In Evanghelia dupa Matei:
"Atunci a venit la ucenici şi le-a zis: Dormiţi de acum şi vă odihniţi! Iată s-a apropiat ceasul şi Fiul Omului va fi dat în mâinile păcătoşilor./ Sculaţi-vă să mergem, iată s-a apropiat cel ce M-a vândut./ Şi pe când vorbea încă, iată a sosit Iuda, unul dintre cei doisprezece, şi împreună cu el mulţime multă, cu săbii şi cu ciomege, de la arhierei şi de la bătrânii poporului./ Iar vânzătorul le-a dat semn, zicând: Pe care-L voi săruta, Acela este: puneţi mâna pe El./ Şi îndată, apropiindu-se de Iisus, a zis: Bucură-Te, Învăţătorule! Şi L-a sărutat./ Iar Iisus i-a zis: Prietene, pentru ce ai venit? Atunci ei, apropiindu-se, au pus mâinile pe Iisus şi L-au prins./ Şi iată, unul dintre cei ce erau cu Iisus, întinzând mâna, a tras sabia şi, lovind pe sluga arhiereului, i-a tăiat urechea./ Atunci Iisus i-a zis: Întoarce sabia ta la locul ei, că toţi cei ce scot sabia, de sabie vor pieri./ Sau ţi se pare că nu pot să rog pe Tatăl Meu şi să-Mi trimită acum mai mult de douăsprezece legiuni de îngeri?/ Dar cum se vor împlini Scripturile, că aşa trebuie să fie?/ În ceasul acela, a zis Iisus mulţimilor: Ca la un tâlhar aţi ieşit cu săbii şi cu ciomege, ca să Mă prindeţi. În fiecare zi şedeam în templu şi învăţam şi n-aţi pus mâna pe Mine./ Dar toate acestea s-au făcut ca să se împlinească Scripturile proorocilor. Atunci toţi ucenicii, lăsându-L, au fugit." (Mt 26:45-56)
~~~
In Evanghelia dupa Marcu:
"Şi a venit a treia oară şi le-a zis: Dormiţi de acum şi vă odihniţi! E gata! A sosit ceasul. Iată Fiul Omului este dat în mâinile păcătoşilor./ Sculaţi-vă să mergem. Iată, cel ce M-a vândut s-a apropiat./ Şi îndată, încă vorbind El, a venit Iuda Iscarioteanul, unul din cei doisprezece, şi cu el mulţime cu săbii şi cu ciomege, de la arhierei, de la cărturari şi de la bătrâni./ Iar vânzătorul le dăduse semn, zicând: Pe care-L voi săruta, Acela este. Prindeţi-L şi duceţi-L cu pază./ Şi venind îndată şi apropiindu-se de El, a zis Lui: Învăţătorule! Şi L-a sărutat./ Iar ei au pus mâna pe El şi L-au prins./ Unul din cei ce stăteau pe lângă El, scoţând sabia, a lovit pe sluga arhiereului şi i-a tăiat urechea./ Şi răspunzând, Iisus le-a zis: Ca la un tâlhar aţi ieşit cu săbii şi cu toiege, ca să Mă prindeţi./ În fiecare zi eram la voi în templu, învăţând, şi nu M-aţi prins. Dar acestea sunt ca să se împlinească Scripturile./ Şi, lăsându-L, au fugit toţi." (Mc 14:41-50)
~~~
In Evanghelia dupa Luca:
"Şi le-a zis: De ce dormiţi? Sculaţi-vă şi vă rugaţi, ca să nu intraţi în ispită./ Şi vorbind El, iată o mulţime şi cel ce se numea Iuda, unul dintre cei doisprezece, venea în fruntea lor. Şi s-a apropiat de Iisus, ca să-L sărute./ Iar Iisus i-a zis: Iuda, cu sărutare vinzi pe Fiul Omului?/ Iar cei din preajma Lui, văzând ce avea să se întâmple, au zis: Doamne, dacă vom lovi cu sabia?/ Şi unul dintre ei a lovit pe sluga arhiereului şi i-a tăiat urechea dreaptă./ Dar Iisus, răspunzând, a zis: Lăsaţi, până aici. Şi atingându-Se de urechea lui l-a vindecat./ Şi către arhiereii, către căpeteniile templului şi către bătrânii care veniseră asupra Lui, Iisus a zis: Ca la un tâlhar aţi ieşit, cu săbii şi cu toiege./ În toate zilele fiind cu voi în templu, n-aţi întins mâinile asupra Mea. Dar acesta este ceasul vostru şi stăpânirea întunericului." (Lc 22:46-53)
