Notices

Page 4 of 7 FirstFirst ... 23456 ... LastLast
Results 31 to 40 of 63
  1. Poligamia perceputa de musulmanii romani 
    moderator batool391's Avatar
    Va rog sa raspundeti exact asa cum ganditi la urmatoarele intrebari.

Chestionar Poligamia perceputa de musulmanii romani

1. Ati accepta ca sotul dvoastra sa mai aiba inca o sotie ?
    2. Credeti ca poligamia poate fi justificata in unele situatii ?
    3.Cine e mai dezavantajata in familia poligama ?
    -sotia
    - sotul
    - copiii
    -alte persoane
    4. In ce conditii ati accepta sa fiti parte intr/o casatorie poligama
    5. Cum credeti ca sunt percepute femeile care accepta sa fie a doua sotie, a treia sau a patra sotie ?

2.  
    Deosebit
    Quote Originally Posted by batool391 View Post
    Va rog sa raspundeti exact asa cum ganditi la urmatoarele intrebari.

Chestionar Poligamia perceputa de musulmanii romani

-sotia
    - sotul
    - copiii
    -alte persoane
    5. Cum credeti ca sunt percepute femeile care accepta sa fie a doua sotie, a treia sau a patra sotie ?

1. deocamdata nu.
    2.da, dar nu mereu
    3.in general sotia si copiii, si sunt cazuri cand chiar si sotul
    4.deocamdata nu as accepta deloc,
    5. in general a doua sotie este perceputa care a distrus un camin, iar la randul ei a doua sotie o percepe pe a treia sau chiar si pe a patra la fel...

3.  
    membru de onoare iman99's Avatar
    salamu aleikom wa rahmatulah
    Bismilahi Rahman rahim.

Ce de probleme pe aici eh am venit sa va spun ca eu sunt a 2-a sotie si alhamdulilah,alhamdulilah,alhamdulilah nici nu vreau sa fiu altcumva decat a 2-a.Allah nu ne doreste ingreunarea noastra..eu una gandesc in felul urmator:
    Allah ne-a binecuvantat pe noi dandu-le posibilitatea barbatilor sa aiba mai multe sotii

De ex:O singura sotie are multe responsabilitati...seara vine barbatul acasa de la munca dai cu oalele de mancare,copii iti sar in cap,sotul vrea ceaiul cu mai mult zahar,dupa toate astea trebuie sa fi fresh..ca poate poate..rugaciunile tale nu trebuiesc uitate,suna cineva la usa..normal musafiri ca doar e sotul acasa...asa ca fugi pe unde poti

Dar daca esti a doua sotie cand sotul tau este la prima familie ai timp ptr tine ,ptr copii si in special ptr Allah subhana w TAALA.Te pui sa-ti faci rugaciunea putand-o lungi cat vrei tu ,ne putem dedica timpul nostru liber facand ceva ptr islam.

La urma urmei ,care este rostul nostru in viata asta?Sa ne gandim putin..de ce sa fim egoiste ptr ceva ce nu e etern..sa ne intrecem in a face fapte bune ptr a avea fericirea din viata de apoi,ptr ca acea viata este viata adevarata.

Aici pe pamant in aceasta viata intampinam greutati ,pe cand in viata de apoi in sha Allah in Paradis totul v-a fi minunat ,nu v-a exista plictiseala,nu v-a exista nici un sentiment de ura,de gelozie etc.

Asa ca nu trebuie sa ne punem inima pe tava sotilor nostri,sa iubim cu masura, sa-i respectam,sa le facem voile .
    accept oalele care se vor sparge in capu meu dar sunt intru totul de acord ca barbatul sa-si ia 1,2 sau 3 sau chiar 4 sotii ( saracu de el)
    Cel mai bun Cuvant este Cuvantul Lui Allah(Quranul) si cea mai buna calauzire este cea a profetului Muhammad ,si cele mai rele chestiuni sunt inovatile,si fiecare inovatie este Bidah si fiecare Bidah este ratacire si fiecare ratacire duce in Focul Iadului(Muslim)

www.assimalhakeem.com

4.  
    moderator ummraschid's Avatar
    assalamu alaikum wa rahmatu-llahu ta'ala,

mashaallah, draga surioara Iman99 !...

...inshaallah, surorile nu vor arunca nici una cu oale, cel mult cu flori...:smile06:
    ...si chiar daca... nu se va sparge nici una in capul tau, fara ca Allah ta'ala sa te rasplateasca atat pentru ea, cat si pentru cuvintele frumoase pe care ni le-ai impartasit!...

