Notices

Page 4 of 7 FirstFirst ... 23456 ... LastLast
Results 31 to 40 of 68
  1. Sarutul_lui_Iuda_?~! 
    moderator daniela_muslimah's Avatar

In Evanghelia dupa Matei:

"Atunci a venit la ucenici şi le-a zis: Dormiţi de acum şi vă odihniţi! Iată s-a apropiat ceasul şi Fiul Omului va fi dat în mâinile păcătoşilor./ Sculaţi-vă să mergem, iată s-a apropiat cel ce M-a vândut./ Şi pe când vorbea încă, iată a sosit Iuda, unul dintre cei doisprezece, şi împreună cu el mulţime multă, cu săbii şi cu ciomege, de la arhierei şi de la bătrânii poporului./ Iar vânzătorul le-a dat semn, zicând: Pe care-L voi săruta, Acela este: puneţi mâna pe El./ Şi îndată, apropiindu-se de Iisus, a zis: Bucură-Te, Învăţătorule! Şi L-a sărutat./ Iar Iisus i-a zis: Prietene, pentru ce ai venit? Atunci ei, apropiindu-se, au pus mâinile pe Iisus şi L-au prins./ Şi iată, unul dintre cei ce erau cu Iisus, întinzând mâna, a tras sabia şi, lovind pe sluga arhiereului, i-a tăiat urechea./ Atunci Iisus i-a zis: Întoarce sabia ta la locul ei, că toţi cei ce scot sabia, de sabie vor pieri./ Sau ţi se pare că nu pot să rog pe Tatăl Meu şi să-Mi trimită acum mai mult de douăsprezece legiuni de îngeri?/ Dar cum se vor împlini Scripturile, că aşa trebuie să fie?/ În ceasul acela, a zis Iisus mulţimilor: Ca la un tâlhar aţi ieşit cu săbii şi cu ciomege, ca să Mă prindeţi. În fiecare zi şedeam în templu şi învăţam şi n-aţi pus mâna pe Mine./ Dar toate acestea s-au făcut ca să se împlinească Scripturile proorocilor. Atunci toţi ucenicii, lăsându-L, au fugit." (Mt 26:45-56)

~~~

In Evanghelia dupa Marcu:

"Şi a venit a treia oară şi le-a zis: Dormiţi de acum şi vă odihniţi! E gata! A sosit ceasul. Iată Fiul Omului este dat în mâinile păcătoşilor./ Sculaţi-vă să mergem. Iată, cel ce M-a vândut s-a apropiat./ Şi îndată, încă vorbind El, a venit Iuda Iscarioteanul, unul din cei doisprezece, şi cu el mulţime cu săbii şi cu ciomege, de la arhierei, de la cărturari şi de la bătrâni./ Iar vânzătorul le dăduse semn, zicând: Pe care-L voi săruta, Acela este. Prindeţi-L şi duceţi-L cu pază./ Şi venind îndată şi apropiindu-se de El, a zis Lui: Învăţătorule! Şi L-a sărutat./ Iar ei au pus mâna pe El şi L-au prins./ Unul din cei ce stăteau pe lângă El, scoţând sabia, a lovit pe sluga arhiereului şi i-a tăiat urechea./ Şi răspunzând, Iisus le-a zis: Ca la un tâlhar aţi ieşit cu săbii şi cu toiege, ca să Mă prindeţi./ În fiecare zi eram la voi în templu, învăţând, şi nu M-aţi prins. Dar acestea sunt ca să se împlinească Scripturile./ Şi, lăsându-L, au fugit toţi." (Mc 14:41-50)

~~~

In Evanghelia dupa Luca:

