Va rog sa raspundeti exact asa cum ganditi la urmatoarele intrebari.
Chestionar Poligamia perceputa de musulmanii romani
1. Ati accepta ca sotul dvoastra sa mai aiba inca o sotie ?
2. Credeti ca poligamia poate fi justificata in unele situatii ?
3.Cine e mai dezavantajata in familia poligama ?
-sotia
- sotul
- copiii
-alte persoane
4. In ce conditii ati accepta sa fiti parte intr/o casatorie poligama
5. Cum credeti ca sunt percepute femeile care accepta sa fie a doua sotie, a treia sau a patra sotie ?
Results 41 to 50 of 63
|
|
-
04-09-2007, 03:18 PM
-
04-23-2007, 12:50 PM
Draga frate munir(asa am inteles,sper sa nu ma insel) ,nu,sotul meu nu are alta sotie in afara de mine ,Alhamdullilah!
Doar m-am pus in situatia aceasta,am analizat pe mine ...sper ca ai inteles!
EDIT:SCUZE!M-am grabit si n-am realizat ca nu la mine te referi!
Inca o data scuze!!!
-
-
04-23-2007, 01:45 PM
-
04-23-2007, 01:45 PM
asalamu aleikom wa rahmatulah w barakatu
bismilahi rahman arahim
Frate munir islamul se aplica indiferent de vreme .Daca nu suntem de acord cu ceva de ex femeile care nu sunt de acord ca barbatul lor sa-si mai ia O a doua sotie...raspunsul e f simplu:Sa aiba grija de barbatul lor,in sha Alah sa fie sanatoase si totul va fii bine.Dar nu trebuie sa rastalmacim Quranul..legea e lege si punct.
Sa nu credeti ca este usor pentru barbati sa aiba mai multe sotii si tocmai de aceea cand se ajunge la o a doua se ajunge ptr ca nu se mai poate sau ca si necesiotate(copii,prima sa fie f bolnava tc)
Allah sa ne binecuvanteze si sa ne arate drumul cel drept .Allahuma amin
EU INCA O DATA O SPUN DIN TOT SUFLETUL...SUNT FERICITA CA SUNT A-2-A IMI IUBESC SOTUL DAR IL ADOR PE ALLAH TAALACel mai bun Cuvant este Cuvantul Lui Allah(Quranul) si cea mai buna calauzire este cea a profetului Muhammad
,si cele mai rele chestiuni sunt inovatile,si fiecare inovatie este Bidah si fiecare Bidah este ratacire si fiecare ratacire duce in Focul Iadului(Muslim)
www.assimalhakeem.com
-
04-23-2007, 02:01 PMNu as vrea sa locuiesc langa o asemenea casa.Urasc poluarea fonicaDin postari am inteles ca sotul care are doua (sau mai multe sotii) le tine in locuinte separate .De ce? De unde vine chestia asta? Daca vrea doua (sau mai multe) sa le tina in acelasi spatiu (sub acelasi acoperis) sa vada atunci ce inseamna sa ai doua sotii .

in cazul acesta pacat ca nu mai pot edita punctul 3 de la intrebarea cine ar avea de suferit as dori pe langa copii, sotie, rude sa adaug si vecinii
-
04-23-2007, 02:12 PM
Iman99,ma bucur mult ca esti fericita.Bine,dar esti fericita tu,cea de a doua,dar la prima te-ai gindit?
Este si ea la fel de fericita ca tine?Daca raspunsul este afirmativ,mult mai bine.
Vezi,cam ceea ce zici tu se intimpla de obicei.El minte ca nu e fericit cu prima,ca prima e o scorpie ,e asa si pe dincolo ,sau ca ea stie si ca este de acord,pe cind femeia habar nu are ce face el si afla totul ca un ciocan care o loveste in crestetul capului!
Si Iman99,tu vorbesti din pielea celeia de-a 2-a.Dar pune-te in pielea primei,imagineaza-ti ca tu erai prima,erati fericiti,ai nascut un bb superb ,il iubesti ca pe lumina ochilor si deodata mult iubitul tau sot iti aduce la cunostinta ca intentioneaza sa se casatoreasca.Si o face!
Spune sincer,ai mai scrie aici ca esti super fericita daca ai fi in situatia celei "inlocuite"?
Nu te-ai intreba ce e in neregula cu tine,daca te mai iubeste?si daca te iubeste de ce o face?Nu te-ar framanta nimic,nici o intrebare,ai fi tot la fel de senina,linistita si fericita!
Da-mi voie sa ma indoiesc!
-
04-23-2007, 02:36 PMassalamu alaikum wa rahmatu-llahi wa barakatuhu,
frati si surori fillah,
alhamdulillah, am scris cu totii mult la aceste subiecte, ori de cate ori s-au deschis...si intre timp, fiecare cunoaste parerea fiecaruia...
...nu doresc decat sa va reamintesc ceea ce noi, ca MUSULMANI, nu trebuie sa uitam niciodata, inshaallah !!...
...noi trebuie sa-L iubim mai intai pe Allah subhanahu wa ta'ala, apoi pe Trimisul lui Allah , pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui, si abia pe urma sa ne iubim parintii, mai apoi sotii, respectiv sotiile, copiii si pe toti fratii si surorile in Islam!!!...
...inshaallah, fie ca sa se oglindeasca acest lucru in toate actiunile noastre, in tot ce spunem, facem si gandim...
...inshaallah, fie ca Allah ta'ala sa ne indeparteze de tot ceea ce ne-ar indeparta de la El!Amin!
assalamu alaikum wa rahmatu-llah
"Doamne! Nu duce in ratacire inimile noastre, dupa ce Tu ne-ai calauzit si da-ne noua indurarea Ta, caci Tu esti Cel Darnic!"
(Surat 'Al-'Imran:8)

