Nazirah...ce inseamna ca " turcii au un altfel de islam????"
Nur.....sincer ,imi pare rau pentru ceea ce se intampla cu tine........si mai ales cu baietelul tau....dar chair nu mai ai nici-o legatura cu tatal .......el nu se mai intalneste deloc cu tatal lui?
Thread: O problema serioasa
Results 1 to 10 of 11
|
|
-
08-21-2006, 06:16 PM
salam aleikum ,
am nevoie de un sfat urgent ,va rog sa ma ajutati ,baiatul meu in varsta de 9 ani si 9 luni trece printr-o perioda dificila :in urma cu un an eu si tatal lui am decis sa divortam ,mai bine zis tatal lui la parasit si pe el si pe mine ,si am fost nevoiti sa ramanem in romania ,ei bine de atunci ,desi urmeaza cu voia bunului Allah cursurile unei scoli arabe ,refuza cu indarjire sa mai invete sa mai citeasca coranul sfant ,mai mult vinerea nu vrea sa mai stea alturi de barbati in moschee argumentand ca:eu nu am tata si nimeni nu ma baga in seama ! in privinta religiei si a scolii raspunsul este acelasi:nimeni nu ma poate ajuta acum cum o facea baba deci pentru cine sa mai ma chinui sa invat? (specific ca eu cunosc limba araba la nivel de clasa 1 poate )nu stiu ce argumente sa mai aduc pentru al face sa inteleaga ca poate fii un bun musulman si un elev eminent chiar daca nu mai are tata ...va rog sfatuiti-ma ce sa fac? cum sa mai atac subiectul asta in fata lui fara sa ma lovesc de acelasi zid ?va multumesc anticipat .ALLAH sa va aiba in paza lui ameen.
-
08-21-2006, 06:25 PM
FARA NICI-O INDOIALA,RELIGIA LUI ALLAH ESTE CEA MAI BUNA SI DREAPTA"
-
-
08-21-2006, 06:41 PM
Dar de ce spui Nur ca fiul tau nu are tata?
traieste nu? daca ati divortat asta nu inseamna ca l-a pierdut de tot.
Nu poti sa iei legatura cu el?
sa-i spui ca fiul lui are nevoie de el?
-
08-21-2006, 07:15 PM
Bine ai venit, Nur
.
Iti doresc din toata inima sa gasesti rezolvarea cea mai buna pentru situatia in care va aflati, tu si baietelul tau.
Din partea mea, doar cateva cuvinte: daca doresti un sfat, vei primi un sfat; daca doresti o informatie s-ar putea, cu voia Domnului, sa obtii o informatie.
Cu ganduri bune,
wannabe
-

- Abu Dhabi, United Arab Emirates, United Arab Emirates
08-21-2006, 11:43 PMIntradevar este o problema foarte seriosa.Ceea ce a zis Suleiman este foarte frumos,dar...in zilele noastre oare cum sa faca sa nu fie o greseala?
Pentru moment trebuie sa te folosesti de singura sursa de care dispui tu: RABDAREA
Trebuie sa ii explici ca VIATA asta este un TESTsi daca il va trece cu bine ALLAH sabhanahu wa taala il va rasplati inzecit,sa ii explici ca el este pentru moment barbatul casei,sa ii dai responsabilitati(mici bineanteles )care pentru el or sa aiba importanta.Spunei sa invete EL safntul Coran ca sa te invete pe tine,este foarte greu dar ai RABDARE surioara,ALLAH subhanahu wa taala)O SA TE AJUTE!

-
08-22-2006, 02:13 AM
salam aleikum ,
va multumesc din tot sufletul pentru sfaturi si pentru ca am si eu un loc in marea voastra familie,ei bine cred ca datorez mai multe explicatii pentru a primii sfaturi pertinente :Amin baietelul meu de 9 ani a fost foarte atasat de tatal lui (reciproca ne fiind valabila )iar in momentul cand din lasitate sau incapacitatea de a mai face fata unei vieti de cuplu alaturi de o femeie destul de bolnava pe vremea aceea acesta a hotarat sa ne paraseasca,viata lui Amin a fost intoarsa pe dos...nu intelege ,sau poate nu vrea sa inteleaga ca nimeni in afara bunului Allah Subhana Wa Ta'alla nu ne cunoaste destinul ,nu vrea sa mai lupte,nu vrea sa se adapteze noului mediu de viata (f.f.f. auster)iar in privinta invataturii nici nu se mai poate pune vorba.tatal lui a rupt orice fel de legatura cu noi iar o posibila intalnire intre Amin si tatal lui ar fii o minune din partea bunului Allah Ta'alla,cel mai tare ma doare faptul ca nici macar faptul ca este musulman si ca are anumite responsabilitati nu-l mai intereseaza...Wallah nu vreau sa-mi pierd copilul si nu stiu cum sa-l salvez sa nu o ia pe alte cai gresite...este atat de mic.....si influentabil,.
-
08-22-2006, 01:02 PM
Sper sa nu consideri ca fortez putin nota, nur, dar din discutiile anterioare am inteles ca te-ar interesa, eventual, sa iei legatura cu un psiholog (de preferinta musulman) specializat in lucrul cu copiii. In cazul in care tu confirmi acest lucru, poate cineva de aici iti poate oferi vreo indrumare si in sensul acesta...
-
08-22-2006, 02:22 PM
salam aleikum,
nu nici-o data nu am sa consider ca ai intins nota ,din contra nu am cuvinte sa-ti multumesc pentru faptul ca mi-ai intins o mana de ajutor si mi-ai redat o familie (chiar daca numai virtuala)la care pot venii cu tolba mea de intrebari si dureri fara sa fiu data la o parte si marginalizata doar pentru ca sunt musulmana si mai mult sunt o musulmana divortata(am sa va povestesc discutia avuta cu 'o' sora musulmana acum ceva timp in urma...)da tu ai inteles bine ,orice ajutor pentru Amin in mo0mentul asta este bine venit ,nu am sperat sa pot ajunge la psiholog cu el pana acum din motive ce tin de finente...
dar daca cineva cunoaste un psiholog pediatru si mai mult musulman as fii recunoscatoare .pupi multi la scumpici
-
08-22-2006, 08:31 PM
Nu am facut nimic deosebit, nur. Este un gest firesc.
Si eu am fost indrumata spre site-ul acesta de cineva care nici nu stie ca a facut aceasta fapta buna si caruia, uite, mi-ai adus aminte sa-i multumesc. Este vorba despre Dan, care a mentionat Rasaritul pe un alt site pe care-l frecventam.
...Si uite-asa, prin cunoscuti, necunoscuti, prieteni sau chiar, daca stau bine sa ma gandesc, si prin dusmani, Dumnezeu ne indruma viata.
| « Previous Thread | Next Thread » |
| Thread Information |
Users Browsing this ThreadThere are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests) |