"Şi le-a zis: De ce dormiţi? Sculaţi-vă şi vă rugaţi, ca să nu intraţi în ispită./ Şi vorbind El, iată o mulţime şi cel ce se numea Iuda, unul dintre cei doisprezece, venea în fruntea lor. Şi s-a apropiat de Iisus, ca să-L sărute./ Iar Iisus i-a zis: Iuda, cu sărutare vinzi pe Fiul Omului?/ Iar cei din preajma Lui, văzând ce avea să se întâmple, au zis: Doamne, dacă vom lovi cu sabia?/ Şi unul dintre ei a lovit pe sluga arhiereului şi i-a tăiat urechea dreaptă./ Dar Iisus, răspunzând, a zis: Lăsaţi, până aici. Şi atingându-Se de urechea lui l-a vindecat./ Şi către arhiereii, către căpeteniile templului şi către bătrânii care veniseră asupra Lui, Iisus a zis: Ca la un tâlhar aţi ieşit, cu săbii şi cu toiege./ În toate zilele fiind cu voi în templu, n-aţi întins mâinile asupra Mea. Dar acesta este ceasul vostru şi stăpânirea întunericului." (Lc 22:46-53)

~~~

In Evanghelia dupa Ioan:

"Zicând acestea, Iisus a ieşit cu ucenicii Lui dincolo de pârâul Cedrilor, unde era o grădină, în care a intrat El şi ucenicii Săi./ Iar Iuda vânzătorul cunoştea acest loc, pentru că adesea Iisus şi ucenicii Săi se adunau acolo./ Deci Iuda, luând oaste şi slujitori, de la arhierei şi farisei, a venit acolo cu felinare şi cu făclii şi cu arme./ Iar Iisus, ştiind toate cele ce erau să vină asupra Lui, a ieşit şi le-a zis: Pe cine căutaţi?/ Răspuns-au Lui: Pe Iisus Nazarineanul. El le-a zis: Eu sunt. Iar Iuda vânzătorul era şi el cu ei./ Atunci când le-a spus: Eu sunt, ei s-au dat înapoi şi au căzut la pământ./ Şi iarăşi i-a întrebat: Pe cine căutaţi? Iar ei au zis: Pe Iisus Nazarineanul./ Răspuns-a Iisus: V-am spus că Eu sunt. Deci, dacă Mă căutaţi pe Mine, lăsaţi pe aceştia să se ducă;/ Ca să se împlinească cuvântul pe care l-a spus: Dintre cei pe care Mi i-ai dat, n-am pierdut pe nici unul./ Dar Simon-Petru, având sabie, a scos-o şi a lovit pe sluga arhiereului şi i-a tăiat urechea dreaptă; iar numele slugii era Malhus./ Deci a zis Iisus lui Petru: Pune sabia în teacă. Nu voi bea, oare, paharul pe care Mi l-a dat Tatăl?/ Deci ostaşii şi comandantul şi slujitorii iudeilor au prins pe Iisus şi L-au legat." (In 18:1-12)

~~~

Este aceeasi scena.. numai ca in Evanghelia dupa Ioan Iuda nici macar nu se poate apropia de Isus (alayhi salam_pacea asupra lui!).. dar sa-l mai si sarute?..

2.  
    Deosebit
    Quote Originally Posted by imanikka View Post
    De ce asa diferente? Eu credeam ca Biblia e Una si chiar denumirea versetelor e diferita. Aidca siteurile le-am luat din search sa fi dat oare numai peste asa zisele traduceri protestante?
    si uite inca doua: in italiana le-am luat la intamplare.

http://www.wordproject.org/it/
    http://www.biblegateway.com/versions...&vid=55&lang=5

Si peste tot e Samuel nu este Regi 1,2,3,4
    Myryam nu asta este versetul. Am inteles eu cum ai lamurit, si asa ar fi trebuie sa fie in Samuel 2 (8:26) dar nu e asta versetul. Uite l-am copiat din franceza:
    2Rois (8:26)
    Achazia avait vingt-deux ans lorsqu'il devint roi, et il régna un an ŕ Jérusalem. Sa mčre s'appelait Athalie, fille d'Omri, roi d'Israël
    Versetul dat de tine -2 Rois 8:26 e 4 Regi 8:26 in traducerea ortodoxa.Iar 2 Rois 8:27 e 4 regi 8:27 -asta ti l-am dat eu.

