Notices

Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 21 to 30 of 30
  1. produse israeliene pe piata romaneasca 
    Incepator Adira's Avatar
    Salam alaikum,

Va rog faceti cunoscute produsele israeliene prezente pe piata romaneasca, sa stim de ce anume trebuie sa ne ferim!

Eu nu stiu decat doi producatori israelieni prezenti aici:

- 1. producatorul israelian de lactate Tnava

- 2.Compania israeliana Sano-Bruno Enterprises:
    - controleaza 51% din Rom Cafe
    - produse de igienizare Sano ( detergenti, odorizante etc)

2. Urmatorii 6 au spus mersi lui Adira pentru acest subiect

Anna (01-10-2009), Mariyah (01-11-2009), maryam (01-09-2009), sara h (01-10-2009), umalkasem (01-09-2009), Yumna (01-09-2009)

3.  
    membru de onoare maryam's Avatar
    Quote Originally Posted by Mariyah View Post
    da, ar trebui facut un thread in care fiecare care cunoaste sau a verificat sa sugereze la fiecare categorie, produsele care nu au leg. cu Israelul

Haide, deschide tu Inshaa ALLAH, chiar avem nevoie de variante, nu o sa reusim poate sa eliminam totul dintr-o data, dar din experienta ta, a lui x, a lui y, ne putem fi Inshaa ALLAH de folos.
    Si intre noi, ne stim, avem incredere, ne dorim unii altora (sper, Inshaa ALLAH!) ce ne dorim, asa ca...
    LA ILAHA ILA ALLAH MUHAMMAD RASUL ALLAH INNA LILLAHI WA INNA ILAIHI RAJIAUN

4.  
    Incepator Adira's Avatar
    salam alaikum

de firma Reckitt Benckiser - marea britanie, stie cineva ceva. e ok? ei sunt producatorii lui vanish, veet, clearasil...

sau de firma Sodasan - germania - cosmetice si detergenti ecologici

le evitam sau nu?

5.  
    moderator Saira's Avatar
    Vaaaaaaaaaai,dar am casa plina!!!! Eu nu cred ca pot renunta la toate,sincer .

6.  
    Quote Originally Posted by Adira View Post
    salam alaikum

de firma Reckitt Benckiser - marea britanie, stie cineva ceva. e ok? ei sunt producatorii lui vanish, veet, clearasil...

le evitam sau nu?
    ...ei fac si Detol, dar nu stiu nimic, insa nici incredere nu mai am, problema e ca asa cum probabil se intampla prin multe case din Ro, nu stiu cu ce sa le inlocuim.
    Chiar ieri vb cu o prietena si mi-a spus, sincer m, am renuntat la ideea cu boicotul ptr ca nu am alternativa.

Cred ca daca ati putea posta aici cu ce ati inlocuit produsele, acolo unde s-a putut face asta ar fi super, deocamdata sotul meu si-a schimbat cafeaua, a renuntat la tchibo, jacobs si le-a inlocuit cu altele mai scumpe dar neevreiesti.

7.  
    Member
    Vreau sa va intreb dar sper sa nu mi-o luati in nume de rau.De ce trebuie sa boicotam produsele evreiesti,necumparandu-le?nu este si israelul o natiune?daca nu mai cumparam produsele lor pe termen lung oare populatia israelului nu va avea de suferit? pana la urma nu va ganditi ca "pedepsiti" bunastarea unui popor intreg pt faptele catorva conducatori?
    De ce trebuie sa raspundem in acest fel,in calitate de musulmani?Raul nu se indreapta cu rau. Pana la urma nu vi se pare o agitatie in plus si un stress sa colectati toate marcile "interzise", pana la urma nu aveti altceva mai bun de facut decat asta?Parerea mea este ca va irositi energia in toata aceasta campanie fara sens care nu face altceva decat sa alimenteze ura si ostilitatea fata de poporul evreu.
    Inca o data,sper sa nu fi deranjat pe nimeni.Este parerea mea sincera
    As salam aleikum wa rahmatullah wa barakatu

8.  
    Quote Originally Posted by telmiza View Post
    Vreau sa va intreb dar sper sa nu mi-o luati in nume de rau.De ce trebuie sa boicotam produsele evreiesti,necumparandu-le?nu este si israelul o natiune?daca nu mai cumparam produsele lor pe termen lung oare populatia israelului nu va avea de suferit? pana la urma nu va ganditi ca "pedepsiti" bunastarea unui popor intreg pt faptele catorva conducatori?
    De ce trebuie sa raspundem in acest fel,in calitate de musulmani?Raul nu se indreapta cu rau. Pana la urma nu vi se pare o agitatie in plus si un stress sa colectati toate marcile "interzise", pana la urma nu aveti altceva mai bun de facut decat asta?Parerea mea este ca va irositi energia in toata aceasta campanie fara sens care nu face altceva decat sa alimenteze ura si ostilitatea fata de poporul evreu.
    Inca o data,sper sa nu fi deranjat pe nimeni.Este parerea mea sincera
    As salam aleikum wa rahmatullah wa barakatu

