1.Daca o fata nu mai este domnisoara si se conmverteste la islam ce se intampla ? nemaritata bineinteles.
2 . Ce se intampla cu o fata muslim care nu mai este Domnitza inainte de a se marita.(poate a gresit cu alt barbat si se marita cu altul sau a facuto cu cel care se va marita, etc variantele sunt multe)
Vreau variante vreau sa dezvoltam si va rog incercati sa vb. liber nu mai dati dovada ca sunte-ti mai musulmani decat musulmanii.
Thread: Virginitatea
Results 11 to 20 of 32
|
|
-
05-22-2007, 11:43 AM

-
05-23-2007, 07:40 PM
~~~
dar ideea de Virginitate in sine, cum vi se pare?
cum este Perceputa?..
pentru cei din jur (din Ro) e un motiv de amuzament...
("vai, inca e virgina".. asta, sa nu mai vorbim de cazul in care e un EL virgin
)
iar fetele se simt stanjenite de acest lucru...
eu asa vad ca majoritatea percepe lucrurile...
rar sa mai aiba cineva idei "inapoiate" si "demodate"...
si si mai RAR, sa-si pastreze cineva acest lucru, din ratiuni Morale....
asta pentru fete, de baieti nu mai vorbim...
~~~~
in schimb.. in cazul Islamului, lucrurile stau cu totul altfel
dar cu Musulmanii, cum e?...
cred ca barbatii musulmani (ma refer la cei din Ro)
care au grija de acest aspect.. sunt putini

adica o tin in distractii, etc...
dar o Femeie Musulmana.. cred ca are totusi grija...
sau de ce ar pierde acest lucru?
ce ar face-o sa aiba o relatie in afara casatoriei cu un barbat??
sau tot ideea de "invechit" si "demodat" o determina sa-si piarda virginitatea?
fie ca Binecuvantarile sa coboare din nou peste casele Musulmanilor..
Allahumma ameen........ ..
"Pentru aceia care raspund Domnului lor si implinesc Rugaciunea [As-Salat], iar pentru treburile lor [tin] sfat laolalta si dau Dania [Az-Zakat] din cele cu care ii inzestram." (Surat Ash-Shura_Sura "Sfatului" (42):38)
-
05-23-2007, 10:48 PMParerea mea este totusi ca inainte de casatorie sa nu fie intre soti nici un secret chiar daca asta ar putea duce la o destramare a logodnei , etc. Se discuta si pe inchide acest capitor al secretelor petotdeauna , fiindca pana la sfr totusi minciuna iese la iveala , si ar fi mult mai greu daca persoanele ar fi casatorite si ar ava copii. E trist ca niste secrete din trecut sa-ti strice casatoria sau familia. Eu insist ca inainte de casatorie fiecare sa-si recunoasca greselile( in caz ca se simt vinovati) , sa se roage si sa se caiasca.
Sa nu uitam ca profetul
a zis:
Adevarul conduce la credinta si credinta conduce spre Paradis. Omul care vorbeste adevarul cu statornicie, va sedea langa Allah ca unul demn de încredere.
Minciuna duce la pacat, iar pacatul duce la Iad, iar cel ce persista în
minciuna, in fata lui Allah va trece drept mincinos.
Trebuie sa indepartam de la noi lucrurile fatade care ne indoim, caci adevarul inseamna pacea sufletului, iar minciuna inseamna indoiala.
-
05-24-2007, 01:15 AM
Asa ziceam si eu, Iman... sa se stie TOTUL
insa dupa-aceea am aflat de acest lucru..
parerea mea e ca daca e ceva legat de virginitate, mai bine sa se zica...
dar daca deja sunt casatoriti.. mai bine capitolul sa fie INCHEIAT...
DA!!!! Minciuna e PACAT, cu exceptia celor 3 situatii
iar una din ele e in cazul sotului / sotiei...
Parerea mea e ca daca e ceva de spus,sa se spuna in timpul Logodnei
cred ca e corect sa stii daca viitorul sot/ sotia mai este cast(a) sau nu..