3.  
    membru de onoare genan's Avatar
    Habibty nu este biblie ordoxa si catolica , este una si aceasi. Cel putin asa mi s-a spus pe forum
    p[ai cum, sa nu existe diferente daca si dpdv dogmatic sunt diferente fffff mari... in final vorbim de 2 religii diferite... deci bibliile cum sa fie la fel?

4.  
    Deosebit
    Quote Originally Posted by genan View Post
    p[ai cum, sa nu existe diferente daca si dpdv dogmatic sunt diferente fffff mari... in final vorbim de 2 religii diferite... deci bibliile cum sa fie la fel?
    Nu exista Biblii diferite,e o singura Scriptura ,dar mai multe traduceri.In Ro exista traducerea folosita de Biserica Ortodoxa-biblia ortodoxa-autorizata de Sfantul Sinod ,si traducerea Cornilescu,folosita de neoprotestanti.Nu stiu ce versiune folosesc catolicii.In orice caz,in esenta e acelasi lucru,diferentele sunt doar la unele cuvinte.De exemplu,catolicii traduc ,,Spiritul Sfant,, iar la ortodocsi ,,Duhul Sfant,,.Dar intelesul cuvantului e acelasi.
    Diferentele dogmatice provin din interpretarea diferita a textului Scriptural,nu din textul cartii,care e acelasi la toti(cu exceptia unor traduceri voit distorsionate,cum e cea a martorilor lui Iehova,care de altfel nici nu sunt crestini).

5.  
    Membru de onoare imanikka's Avatar
    Maryam multumesc mult
    Asta a fost prima nelamurile.

As vrea sa va intreb: Exista diferente (dar nu din alea dogmatice cum le ziceti voi) intre Biblia Catolica si Cea Protestanta(versiunea protestanta? ) .Multumesc

6.  
    Deosebit
    Maryam multumesc mult
    Asta a fost prima nelamurile.

As vrea sa va intreb: Exista diferente (dar nu din alea dogmatice cum le ziceti voi) intre Biblia Catolica si Cea Protestanta(versiunea protestanta? ) .Multumesc
    Protestantii au scos din Sf. Scriptura niste carti ale Vechiului Tetament,pe care Biserica nu le considera canonice,dar le considera bune de citit.Ele lipsesc din versiunea romaneasca Cornilescu.De fapt,din cate stiu eu,Luther a intentionat sa scoata si din cartile Noului Testament Apocalipsa si niste epistole,nu stiu exact care si nici ce anume l-a oprit in final s-o faca.

7.  
    Quote Originally Posted by myryam View Post
    Protestantii au scos din Sf. Scriptura niste carti ale Vechiului Tetament,pe care Biserica nu le considera canonice,dar le considera bune de citit.Ele lipsesc din versiunea romaneasca Cornilescu.De fapt,din cate stiu eu,Luther a intentionat sa scoata si din cartile Noului Testament Apocalipsa si niste epistole,nu stiu exact care si nici ce anume l-a oprit in final s-o faca.
    Myryam iti multumesc mult pentru raspunsuri

Dar este adevarat ca exista pasaje in Biblia Protestanta si nu exista in cea Catolica? Atunci cum au fost adaugate aceste pasaje , daca in cea catolica nu exista?

8.  
    Deosebit
    Myryam iti multumesc mult pentru raspunsuri

Dar este adevarat ca exista pasaje in Biblia Protestanta si nu exista in cea Catolica? Atunci cum au fost adaugate aceste pasaje , daca in cea catolica nu exista?
    De asta n-am auzit.Poti da un exemplu?

9.  
    Quote Originally Posted by myryam View Post
    De asta n-am auzit.Poti da un exemplu?
    Maryam stai sa vad pe unde am citi. Si uite cautand o Biblie protestanta in l. rom pe net am mai citit ca biblia catolica cica este diferita de cea ortodoxa.
    In fine nu despre asta vorbeam Din cauza ca nu am gasit in rom exemplele din Biblia protestatanta o sa fie in franceza sau eng. Sorry.

