Salutare la toate lumile, eu nu-mi aduc aminte ceva ce mi-ar fii placut sa fac de mica sau din liceu, o cariera. Cand am venit aici si am vazut cate posibilitati am, am vrut sa ma apuc de toate care se gaseau pe lista. Dar nu am facut-o, ca gaseam motive la orice, ba nu e bine platita, ba imi v-a ocupa tot timpul, acum cu islamul, ba nu este islamic sa practic acea cariera, cum ma v-a ajuta sa-mi cresc copii, ce folos le voi aduce. Am o varsta si nu am facut inca o cariera, poate imi dati si voi vreo idee sau imi povestiti cum ati ajuns sa faci ceea ce faceti.
Multumesc mult![]()
Thread: Cum v-ati ales cariera?
Results 11 to 20 of 44
|
|
-
07-12-2006, 04:29 PM
من قبله من يحمل حياتي في يديه
-
07-16-2006, 02:01 PM
Originally Posted by nazirah
nazirah,lucrez tot la call center,dar nu imi fac cariera aici...
spuneam ce visam sa ajung si ce cariera fac in ziua de azi...FAMILIA ESTE CARIERA MEA...CALL CENTERUL ESTE CEVA TRECATOR INSHAALLAHDoar Allah ma poate judeca!
<< ''Muhammad este Trimisul lui Allah. Iar aceia care stau alaturi de el sunt aspri fata de necredinciosi si sunt induratori intre ei....''>> (48:29)
<< Acela care doreste o alta religie decat Islamul, nu-i va fi acceptata si el se va afla in Lumea de Apoi printre cei pierduti.>> (3:85)
-
07-16-2006, 02:03 PM
pai poate o sa devii acolo manager si o sa-ti creezi o cariera in customer service sau telecomunicatii
-
07-16-2006, 02:05 PM
Originally Posted by nazirah
POATE.......................................DAR NU ESTE TELUL MEU.............
PRIVESC CALL CENTERUL DOAR CA PE UN LOC DE MUNCA,UNDE IMI PRACTIC MESERIA BINE....CU MULTA SERIETATE....SI DOAR ATATDoar Allah ma poate judeca!
<< ''Muhammad este Trimisul lui Allah. Iar aceia care stau alaturi de el sunt aspri fata de necredinciosi si sunt induratori intre ei....''>> (48:29)
<< Acela care doreste o alta religie decat Islamul, nu-i va fi acceptata si el se va afla in Lumea de Apoi printre cei pierduti.>> (3:85)
-
07-16-2006, 02:17 PM
oricum cred ca ai putea sa faci facultatea de drept ,nu ar fi tarziu, inm viata trebuie sa sustzii si sa realizezi cele mai indraznete visuri.
-
07-16-2006, 04:01 PM
Putini pot spune ca fac ceea ce au visat dintotdeauna ,nu vreau sa ma laud, doar spun ca sunt printre cei binecuvantati...dar si incapatanati
...parintii au ales alta facultate pentru mine, dar eu am ales matematica si am ales sa ma intorc la liceul de unde am plecat sa fiu colega cu fostii mei profesori,si sa fac copiii sa iubeasca matematica....si am reusit ,partial la liceu, si mai mult in cadrul meditatiilor. As fi vrut sa intelega si parintii ca ceea ce nu.ti place nu poti face, nici chiar daca in loc de apa bei hellas(zeama de lamaie...)ca sa nu ai greturi...100 de vieti daca as avea tot matematica as alege,si engleza pe planul 2...toate au un rol bine definit in viata nostra, si nimic nu e intamplator... Cel mai bine e sa ai incredere in tine si sa mergi pe ce drum iti alegi si crezi ca poti pasi fara intreruperi si iti va aduce satisfactii pe masura...dar e greu sa faci asta fara cineva care sa te sustina,dar cum niciodata nu e prea tarziu, alhamdulillah mi.am gasit sprijinul si incurajarea de care aveam nevoie, si am sa fac si cursuri pentru a.mi completa studiile in ceea ce ma descurc cel mai bine, inshallah chiar in limba engleza...o mana intinsa cand ai nevoie si poti muta si muntii
"ALATURI DE GREU, VINE SI USORUL!IAR ATUNCI CAND VEI TERMINA,TRUDESTE,DORINDU-L PE DOMNUL TAU!"(SURA "DESCHIDERII")
-
07-16-2006, 04:15 PM
eu ....chiar ca visam ...sa fiu astronaut
mama doctorita ,dar ...