-
Incepator

04-23-2007, 02:39 PM
bravo hannen sunt de acord cu tine in tot ce ai scris,as accepta a doua sotie daca:as fi nebuna,nu as m-ai iubi sotul s-au as sta din interes-pt bani,nu sunt de acord cu femeile care accepta sa fie a-2-a atata timp cat stie ca el deja are o sotie perfect sanatoasa-sau au fost minti-te-draga iman inainte de casatorie te-ai dus sa vorbesti cu prima sotie,sa vezi ea ce parere are,ce te sfatuieste?
-

- Abu Dhabi, United Arab Emirates, United Arab Emirates
04-23-2007, 03:42 PMV-am citit pe fiecare dintre voi,este foarte clar ca avem de aface cu doua tipuri de cazuri:
-PRIMUL CAZ:CELE CARE SUNT DEJA PE POSTUL DE A DOUA SOTZIE
-CEL DE AL DOILEA :CELE CARE NU SUNT DECAT ELE SOTII
Dragele mele:ISLAMUL E UNU!
CORANUL E UNU SI SUNT VORBELE LUI ALLAH subhanahu wa ta'ala!
CONDITIILE SUNT FOARTE CLARE SCRISE IN CORAN!
Fiecare dintre noi crede si SUSTZINE CA ARE DREPTATE!
Ce este foarte CLAR in PARDIS NU INTRATI DACA AVETI IN INIMA :
URME DE GELOZIE,URA,INVIDIEsi tot ce este acum "normal "sa avem cu totzi!
CONCLUZIE:cele care sunt deja la o asa experientza,nu or sa fie intzelese de cele care NU SUNT!
Iar cele care sunte-tzi in monogamie va este dificil si greu sa acceptatzi cazurile acestea!
Cu toate ca sunte-tzi conshtinete ca se poate intmapla oricand.
Sa facem du'wa pentru a il ruga pe bunul ALLAH subahanhu wa ta'ala sa ne faca intzelegatoare fata de surioarele noastre care sunt confruntate cu asemenea situatzii,si inshallah cele care sunte-tzi in monogamie sa ramanetzi asha;inca odata va rog sa vede-ti un pic mai departe
Pentru voi dragele mele,as vrea sa stitzi ca inainte de a fii pogorat SFANTUL CORAN,erau o harbabura foarte mare si femeile erau foarte exploatate,un "SHEF DE TRIB"putea sa aiba toate femeiile pe care le voia si cate voia!
Odata cu venirea CARTZII ADEVARATE, ISLAMUL A INTERZIS DE A AVEA MAI MULT DE PATRU SOTZII,islamnul reglementand acest lucru;stiu,ooo stiu foarte bine ca o sa imi zice-tzi de Profetul Muhammed salla ALLAH alihi wa sallam a avut mai multe?
Unu pentru ca a fost PROFET,doi pentru a da exemple oamenilor ca cele care sunt in suferintza trebuiesc ajutate.
Dupa cum bine stitzi nu a avut decat una singura virgina,pe AISHA (radhi ALLAH anha)!
Restul fiind vaduve sau divortzate (a se vedea subiectul cu eminentele femei ale islamului)!
DECI VA ROG SA INTZELEGETI CA INDIFERENT DE SITUATZIE TREBUIE SA VEDEM INTODEAUNA ADEVARATA CAUZA!
ALLAH SA VA BINECUVANTEZE PE TOATESI SA FIE MULTZUMIT DE VOI§
AMEEN!!
-
04-23-2007, 04:01 PM
Si asta stiam!Era atunci!A fost o solutie pt. acea societate invatata la "fara numar sa traiasca".Probabil ca ar fi fost dificil sa o interzica de tot,lor,marilor iubitori de fumei (rollingeyes

Eu am intrebat cite ceva in primul meu mesaj si ar fi foarte interesant sa aflu parerile voastre ,a sotiilor,a mamelor care numai voi stiti cum se duce o sarcina,cum se naste si cum se cresc pruncii!
Vreau sa stiu,voi nu meritati fericire?La voi cine se gindeste?De ce sa ne gindim mereu doar la altii?De sa induram mereu cite ceva?
Unde este ceea ce indura un barbat,concret?
Cicaleala a doua,trei,patru neveste?Hahaaa,saracul de el !
Si cum facem,il impartim aici in 4 ,il impartim si in Rai in 4 plus 72?
Sincer,s singurul subiect la care ma apuca nebuniile!!!
| « Previous Thread | Next Thread » |
| Thread Information |
Users Browsing this ThreadThere are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests) |