in romania
mai ales la locul unde lucrez un spatiu comercial imens, mama ce vb angajatii de unii clienti si cat rad de ei
recunosc si eu rad dar de obicei de situatie nu de om mai ales ca sunt mereu confunda ca fiind angajata magazinului si intrebata de chiloti in raionul doar cu jucarii
chiar acum 2 zile un arab nu stia romana absolut deloc nici engleza stia doar limba lui materna si vroia o bicicleta
bucuria operatorului de vanzari sa-l injure dar urat de tot :"mai arab prost vrei bicicleta dar unde iti e camila" nu a inteles arabul o boaba , oricum pana la urma l-au lasat asa de izbeliste pana s-a saturat si a plecat ca doar nu "imi bat eu capul cu toti prostii sa cumpere ".
pacat , asta e comertul si strategia de marketing
si se intampla in cadrul hypermarketului care e pe locul 8 in Europa la vanzari
-
08-27-2007, 04:52 PM
citind aceste intamplari nefericite..... ma face sa ma gandesc,,,,,,,, eu sunt proaspat casatorita cu un barbat egiptean, musulman.... , deja colegii de servici au inceput cu rautatile , comentariile si ignoranta lor.... eu nu le dau atentie sa spuna ce vor , eu stiu k am un om minunat langa mine ,,, nu terorist... care isi face harem,, sau ce mai spun colegii...dar ma gandesc la viitor la copii nostrii care vor veni pe lume INSH'ALLAH, ei sunt nevinovati k sa suporte asemenea rautati,,, si acum ma gandesc k e mai bine sa locuiesc cand am sa am copii, in egypt,, cred k e mai bine pt.ei
sunt romanca,,,,,, si eu,in numele tuturor romanilor care jignesc musulmanii , musulmancele imi cer scuze, si mi-e rusine de ignoranta lor si rasismul de care dau dovada.
-
membru de onoare

08-29-2007, 02:03 AM
Inshaa ALLAH sa facem atat cat putem pentru a arata ca islamul nu este ceea ce oamenii vad la TV, sau chiar...la musulmani, la unii musulmani.
Nu ar trebui sa ne fie jena sa recunoastem ca o mare parte din vina deformatei imagini pe care ne-musulmanii o au despre islam in general si musulmani in special apartine...tocmai musulmanilor, acelor musulmani care sunt prosti exponenti ai religiei lor tocmai datorita indepartarii de valorile islamului...de unde sa stie x de religie crestina ca el, care face numai rele, face ca e el fieru` rau
si nu ptr ca i-ar porunci religia.
Din nefericire musulmanii evita "diplomat" sa accepte acest adevar si arunca mereu pisica aceasta a conceptiilor gresite pe seama mediatizarii excesive si mai ales gresit prezentate. Da, intr-adevar este si asta o vina mare, dar ma intreb...dc musulmanii ar fi toti ca florile si practicanti asa cum era profetul
ce ar mai spune ceilalti atunci?
Oare nu cumva sursa perceptiei gresite despre musulmani si islam isi are radacina in exponentii religiei? Desigur, nu complet, dar destul de semnificativ.

-
08-29-2007, 12:20 PM
As - Salaam Aleikum
Maryiah, nu cred ca e vorba aici de Romania, ci mai mult de romani, uni dintre ei, ca alhamdulillah, sunt uni chiar foarte destepti si cu capu pe umeri.
Haideti sa va zic o intamplare, eram in metro veneam acasa, era in plina aglomeratie si incercam sa cobor niste scari, in spatele meu aud vorbid romaneste, erau doua femei, dintre care una zice "uite-o si pe terorista asta cu capu acoperit" bun ca eu nu am putut sa ma opresc din coboratul scarilor. Cand am ajuns jos, ma dau intr-o parte si le astept. Cand ajung ele in dreptul meu, le intreb "ce anume ati vrut sa ziceti cu afirmatia facuta?" (in romaneste) binenteles ca ele au dat-o in balbaiala. Si sa vedeti iromnia soartei ca ele stau pe aceeasi strada cu mine, vizavi de blocul meu.
Si cand stai sa te gandesti si speri ca odata iesiti in lume romani sunt altfel. Din nou, mentionez uni dintre ei.من قبله من يحمل حياتي في يديه
-
08-29-2007, 09:50 PM
Salamu alaikum!
Ce sa spun? Maryam am intrat intamplator pe subiect si nu pot decat sa fiu de acord cu tine, sa subscriu in totalitate si in concluzie sa te felicit pentru modul in care ai identificat problema. Ar trebui ca fiecare dintre noi sa constientizam lucrul asta si sa incercam inainte de a-i indrepta pe ceilalti sa ne uitam in curtea noastra...oare vom reusi vreodata ? InshaAllah!
-
membru de onoare