... fie ca Allah subhanahu wa ta'ala sa fie multumit de tine, sa-ti intareasca credinta si sa-ti ocroteasca familia, inshaallah, amin!...

"Doamne! Nu duce in ratacire inimile noastre, dupa ce Tu ne-ai calauzit si da-ne noua indurarea Ta, caci Tu esti Cel Darnic!"
    (Surat 'Al-'Imran:8)

5.  
    membru de onoare maryam's Avatar
    Mashaa ALLAH pentru acest topic!

Nu pot sa fiu foarte subiectiva, din nefericire, mai ales pentru ca traiesc in romania printre surori musulmane, alhamdulillah, am sau am avut ocazia sa aud si sa vad multe asemenea situatii...partea proasta este ca stiu doar varianta "feminina" a situatiei, ca parere adica si deci s-ar putea ca si "relatarile" sa fie intr-un fel sau altul partiale.

Nimeni nu poate contesta ceea ce ALLAH a lasat ca permis.
    In religia noastra acesta este un lucru permis oricarui musulman fara NICIUN FEL DE CONDITII!!!
    Ce este tragic este ca unii musulmani incearca sa cosmetizeze aceasta ingaduinta lasata de ALLAH prezentand-o in fel si chip (ca prima sa nu faca copii, ca a doua era muritoare de foame, bla, bla, bla), iar altii profita la maxim de ea.

Asa ca parerea mea este urmatoarea:
    Numai ALLAH stie ce este ascuns in inima si in mintea fiecarui om si care sunt intentiile acestuia, de aceea a judeca ca x si-a luat una desi avea 10 copii si ca a facut haram mi se pare deplasat.
    Doar ALLAH poate judeca, noi, numai medita la ceea ce avem sau la ceea ce ne inconjoara.
    As vrea insa sa vad musulmani la 45 de ani casatorindu-se a 2-a oara cu o vaduva de 75 de ani si nu cu vanzatoarea de la magazin care are bluza cu vedere la buric
    Mi-as dori ca musulmanii comunitatii noastre sa stie atat de bine religia lor incat sa aiba ca exemplu faptele profetului si ale companionilor si nu ale propriilor colegi de narghilea.
    Insa nimic nu se intampla decat cu voia lui ALLAH si de aceea doar El stie care este sensul tuturor lucrurilor.

Acum, in clipa asta, pot sa spun ca nu, pentru ca sunt orgolioasa si nu l-as putea imparti cunimeni...si cred ca nu are motiv, desi stiu sigur ca daca as putea fi sincera cu mine insami as recunoaste ca daca eram barbat si in locul lui mi-o luam de mult poate si pe a patra.
    Dar vorba surioarei ummraschid, nu e necesar sa aiba acordul meu, insa trebuie spus ca nici eu nu as fi obligata dc ar face-o sa raman cu el, am dreptul de a cere divort

Justificata de noi? Da.Cred. Adica cred ca el poate avea o justificare alta decat "am voie, nu fac un haram"

-sotia
    - sotul
    - copiii
    -alte persoane

Nu stiu, cred ca difera de la caz la caz, sau poate ca or fi si cazuri in care sunt toti in avantaj...

Acum, repet nu as accepta, dar stii cum e vorba aia"never to say never"

O, aici e discutabil:
    -de catre el, sunt percepute fie super pentru ca sunt ceva nou, asta dc e luata de divertisment, fie ca "piesa" care lipsea din acest puzzle care este viata, daca acest barbat are o "justificare"
    -de catre prima: cea care mi-a distrus casa, familia, linistea, inamicul public numarul 1, incrnarea raului absolut
    -de catre ceilalti, de cele mai multe ori "vai de ea, cum a putut accepta asta?"

Insa nu stiu ce ar spune ea, a doua,sau a treia...

Glumind un pic as spune ca aceasta solutie este ca roata de rezerva fara de care nu poti merge mai departe.
    Pentru ca este nevoie de ea, nu exista masina in "portbagajul" careia sa nu se afle.