~~~
In Evanghelia dupa Ioan:
"Zicând acestea, Iisus a ieşit cu ucenicii Lui dincolo de pârâul Cedrilor, unde era o grădină, în care a intrat El şi ucenicii Săi./ Iar Iuda vânzătorul cunoştea acest loc, pentru că adesea Iisus şi ucenicii Săi se adunau acolo./ Deci Iuda, luând oaste şi slujitori, de la arhierei şi farisei, a venit acolo cu felinare şi cu făclii şi cu arme./ Iar Iisus, ştiind toate cele ce erau să vină asupra Lui, a ieşit şi le-a zis: Pe cine căutaţi?/ Răspuns-au Lui: Pe Iisus Nazarineanul. El le-a zis: Eu sunt. Iar Iuda vânzătorul era şi el cu ei./ Atunci când le-a spus: Eu sunt, ei s-au dat înapoi şi au căzut la pământ./ Şi iarăşi i-a întrebat: Pe cine căutaţi? Iar ei au zis: Pe Iisus Nazarineanul./ Răspuns-a Iisus: V-am spus că Eu sunt. Deci, dacă Mă căutaţi pe Mine, lăsaţi pe aceştia să se ducă;/ Ca să se împlinească cuvântul pe care l-a spus: Dintre cei pe care Mi i-ai dat, n-am pierdut pe nici unul./ Dar Simon-Petru, având sabie, a scos-o şi a lovit pe sluga arhiereului şi i-a tăiat urechea dreaptă; iar numele slugii era Malhus./ Deci a zis Iisus lui Petru: Pune sabia în teacă. Nu voi bea, oare, paharul pe care Mi l-a dat Tatăl?/ Deci ostaşii şi comandantul şi slujitorii iudeilor au prins pe Iisus şi L-au legat." (In 18:1-12)
~~~
Este aceeasi scena.. numai ca in Evanghelia dupa Ioan Iuda nici macar nu se poate apropia de Isus (alayhi salam_pacea asupra lui!).. dar sa-l mai si sarute?..
Results 11 to 20 of 68
|
|
-
06-19-2006, 04:17 AM
-
06-20-2006, 03:41 PMIn numele lui Allah Cel Milostiv, Indurator !
Legat de intrebarea daca Dumnezeu s-a odihnit sau nu dupa ce a facut lumea as dori sa pun fata in fata Biblia si Coranul.
Biblia :
'Si a sfarsit Dumnezeu in ziua a sasea lucrarea Sa, pe care a facut-o ' (Facerea 2 : 2)
Coranul :
'Am creat Noi cerurile si pamantul si ceea ce se afla intre ele in sase zile' (surat Qaf : 38)
Concluzia ? Ambele revelatii afirma acelasi lucru, asta insemnanad ca, intr-adevar, lumea a fost creata in sase zile.
Mergem, insa mai departe.
Biblia :
'iar in ziua a saptea S-a odihnit de toate lucrurile Sale, pe care le-a facut' (Facerea 2 : 2)
Coranul :
'si nu Ne-a cuprins pe Noi nici cea mai mica osteneala !' (surat Qaf : 38)
Stiind ca el, Coranul, nu a fost modificat absolut deloc de la revelarea sa si pana astazi, iar Biblia - da concluzia este ca in Biblie exista o eroare pe care trebuie sa o accepte fratii nostri crestini.
In acest sens, si fratele Suleiman a scris : "Inca ceva, Dumnezeu nu s-a odihnit , pentru ca asta inseamna ca s-a obosit , ceea ce nu se cuvine sa spunem despre Dumnezeu ", eu dorind prin acest mesaj sa arat concret si versetul revelat de Allah Preainaltul in Coran.
Revenind, aceeasi eroare trebuie sa si-o asume si evreii, in Tora scriind - de asemenea - ca Dumnezeu s-a odihnit in ziua a saptea, lucru dovedit a fi fals.
