Notices

Page 5 of 8 FirstFirst ... 34567 ... LastLast
Results 41 to 50 of 73
  1. Crestinii intreaba 
    Deosebit Mariyah's Avatar
    M-am gandit sa deschid un thread cu intrebari despre Islam in care crestinii care au nelamuriri despre Islam pot sa posteze aici intrebarile lor.
    Eu as avea mai multe intrebari insa am sa ma abtin deocamdata. Nici una din intrebarile mele nu vor avea drept scop sublinierea falsitatii Islamului sau alte lucruri, sunt simple curiozitati.

Ok. Mai demult am gasit in Coran un verset care spunea ca toti musulmanii care isi parasesc religia trebuie sa fie omorati. As vrea sa intreb daca este adevarat pt ca nu mai gasesc pasajul .
    Deocamdata atat.

2.  
    Membru Special Anna's Avatar
    Quote Originally Posted by Ortodox frate_ce credeai
    se pare ca am ramas singurul huhurez care mai arde gazul la ora asta p-aci...
    Noapte buna.
    Sa ne ingaduie Dumnezeu sa ne mai ciondanim si miine. Ca Dumnezeu poate face minuni in cele mai ciudate feluri.
    p.s.
    acolo unde 2 oameni vorbesc despre cuvintul lui Dumnezeu, cu dragoste de Dumnezeu, acolo sa stiti ca este o biserica.
    avusai niscavai treaba si nu mai fusai pe aci...
    da cu ultima fraza o dadusi...asa pe picior pe plecareeee
    In the Name of Allah, the Most Beneficent, the Most Merciful.

3.  
    Banned
    Quote Originally Posted by nour al huda
    Mai fata...inca o data o spun si aici ...esti bolnava ...chiar asa de greu este sa va asumati greselile?
    Chiar asa de lasi sunteti incat sa va ascundeti pacatele in spatele unei rastigniri?

Da' hotaraste-te frate ...Dumnezeu, ori e tata, ori e fiu, ori duh.........si daca iarasi aberezi si spui ca toate la un loc....am o veste trista pentru tine.....la nesfarsit cu tine in iad......ca asta e blasfemie la rang inalt!

Cum poti sa-i asociezi lui Dumnezeu alte atribute si insusiri..el nu are inceput si nici sfarsit, nici asemanare si nici nu are nevoie de altcineva sau ceva pt a exista! E clar d-soara???????????

In halul asta de degradare umana ati ajuns incat.......hai sa facem la greu pacate ca oricum la spovedanie ne iarta popa......si oricum Isus s-a rastignit pentru voi acum 2000 de ani.........
    Bravo...frumoasa intelepciune ...nu am ce zice.....ba chiar rationament!!!!!!!!!!!!

Pacat insa ca e bolnav! Dupa 5 ani de teologie ....mi-e greu sa mai inghit gogosi din astea~!!!!!
    Acuzatiile dumneatale ma fac sa ma bucur fiindca rasplata mea va fi mare in Cer.Daca as fi langa dumneata probabil ca as fi si omorata pentru Iisus.
    Cine ti-a zis ca daca mergi cu pacatele la popa esti iertat a fost un mincinos .Cel care iarta de pacate este Dumnezeu si nu oamenii! Iar iertarea o da Dumnezeu prin Jertfa de la Golgota!
    FAPTE 13: 37 Dar Acela, pe care L-a inviat Dumnezeu, n'a vazut putrezirea.
    FAPTE 13: 38 Sa stiti dar, fratilor, ca in El vi se vesteste iertarea pacatelor;
    FAPTE 13: 39 si oricine crede, este iertat prin El de toate lucrurile de cari n'ati putut fi iertati prin Legea lui Moise.
    FAPTE 13: 40 Astfel, luati seama sa nu vi se intimple ce se spune in prooroci:
    FAPTE 13: 41 ,,Uitati-va, dispretuitorilor, mirati-va si pieriti; caci in zilele voastre, am sa fac o lucrare, pe care n'o veti crede nicidecum, daca v'ar istorisi-o cineva.``

4.  
    Deosebit hannen's Avatar
    Quote Originally Posted by myryam
    Si traditia respectiva de unde provine?Ca nu e o traditie crestina.
    Myryam stiu ce vrei sa insinuiezi dar nu tine.Stii de ce!
    Pt. ca tu ai impresia ca doar crestinismul din ro. e cel mai cel.Ei bine crestinii din alte parti ale globului au alte traditii ,alte obieciuri.
    Isi ingroapa mortii altfel si serbeaza nuntile altfel.
    Traditia aia poate vine de la fatza locului,ca toti sunt nascuti si crescuti acolo si nu asa cum vrei tu sa insinuiezi ca ea ar veni din islam.
    De ce si-ar insusi oamenii aia doar traditia asta din islam,cind ar putea sa-si insuseasca sute , altele absolut minunate??

