Notices

Page 2 of 7 FirstFirst 1234 ... LastLast
Results 11 to 20 of 63
  1. Poligamia perceputa de musulmanii romani 
    moderator batool391's Avatar
    Va rog sa raspundeti exact asa cum ganditi la urmatoarele intrebari.

Chestionar Poligamia perceputa de musulmanii romani

1. Ati accepta ca sotul dvoastra sa mai aiba inca o sotie ?
    2. Credeti ca poligamia poate fi justificata in unele situatii ?
    3.Cine e mai dezavantajata in familia poligama ?
    -sotia
    - sotul
    - copiii
    -alte persoane
    4. In ce conditii ati accepta sa fiti parte intr/o casatorie poligama
    5. Cum credeti ca sunt percepute femeile care accepta sa fie a doua sotie, a treia sau a patra sotie ?

2.  
    Membru de onoare imanikka's Avatar
    Quote Originally Posted by Mariyah View Post
    exista in Coran un vers care intareste ceea ce spui tu , de genul oricat ar incerca nu vor putea fi egali cu amandoua, am sa-l caut

si sunt de acord cu iman , copiii din familiile poligame sufera, chiar am cunoscut arabi care aveau tati cu 2 sotii si spuneau ca nici in ziua de azi nu si-au iertat tatal pt ce a facut
    copiii intotdeauna vor suferi si inca cat

Umm Rashid ai dreptate ce spui , dar este usor sa vorbim atunci cand nu suntem in astfel de situatii , si sper din tot sufletul ca oricare dintre noi se va afla in astfel de situatii sa aiba puterea si rabdarea sa vorbeasca asa...InshaAllah UmmRashid, dar femeile sunt prea sensbile in astfel de situatii
    Mariyah pentru mine mama este cea mai scumpa fiinta de pe pamant , pentru ea mi-as da viata si nu as accepta ca sa ma am o mama ,,vitrega,, in acceasi casa cu mama sau sa stiu ca tatal meu isi imparte viata in doua , nu poooottttt...Poate peste cativa ani voi vedea totul cu alti ochi? Sa ma ierte Bunul Allah !!!

3.  
    Membru Special Anna's Avatar
    Quote Originally Posted by imanikka View Post
    Umm Rashid ai dreptate ce spui , dar este usor sa vorbim atunci cand nu suntem in astfel de situatii , si sper din tot sufletul ca oricare dintre noi se va afla in astfel de situatii sa aiba puterea si rabdarea sa vorbeasca asa...InshaAllah UmmRashid, dar femeile sunt prea sensbile in astfel de situatii
    Mariyah pentru mine mama este cea mai scumpa fiinta de pe pamant , pentru ea mi-as da viata si nu as accepta ca sa ma am o mama ,,vitrega,, in acceasi casa cu mama sau sa stiu ca tatal meu isi imparte viata in doua , nu poooottttt...Poate peste cativa ani voi vedea totul cu alti ochi? Sa ma ierte Bunul Allah !!!