ALLAH nu a lasat aceasta poarta deschisa intamplator, ci pentru ca este nevoie de ea.
    Marire Lui!
    LA ILAHA ILA ALLAH MUHAMMAD RASUL ALLAH INNA LILLAHI WA INNA ILAIHI RAJIAUN

6.  
    Membru de onoare imanikka's Avatar
    Iman surioara eu cred ca esti una din multele cazuri , si una din putinile femei care gandesc ca tine :smile06: :smile06:

NU pot decat sa-ti urez o familie plina de credinta , copii cuminti si credinciosi si multa multa iubire

Admir pe femeile care pot sa accepte o astfel de situatie si au rabdare si sigur Allah subhanahu w Ta'ala le va rasplati

Iman tu ai spus ca ai mai mult timp pentru tine, pentru Islam, adica este mai usor... Dar ma intreb cum mamele noastre se descurcau cu totul, si cu copii , si cu sot , si cu mancarea si cu serviciul? Este de ajuns ca sotul sa fie la serviciu , copii la gradinita , scoala si cred ca ai tot atata timp liber... Adica am vrut sa spun ca nu este asta motivul pentru care este bine sa fii a doua sotie , eu cred ca totusi este vorba si despre IUBIREA pe care o purtati unul altuia

7.  
    Deosebit hannen's Avatar
    Salam aleikum!
    N-am citit decit prima pagina si nu rabd sa nu scriu!Estaghfirullah dar eu una zin un mare si hotarit NU!!!

Nu stiu,voi sunteti poate mai credincioase,pioase ,sincer nu pot sa va inteleg .Nu imi explic cum ginditi ,la ce grad de credinta ati ajuns incit sa acceptati sa fiti umilite!

Mi-e ciuda pe mine,mi-e frica de Allah si jur lui Allah subhana wa taala ca e adevarat ceea ce zic,dar inima mea nu intelege si nu poate suporta asa ceva!

DE CE ARE NEVOIE BARBATUL DE 2 SOTII???????

Sincer,cine duce greul unei familii?Cine duce greul a una,doua ,trei ,n sarcini?Cine urla in durerile facerii?Cine are nopti nedormite ani de zile,alaptind prunci,veghindu-i ,hranindu-i?
    CINE?????Sotul?
    Ce face el?Munca si sex?Sex din care rezulta alti copiii cu a doua,a 3-a a-4-a???????????????????
    Sa spui ca acest lucru este nedrept este egal cu a-L acuza de nedreptate pe Allah subhana wa taala,iar eu vreau sa tin departe de mine acest pacat.Insa inima mea asa imi sopteste!O fi shaytan,nu stiu!
    Dar ce durere mai mare sa fie ca cel pe care il iubesti sa atinga o alta femeie,sa o stringa in brate...
    Stiu,sunt super geloasa!Si mai stiu ca Allah subhana wa taala stie acest lucru pt. ca EL ne-a creat!Nimeni nu ne cunoaste mai bine decit EL.

Atunci ma intreb de ce ne supune pe noi femeile la atitea incercari,atitea dureri???

Barbatii nostri la ce dureri fizice sunt supusi?La placeri...poate,nu stiu!
    Din cauza ca asa sunt creati si nu pot sta fara mult sex au nevoie de amante si ca sa nu aiba amante au voie sa-si ia 4 sotii?

ESTAGHFIRULLAH!Iarta-ma Preabunule ,dar eu innebunesc de durere numai la acest gind!
    Ma simt oribil dar asta e ceea ce gindesc si fara nici o indoiala ,Allah subaha wa taala imi cunoaste strafundul inimiii!!!

Va admir pe cele care reusiti!
    Teoretic stiu,stiu ca se poate ca noi sa urim un lucru care este benefic pt. noi si mai stiu ca Allah a avut un motiv intemeiat pt. toate astea,stiu ca Allah subhana wa taala NU ESTE NEDREPT!
    Dar eu ca biet muritor inca nu am gasit linistea si acceptarea aceasta!Si nici logica si beneficiul unei aceste practici!

De ce nu se nasc un numar egal de barbati,ca doar nu este imposibil,si asa fiecare femeie ar avea un sot??

Ce nedreapta sunt cu sufletul meu !!!Stiu ,repet ,stiu si ma doare si ma rog ca Allah subhana wa taala sa nu ma arunce in foc pt. ceea ce simt despre poligamie!!!!

Poate credinta mea nu e de ajuns!Allah sa ma apere de shaytan si de ceea ce nu pot "duce".

Ce as face daca as fi in situatia asta?Pt. ca asa cum au zis si surorile mele ,si stiu foarte bine care sunt criteriile si motivele pt.care se casatoresc majoritatea musulmanilor as face asa,as pleca si i-as lasa a doua sotioara cu cei trei copiii din dotare!!!!
    Sunt sigura ca dupa o saptamina o sa ma caute doamna cu recompensa sa ma intorc la "nebunia" mea de acasa!

Am vrut sa inchei pe un ton mai vesel!Nu stiu daca mi-a reusit,insa poligamia este pt. mine un subiect dureros!