5.  
    Deosebit hannen's Avatar
    Quote Originally Posted by nazirah

Asta e unul din motivele pentru care Iisus a fost trimis : sa ierte pacatele oamenilor . Se stie bine ca doar Dumnezeu are puterea de a ierta pacatele , de aici rezulta natura divina a lui Iisus pe care multi o contesta .

"Tata, vreau ca acolo unde sunt Eu, sa fie impreuna cu Mine si aceia, pe cari Mi i-ai dat Tu, ca sa vada slava Mea, slava, pe care Mi-ai dat-o Tu; fiindca Tu M-ai iubit inainte de intemeierea lumii".(ioan 7:5)

Isaia 63:1 ,,Cine este acesta, care vine din Edom, din Botra, in haine rosii, in haine stralucitoare, si calca mandru, in plinatatea puterii Lui? -,Eu sunt Cel care am fagaduit mantuirea, si am putere sa izbavesc!``

Fiindca este Dumnezeu, el are dreptul si poate ierta pacatele (Marcu 2:7).

ce alt profet a putut sa mantuie pe cineva?
    Mai,am mai zis,asa credeti voi,face parte din doctrina voastra insa nu inseamna ca este adevarul suprem.
    Isus nu a venit sa ierte si sa mantuiasca nimic.El a venit sa propavaduiasca ,sa-i indemne la calea lui Dumnezeu pe evrei.Sa le aminteasca again and again ca El exista.Stiti singuri ca evreii erau cam alunecosi in credinta.
    Isus a venit ca si alti profeti sa le reaminteasca oamenilor drumul drept,nicidecum sa ierte si sa mantuie.

6.  
    Deosebit hannen's Avatar
    Quote Originally Posted by Ortodox frate_ce credeai
    Dumnezeu a creeat totul pentru om. Omul a fost scopul final in creeatia lui Dumnezeu. Altfel nici nu se justifica toata lucrarea de creeatie. Fara un scop, ce rost aveau toate ? Si fiindca Dumnezeu si-a iubit atit de mult creeatia (creeatie facuta dupa chipul si asemanarea Domnului....care este inca o dovada a importantei omului), l-a daruit pe fiul sau lumii pentru a ierta pacatul lumesc si totodata pentru a restabili legea divina si juramintul facut. Prin moarte (care dealtfel inseamna intoarcerea la viata fara de sfirsit) Iisus a invins, a sters, pacatul.
    Care fiu mai omule?
    Daca tu accepti ca exista un singur Dumnezeu si ca El a creat totul te rog explica de unde ,cind si cum a aparut acest fiu!
    Daca ne gindim ca Dumnezeu a creat totul ,este logic ca Dumnezeu si-a creat si un fiu,nu?
    De ce?De plictiseala?Si de ce un fiu si nu o fiica?
    Prin asta vrei cumva sa arati inferioritatea femeilor?Adica o fiica nu era indeajuns de buna pt. Dumnezeu?El a vrut neaparat un Fiu?
    Si de ce i-a trebuit lui Dumnezeu un fiu,El atotputernicul ce nevoie avea de un fiu.El care nu are sotie,asta alt semn ca si fiul asta a fost tot creat.
    El care nu naste,ca dovada ca El a CREAT totul,nu a nascut nimic,nici macar pe ADAM.
    Hmm,ceva raspunsuri cu cap?

7.  
    Deosebit hannen's Avatar
    Citatul ala oleaca mai aproximativ decit al tau era asa:

"Le voi ridica un Profet din mijlocul fratilor lor voi pune cuvintele mele in gura lui..."
    Ceea ce este o cu totul alta mancare de peste.Pt. ca nu se refera nicicum la Isus.
    Cuvinele erau adresate evreilor si daca se referea la Isus ele trebuiau sa sune cam asa "am sa va ridic un profet din mijlocul vostru! " nicidecum "al fratilor vostri"
    dupa cum stim Isus era evreu,deci era din mijlocul lor,nu al fratilor lor.
    Ramane de stabilit care erau/sunt fratii evreilor,si de ce!Adica voua va revine misiunea asta,pt. noi e clar.