alhamduliAllah imi place ceea ce fac
desii nu lucrez in domeniul meu ,si imi incurajez baiatul care viseaza sa descopere dinozauri ...si sa devina un musulman bun inchaAllah
ce zici surioara aiscia facem un call center intre italia si franta ? numai pentru noi doua
"La ilaha illa Allah"
-
07-16-2006, 06:03 PM
assalamualaikum wa rahmatuAllahi wa barakatuhu
....cariera...pe care , consider ca nu eu am ales-o...nici parintii pentru mine...ci Allah ta'ala......a fost una artistica...care m-a implinit deplin...pina in clipa in care Allah ta'ala mi-a aratat lumina Islamului!...alhamdulillah, yaRabb!....
...a fost cariera prin care Allah subhanahu wa ta'ala m-a condus spre acel moment in care am simtit ca sint muslima ...El mi-a daruit dragostea pt muzica si posibiltatea sa profesez...dupa multe incercari nereusite de a imbratisa o alta profesie...m-a condus pe drumul acesta, al muzicii...si..prin multe intorsaturi ale sortii, spre Islam!...
...Allah subhanahu wa ta'ala mi-a sadit in inima dorinta de a profesa si dragostea de scena...si tot El, a inlocuit aceasta dragoste cu alta...care m-a facut sa ma schimb, sa intorc spatele meseriei mult visate si sa o parasesc pt totdeauna!.....subhaaaanAllah!...fara nici o parere de rau...si...sa o uit!!!!!!!!......poate cei care au cunoscut pasiunea unei meserii...sa se intrebe ...cum se poate asa ceva?....cum sa uiti cu desavirsire, sa nu-ti fie dor, sa nu-ti lipseasca tocmai ceea ce era viata ta?!....
...subhanaAllah...Allah ta'ala , Lui ii este totul cu putinta!....
...cariera mea...inshAllah...muslima, sotie si mama , inshAllah, cit mai buna ...cariera mea...inshAllah... fetele mele sa fie la rindul lor, musulmance, sotii si mame, inshAllah, cit mai bune...si dorinta mea cea mai fierbinte, ca familia mea sa se regaseasca in Jannah, laolalta cu fratii si surorile mele in Islam, inshAllah, Amin!....
...va doresc din toata inima, tuturor, sa realizati in viata voastra cariera la care visati....fara a uita ca menirea noastra primordiala este de a fii sotii si mame...surorile mele vor intelege cu siguranta acest indemn...inshAllah, sa-l inteleaga si fetele nemusulmance de pe acest forum!....inshAllah!....
assalamualaikum wa rahmatuAllahi wa barakatuhu
"Doamne! Nu duce in ratacire inimile noastre, dupa ce Tu ne-ai calauzit si da-ne noua indurarea Ta, caci Tu esti Cel Darnic!"
(Surat 'Al-'Imran:8)

-
07-16-2006, 09:19 PM
Ummrashid, nu ma mira ca ai o profesie in domeniul muzical , ai un stil cu totul aparte in scriere. Eu mi-am dorit foarte mult timp sa fiu arhitect desi toti profii in liceu ma indrumau spre jurnalism. Nu am facut nimic pt acel vis la acel moment si nu-mi pare rau , timpul m-a facut sa-mi dau seama ca nu sunt potrivita pt asa ceva. Mai rau, la sf liceului ma apucasem sa invat sa dau la teologie dar toata lumea mi-a zis ca nu se merita si aveau dreptate ce cariera as fi putut sa-mi fac cu o asemenea specializare? Probabil, cariera de preoteasa dar asta se face si fara studii superioare. De aceea, am ales altceva si nu-mi pare rau, desi uneori cand ma uit la anunturi cu joburi peste 70%dintre ele sunt in domeniul IT si economic. Dar simt ca sunt potrivita pt o cariera in domeniul relatiilor publice sau managementul resurselor umane, se potriveste perfect si cu facultatea si deja am si o experienta minima la CV .
Dupa cum a spus cineva mai sus, parintii isi doresc altceva pt noi, in cazul meu vor sa dau la SRI , mi s-ar potrivi e drept , insa asta ar insemna sa traiesc in concubinaj toata viata. Oricum voi da admitere si acolo, ce nu fac eu pt ei!
