ISUS ( ALEH SALAAM ) VA REVENIProfetul Isus ( Pacea si binecuvantarea lui Allah asupra sa) , este un slujitor al lui Allah, chemand oamenii spre calea cea dreapta,cum au facut ceilalti profeti.
Viata acestui personaj binecuvantat este plina de miracole binestiute de Allah , incepand de la nasterea acestuia si pana la inaltarea spre Acesta.Profetul Isus a vindecat bolnavii, a inviat mortii si a readus la viata pe cei aproape morti.Inca un miracol avea sa apara in cele doua religii, miracol pentru care credinciosii se pregateau si il asteptau
de mult timp.Profetul Isus va reveni pe pamant,pentru a aduce alaturi credinciosii,impotriva necredinciosilor,pentru a impartasi valorile morale islamice si pentru a aduce bunastare si pace intregii omeniri.
MARIA
Maria provine din ramura familiei lui Ibrahim, unul dintre alesii lui Allah.Cand sotia lui Imran ( un servitor ales Domnului printre cei din familia sa ),a aflat ca va urma sa dea nastere unui copil,s-a intors inspre Allah si a inchinat copilul Acestuia:
"Muierea lui Imran a zis : "Doamne,Iti juruiesc numai Tie!ceea ce este in pantecul meu,devotat numai Tie!Primeste-l de la mine!Tu esti celcare Aude totul , Atoatestiutor!""( Quran 3:55 )Cand fata s-a nascut,familia a dat copilului numele:Maria
Mary in limba engleza.Numele Maria semnifica:"cineva care venereaza tot timpul pe Allah".Ca alti membri ai familiei lui Imran,Maria a fost deasemenea un servitor devotat , cu credinta sincera si toata inima
devotata lui Allah.Maria a fost cel mai virtuos model printre femeile musulmane.Allah a ales-o pe Maria, pentru o indatorire sacra,fiind cea aleasa sa dea nastere Profetului Isus. In Quran, Allah reveleaza cum ca la o anumita varsta,Maria isi paraseste familia cu ideea de-a merge intr-o regiune de desert inspre Est.In acea vreme, Allah a trimis la ea pe ingerul Gabriel, ceea ce este revelat in Quran astfel :
" Eu sunt numai un trimis al Domnului tau, ca sa-ti vestesc un prunc curat!Insa ea a zis : "Cum sa am eu un prunc,daca nu m-a
atins nici un barbat si nici tarfa nu sunt?"( Quran 19:19-20)Gabriel a raspuns ca Allah are puterea de-a face orice si daca El spune :"Fii",atunci orice va aparea.A fost un miracol lasat de Allah cum Maria a conceput pe Profetul Isus, neatinsa de mana vreunui barbat .
"I-a raspuns el :"Asa este!Dar Domnul tau a zis:"Aceasta pentru Mine-i un lucru usor!Si-l vom face Noi un semn pentru oameni si o indurare din partea Noastra!Aceasta-i un lucru de mult hotarat!"Si ea l-a zamislit si s-a retras cu el intr-un loc departat.
( Quran 19:21-22 )
NASTEREA LUI ISUS
Dupa sursele istorice,Profetul Isus s-a nascut in Bethleem ,Palestina in anul 7-6 B.C. Dupa nasterea sa, Maria s-a intors din zona desertica pentru a fi singura,in calea sa intampinand evrei cu sufletul rece,ce au refuzat sa o creada si sa o ajute,aruncand cuvinte murdare inspre ea.Cand a infruntat aceastaincercare,ea s-a intors spre Allah,alungand neancrederea in El,stiind ca El o sa o ajute impotriva acuzatiilor aduse
de catre oameni.Allah i-a binecuvantat pe Maria si pe Profetul Isus cu miracole.Dupa vointa lui Allah, Isus a vorbit oamenilor,inca din leagan.
Acest deosebit miracol este revelat in Quran dupa cum urnmeaza:
"Ea ( Maria ) a facut semn spre el, dar ei au zis : "Cum sa
vorbim noi cu acela care este un prunc de leagan ?". Dar el,pruncul,a zis : "Eu sunt robul lui Allah !El mi-a daruit Scriptura si m-a facut Profet!Si El m-a binecuvantat , oriunde as fi, si mi-a poruncit Rugaciuneasi Dania,cat voi trai,Si bunacuviinta fata de nascatoarea mea!Si nu m-a facut pe mine trufas,nici ticalos!Si pacea fie asupra mea in ziua in care voi fi adus la viata din nou! "(Quran 19:29-33)
SITUATIA PALESTINEI IN TIMPUL NASTERII PROFETULUI ISUS
la timpul in care Profetul Isus a venit pe lume,Palestina erasub conducerea opresiva a Imperiului Roman.Multi barbati si femei din randul evreilor au exlicat religia lorin moduri diferite.Marea majoritate a oamenilor s-au indepartat de la religia revelata de Allah Profetului Moise si totodata rele credinte surpestitioase au fost semanate in societate.Mai mult decat atat,culturile "peig"si"helenic" au inceput sa-si aplice influenta.Pe scurt,in timpul trimiterii Profetului Isus,populatia Israelului intampina enorme greutati politice,economice si sociale.Pe de alta parte,erau mandri de a trai sub imparatia romana,iar pe de alta parte erau supusi conflictului continuu dintre omenire.Intr-o asa haotica atmosfera,evreii cautau o solutie de salvare,asteptau un salvator.Allah a revelat Noua Carte lui Isus,spre a conduce omenirea spre calea dreapta si invataturile cele mai bune.Acea Carte Sfanta a fost Evanghelia.Profetul Isus a chemat la el oamenii sa creada in Allah,sa se supuna Lui,sa-si dedeice Lui intreaga viata si sa evite pacatul si rautatile de tot felul.Se aduce aminte , cum ca viata acestei lumi este doar una tranzitorie,moartea fiind eminenta.Este revelat cum ca in Viata de Apoi,toti vom fi chemati sa dam socoteala pentru tot ceea ce am infaptuit.Allah i-a ingaduit sa infaptuie multe miracole :