8.  
    Deosebit hannen's Avatar
    Quote Originally Posted by Anna View Post
    Si daca sotia nu e de acord devine pacat pentru el? Nu devine...Crezi ca daca renunta la aceasta casatorie pentru ca prima nu e de acord va fii fericit?Nu ne dorim fericire pentru sotul nostru? Sau numai oferita de noi sa ii fie de ajuns?
    Divortul in nici un caz nu este o solutie. Oare preferam sa ne dea frumos afara din casa si in loc sa aduca pe alta? Ne-am simti mai indeplinite?decat daca ar avea alta locuintacu alta sotie? El nu alege divortul ci vrea o alta sotie atata tot! Nu o paraseste pe prima. Cred ca noi femeile consideram ca daca isi ia o alta sotie nu o mai iubeste pe prima ?Nu e asa....barbatul e mai complex decat vrem noi sa credem.
    Si noi"aparatoarele poligamiei" nu avem sentimente? Avem si noi...poatela fel sau mai puternice. Dar Allah....nu EL conteaza cel mai mult?Daca EL a prescris asta in destinul sotului meu oare as putea sa ma impotrivesc?
    Monogamia este cea mai buna casnicie. Dar poligamia noi o ingreunam.
    Draga mea,bine noi ne dorim fericire pt. sotul nostru,dar el doreste fericre pt. noi??
    Cum ma face el fericita cind pt. fericirea lui personala isi ia inca o sotie?
    Unde este fericirea mea in cazul acesta?El se gindeste la mine?Ii pasa de mine si de sentimentele mele sau e vorba doar de el si fericirea lui ,asta insemnind egoism!?!

Si de ce (sa) vrea o alta sotie?Ce il nemultumeste sau ce nu ii este de ajuns de la prima?
    Ceva inseamna ca nu merge si decit sa ma chinuie mai bine libertatea!
    Da,eu as prefera divortul!
    Am si eu dreptul la fericire ,am si eu dreptul sa fiu apreciata pt. ceea ce sunt si pt. ceea ce fac pt. el si pt . copiii nostri.
    Asa imi multumeste el,luindu-si una noua?Eu sunt uzata?

9.  
    Deosebit hannen's Avatar
    Quote Originally Posted by iman99 View Post
    salamu aleikom wa rahmatulah
    Bismilahi Rahman rahim.

Ce de probleme pe aici eh am venit sa va spun ca eu sunt a 2-a sotie si alhamdulilah,alhamdulilah,alhamdulilah nici nu vreau sa fiu altcumva decat a 2-a.Allah nu ne doreste ingreunarea noastra..eu una gandesc in felul urmator:
    Allah ne-a binecuvantat pe noi dandu-le posibilitatea barbatilor sa aiba mai multe sotii
    Draga mea ma bucur ca gindesti asa si doresc aceasta binecuvintare numai celor ce gindesc si simt ca tine.
    Poate e o obraznicie din partea mea sa te intreb,insa stii/te-a interesat cum (se) simte si cum gindeste prima sotie a sotului tau despre asta?Daca e in asentimentul tau,totul e perfect!

De ex:O singura sotie are multe responsabilitati...seara vine barbatul acasa de la munca dai cu oalele de mancare,copii iti sar in cap,sotul vrea ceaiul cu mai mult zahar,dupa toate astea trebuie sa fi fresh..ca poate poate..rugaciunile tale nu trebuiesc uitate,suna cineva la usa..normal musafiri ca doar e sotul acasa...asa ca fugi pe unde poti
    Eu ma descurc de minune si cu oalele de mincare si cu copiii si cu ceaiul sau cefeau vesnica si mult prea dulce dupa gustul meu,a sotului din dotare!
    Musafirii nu ar trebui sa sune la usa neinvitati ci sa-si anunte vizita cu un telefon si nu seara la ore tirzii cind vreau sa-mi culc copiii si sa-mi odihnesc si eu "ciolanele" care au alergat toata ziua!Poate vreau sa "poate,poate " cu sotul meu,ce sa caute musafirii nepoftiti seara?

Dar daca esti a doua sotie cand sotul tau este la prima familie ai timp ptr tine ,ptr copii si in special ptr Allah subhana w TAALA.Te pui sa-ti faci rugaciunea putand-o lungi cat vrei tu ,ne putem dedica timpul nostru liber facand ceva ptr islam.

Si in cazul acesta cu ce ma ajuta a doua sotie in situatia in care imi suna musafirii cind e el acasa?Adica prima sotie are casa ei si la usa ei vor suna musafirii lor "comuni",dar la usa mea vor suna cei care vor sa ne viziteze pe noi,deci unde e cealalta ca sa-mi preia din greutatea de a deschide usa musafirilor?E la ea acasa??