8.  
    Deosebit hannen's Avatar
    Quote Originally Posted by Lidia
    Acuzatiile dumneatale ma fac sa ma bucur fiindca rasplata mea va fi mare in Cer.Daca as fi langa dumneata probabil ca as fi si omorata pentru Iisus.
    Cine ti-a zis ca daca mergi cu pacatele la popa esti iertat a fost un mincinos .Cel care iarta de pacate este Dumnezeu si nu oamenii! Iar iertarea o da Dumnezeu prin Jertfa de la Golgota!
    FAPTE 13: 37 Dar Acela, pe care L-a inviat Dumnezeu, n'a vazut putrezirea.
    FAPTE 13: 38 Sa stiti dar, fratilor, ca in El vi se vesteste iertarea pacatelor;
    FAPTE 13: 39 si oricine crede, este iertat prin El de toate lucrurile de cari n'ati putut fi iertati prin Legea lui Moise.
    FAPTE 13: 40 Astfel, luati seama sa nu vi se intimple ce se spune in prooroci:
    FAPTE 13: 41 ,,Uitati-va, dispretuitorilor, mirati-va si pieriti; caci in zilele voastre, am sa fac o lucrare, pe care n'o veti crede nicidecum, daca v'ar istorisi-o cineva.``
    Iti faci iluzii desarte!
    Nici macar linga mine n-ai fi omorita pt. Isus!
    Ptiu,ptiu boala e adinca la unii pacat ca sufera degeaba.cind or vedea ca rasplata aia mare`i "ia-o de unde nu-i!" oh,ce dezamagire!

9.  
    Deosebit
    Quote Originally Posted by hannen
    Myryam stiu ce vrei sa insinuiezi dar nu tine.Stii de ce!
    Pt. ca tu ai impresia ca doar crestinismul din ro. e cel mai cel.Ei bine crestinii din alte parti ale globului au alte traditii ,alte obieciuri.
    Isi ingroapa mortii altfel si serbeaza nuntile altfel.
    Traditia aia poate vine de la fatza locului,ca toti sunt nascuti si crescuti acolo si nu asa cum vrei tu sa insinuiezi ca ea ar veni din islam.
    De ce si-ar insusi oamenii aia doar traditia asta din islam,cind ar putea sa-si insuseasca sute , altele absolut minunate??
    Hannen,draga mea,ne stim de prea multa vreme ca sa mai recurg la astfel de strategii. Eram pur si simplu curioasa.Eu stiam ca treaba cu omoratul e scrisa in sharia,tu zici ca e o traditie a locului.In nici un caz nu e o traditie crestina,fiindca la noi este interzisa extrem de clar uciderea.Tu zici ca nici traditie islamica nu este.Si atunci de unde provine?Intreb si eu...

P.S.Nu consider crestinismul din ro cel mai grozav,ci consider crestinismul ortodox fiind adevaratul crestinism,restul sunt imitatii ale crestinismului,incercari,erezii,cum vrei tu sa le numesti.Acum nu stiu ce crestini sunt cei de care imi povestesti.Sunt ortodocsi?

10.  
    Deosebit
    Quote Originally Posted by Lidia
    ``
    ...parca e glas de Simion Ioanas asta ,,popa,, , ,,dumneatale,, ,etc. imi suna cunoscut.

11.  
    Deosebit hannen's Avatar
    Quote Originally Posted by myryam
    Hannen,draga mea,ne stim de prea multa vreme ca sa mai recurg la astfel de strategii. Eram pur si simplu curioasa.Eu stiam ca treaba cu omoratul e scrisa in sharia,tu zici ca e o traditie a locului.In nici un caz nu e o traditie crestina,fiindca la noi este interzisa extrem de clar uciderea.Tu zici ca nici traditie islamica nu este.Si atunci de unde provine?Intreb si eu...

P.S.Nu consider crestinismul din ro cel mai grozav,ci consider crestinismul ortodox fiind adevaratul crestinism,restul sunt imitatii ale crestinismului,incercari,erezii,cum vrei tu sa le numesti.Acum nu stiu ce crestini sunt cei de care imi povestesti.Sunt ortodocsi?
    Myryam m-am exprimat si eu ca in punga,dar chiar ca nu-mi mai gasesc cuvintele in ultima vreme.
    scuze ca nu scriu mult acum,m-am ars tare la mana dreapta,stau cu gheata in pumn.

Page 5 of 8 FirstFirst ... 34567 ... LastLast
Thread Information
Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks
Bookmarks