08-30-2007, 01:07 AM
Sa stii ca desi nu sunt naiva, sper si ma rog si chiar cred ca da, se poate.
Insa pentru asta ar trebui sa avem curajul sa ne spunem franc, face to face ce bube avem, fara suparare...sau chiar de ne suparam pe cel ce "ne trage de urechi" sa putem sa ne revenim.
De ce sa nu incepem sa o facem?
Nu e mai simplu decat sa fim in fata ipocriti si in "cercuri restranse" clevetitori, barfitori, cu viziuni deformate?
Poate chiar nu-mi dau seama ca fac ceva rau, vine cineva, imi spune, incep sa-mi pun intrebari, mai vii si tu
, imi mai zici, te mai contrazic si uite asa maine poimaine constati ca sunt de pus in rama
Inshaa ALLAH.
Si chiar e Sunna sa indrepti raul...sau nu stiu acum, sunt voci care spun ca e mai bine sa te abtii
, dar vezi, aici e o problema, ca si abtinerile astea sunt de fata cu persoana respectiva, doar.
Revenind la tema
cred ca, in "curtea noastra" putem face curat, luna chiar...dar nu putem singuri si fara valori.
-

- Abu Dhabi, United Arab Emirates, United Arab Emirates
08-30-2007, 04:31 AMDana este trist tot ce se intampla,vad ca acest subiect vechi a fost reluat de tine;este un subiect vechi,dar va ramnane NOU in viatza de zi cu zi.
Aceleashi rautatzi,acelashi comportament,mai jos ...de mediocritate
Shi cand te gandeshti ca acum sunt mai mult ca niciodata ATATEA SURSE DE UNDE PUTEM SA NE DOCUMENTAM,sute de scene de televiziune,forumuri...etc
.....shi unde mai pui ca mai totzi ,mashallah sunt INVATZATZI,(bacuri,post-liceale..etc)
Intrebarea este:
oare nu sunt capabili sa citeasca shi sa fac diferntzele singuri intre bine shi rau?
Maryam surioara,
"cred ca, in "curtea noastra" putem face curat, luna chiar...dar nu putem singuri si fara valori".
Cand se va umple acel gol al "singuratatzii" shi a luptei impotriva raului de unul singur, shi vom gasi acele valori,vom shtii shi vom intzelge adevarata noastra menire pe acest pamant!
INSHALLAH HABIBTY SA VINA SHI O ASTFEL DE ZI!!!
-
08-30-2007, 10:51 AM
Assalaamu alaikum
In opinia mea, rasismul insusi este o prostie, iar in loc de Romania ar putea sa figureze si Patagonia, ca tot aia ar fi.
Rasismul este o teorie (ideologie, mentalitate sau prejudecată) care afirmă drepturile care trebuie să fie acordate omului trebuie făcut în mod diferenţiat după rasă şi capacitatea intelectuală depinde de anumite caractere morfologice exterioare ale corpului omenesc, cel mai frecvent fiind luat în considerare culoarea pielii, anumite trăsături fizionomice şi descendenţa genealogică. Această ideologie de discriminare anumitor categorii de oameni din cadrul societăţii este aplicat în practică cu ajutorul aparatului de stat de către un regim de conducere rasist. http://ro.wikipedia.org/wiki/Rasism
Originea rasismului... care ar putea fi? Convingerea superioritatii unora asupra celorlalti? Falsa, din moment ce pe toti ne-a creat Allah subhanahu wa ta'ala si suntem, prin aceasta, egali. Teama ca cei "multi si discriminati" ne vor papa banii, ca resursele de orice fel vor trebui impartite si cu ei, iar noi vom ramanea... hm... muritori (de foame, de sete)? Falsa si asta, din moment ce Allah ne ofera cu bunatate si intelepciune tot ce avem nevoie.
Rasismul... nejustificabil, inutil - in principiu -, dar existent si eficient in realitate.
Se poate "lupta" impotriva lui? Desigur. Atat timp cat vor exista 2 parti beligerante, una pro, una contra... poti sa faci din "lupta impotriva rasismului" telul vietii cuiva. Dar, vai... cate lupte asemanatoare acesteia mai exista in lume... si cate, inca, mai pot aparea...
Merita sa lupti impotriva rasismului? Aici cred ca fiecare in parte stie mai bine ce raspuns i se potriveste.
-
membru de onoare

