Notices

Page 4 of 4 FirstFirst ... 234
Results 31 to 38 of 38
  1. Stii despre ce este vorba in Coran? 
    membru de onoare maryam's Avatar

Sa nu va fie cu suparare ce am sa scriu...
    Fereasca ALLAH, nu e nicio referire la cineva anume, dar ma sa scriu cu mareeeeeeee durere despre Coran.
    Nu stiu cum sa spun ca raman atunci cand vad si aud persoane converite sau care au trait de mici in islam care nu au citit nici macar 1 SINGURA DATA CORANUL...ce araba, nici in chineza dc sunt chinezi, nici in bulgara dc sunt bulgari nici in romana dc sunt romani.
    Nu pot sa nu ma intreb, oare convertit, intors la islam sau cu continuitate, oare e posibil sa nu ai habar ce scrie in Coran?
    A spus profetul ca noi nu trebuie sa ne asemanam cu neamul cartii, dar oare cei ce nu stiu ce scrie in Coran sunt precum crestinii care tin smeriti lumanarea in mana si-si fac 1000 de cruci dar habar nu au ca Biblia este un indemn la monoteismul pur.

Poate asa cum am mai spus este greu pentru noi cei intorsi sa citim in araba, da nu imposibil, alhamdulillah, reciteam azi o relatare cf careia ALLAH iti usureaza si-ti inlesneste atunci cand te straduiesti de dragul Lui sa inveti, chiar si sure mititele.

Nu va luati dupa aparente, alhamdulillah ca multi stiti f multe sure sau juzuri din Coran poate, dar faptul ca vedeti in jur altii care sunt foarte departe (in jos fata de voi) este un reper injust.

INSHAA ALLAH haideti in acest topic sa vedem impreuna, sa invatam unii de la altii, despre ce e vorba in Coran.
    ALLAH sa ne ajute si sa le trezeasca interesul, sa-i determine si sa ii faca curiosi si pe cei care caror multe editii din Coran zac prafuite si doar curatenia le misca din locurile lor.

POATE CA CEA MAI IMPORTANTA, NU POATE, CU SIGURANTA, TEMA PE CARE O ABORDEAZA CORANUL ESTE CEA A FAPTULUI CA NE AJUTA SA-L CUNOASTEM PE ALLAH ASA CUM EL INSUSI S-A DESCRIS.

Este un avantaj imens si o usurare, noi nu suntem precum aceia care sa straduiesc si-si folosesc imaginatia ca sa si-L imagineze.
    A spus ALLAH Subhanahu wa Ta'ala in cel mai frumos verset in care se descrie:

"ALLAHU LA ILAHA ILA HUA, AL HAYY-UL QAYUM..."
    Acesta este versetul Al-Kursii (scaunul lui ALLAH, a nu se confunda cu tronul lui ALLAH!)
    si se gaseste in Surat Al-Baqara.

ALLAH, NU ESTE ALTA DIVINITATE IN AFARA DE EL, CEL VESNIC VIU!

Subhanna ALLAH!!!
    Inshaa ALLAH ne vom referi la acest verset atunci cand vom vorbi despre ce trateaza Surat Al-Baqara.
    Hai sa vedem cine ne povesteste despre ce e vorba in prima sura din Coran- AL FATIHA pe care o spunem zilnic de zeci de ori?

ALLAHA SA VA/NE SPOREASCA EVLAVIA, STIINTA SI IN SHAA ALLAH SA FIE CORANUL MARTOR PENTRU NOI IN ZIUA DE APOI.
    LA ILAHA ILA ALLAH MUHAMMAD RASUL ALLAH INNA LILLAHI WA INNA ILAIHI RAJIAUN

2. Urmatorii 9 au spus mersi lui maryam pentru acest subiect

aiscia (10-10-2008), AishaA (10-18-2008), Alina1968 (10-14-2008), batool391 (10-10-2008), Gabriela Gharabli (10-11-2008), memouna (10-14-2008), naidamasa (10-12-2008), Saira (10-12-2008), umalkasem (10-10-2008)

3.  
    Harnic umalkasem's Avatar
    Wa aleicum salam
    Uf uf uf , nici nu stiu ce sa zic surioara ,Subhanallah chiar la asta ma gindeam si eu azi.
    Am asteptat am asteptat am asteptat ,dar vad ca nimeni nu raspunde ,ma intreb oare e atit de greu de deschis Coranul si de socotit cite sure sunt asa si cite asa pt ca in Coranul din romina scrie la fiecare sura la inceput daca e mekana sau medinita .
    In legatura cu sura al-Fatiha inca mai asteptam sa vedem cine ce are de adaugat inshaallah,si a mai zis mamica Gabriela ca va posta aici o istorioara si tot o asteptam .
    Acum mai astept raspunsul inshaallah o zi,daca ceva il scriu miine inshaallah .
    PS. Maryam cind am vazut ca esti online pe rasarit am zis ca acum precis intru pe thread si vad raspunsul ,dar nu a fost asa .