"In ziua aceasta, am desavarsit religia voastra si am implinit harul Meu asupra voastra si am incuviintat Islamul ca religie pentru voi !" (5 : 3)

-
06-20-2006, 04:47 PM
Vreau sa subliniezi un lucru foarte important . Am crezut ca l-am postat dar vad ca nu am facut-o .
Haideti sa va public prima pagina a "Genezei" , dar in limab araba :
Geneza 2: 1-3
ÝÊóãó ÎáúÞõ ÇáÓøóãÇæÇÊö æÇáÃÑÖö æÌãíÚö ãÇ ÝíåÇ. 2æÝÑóÛó Çááåõ Ýí Çáíæãö ÇáÓøóÇÈÚö ãöäú Úãóáöå ÇáÐí Úóãöáó¡ æÇóÓÊÑÇÍó Ýí Çáíæãö ÇáÓøóÇÈÚö ãöäú ÌãíÚö ãÇ Úóãöáóå. 3æÈÇÑßó Çááåõ Çáíæãó ÇáÓøóÇÈÚó æÞÏøóÓóå¡ áÃäøóå ÇóÓÊÑÇÍó Ýíåö ãöäú ÌãíÚö ãÇ Úãöáó ßóÎÇáÞò.
Sa spunem ca sunt arab crestin , si ma intreaba cineva ce inseamna cuvantul in albastru : Istarah ÇóÓÊÑÇÍó , o sa ma duc sa caut in dictionar , si uitati ce am gasit :
1- Istarah = A vazut . Iar sensul versetului devine : Si a vazut in ziua a 7-ea tot ce a facut .
2- Istarah = S-a uitat cu mila . Iar sensul versetului devine : Si s-a uitat cu mila in ziua a 7-a la tot ce a facut .
3- Istarah = S-a odihnit dupa oboseala .
4- Istarah = A murit
5- Istarah = A dormit
Aici ca un om , gandandu-ma la creatorul meu , nu pot sa aleg din cele 5 sensuri , cel nedemn ca sa fie pentru Dumnezeu , si sa ma prefac ca nu le vad pe primele doua sensuri care sant mai aproape de "normalitate" , cand vb despre creator .
Unii , o sa zica , de ce ma bazez pe limba araba ? Si eu zic , daca nu am in fata textul original , si am doua traduceri araba si romana , prefer ceea din limba araba pentru ca e mai aproape de limba originala .
Inca ceva :
Biblia a fost tradusa prima data , in secolul 8 , de catre un preot spaniol , si se stie istoric ca arabii din spania nu aveau limba araba pura ca si cea din Arabia , si acest lucru l-am simtit in acest verset , pentru ca daca spaniolul ar fi stiut cate sensuri are cuvantul Istarah , nu l-ar fi folosit . Ceea ce ma pune sa ma gandesc : Oare cate cuvinte de acest gen au fost traduse fara sa stie omul sensul original ?
-
06-21-2006, 12:50 AMNu inteleg cum aceasta argumentatie raspunde la intrebare...si despre teoria care cum se aflau acolo si cum se vedeau sau nu se vedeau unul pe altul...e chiar fantezista...dl Simion acceptati ca exista neconcordante intre evanghelii...si ele nu se completeaza!! Ca unul omite un detaliu, altul il mentioneaza, ca la altreilea acesta sa apara diferit nu inseamna completare.....
Originally Posted by Simion Ioanas
-
06-22-2006, 12:18 AM
In numele lui Allah Cel Milostiv, Indurator !
Plec din nou de la premisa exprimata raspicat , si anume, ca a atentiona asupra erorilor biblice nu constituie un atac la adresa Bibliei.
Mai mult, a indica erorile nu presupune indemnul tacit al musulmanilor de a se indeparta de ceea ce Allah Preainatul a revelat.
Asadar, despre ce este vorba de aceasta data.
Dupa cum stim cu totii, profetul 'Isa (pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa!) nu a fost descris intotdeauna in 'Noul Testament' ca fiind pasnic, scena cand acesta i-a alungat din templu pe negustori, plin de furie - fiind arhicunoscuta.
EROARE : momentul in care a avut loc 'curatirea' templului este relatat in termeni contradictorii de cei patru evanghelisti.