Poate ca da, ai dreptate iti risipesti energia, dar cu folos, este un efort minim pe care il putem face, asa cum cei care aleg sa iasa in strada fac asta ca un efort minim, ce sa faca sa plece in Israel si sa faca greva foamei in fata casei la Olmert, este un efort minim sa incerci sa strangi niste haine, niste bani, orice pt ei...de fapt am putea s astam cu totii linistiti lingand cate o cutie d ecoca, butonad la jazeera fara nicio problema ptr ca oricum nu noi declansam razboaiele, vezi bine ca noi nu ne putem intelege intre noi, pe un forum, desi toti ne spunem IN PRIVAT "te iubesc de dragul lui ALLAH"...
    Este o modalitate simpla, o forma de protest, un mod MINIMALIST de a actiona, ptr ca si asa nu stim ce efect au rugile noastre, daca au fost primite sau daca au trecut de crestetul capului.
    Si ce e rau sa-i urasti pe dusmanii islamului?
    Pot sa urasc si sa iubesc de dragul lui ALLAH. Ceea ce nu inseamna ca dc l-as prinde pe Sharon l-as deocnecta de la aparate, nici ca as fi capabila sa omor pe cineva, este o ura in alt sens decat acela care inspira teroare si spaima, este o ura dureroasa, niste lacrimi care curg a neputinta.
    Si nimeni nu are nimic cu poporul, ci doar cu cei care sunt impotriva islamului, a musulmanilor, cu aceia care omoara, fac masacre, umilesc, priveaza de normalitate, de viata, de libertate.

INSA ASTIA NU-S DOAR CONDUCATORI!

9.  
    membru de onoare
    salam alaikum
    eu sincer nici nu m-as gandi sa nu mai folosesc produsele acestea
    acuma la acele firme chiar sunt si alti actionari nu doar evrei, pe deasupra multi actionari evrei nu au nici o treaba cu israelul. de altfel pe mine nu m-ar interesa ca are legatura sau nu, e un produs de care am nevoie si o sa il folosesc, de exemplu gap face haine in tarile nedezvoltate, exploateaza mii de amarati cate 16 ore pe zi la lucru, multi sunt musulmani in diferite tari si atunci nu ar fi trebuit sa ii boicotez?
    eu oricum am nevoie de haina aceea asa ca o voi cumpara
    fiecare alege ce vrea insa eu nu ma simt prost daca folosesc aceste produse
    in al doilea rand in israel traiesc si crestini si musulmani care lucreaza poate la aceste companii, companiile acestea isi fac produsele in zeci de tari de exemplu ce vina au oameni aceia de acest razboi? pana la urma tot oamenii de rand sunt afectati,

cu respect

10. boicotarea.. 
    Member Aishah_Gossady's Avatar
    Assalamu alaikum wa rahmatullahi wa barakatuhu

Adevarul este ca evreii au acaparat aproape tot ce exista pe piata,nu doar in Ro, ci in general.Este ceva inevitabil, nu te potiferi de ei asa usor.Pana la urma acesta este destinul nostru, sa decadem ca musulmani, sa fim loviti de toti, asa cum a spus Profetul saws.Insa va veni si vremea lor, cand ei vor fi zdrobiti de Allah.Eu zic sa ne ferim de ce nu ne trebuie neaparat si sa facem dua pentru ca dua este arma credinciosului, nu boicotarea de produse.O dua poate sa aduca nenorociremai mare asupra lor decat faptu ca 10 surori boicoteaza nu stiu ce produs si alte miliarde de oameni le cumpara in continuare.Eu zic sa boicotati Romania toata ca noi vindem arme la israelieni.De asta ce sa mai zicem.Boicotati insitutiile de sta, scolile, spitalele, tot, pt ca Romania le finanteaza cu bani de la FMI, adica tot de la evrei.Hai fiti serioase.Aceste lucruri numai ne deruteaza de la indatoririle noastre de musulmani.Decat sa-mi bat capu toata ziua cu ce sa inlocuiesc nush ce produs, mai binema gandesc sa fac un pachet pentru un om sarac.

"Nu stii tu ca a lui Allah este imparatia cerurilor si a pamantului?El osandeste pe cine voieste si iarta pe cine voieste El, caci Allah este cu putere peste toate" (Surat Al-Ma'ida, 5:40)

11.  
    Deosebit
    Oricum eu am inlocuit produsele Vichy cu cele de la Ivaterm . Sunt mai bine pentru tipul meu de ten sunt romano-franceze produse in Franta pt Ivaterm sunt cu apa termala de la Herculane si cremele de fata mi le iau si cu 10-20 de lei mai ieftin ca Vichy si imi fac mult mai bine ca cele de la Vichy

12.  
    Deosebit shama's Avatar
    Quote Originally Posted by Mariyah View Post
    da, perfect ca mi s-a tras craca de sub picioare, atunci cred ca va trebui sa recomandam cosmeticele romanesti: gerocossen, emiplant, gerovital
    Salaam alaikum,

Elmiplantul, din pacate, nu mai este romanesc: a fost vandut in 2007 companiei grecesti Sarantis.

http://www.businessmagazin.ro/actual...iplant-2314213

Am ramas (deocamdata) cu Gerocossenul si Gerovitalul. Astea macar sunt usor de retinut, pana la varste foarte inaintate, datorita prefixului "gero" ).

Page 3 of 3 FirstFirst 123
Thread Information
Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks
Bookmarks