“"...Or se poate intimpla ca voi sa uriti un lucru care este bun pt voi si sa iubiti un lucru care este rau pt voi.Dar Allah stie ,in vreme ce voi nu stiti."(Baqara:216)..”
    A spus Prorocul Muhamed :"Daca ar sti dreptcredinciosul cita pedeapsa este la Allah,nimeni nu ar spera la Raiul Lui;iar daca ar sti necredinciosul cita mila are Allah ,nimeni nu si-ar pierde speranta de a fi in Raiul Sau"

4.  
    Quote Originally Posted by umalkasem View Post
    Wa aleicum salam
    Uf uf uf , nici nu stiu ce sa zic surioara ,Subhanallah chiar la asta ma gindeam si eu azi.
    Am asteptat am asteptat am asteptat ,dar vad ca nimeni nu raspunde ,ma intreb oare e atit de greu de deschis Coranul si de socotit cite sure sunt asa si cite asa pt ca in Coranul din romina scrie la fiecare sura la inceput daca e mekana sau medinita .
    In legatura cu sura al-Fatiha inca mai asteptam sa vedem cine ce are de adaugat inshaallah,si a mai zis mamica Gabriela ca va posta aici o istorioara si tot o asteptam .
    Acum mai astept raspunsul inshaallah o zi,daca ceva il scriu miine inshaallah .
    PS. Maryam cind am vazut ca esti online pe rasarit am zis ca acum precis intru pe thread si vad raspunsul ,dar nu a fost asa .

Nu am scrius pentru ca nu mi se pare normal sa "jucam" intr-un cerc inchis...de jucatori, fireste.
    Inshaa ALLAh va fi de interes totul si nu doar scandalul, barfa, banuiala, intr-o zi...

5.  
    Harnic umalkasem's Avatar
    Quote Originally Posted by umalkasem View Post

Cite sure mekane si cite sure medinite sunt in Coran?

Deci in Coran gasim 28 sure medinite si 86 sure mekkane

Daca vrea cineva sa puna urmatoarea intrebare inshaallah

“"...Or se poate intimpla ca voi sa uriti un lucru care este bun pt voi si sa iubiti un lucru care este rau pt voi.Dar Allah stie ,in vreme ce voi nu stiti."(Baqara:216)..”
    A spus Prorocul Muhamed :"Daca ar sti dreptcredinciosul cita pedeapsa este la Allah,nimeni nu ar spera la Raiul Lui;iar daca ar sti necredinciosul cita mila are Allah ,nimeni nu si-ar pierde speranta de a fi in Raiul Sau"

6.  
    moderator batool391's Avatar
    Cum se numeste sura din Coran care nu incepe cu basmallah?

7.  
    Quote Originally Posted by batool391 View Post
    Cum se numeste sura din Coran care nu incepe cu basmallah?

Este vorba de cea de-a 9-a sura a Coranului, AT-TAWBA.
    De ce nu incepe ea cu bismillah si cum se mai numeste aceasta sura...si de ce?

8.  
    Incepator
    Pot sa raspund eu?
    Se mai numeste "Dezlegarea"si este socotita o continuare a surei 8!

9.  
    INTREBARILE DIN CORAN

In Coran, exista multimple modalitati in care ALLAH se adreseaza oamenilor, as spune chiar, ca acest Coran este fara doar si poate o imensa provocare, o sursa inepuizabila de meditatie, un motor care te poate tine in viata, oferindu-ti sansa de a te regasi, de a te ridica...
    Una dintre aceste modalitati, prin care omul este supus la o continua evaluare, provocat si indemnat la cunoastere, este interogatia.
    Cu siguranta ca cei care citesc frecvent Coranul au acest sentiment-impuls de a raspunde ori de cate ori citesc versetele/intrebare si asta Inshaa ALLAH le sporeste lor stiinta!
    Unele dintre intrebari sunt puse chiar de catre ALLAH, unele fac parte din povestile Coranului, povestile oamenilor care au trait cu mult inaintea noastra, sau inaintea profetului , altele ii sunt puse direct profetului, pacea si binecuvantarile lui ALLAH asupra sa, de catre ALLAH Subhana Hua wa Ta`ala, altele i-au fost puse de oamenii care l-au cunoscut, de companioni, altele au fost puse profetilor, pacea fie asupra lor toti, celor drept-credinciosi, samd.
    La cate putem raspunde noi, sau stim despre ce ne intreaba ALLAH in Coran?

“Cine este acela care ar putea mijloci la El fara de ingaduinta Lui?”
    (Surat Al-Baqara: 255)

“Oare nu am facut Eu legamant cu voi, o, fii ai lui Adam sa nu-l adorati pe seitan,
    caci el va este voua dusman invederat,
    Si sa Ma adorati pe Mine [pentru ca] acesta este drumul drept?
    […] Oare voi nu pricepeti?”
    (Surat Ya-Sin: 60-62)

10.  
    moderator gabriela guettat's Avatar
    Abu Dhabi, United Arab Emirates, United Arab Emirates

Jazakallah al khair,Maryma,Allah subhanahu sa fie multzumit de tine,ca ai scos de la ``naftalina``subiectul.
    Este foarte adevarat ca timpul,nu ca trece,zboara,mult prea repede,dar imi fac mea-culpa,shi inshallah promit ca voi scrie despre sura al-fatiha.
    Fie ca Bunul Allah sa ne ushureze tot ceea ce facem,shi sa aiba Mila de sufletele noastre.

Page 4 of 4 FirstFirst ... 234
Thread Information
Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks
Bookmarks