-
09-12-2006, 07:17 PM
Si eu mi-am dorit mai multe lucruri..
pe la 12 ani.. visam sa fac ceva legat de plante, de botanica...
dupa aceea.. mai multi ani: mi-am dorit sa ajung Astronom...
eram sigura ca asta vreau...
~~~
la 15 ani m-am gandit mai bine: ce sanse am?
ce pot sa fac astronom fiind, aici in Romania?...
si m-am "reorientat" :P
~~
Alhamdulillah... nici unul dintre parintii mei nu m-a fortat cu nimic.. nu mi-au impus sa urmez o profesie anume _ cumva au simtit pe pielea lor cum e sa ti se impuna, sau sa nu-ti realizezi un vis...
~
De multe ori mi-a placut sa merg la mai multe concursuri.. etc...
asa ca acum nu mi-e teama de examene... m-am cam obisnuit
(in iarna am reusit Alhamdulillah sa iau examenul la limba Japoneza: 4 kyuu_nivelul 4 - de incepatori... e atestat recunoscut international.. nu e cine stie ce, dar Alhamdulillah am invatat totul singura.. mama mi-a spus ca e o Nebunie
.. tata m-a intrebat ce rost are?.. stiu si eu?.. niciodata nu strica sa inveti ceva, nu?)
~~~
si uite asa.. am ajuns zilele astea.. sa ma gandesc ca am "innebunit"..

in Iulie am intrat la Peisagistica (inginerie)...
acum in toamna am reusit sa intru deja la Arhitectura, Arhitectura Peisagera...
iar acum astept sa vad daca am fost admisa sa mai dau un examen vineri la Design Interior..
(Insha'a Allah)..
E bine cand ai de unde alege!
De fapt mai mult inclin spre design.. dar mi-e cam teama....
chiar acum o sa merg sa vad rezultatele..
~~
cu arhitectura nu stiu ce se poate realiza in Romania, daca nu ai un sprijin atunci cand iesi din facultate...

Asta e...
~
Apoi... nu visez la o Cariera...
ce imi doresc cel mai mult.. e sa fiu Mama, Insha'a Allah..
sa am un sot care sa ma ajute sa Invat cat mai mult, legat de Islam... (Insha'a Allah)
Poate ca este una dintre cele mai mari dorinte pe care le am acum: ca intre mine si sotul meu (Insha'a Allah).. sa fie Iubire... si Respect...
sa fim si soti, si frati, si prieteni....
sa pot sa il Iubesc asa cum merita un Musulman...
asta imi doresc: ca el sa fie constient de binecuvantarea care i s-a daruit prin faptul ca are aceasta religie
si sa nu fie nepasator,
sa se straduiasca sa fie Dreptcredincios...
si atunci stiu ca se va purta in cel mai bun mod cu mine si copiii nostri,
din dragoste pentru Allah..
~~~
asa ca o cariera.. nu stiu cat de mult conteaza..
insa prinde bine sa stii sa faci ceva.. nu se stie niciodata ce intorsatura ia viata si daca va fi nevoie sa tii totul in propriile maini si sa fie nevoie sa ai grija de cineva (si financiar vorbind)...
~~
Ma'a Alssalama..
si-mi cer scuze pentru cat am scris.. sunt putin cam emotionata,,, merg dupa rezultat...
Insha'a Allah
sa fie bine

"Pentru aceia care raspund Domnului lor si implinesc Rugaciunea [As-Salat], iar pentru treburile lor [tin] sfat laolalta si dau Dania [Az-Zakat] din cele cu care ii inzestram." (Surat Ash-Shura_Sura "Sfatului" (42):38)
-
09-13-2006, 03:55 AM
Mai fetelor, noi toate ne doream sa ne facem cariera in aer? Eu nu visam sa devin astronaut ci pilot...atat de mult imi doream!! dar cand trebuia eu sa ma pregatesc de admitere pe la brasov parca, caci la craiova se inchisese, cadeau MIG-urile intr-o veselie si ai mei luau foc..in plus ca era periculos, nu aveai mari sanse nici sa intri, nici sa iesi ceva de acolo....
Si acum ma gandesc cu nostalgie la vremurile alea cand eram atat de entuziasmata...cred ca atunci am visat cel mai mult si cel mai frumos...
Mi-am ales o cariera mai potolita, la catedra...sa vedem si ce o sa ajung sa profesez...
| « Previous Thread | Next Thread » |
| Thread Information |
Users Browsing this ThreadThere are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests) |