Unele personae de diferite religii au convingerea ca musulmanii cred in alta divinitate si ca Allah este un zeu iar altele nici macar nu stiu semnificatia cuvantului Allah pentru musulmani.
Ce ar trebui stiut despre islam?
1. Allah
Allah este Dumnezeu Pacatul cel mai mare in islam este sa pui pe aceeasi treapta cu Dumnezeu o persoana.
2. Isus
Musulmanii nu cred ca Isus (pacea fie asupra Lu) a fost fiul lui Dumnezeu. Isus (Isa) este un profet foarte important pentru musulmani. Musulmanii cred ca Isus a fost ridicat la cer cu trupul si sufletul si nu a fost rastignit.
3. Muhammad
Ei nu-L adora si nu I se inchina lui Muhammad. Daca ei ar face acest lucru ar savarsi cel mai mare pacat:asocierea. Desi Muhammad ( pacea si binecuvantarea fie asupra lui) este cel caruia i s-a revelat Coranul, musulmanii nu i se inchina lui.Considera ca el era un om dar unul exceptional prin calitatiile si comportamentul lui.
4. Nationalitate
Nu toti arabii sunt musulmani si nu toti musulmanii sunt arabi. Nu toti musulmanii vorbesc araba desi se roaga cu totii in limba araba. Oricine poate deveni musulman. Doar 20% dintre musulmani sunt arabi.
5. Cultura
Traditiile si practicile culturale nu sunt sinonime cu religia. Auzim despre practici misogine precum crima in numele onoarei,mutilarea,casatoria fortata,abuzul fizic, fapte ce se petrec in unele state islamice dar acestea nu au legatura cu religia islamica, ci dimpotriva au radacini in perioada preislamica. Islamul este religia care a oferit femei multe drepturi dar comportamentul unor barbati si actiunile unor guverne ar trebui sa tina cont de aceste libertati si drepturi oferite de secole femeii musulmane.
6. Jihad
Jihad provine de la radacina jahada care inseamna a depune efort, a te stradui petru a gasi drumul bun al vietii. Jihadul nu inseamna doar razboi sfant,aceasta ideea este foarte raspandita despre islam. Mass media occidentala e responsabila de raspandirea aceste idei false despre sensul jihadului. A lupta impotriva unui rau e tot jihad, poti lupta si fara sa folosesti forta, fara sa fii violent.
Results 11 to 14 of 14
|
|
-
01-13-2011, 09:26 PM

"Citeşte Quranul şi lumina Raiului va coborî pe pământ."
-
-
membru de onoare

01-14-2011, 11:59 PM
Eu cred ca flor s-a exprimat cat se poate de real, descriind in acelasi timp teoria si practica, ce s-o mai dam dupa cires?
Ce nu e asa ca prin islam femeii i s-a dat totul si drepturi si libertate si putere si ce mai viseaza feministele de si-au dat jos ...ptr o ciocolata si o pozitie "sociala"?
DAR DAR DAR ce istagfiruLLAH ne tot cacaim sa o spunem, dar aceste drepturi si libertati si bla bla sunt pe hartie, in practica ele sunt aplicate si primite dupa o ordine-intelegere-religiozitate-corectitudine samd a acelor musulmani...CARE?
AIA...care mai practica cat de cat islamul.
Stiti ce ma enerveaza pe mine, sa nu va fie cu suparare, yvette, draga mea, zic sa nu cumva sa ti se para ceva, nu constructia gramaticala si analiza morfologica e digerata de cei care citesc, cel putin nu cred ca sta vreunul cu pixu si hartia sa faca analiza gramatico...a frazelor ci faptul ca tocmai noi nu spunem lucrurilor pe nume, ne ferim sa-i aratam cu degetul pe ai nostri desi dupa parerea mea cauza (partiala, da, fireste) a problemelor de perceptie, intelegere si acceptare a islamului sunt tocmai musulmanii-care este
"mesagerii" islamului.
Adica, mai simplificat, fara foc nu iese fum...sau invers?
SIGUR CA SI AIA CU CAPETELE CA PERETII AU BUBELE LOR, dar asta e deja alta discutie.
Si io tot asa as forumula ISLAMUL ESTE PERFECT DAR (!!!!!!!!!!!!!) DIN NEFERICIRE EL ESTE PRACTICAT LA SCARA LARGA DE MUSULMANI NEREPREZENTATIVI!
-
membru de onoare

01-15-2011, 12:04 AM
Aaaaaaaaaa si mai cred ca vb aia, asta sa fie problema ca vine ghe din cuca macaii si citeste negatia afirmatiei sau afirmatia negatiei sau ca "fratele" meu abdu..x face numai tampenii si nah, de aici se face mamaia foc si para pe islam, de aici se duce marghioala si-si boteaza plodu` de oftica ca barbasu si-a mai luat una?
-
01-15-2011, 01:10 AM
BA uite că NU mă supăr de loc!
N-are decât să folosesească cine şi cum vrea limba română!!! Dacă vrea s-o stâlcească...să-i fie de bine!!!!! Dacă vrea să spună ceva şi-i iese exact pe dos...la mai mare! Dacă vrea să scrie brambura idei, care cum îi vin în cap, într-o cacofonie desăvârşită .....din partea mea, poate să se umfle în pene până când devine păun de-adevăratelea!
MI-E INDIFERENT!
Dacă Gheorghe din Cuca Măcăii vine şi citeşte postarea mea şi îi trebuie dicţionar explicatiiv, cu atât mai bine....în felul acesta o să înveţe să îşi folosească ceva mai mult de 0,1 % din creierul personal!
Cu atât mai puţin îmi pasă de plodul Margheoalei şi de ....cireşi!!!
Assalamu aleykum wa rahmatullah wi barakatuhu!
-
| « Previous Thread | Next Thread » |
| Thread Information |
Users Browsing this ThreadThere are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests) |