el a vindecat bolnavii si pe cei cu deficiente, a vindecat leprosii,a readus vederea celor ce se nascusera orbi si a inviat mortii.Miracolele infaptuite de Isus ,ca o binecuvantare de la Allah,au fost modalitati prin care multi oameni au revenit la credinta.Profetul Isus,un exemplu pentru toata omenirea,posesda o credinta superioara celorlalti si valori morale deosebite,a explicat cum ca ,miracolele infaptuite sunt doar prin puterea si vointa lui Allah.Dupa spusele Bibliei,intotdeauna el spunea oamenilor pe care-i vindeca:"Credinta ta te-a salvat!".Orisicum,chiar daca mesajul comunicat de Profetul Isus,cu o inteligenta superioara,valori morale si credinta deosebita,-----strand ca miracolele ce le-a infaptuit sunt din puterea lui Allah,cu toate acestea,multi oameni erau inca orbiti de necredinta.Ei nu aveau nici o dorinta de a se intoarce dinspre credinta lor surpestitioasa, ceea ce acoperea interesele lor personale.Ei au pus la cale multe rele pentru el:"Si adu-ti aminte cand Isus, fiul Mariei,a zis :"O,fii ai lui Israel!Eu sunt trimisul lui Allah la voi, intarind Tora de dinainte de mine si vestind un Trimis ce va veni dupa mine si al carui nume este Ahmad!" "Si cand el le-a adus semne limpezi,ei au zis:"Aceasta este vrajitorie invederata!"(Quran 61:6)Orisicum,cum este revelat in versetul :"Cei care pandesc pe voi,atunci cand aveti parte de biruinta zic ei:"Oare nu am fost impreuna cu voi ?"iar daca izbanda este de partea necredinciosilor ,atunci ei zic:"Oare nu am fost mai taridecat voi si nu v-am aparat noi de necredinciosi?"Insa Allah va judeca intre voi in Ziua Invierii si niciodata Allah nu le va face
necredinciosilor o cale pentru a izbandi asupra credinciosilor!( Quran 4:141)Cei ce negau au fost uimiti cum a fost acela care era intins in locul Profetului Isus.
O CAPCANA ESTE INTINSA PROFETULUI ISUS
In ciuda tuturor obstacolelor,opresiunilor si a cruditatii,numarul acelora ce credeau in Profetul Isus era in crestere zi de zi.Acest lucru a alarmat conducerea evreilor cu rele intentii dinacele timpuri.Cei ce credeau in Profetul Isus,pas cu pas au rupt legaturile cu cei ce negau pe Profet.O parte din liderii religiosi evrei,doreau sa-l elimine pe Isus,iar pentru aceasta au pus la cale un plan.Ei nu aveau dreptul de-al condamna la moarte,asa ca au incercat sa puna totul pe seama administratiei romane.Impotriva sa era acuzatia de a lucra contra Romei,stiind ca
romanii sunt sensibili sifara mila cand vine vorba de probleme politice.
Scopul celor ce negau era moartea Profetului Isus.Orisicum,Allah a adus confuzia intre cei ce au intins capcana lui Isus,iar pe acesta l-a inaltat la El.Profetul Isus NU A MURIT SI NU A FOST UCIS,ceea ce s-a intamplat a fost doar o inchipuire a necredinciosilor,cel pe care l-au ucis fiind altul decat Isus,dupa cum este revelat in Quran:"Si din pricina vorbelor lor :"Noi l-am omorat pe Mesia Isus,fiul Mariei,trimisul lui Allah!"in vreme ce ei nu l-au omorat,nici nu l-au rastignit pe cruce,ci a fost facut cineva sa semene cu el!Cei care au avut pareri diferite in privinta lui Isus,au fost in indoiala in legatura cu moartea lui,ei nu au avut cunostinta sigura
despre ea (moartea lui) ei doar au urmat unor presupuneri.De buna
seama,nu l-am omorat,ci Allah l-a inaltat la El.Iar Allah este Puternic
si Intelept."(Quran 4:157,158)
Results 11 to 12 of 12
|
|
-
10-15-2007, 08:32 AM
"ALATURI DE GREU, VINE SI USORUL!IAR ATUNCI CAND VEI TERMINA,TRUDESTE,DORINDU-L PE DOMNUL TAU!"(SURA "DESCHIDERII")
-
Urmatorii 3 au spus mersi lui QURRAT-UL-AIN pentru acest subiect
dana (10-18-2007), florin (10-15-2007), gabriela guettat (10-17-2007)
-
10-19-2007, 12:51 AM

Isus { raddi Allahu anhu } va veni pe pamant { a doua lui venire } , inainte de Ziua Invierii din morti , cand el va distruge doctrinel mincinoase care actioneaza asupra lui si va pregati calea ptr acceptarea universala a islamului , si va judeca omenirea dupa legile Coranului , ca un judecator drept .
Iris ptr o mai buna lamurire iti recomand sa citesti " Semnele Zilei de Apoi - Venirea lui Isus pe pamant } , de liga , o gasesti pe sit-ul ligii in format pdf .Only ALLAH can judge me !
-
| « Previous Thread | Next Thread » |
| Thread Information |
Users Browsing this ThreadThere are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests) |