La urma urmei ,care este rostul nostru in viata asta?Sa ne gandim putin..de ce sa fim egoiste ptr ceva ce nu e etern..sa ne intrecem in a face fapte bune ptr a avea fericirea din viata de apoi,ptr ca acea viata este viata adevarata.

Aici pe pamant in aceasta viata intampinam greutati ,pe cand in viata de apoi in sha Allah in Paradis totul v-a fi minunat ,nu v-a exista plictiseala,nu v-a exista nici un sentiment de ura,de gelozie etc.
    De acord,dar de ce sunt aceste greutati numai pt. noi?Pt. noi sunt greutati aici si bine dincolo,pt. soti bine aici,bine dincolo,sau cum???

Asa ca nu trebuie sa ne punem inima pe tava sotilor nostri,sa iubim cu masura, sa-i respectam,sa le facem voile .
    accept oalele care se vor sparge in capu meu dar sunt intru totul de acord ca barbatul sa-si ia 1,2 sau 3 sau chiar 4 sotii ( saracu de el)
    Sa le facem voile?Da ,le fac in masura in care imi face placere si imi apreciaza efortul si ma sustine.Insa nu m-a castigat la carti,sa joc shotronu` cind vrea el.sau asta intra tot la capitolul "durerile femeii".Ce mai,suntem facute numai sa induram si sa suportam toanele barbatilor??
    Eu nu arunc nici cu oale ,nici cu rosii ca sunt toate pretioase la casa omului .
    Ma bucur ca esti fericita si Allah sa-ti implineasca dorintele!

10.  
    Deosebit hannen's Avatar
    Ah,zicea cineva ca ne infuriem daca sotul intrzie 5 minute la cealalta.
    Eu vreau sa reamintesc un aspect,prima sotie nu detine monopolul si nici casa ei nu este "sediul central " sau "head office" si deci sotul nu o sa traga cite o fuga la celelalte apoi inapoi acasa.Deci nu putem cronometra pe ceas.Cind iti vine ziua ,iti vine !

Asa,in cazul acesta sa luam urmatoarea situatia:sotul e plecat la a doua sotie in seara asta.Acasa la tine intra un hot si va taie giturile ,tie si la copiii.Sau se declanseaza un incediu,sau...sau.
    Ei,unde este sotul in aceasta situatie ?Cel mai ales in prima!!!
    Unde este cel care te poate proteja de rau,si mai are si datoria !!!!Adica sa te protejeze!
    Cum se justifica asta?Atunci invocam destinul??Asa ne-a fost soarta sa murim cu giturile taiata de unul ce-a intrat in casa pt. ca cel care trebuia sa ne apere nu era acolo,era la a doua sotie??

sunt sigura ca singurul raspuns pe care o sa-l dati,daca o sa-l dati,o a fie DESTINUL!

11.  
    moderator munir's Avatar
    As salam alaykum
    Mashaallah frumos si din suflet ai grait surioara Hannen .Sunt sigur ca Allah subhana wa ta`ala va avea grije de sufletul tau.
    Din postari am inteles ca sotul care are doua (sau mai multe sotii) le tine in locuinte separate .De ce? De unde vine chestia asta? Daca vrea doua (sau mai multe) sa le tina in acelasi spatiu (sub acelasi acoperis) sa vada atunci ce inseamna sa ai doua sotii .Daca dupa un an nu ajunge la casa de nebuni atunci va renunta el singur la una dintre ele. Practica acesta cu sotiile tinute in spatii separate sau in orase diferite mi se pare o facatura si tine mai mult de practica marinareasca decit de religia islamului..
    Eu ca barbat va spun ca nu iti poti (oricit te-ai straduii) impartii iubirea in mod egal .In mod cert una dintre sotii va avea de suferit ..Cind a fost data acesta ,,libertate" ea era buna pentru lumea de atunci dar acum ea este anacronica si nu mai poate fi aplicata .Multi musulmani sunt de acord ca ea exista dar evita sa o si promoveze. Eu cred ca surorile care acepta poligamia sotilui incearca de fapt sa-si adoarma constiinta si isi ascund adevaratele sentimente in spatele credintei.Ori asta nu este bine(parerea mea).
    Si ca sa fiu in acord cu surioara Hannen va mai spun ca (parerea mea) cine accepta si promoveaza poligamia in casnicie acela este predispus sa o accepte si in credinta.

Page 4 of 7 FirstFirst ... 23456 ... LastLast
Thread Information
Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)