Notices

Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 21 to 26 of 26
  1. restrictii de sarbatori 
    Deosebit ibadat's Avatar
    Stiu ca atunci cand crestinii au cate o sarbatoare, ei nu au voie sa spele haine, sa coasa haine, sau sa isi spele capul in ziua respectiva. Cine a dat legile acestea? Unde scrie? .

Mesaj modificat de moderator conform dorintei lui Ibadat

2.  
    Deosebit ibadat's Avatar
    Val, imi pare bine ca suntem de acord in problema asta
    ...oricum..cand mai pleaca batranica de acasa, eu tot spal chiar daca este sarbatoare

3.  
    Harnic Latifah's Avatar

Da, asa stiam si eu cu Duminca. Plus orice alta sarbatoare, in special cele cu cruce rosie. Apoi sa nu te speli sau altceva in timpul slujbei de Duminica sau alta speciala. Probabil cineva mai batran ar tine in fiecare zi sau mai des de Duminca, eu nu le stiu pe toate.

Bunica imi spunea sa nu ma spal pe cap lunea ptr ca nu stiu ce, marti ca nu stiu ce......vineri e vineri, duminca e sarbatoare. Pana la urma te spalai o data pe saptamana si cu asta basta. Si ii fac pe musulmani imputiti .

Imi explicase, dar nu mai tin minte exact: apa aceea e spurcata sau necurata. Dar dc e de la par sau copr nu e tot acelasi lucru?! Si nu cred ca scrie asa ceva in Biblie. Cum se face ca batranele se duc la biserica, se roaga, cica citesc, dar se iau dupa toate cele auzite. Daca mai zice o vecina ceva , gata, nu se face ca a zis cutarica.

Iar ma apuca. Imi cer iertare.

4.  
    moderator munir's Avatar
    As salam alaykum wa rahmadulah wa barakatuku
    Dragi frati si surori
    Acesta practica a nespalarii hainelor si corpului in zilele de sarbatoare nu tine de credinta crestina .
    Ea isi are radacina in practica vrajitoriei si tine de traditia pagina .
    In Biblie nu exista nici o referire la acesta interdictie .Ba din contra .Era oblibatorie spalarea corpului si a hainelor inainte de rugaciune ,de mergerea la templu sau inainte de servirea mesei .Cel mai elocvent exemplu este dat de Isus -Pacea lui Allah fie asupra lui- care spala picioarele ucenicilor chiar in seara sarbatorii de Paste.Cine nu crede poate controla.
    ,,Sfintirea zilei de Sabat" prin odihna ,se refera strict la munca de zi cu zi si nu la spalatul trupului sau al hainelor.

Dar in Europa spalarea trupului era un obicei tabu pina prin sec.XVIII existind ideea ca spalatul trupului te imbolaveste .
    Chiar exista o consemnare care spune ca prin sec .al XVI-lea un imparat francez s-a spalat de doua ori in viata -cind s-a nascut si inainte sa moara-
    Norocul europenilor din acea vreme ca ploaia ii mai prindea pe afara si asa se mai spalau din cind in cind.

Daca doreste cineva voi posta si versetele biblice care fac referire la spalat si sfintirea zilei de sabat.

5.  
    Harnic Latifah's Avatar

Din pacate circula ideea, chiar si printre habotnici, deci persoanele care intra mai mult in contact cu biserica si o lasa pe ultimul loc in viata de zi cu zi, ca vechiul testament este cam depasit.

Cine mai stie ce s-a intamplat acum mii de ani, comparativ cu ultimii 2000 care sunt mai aproape de prezent si sunt mai multe date (incorecte oricum) depsre ce s-a intamplat.

Inca nu am citit biblia, dar m-am uitat la numarul de pagini: in formatul pe care il am eu, sunt cam 1200 in total din care:

- 900 Vechiul Testament
    - 300 Noul Testament -> 100 Evangheliile

E, cum se poate gandi la modul acesta, Biserica se bazeaza pe Biblie si totusi 2 treimi sa fie ignorate???

Plus ca marea majoritate a oamenilor nu fac diferenta intre ce este scris in Biblie si Traditie, obiceiuri, iar dc vad cu ochii lor sa nu este bine ceea ce fac (a se veadea mancatul porcului) sau nici macar nu apare in Biblie, tot li se pare normal ceea ce face turma.

Pai daca turma zice sa ma omor, eu ma omor? chiar dc in Biblie sinuciderea este un pacat !!

Suparata....din nou

6.  
    Harnic raluca's Avatar
    In Vechiul Testament din Biblia Ortodoxa, in Facerea (Geneza):

Capitolul 2

"(...)
    2. Şi a sfârşit Dumnezeu în ziua a şasea lucrarea Sa, pe care a făcut-o; iar în ziua a şaptea S-a odihnit de toate lucrurile Sale, pe care le-a făcut.
    3. Şi a binecuvântat Dumnezeu ziua a şaptea şi a sfinţit-o, pentru că într-însa S-a odihnit de toate lucrurile Sale, pe care le-a făcut şi le-a pus în rânduială.
    (...)"

Ziua a 7-a, respectiv Duminica, este pentru odihna...o zi in care un bun crestin nu trebaluieste prin casa, nu calca, nu coase, nu merge la camp...etc..dar sa nu se spele?! Este o aberatie!! Voi luati de buna chiar tot ce spune "vecina"..adica nu v-ati pus intrebari si nu ati cautat raspunsuri...asta chiar ma intriga, fie cu iertare!
    Nu ne-am nascut in secolul 17 sa nu avem acces la apa....sa ne scarpinam si noi cu agrafe in par...!?
    Stiu ca nu stiu nimic, si nici macar asta nu stiu.

7.  
    Membru Special Abdul Rahman's Avatar
    In numele lui Allah Cel Milostiv, Cel Indurator !

In Vechiul Testament din Biblia Ortodoxa, in Facerea (Geneza):

Capitolul 2

"(...)
    2. Şi a sfârşit Dumnezeu în ziua a şasea lucrarea Sa, pe care a făcut-o; iar în ziua a şaptea S-a odihnit de toate lucrurile Sale, pe care le-a făcut.
    3. Şi a binecuvântat Dumnezeu ziua a şaptea şi a sfinţit-o, pentru că într-însa S-a odihnit de toate lucrurile Sale, pe care le-a făcut şi le-a pus în rânduială.
    (...)"
    In completarea subiectului legat de restrictiile crestinesti din zilele de sarbatoare, as dori, Raluca, sa-ti indic sa citesti si mai vechiul topic al sectiunii intitulat "Semnificatia zilei de odihna la crestini", la urmatorul link :

http://www.rasarit.com/vb/showthread.php?t=1791

Exista acolo o explicatie obiectiva, in opinia mea, oferita de fratele Suleiman, cel care a studiat varianta araba a versetelor indicate de tine mai sus si care -----streaza greseala de traducere strecurata intentionat sau nu in textul biblic. Pentru orice iubitor de limba araba si nu numai, este o tema frumoasa de studiu

P.S.: nu doresc sa rediscutam aici acest subiect, locul lui fiind in topicul creat special, insa am dorit doar sa reamintesc cititorilor nostri anumite aspecte care au mai fost discutate.

Cu respect, Abdul Rahman.
    "In ziua aceasta, am desavarsit religia voastra si am implinit harul Meu asupra voastra si am incuviintat Islamul ca religie pentru voi !" (5 : 3)

Page 3 of 3 FirstFirst 123
Thread Information
Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)