SALAM ALEKUM,AMAL.CE DIFERENTZE AI OBSERVAT?SI CELE CARE STIU MAI BINE SA NE SPUNA.
![]()
Thread: Intrebare
Results 1 to 10 of 13
|
|
-
02-21-2007, 09:42 PM
Ce se intampla atunci cand intr-o familie musulmana se naste un copil? Cum este primit? Cine se implica in educarea acestuia? Ce reprezinta de fapt un copil nou-nascut pentru o familie musulmana?
La crestini se face botezul, rudele cumpara cadouri, mama este ajutata ca sa creasca copilul, bunicii se implica si ei in educatia copilului.
Am observat unele diferente, dar nu stiu daca acestea sunt cazuri singulare sau daca asa se procedeaza in general.
-
-
02-23-2007, 06:22 PM
Salam aleikum
Eu stiu ca musulmanii spun bebelusului la ureche shahada pentru a fi primul lucru pe care il aude. Oricum toti ne nastem musulmani. Deci asta inseamna ca nu e nevoie de un ritual pentru a fi musulman asa cum crestinii au botezul prin care chipurile de speli de pacatul originar.
-

- Abu Dhabi, United Arab Emirates, United Arab Emirates
02-23-2007, 09:26 PM
Cand un copil se nashte este mare bucurie pentru toata lume!
Iar cea mai fericita este sarcautza mamica de bebe ca a scapt de burtika
Ce crede-ti dragele mele ca exista vreo diferntza?
De la Profetul Adam(alhi sallam),toti copii sunt musulmani.
Exista un hadhith unde putem gasi:
"Orice copil se nashte musulman,dar sunt parintii lui care il fac,creshtin sau evreu"(asta ce se stia atunci),aici se vorbeste de religiile celeste!
Deci dragele mele,este foarte adevarat surioara Noor_of_Islam,ca se citeste SHEHEDA la urechea dreapta a bebelushului.
Daca e baiat, in general la primul an de viatza a lui se taie de jur -imprejur( circumcizie)!
In general sotzul ii face sotziei un cadou de valoare.Si la noi vin si vad copilul si se felicita mama si tatal!Se fac cadouri.
La cresherea copilului,in general foarte implicata este mama;dar asta nu impiedica si implicarea tatalui.Bineantzeles ca si bunicii si in special bunica are tot timpul ceva de spus
Gasim foarte clar in sura 46,verset 15:
"Noi i-am poruncit omului bunatate pentru parintii sai,caci mama sa l-a purtat in chinuri si l-a nascut in chinuri.Intre plasmuirea lui si intzarcarea lui sunt 30 de luni."(deci stim si cat trebuie sa alaptam un copil)
In NOBILUL CORAN MAI SCRIE IN SURA 18 VERSET 46:
"Avera si copii sunt podoaba Vietii de acum,insa faptele bune,nepieritoare,vor fi inaintea lui Domnului tau o buna rasplata si o buna nadejde !"

-
02-24-2007, 03:49 PM
Amal , si tu hable espaniol , ai aici cateva secvente dintr-un film, dureaza putin prezinta atat reactia familiei cat si ce se intampla dupa nasterea copilului, i se taie parul si se cantareste,se converteste in aur si se imparte saracilor , i se spune shahada etc etc.
http://www.youtube.com/watch?v=AMdgwSo4Kvk
http://www.youtube.com/watch?v=P2URRIdGBJI
-
02-26-2007, 12:58 AM
Woow...clona...ce senzatii. Am auzit ca se da iar. Oh sa ne binecuanteze pe toate Allah (swt) cu copii frumosi, ascultatori si o familie buna. (numai de bine celor care au deja aceste lucruri. inshallah
Allah is the Greatest
-
-
Member

03-16-2007, 06:08 PM
Assalamulaikum wa rahmatul Allahi wa barakatul.
IN Egypt este o traditie cand se naste un copil este o bucurie mare iar dupa o saptamana il castreaza apoi taie o Faca daca este Baiat sau o oaie daca este Fata iar apoi se inparte la cei saraci si acasa se face o petrecere pentru copil se numeste AL-SBUAA se da copilului Aur si Bani.
ALLAH BARIK FIKUM.
-
-
| « Previous Thread | Next Thread » |
| Thread Information |
Users Browsing this ThreadThere are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests) |