dar de ce sa stea in aceiasi casa cu mama ta?
    eu cred ca pt noi romancele este mai greu sa acceptam asta. uite am o sora maritata cu un frate roman ambii musulmani si el a afirmat clar ca nu vrea a doua sotie....ca nu se leaga de doua ori la cap....ii ajunge una
    si am observat ca in general asta e mentalitatea romaneasca....el a trait atatia ani aici de mic s-a format cu ideea ca el creste isi ia o sotia face copii si gata.....atat! spre deosebire de sotul meu de exemplu care chiar daca e jumate roman jumate arab a trait intr-o tara araba si a prins aceasta mentalitate....eu pot sa imi iau pana la 4 sotii....si atata timp cat pot de ce sa nu o fac? pentru el nu e o bataie de cap...nu e vb ca se leaga la cap de 2,3 sau 4 ori.....ci este un lucru bun.Si chiar asa este.Pacatuieste?!InshAllah daca isi ia sa nu o faca!
    Intr-o casatorie bigama d exemplu daca exista si copii la mijloc atunci este cel mai greu. Socrul meu are 2 sotii. Trei copii cu prima si doi cu a doua.Credeti ca e usor? Sau credeti ca e greu pentru copii?Va spun eu ca e greu pentru el.Pentru ca pe umerii lui cade cea mai mare presiune din toate partile. Cea de-a doua sotie nu este nici de departe mama vitrega a copiilor din prima casatorie si nici invers nu merge aceasta regula. Poligamia poate fii ceva usor daca ne marim orizonturile.Oare de ce ne aflam pe acest pamant?Nu este un test aceasta viata?Allah are diverse metode de a ne testa,ia gelozia este unul dintre cele mai urate lucruri.
    COmparativ cu copiii din ziua de azi eu am avut ceva ce multi dintre ei nu mai au :Copilarie. Si tin foarte mult ca si ai mei sa aiba parte de perioada de copilarie cat mai bine. Echilibru familial este cel mai important in formarea unui copil si din punctul meu de vedere acest echilibru nu se pierde daca tatal isi mai ia o sotie (atata timp cat e egal). Oare ii va ajuta sa isi vada mama suferind?Sa o vada plangand? Sa vada certuri intre parinti din cauza geloziei? Eu cred ca se poate in primul rand pentru ca Allah a permis poligamia si are rostul ei. Pot avea o casnicie frumoasa si daca sotul meu mai are inca 3 sotii atata timp cat imi pastrez verticalitatea.
    Daca noi musulmanii contestam poligamia,atunci cine sa o sustina?Crestinii?Non musulmanii? Face parte din religia noastra si trebuie sa ne iubim religia intru-totul pentru ca este religia cea mai frumoasa si este religia lui Allah Subhana wa taa'la
    In the Name of Allah, the Most Beneficent, the Most Merciful.

4.  
    Deosebit Mariyah's Avatar
    un barbat multumit si care isi iubeste sotia cu adevarat nu o sa-si ia alta sotie in veci !

5.  
    Inteleg ca aici fiecare isi spune parerile lor , dar... nu inteleg ceva...

Cand nu suntem noi in astfel de situatii vorbim despre poligamie cu cele mai frumoase cuvinte si parca toata viata este in roz si totul este bine. Cand apare un caz ca sotia a aflat ca sotul ei mai este casatorit , gata , se schimba situatia si nu stie ce sa faca si cum sa procedeze mai bine. Asta am vazut din discutiile despre poligamie pe Rasarit.

Pai tocmai asta e problema noi toate suntem surori in islam.Toate ne vrem binele si toate ne sustin.Facem du'a una pt alta si ne ajutam asa cum putem.Dar totul pana la sotii nostri. Dar stati putin...si care e problema?A incetat sa imi mai fie sora doar pentru ca sotul meu s-a casatorit cu ea?Nu cred.In fata lui Allah nu! In primul rand si sotul meu inainte de toate imi este intai frate in islam si apoi sot.La fel si ea.Intai este sora mea in islam si apoi este sotia sotului meu (in cazul in care este musulmana).Si daca nu este musulmana ce exemplu ii dam ?Asa trebuie sa ne comportam?Sa ne uram sa ne certam? Sunt oameni care traiesc in razboi (palestina,iraq,afganistan),sunt omaneni musulmani care mor de foame,de frig,etc si noi ne certam pe barbati?Astaghfirullah!

Si cati barbati indeplinesc aceste conditii? Cat de frumos nu s-ar purta niciodata sotiile nu vor avea drepturi egale , doar daca esti indiferenta si accepti situatia asa cum este ( parerea mea).

Dar dintre acesti barbati ,oare cati sunt sustinuti de sotiile lor in aceasta casatorie? Culmea nu ne suparam daca intarzie de la servici sau iese cu baieti dar daca a intarziat 5 min de la cealalta atunci e jale si prapad.Daca noi sotia lui nu il intelegem si il sprijinim atunci cine sa o faca?!