DOVADA :
Matei 21 : 10-13 plaseaza evenimentul in saptamana cand a avut loc intrarea in Ierusalim;
Marcu 11 : 15-15 plaseaza evenimenul in aceeasi perioada;
Luca 20 : 45-46 similar primilor doi, de asemenea;
Ioan 2 : 14-15 o plaseaza in saptamana in care a avut loc nunta din Cana.
Pe aceasta tema, profesorul Helmut Merkel se pronunta in cartea domniei sale 'Bibelkunde des Neuen Testaments', Gutersloch, 1978, pag. 100 :
"Evanghelistii sinoptici (Marcu, Matei si Luca) o plaseaza la inceputul ultimei saptamani din viata lui Iisus, in timp ce Ioan o plaseaza la inceputul activitatii Acestuia".
Ce ar mai fi de adaugat la acest subiect, ar fi ca gestul lui Iisus (pacea lui Allah fie asupra sa !) ar fi determinat, in eventualitatea in care ar fi avut loc, o agitatie pe care stapanirea romana ar fi reprimat-o cu brutalitate.
Aceasta deoarece :
- romanii se stiau urati de catre evrei;
- romanii stiau ca se asteapta venirea unui Mesia care ar fi urmat sa elibereze tara de 'ocupant'
Din aceste ratiuni, trupele romane erau in alerta zi si noapte, in special in Ierusalim.
Chiar daca romanii nu ar fi auzit direct strigatele din templu, ei ar fi fost adusi in graba la fata locului de catre unii dintre colaboratorii lor infiltrati, asa cum existau atunci si ar fi urmat, probabil, arestarea sa imediata.
Desigur, in tot acest foarte posibil scenariu ce ramane de necombatut sunt relatarile contradictorii ale celor patru evanghelisti cu privire la momentul in care a avut loc curatarea templului de negustori.
Ele intaresc scenariul, punand un mare semn de intrebare asupra revoltei din templu...
Dar Allah Preainaltul stie cel mai bine !"In ziua aceasta, am desavarsit religia voastra si am implinit harul Meu asupra voastra si am incuviintat Islamul ca religie pentru voi !" (5 : 3)

-
09-02-2006, 05:45 PM
De ce nimeni nu ne mai raspunde la acest subiect?
Sunt atat de multe intrebari fara raspuns.
Dragi crestini recomandati-mi o biblie online pe care o considerati cea mai buna.Ca eu am gasit dar ...va spun pe urma ...
Multumesc mult
-
Deosebit

-
-
-
-
09-02-2006, 09:57 PMCe ar mai fi de adaugat la acest subiect, ar fi ca gestul lui Iisus (pacea lui Allah fie asupra sa !) ar fi determinat, in eventualitatea in care ar fi avut loc, o agitatie pe care stapanirea romana ar fi reprimat-o cu brutalitate.
In primul rand Dan de ce nu ar avea voie Iisus sa aiba un moment in care sa nu fie pasnic cand eu pot sa-ti arat conform Coranului zeci de momente in care Allah transforma oamenii in maimute , porci ii ameninta la tot pasul. Iar sarmanul nostru domn Iisus Hristos trebuie sa fie calm in orice moment. Nu m-as mira sa fi avut un moment de agitatie.Dumnezeu nu se enerveaza?
Referitor la asa zisele contradictii Dan, sunt de ordin cronologic si nu dogmatic. Biblia contine f multe informatii, simetrie,. cronologie si avem de a face cu 4 evanghelii a 4 oameni diferiti. Faptul ca data sustinuta de Ioan nu corespunde cu cea a celor 3 evanghelisti nu schimba cu nimic credinta crestina pentru ca nu suntem la ora de istorie si pt ca pe noi ne intereseaza evenimentul-fapta, data e doar un reper.
Ca sa-ti spun mai pe scurt : crestinismul nu sta in contradictia asta cronologica , o religie cu probleme ar fi o religie care ar curpinde contradictii dogmatice .Asa ca trinitatea, divinitatea lui Iisus , crestinismul , biserica lui Iisus raman in viata chiar daca o data nu corespunde. Mai mult ,nici macar portile iadului nu pot birui Biserica lui Iisus , nici de cum o postare pe rasarit.
Hai sa fim seriosi!
| « Previous Thread | Next Thread » |
| Thread Information |
Users Browsing this ThreadThere are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests) |