(insa fara Detalii)
in timpul casatoriei nu cred ca mai are rost sa se revina asupra trecutului,
caci nu ar face decat rau
de-aceea in cazul sot-sotie se poate minti...
(e conform islamului.. vezi si pe islamonline.com)
~~~
sa-ti dau un exemplu.. o musulmana din State... (daca tin minte)
si-a intrebat sotul, asa, daca a mai fost cu femei inainte...
si el i-a raspuns: "pai tu ce crezi? doar sunt barbat?"
"cu cate?"
"nici nu mai stiu ..."

dupa aceea... se tot gandea ea..
ce-o fi in mintea sotului ei..
daca el compara.. cum a fost cu una, cum a fost cu alta..
si nu mai avea liniste din aceasta cauza...
atunci a fost bine? sa afle acest lucru?

deci, Odata facuta casatoria...
cred ca e mai Intelept sa lasi trecutul mort...
altfel, cine stie? poate afli un lucru pe care mai bine nu l-ai fi auzit...
insa.. inainte de Casatorie..
cred ca e corect sa stii daca El a mai fost cu vreo "mandra" inainte sau nu
(si el sa stie daca tu ti-ai pastrat castitatea)
insa fara Detalii...
"Pentru aceia care raspund Domnului lor si implinesc Rugaciunea [As-Salat], iar pentru treburile lor [tin] sfat laolalta si dau Dania [Az-Zakat] din cele cu care ii inzestram." (Surat Ash-Shura_Sura "Sfatului" (42):38)
-
05-24-2007, 09:03 AM
Al salamo aleikom
DA se pare ca numai un singur om a inteles IMAN99 asta este , araby au raspuns la fel de clar , ma asteptam ca si romanii sa raspunda clar .
O fata care a trecut la islam si nu mai este fecioara pe mine personal nu ma intereseaza , o fata care este musulmanca si a facut PCATUL inainte de casatorie e bine ca barbatul cu care a fracut sa o ia de sotie si sa se caiasca <PACATUL II VA FI IERTAT. ASTA ERA CONCLUZIA.
Si nu am postat de dragul de a posta oricum cred ca e ultima postare.
Si cer scuze daca sunt romance pe acest forum care au situatie mai delicata .Vroiam opinia unei araboaice o persoana cu influenta araba mai mare .
-
membru de onoare

05-24-2007, 10:47 AM
Nu ti-a scris nimeni ca ai postat doar de dragul de a posta ci ca, (personal) mi se pare cea mai stupida curiozitate, nu persoana ci ideea...si nu stiu de ce ai adoptat aceasta pozitie ofensata ptr ca nu vad care e dezbaterea ta in "curiozitatea" asta; mi se pare normal sa iti spui propriul pct dvd dc vrei sa-l cunosti pe al celorlalti.
Si scuza-ma ca iti spun, dc tu crezi ca influenta araba iti poate schimba convingerile, iti spun ca te inseli, sau poate nu, ai dreptate, dar cei care sunt "influentati" de "curentele arabe"- desi serios habar nu am la ce s-ar putea referi asta in afara de comportament
reprezinta o categorie saraca in ceea ce priveste caracterul, te poate influenta- nu ca te poate, ITI SCHIMBA VIATA, ISLAMUL, dc ti-a intrat in cap si in inima, nu arabul
cu care esti casatorita!
In ceea ce priveste hadisul cu minciuna, Daniela
cu tot respectul ptr stradania ta cred ca ar trebui sa ne ferim ff mult de a da, cum am mai spus si cu alte ocazii propriile noastre interpretari lucrurilor, sau de a folosi ca argumentatie parerile altora, atat timp cat ele nu fac parte din `ijma...mi se pare ca Aysha mashaa ALLAH a nuantat foarte bine aceasta chestiune, desi, explicatia oamenilor de stiinta musulmani in ceea ce priveste "minciuna" se refera la impacarea sotilor, adica cineva poate spune de ex sotiei dc este suparat cu sotul, o anumita chestiune care i-ar apropia si vize versa...dar a pretinde ca x sa-i spuna lui y "te iubesc" cand el/ea nu poate sa-l mai vada in fata ochilor...istagfiru ALLAH, cum ar fi putut pretinde profetul
o asemenea abatere de la morala???