Eu , sincer nu am vazut sau auzit cazuri in care persoanele implicate sa nu sufere...Insha Allah sa fie si din astea de care zici tu.

Eu cunosc o femeie care cauta sotie pentru sotul ei.Care il ajuta in cel mai obiectiv mod posibil.

Oare crezi tu asa? Si care este diferenta dintre amanta si a doua sotie? Sotu; fata de a doua sotie are obligatii si fata de amanta nu? Si cum se intalneste el cu cea de-a doua sotie? In conditii halal sau haram? Are si cea de-a doua sotie perioada cea de logodna cand se cunosc si ei mai bine? Daca nu e nimic rau in aceasta , de ce majoritatea barbatilor prefera sa nu le spuna sotiilor , doar atunci cand nu mai au scapare. Oare asta nu inseamna minciuna? Oare minciuna nu este pedepsita? Cati dintre ei isi ia a doua sotie ( asa cum a facut Profetul ) cu scopul de a raspandi Islamul , de a juta o femeie vaduva cu vreo 3-4 copii? Cine ? Pacat ca astfel de cazuri nu se aud. Se aud de felul: S-a casatorit ca este mai tanara , ca este mai bogata , ca a putut sa obtina cetatenie , etc...
    Cum sa nu existe cazuri in care el se casatoreste cu ea vaduva cu copii?Crezi ca daca u nu ai auzit nu exista?Eu una stiu.SI inca cazuri fericite. Dar daca sotul vine acasa si spune Nevasta ma insor! Cate tigai in cap crezi ca isi ia?...FAra numar...Eu sunt de acord sa ii ascunda atata timp cat asteapta momentul oportun sa ii spuna.Noi nu trebuie sa ne dam acordul fata de a a doua sotie,si in unele cazuri nu este lipsa de respect faptul ca ascunde.Dar sincer acuma.Cate am fii de acord?

6.  
    Quote Originally Posted by ummraschid View Post

..inainte de toate, surioara, diferenta intre sotie si amanta este ZINA!!!!!...

...inshaallah, nu vreau sa cred ca vreo femeie musulmana ar prefera ca sotul ei sa fie pedepsit de catre Allah ta'ala pentru acest pacat, mai degraba decat sa accepte ea o co-sotie!!!!....
    ...si unde se afla atunci dragostea intru Allah?!...
    ...unde se afla aplicarea a tot ceea ce invatam, daca ne impiedicam mereu de acest aspect al religiei noastre...

...fie ca vrem, fie ca nu, poligamia face parte din religia noastra, asa ca mai bine ar fi sa ne gandim ca zilele in aceasta viata ne sant numarate!!!!....

assalamu alaikum wa rahmatu-llahu ta'ala wa barakatuhu
    Asa este sora mea ,in timp ce amanta ii aduce pacate si amanta teoretic este numai pentru nevoi fizice,a doua sotie ii aduce hasanat.Ce poate fii mai frumos? Oare nu ne dorim binele pentru sotul nostru? Nu se foloseste de o femeie ci are grija de ea o apara,o sustine,o ajuta,isi cladeste un camin si o familie.Si atunci de ce sa ii dam in cap?Unde gresste ca face o femeie fericita?

7.  
    un barbat multumit si care isi iubeste sotia cu adevarat nu o sa-si ia alta sotie in veci !
    Nu vorbi la modul general.Si nu vorbi de barbati din punctul de vedere al unei femei. Barbati pot di daca sunt multumiti sa iubeasca mai multe femei.Si sa fie la fel de multumiti. Si aceasta chestiune trebuie privita si la mod individual.Fiecare care alege sa isi ia a doua sotie are motivle sale si nu consider ca e vb doar de multumire.Nu rezuma un barbat doar la asta.

