Stii despre ce este vorba in Coran?
:006:
Sa nu va fie cu suparare ce am sa scriu...
Fereasca ALLAH, nu e nicio referire la cineva anume, dar ma sa scriu cu mareeeeeeee durere despre Coran.
Nu stiu cum sa spun ca raman atunci cand vad si aud persoane converite sau care au trait de mici in islam care nu au citit nici macar 1 SINGURA DATA CORANUL...ce araba, nici in chineza dc sunt chinezi, nici in bulgara dc sunt bulgari nici in romana dc sunt romani.
Nu pot sa nu ma intreb, oare convertit, intors la islam sau cu continuitate, oare e posibil sa nu ai habar ce scrie in Coran?
A spus profetul :009: ca noi nu trebuie sa ne asemanam cu neamul cartii, dar oare cei ce nu stiu ce scrie in Coran sunt precum crestinii care tin smeriti lumanarea in mana si-si fac 1000 de cruci dar habar nu au ca Biblia este un indemn la monoteismul pur.
Poate asa cum am mai spus este greu pentru noi cei intorsi sa citim in araba, da nu imposibil, alhamdulillah, reciteam azi o relatare cf careia ALLAH iti usureaza si-ti inlesneste atunci cand te straduiesti de dragul Lui sa inveti, chiar si sure mititele.
Nu va luati dupa aparente, alhamdulillah ca multi stiti f multe sure sau juzuri din Coran poate, dar faptul ca vedeti in jur altii care sunt foarte departe (in jos fata de voi) este un reper injust.
INSHAA ALLAH haideti in acest topic sa vedem impreuna, sa invatam unii de la altii, despre ce e vorba in Coran.
ALLAH sa ne ajute si sa le trezeasca interesul, sa-i determine si sa ii faca curiosi si pe cei care caror multe editii din Coran zac prafuite si doar curatenia le misca din locurile lor.
POATE CA CEA MAI IMPORTANTA, NU POATE, CU SIGURANTA, TEMA PE CARE O ABORDEAZA CORANUL ESTE CEA A FAPTULUI CA NE AJUTA SA-L CUNOASTEM PE ALLAH ASA CUM EL INSUSI S-A DESCRIS.
Este un avantaj imens si o usurare, noi nu suntem precum aceia care sa straduiesc si-si folosesc imaginatia ca sa si-L imagineze.
A spus ALLAH Subhanahu wa Ta'ala in cel mai frumos verset in care se descrie:
:006:
"ALLAHU LA ILAHA ILA HUA, AL HAYY-UL QAYUM..."
Acesta este versetul Al-Kursii (scaunul lui ALLAH, a nu se confunda cu tronul lui ALLAH!)
si se gaseste in Surat Al-Baqara.
ALLAH, NU ESTE ALTA DIVINITATE IN AFARA DE EL, CEL VESNIC VIU!
Subhanna ALLAH!!!
Inshaa ALLAH ne vom referi la acest verset atunci cand vom vorbi despre ce trateaza Surat Al-Baqara.
Hai sa vedem cine ne povesteste despre ce e vorba in prima sura din Coran- AL FATIHA pe care o spunem zilnic de zeci de ori?
ALLAHA SA VA/NE SPOREASCA EVLAVIA, STIINTA SI IN SHAA ALLAH SA FIE CORANUL MARTOR PENTRU NOI IN ZIUA DE APOI.