Matei ( 6: 13)
    Biblia catolica si cea ortodoxa:

Şi nu ne duce pe noi în ispită, ci ne izbăveşte de cel rău. Că a Ta este împărăţia şi puterea şi slava în veci. Amin!

Biblia protestanta:
    ne nous induis pas en tentation, mais délivre-nous du malin. Car c'est ŕ toi qu'appartiennent, dans tous les sičcles, le rčgne, la puissance et la gloire.( asta e in plus) Amen!

MAtei (27:35)
    Iar după ce L-au răstignit, au împărţit hainele Lui, aruncând sorţi, ca să se împlinească ceea ce s-a zis de proorocul: "Împărţit-au hainele Mele între ei, iar pentru cămaşa Mea au aruncat sorţi".

Biblia protestanta:
    Aprčs l'avoir crucifié, ils se partagčrent ses vętements, en tirant au sort, afin que s'accomplît ce qui avait été annoncé par le prophčte: Ils se sont partagé mes vętements, et ils ont tiré au sort ma tunique. (asta e in plus)

Uite si un caz invers ce exista in Biblia Catolica sau ortodoca si nu exista in cea Protestanta.

Luca (1:28)
    Şi intrând îngerul la ea, a zis: Bucură-te, ceea ce eşti plină de har, Domnul este cu tine. Binecuvântată eşti tu între femei.

Biblia protestanta:
    L'ange entra chez elle, et dit: Je te salue, toi ŕ qui une grâce a été faite; le Seigneur est avec toi.

Si sunat mai multe dar am obosit cautandu-le.

10.  
    Deosebit
    Uite aici varianta Cornilescu(neoprotestanta)

http://www.bibliaromana.com/bibliameniu.htm

11.  
    Deosebit
    Maryam stai sa vad pe unde am citi. Si uite cautand o Biblie protestanta in l. rom pe net am mai citit ca biblia catolica cica este diferita de cea ortodoxa.
    In fine nu despre asta vorbeam Din cauza ca nu am gasit in rom exemplele din Biblia protestatanta o sa fie in franceza sau eng. Sorry.

Matei ( 6: 13)

Şi nu ne duce pe noi în ispită, ci ne izbăveşte de cel rău. Că a Ta este împărăţia şi puterea şi slava în veci. Amin!

Biblia protestanta:
    ne nous induis pas en tentation, mais délivre-nous du malin. Car c'est ŕ toi qu'appartiennent, dans tous les sičcles, le rčgne, la puissance et la gloire.( asta e in plus) Amen!

MAtei (27:35)
    Iar după ce L-au răstignit, au împărţit hainele Lui, aruncând sorţi, ca să se împlinească ceea ce s-a zis de proorocul: "Împărţit-au hainele Mele între ei, iar pentru cămaşa Mea au aruncat sorţi".

Biblia protestanta:
    Aprčs l'avoir crucifié, ils se partagčrent ses vętements, en tirant au sort, afin que s'accomplît ce qui avait été annoncé par le prophčte: Ils se sont partagé mes vętements, et ils ont tiré au sort ma tunique. (asta e in plus)

Uite si un caz invers ce exista in Biblia Catolica sau ortodoca si nu exista in cea Protestanta.

Luca (1:28)
    Şi intrând îngerul la ea, a zis: Bucură-te, ceea ce eşti plină de har, Domnul este cu tine. Binecuvântată eşti tu între femei.

Biblia protestanta:
    L'ange entra chez elle, et dit: Je te salue, toi ŕ qui une grâce a été faite; le Seigneur est avec toi.

Si sunat mai multe dar am obosit cautandu-le.
    Ma tot uit la ce ai scris,si cu bruma mea de franceza nu am tradus nimic in plus fata de varianta romana.

Page 4 of 7 FirstFirst ... 23456 ... LastLast
Thread Information
Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)