8.  
    Deosebit Mariyah's Avatar
    faza cu tigaia e solutia cea mai la indemana
    eu cred ca un muslim ar trebui inainte de casatorie sa intrebe daca e de acord femeia cu a 2 a sotie, ce parere are de poligamie
    si daca vede ca nu-i place poligamia sub nici o forma, ori o ia asa si isi ia gandul de la a 2 a sotie pt viata asta
    ori se despart si isi gaseste o muslima care sa nu fie deranjata de acest aspect

eu una am sentimente , imi pare rau ca dezamagesc pe aparatoarele poligamiei si sunt si f geloasa pe deasupra

si am un mare respect pt familia monogama, e ideala

9.  
    Banned huda_alrahim's Avatar

Inteleg ca aici fiecare isi spune parerile lor , dar... nu inteleg ceva...

Cand nu suntem noi in astfel de situatii vorbim despre poligamie cu cele mai frumoase cuvinte si parca toata viata este in roz si totul este bine. Cand apare un caz ca sotia a aflat ca sotul ei mai este casatorit , gata , se schimba situatia si nu stie ce sa faca si cum sa procedeze mai bine. Asta am vazut din discutiile despre poligamie pe Rasarit.

Si cati barbati indeplinesc aceste conditii? Cat de frumos nu s-ar purta niciodata sotiile nu vor avea drepturi egale , doar daca esti indiferenta si accepti situatia asa cum este ( parerea mea).

Eu , sincer nu am vazut sau auzit cazuri in care persoanele implicate sa nu sufere...Insha Allah sa fie si din astea de care zici tu.

Huda inteleg ca este parerea ta , si cred ca esti prima care zici ca mai bine sa nu stii, dar cand se afla , noi femeile striga in gura mare ,, Nu e drept asa, trebuia si acordul nostru , macas sa fi stiu ...,,

Oare crezi tu asa? Si care este diferenta dintre amanta si a doua sotie? Sotu; fata de a doua sotie are obligatii si fata de amanta nu? Si cum se intalneste el cu cea de-a doua sotie? In conditii halal sau haram? Are si cea de-a doua sotie perioada cea de logodna cand se cunosc si ei mai bine? Daca nu e nimic rau in aceasta , de ce majoritatea barbatilor prefera sa nu le spuna sotiilor , doar atunci cand nu mai au scapare. Oare asta nu inseamna minciuna? Oare minciuna nu este pedepsita? Cati dintre ei isi ia a doua sotie ( asa cum a facut Profetul ) cu scopul de a raspandi Islamul , de a juta o femeie vaduva cu vreo 3-4 copii? Cine ? Pacat ca astfel de cazuri nu se aud. Se aud de felul: S-a casatorit ca este mai tanara , ca este mai bogata , ca a putut sa obtina cetatenie , etc...