08-30-2007, 03:24 PMYa Rabb, Inshaa ALLAH sa vina. Cred ca toti asteptam acele vremuri...mai bune.
N-am inteles decat tarziu (Inshaa ALLAH sper si ma rog sa nu fie prea tarziu
) teama din ochii mamei, grijile si ridurile tatalui meu...chiar si acum, cand ma uit la ei desi nu mai sunt copil vad aceleasi "spaime" in ochii lor: GRIJILE pentru mine, pentru noi.
N-as spune ca trenul meu a plecat demult din gara, dar ca parinte, acorzi alta prioritate pana si grijilor.
ALHAMDULILLAH CA ESTE ALLAH SI EL NE ESTE DE AJUNS!!!
Stiu ca incredintandu-I Lui soarta lor si a noastra puii mei sunt in siguranta, dar tot ma incearca aceleasi "spaime" si uite...pana si ridurile lor seamana acum cu ale mele.

-
09-03-2007, 10:28 AM
In ultima vreme am aplicat pentru diferite job-uri, insa de fiecare data potentiali angajatori m-au contactat pentru interviu, am participat insa cum se face , nu e o noutate, ca nimeni nu-ti mai da un raspuns in urma intalnirii stabilindu-se o zi in care te contacteaza pentru un eventual raspuns, binenteles ca nu se intampla.
Ultima experienta pe care am avut-o nu de mult,doar saptamana trecuta, am avut parte de un interviu mai mult in “gluma” cu trei reprezentanti ai companiei, dintre care unul era psiholog, in fine dl care isi luase rolul foarte in serios, mi-a prezentat detaliile, insa studiind cv-ul ma abordeaza sub forma de intrebari capcana anumite aspecte legate de experientele anterioare, mi-a spus la un moment dat de ce CV-ul meu e in engleza cui ii foloseste? Apoi o alta intrebare legata de ultimul job si contractele incheiate, binenteles ca nu poti oferii astfel de info, fiind confidentiale, o alta chestiune, ziceati ca ati venit cu masina dar dvs conduceti? La care i-am rapuns pe acelasi ton, dar dvs ma vedeti ca am un handicap, sau imi lipseste capacitatea?zic da conduc din 1998 si autoturismul dar si in viata, ….concluzionand, noi avem drepturi la fel ca toti ceilalti, avem capacitate si aptitudini pe care insa ceilalti le considera inexistente datorita a ceea ce avem pe cap, unde se incadreaza acest aspect in lege? Cine poate sa ne apere drepturile? Suntem vazute ca niste simple casnice, care stau in umbra barbatului, sa mai rau sub papucul lui, nu avem dreptul la propria noastra opinie, mai rau in ciuda pregatirii noastre si a experientelor anterioare, vb in cazul meu, am 10 ani experienta, insa nu mi se acorda sansa sa -----strez toate acestea in cadrul unei companii. Una dintre cumnatele mele din Golf ma intrebat dar de ce nu gasesc de lucru aici este chiar asa de prost sistemul? Zice, acum datorita integrarii au patruns pe piata o multitudine de companii interationale care vin cu alte conceptii si care pot accepta si musulmane, i-am spus da asta la voi da e ok aici insa e o problema, de cele mai multe ori ne lovim de cei care au prejudecati si care ocupa anumite posturi in aceste companii si care la randul lor se ocupa de angajari si fiind romani cu “viziuni largi” ce se gandesc ei ce sa mai ajunga asta cu hijeab intr-o zi sa-mi fie sefa lasa mai bine sa nu treaca de poarta….asa ca intrebarea mea este: Cine ne apara drepturile cu adevarat? Cine ne sprijina insa nu numai prin sfaturi si rugaciune – realitatea e dura- este oare suficient? Ce tot dezbatem noi la diferite intrevederi, sunt situatii si cazuri care intradevar necesita consiliere si sprijin, care dintre toate aceste fundatii si reprezentanti ne poate oferi sprijin insa nu numai pe hartie in speech-uri interminabile?
| « Previous Thread | Next Thread » |
| Thread Information |
Users Browsing this ThreadThere are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests) |