Assalamu alaikum!
    Nu dau acest raspuns pt ca tu ai pus quote la cuvinetel mele...ci pur si simplu ca reactie la ceea ce tu ai scris...
    In primul rand nu va mai bazati raspunsurile doar pe 5 cazuri esuate pe care le cunoasteti... si bazati-va pe Quran si pe Sunnah...
    Daca nu cunoasteti cazuri fericite, asta nu inseamna ca ele nu exista... eu cunosc si ele chiar exista!!!!!!!!!!!!!
    Si Imanikka, cum si-a cunoscut prima sotie, asa isi cunoaste si a doua!!! Pe tine sotul tau te-a cunoscut prin haram??? Asa cum te cunoaste pe tine halal, asa o cunoaste si pe a doua...
    In ceea ce priveste faptul ca sotul ascunde primei sotii faptul ca s-a casatorit ar putea fi un lucru bun... daca prima sotie este de genul cum au mai postat aici... care refuza acest lucru si mai rau, vorbesc de rau a doua sotie, ii fac fel de fel de sicane si ajung la MARI pacate impotriva lor...
    Si o mai spun a nu stiu cata oara... nu e nevoie de acordul primei sotii... cine va spune asa ceva...
    SOTUL NU ESTE PROPRIETATEA SOTIEI!!! Sotia nu are drept sa hotarasca ce sa faca sotul ei... daca el ii cere parerea..alhamdulillah, inseamna ca are incredere in ea si ca e sigur ca EA nu o sa faca haram prin ceea ce face...
    Optiunea femeii este sa divorteze, dar nu sa caute cearata si sa isi monteze copii impotriva tatalui!!!
    Copiii care sufera din cauza ca tatal isi ia a doau sotie sunt asa educati de familie, mai ales de mama. Daca tu ii spui copilului ca tata nu ii mai iubeste si si-a luat a doua sotie, sau ii spui ca uite tata, gata, si-a luat pe altcineva, sau copilul este martor la certuri intre parinti datorate geloziei, atunci normal ca ajunge sa isi dispretuiasca tatal...
    Dar daca le spunem la copii ca e un lucru normal, Allah subahanahu wa ta'ala a permis, ei nu isi vor mai uri tatii...
    De ce sotiile se simt tradate cand sotul isi ia a doua sotie???? Asta nu inseamna ca nu te mai iubeste sau ca nu ii mai pasa!!!!
    Daca auzim pe cineva a carei sot si-a luat a doua sotie imediat sarim sa o compatimim... si ea se va simti si mai rau din acesta cauza...
    A doua sotie NU ESTE AMANTA... si masha Allah ummrachid a spus f bine... cu a doua sotie nu se face zina...
    Stiti care sunt pedepsele zinei???? As prefera ca sotul meu sa aiba 4 sotii decat sa faca zina!!!
    http://www.islamul.ro/index.php?id=28
    aici este fatwa despre a doua sotie si este si versetul despre care vb ana maria...
    Sa nu uitam de Allah si de legile Lui si sa ne fie frica de Ziua de Apoi, unde toate aceste afirmatii vor atarna in balanta..

10.  
    eu cred ca un muslim ar trebui inainte de casatorie sa intrebe daca e de acord femeia cu a 2 a sotie, ce parere are de poligamie
    si daca vede ca nu-i place poligamia sub nici o forma, ori o ia asa si isi ia gandul de la a 2 a sotie pt viata asta
    ori se despart si isi gaseste o muslima care sa nu fie deranjata de acest aspect

eu una am sentimente , imi pare rau ca dezamagesc pe aparatoarele poligamiei si sunt si f geloasa pe deasupra

Si daca sotia nu e de acord devine pacat pentru el? Nu devine...Crezi ca daca renunta la aceasta casatorie pentru ca prima nu e de acord va fii fericit?Nu ne dorim fericire pentru sotul nostru? Sau numai oferita de noi sa ii fie de ajuns?
    Divortul in nici un caz nu este o solutie. Oare preferam sa ne dea frumos afara din casa si in loc sa aduca pe alta? Ne-am simti mai indeplinite?decat daca ar avea alta locuintacu alta sotie? El nu alege divortul ci vrea o alta sotie atata tot! Nu o paraseste pe prima. Cred ca noi femeile consideram ca daca isi ia o alta sotie nu o mai iubeste pe prima ?Nu e asa....barbatul e mai complex decat vrem noi sa credem.
    Si noi"aparatoarele poligamiei" nu avem sentimente? Avem si noi...poatela fel sau mai puternice. Dar Allah....nu EL conteaza cel mai mult?Daca EL a prescris asta in destinul sotului meu oare as putea sa ma impotrivesc?
    Monogamia este cea mai buna casnicie. Dar poligamia noi o ingreunam.

11.  
    Banned huda_alrahim's Avatar

Daca sotiei nu ii "place poligamia".... Sotia este musulmana??
    Fetelor, am uitat un principiu important al Islamului...
    Islamul trebuie acceptat in intregime, fie ca unele ne "plac" fie ca nu...
    Daca respingi poligamia, respingi Islamul in totalitate...
    Islamul nu este o cursa de schii, in care ocolesti obstacolele si te strecori cum iti e mai bine!!!
    Nu priviti totul cu gelozie...
    Pe cine iubiti mai mult?? Pe Allah subhanahu wa ta'ala sau pe sotii vostri?

Page 2 of 7 FirstFirst 1234 ... LastLast
Thread Information
Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)