Sa nu uitam ca el
a fost, este si va fi exemplul nostru in ceea ce priveste viata de familie!!!
Sa meditam adanc la fazele divortului...tocmai pentru a nu te lasa dus de instincte, tocmai pentru a se "salva" ce se poate salva dintr-o casnicie a fost lasata si perioada de asteptare, ar fi putut sa scrie clar ca ne putem imbrobodii unii pe altii si era ok...
-
05-24-2007, 11:01 AM
Alex,nu vad de unde si pana unde atata ofensare din partea ta si mai ales ce te-a determinat sa spui ca suntem mai "musulmani decat musulmanii".Cred ca stii si tu ca nimeni nu e mai musulman decat un altul,poate doar mai pios,mai credincios,iar asta numai Allah stie,iar noi nu avem dreptul sa judecam pe nimeni.
Si acum cu privire la intrebarea ta...de ce spui ca numai Iman te-a inteles? Mie mi se pare ca toate fetele ti-au raspuns bine si au incercat sa te ajute in aceasta dezbatere.De ce spui ca n-ai fost inteles?Ce ai fi vrut?Sa lasam religia la o parte si sa raspundem cum?Din ce punct de vedere?Al oamenilor?Cred ca stii ca fiecare reactioneaza in felul sau! Cum adica ce i se intampla acelei fete?Ce ar trebui sa i se intample?Ce te asteptai tu sa spunem noi?Fetele ti-au raspuns din punct de vedere al islamului,daca voiai un raspuns care nu mentiona religiosul nu vad de ce nu ai precizat asta inca de la inceput si,chiar,daca nu-ti plac raspunurile noastre,de ce nu ai pus intrebarea asta pe un alt forum?
Sa nu intelegi gresit,aici esti mereu bine venit,insa cred ca ti-ai dat seama ca te afli pe un forum islamic si majoritatea subiectelor sunt privite din aceasta perspectiva...in plus,tu,initial,chiar incadrasei subiectul la sectiunea "Islamul",ceea ce lasa si mai mult de inteles ca voiai "verdictul" dat de dogma islamica,nu?
Nu stiu exact de ce te-au deranjat raspunsurile fetelor si ce ai fi vrut,din ce punct de vedere sa ti se raspunda...poate ne spui intr-o postare viitoare

-
05-24-2007, 02:34 PM
Toate pacatele savarsite inainte de convertire sunt iertate. Daca o fata nu este virgina in momentul convertirii aceasta nu inseamna ca va trai singura tot restul vietii. De obicei viitorii soti sunt intelegatori si stiu ca multe dintre aceste fete provin din societati unde fetele nu sunt incurajate sa/si pastreze castitatea. Ideal ar fi ca orice fem sa se casat virgina. Nu cred ca e corect sa recurgem la minciuni sau himenoplastie.
-
05-24-2007, 04:36 PM
Assalamu alaikum!
Pt curiozitatea ta Iman este la fel de romanca ca si noi toate celelalte... nu este mai araboaica...
In ceea ce priveste minciuna intre soti este permisa doar exagerarea, asa cum a zis si Daniela, chiar daca nu esti f frumoasa in dimineata aceasta, poate sa iti spuna cat de frumoasa esti... dar in rest nu este permisa...
La sot mai este permis sa spuna orice, atunci cand raspunsul nu ar trebui sa o priveasca pe sotie in mod direct...
"Unde te duci?" "Pe Luna"... nu este considerata o minciuna... sau orice raspuns i-ar da, nu este treaba sotiei sa il controleze...\Allah stie mai bine
-
05-24-2007, 05:28 PM
Alex ma bucur ca macar cineva ti-a raspuns asa cum te-ai gandit si tu...
Pot sa te intreb: Si daca el nu vrea sa se casatoreasca? El isi da seama ca intr-adevar a fost o greseala si nu vrea sa traiasca cu cineva toata viata doar ptr simplu motiv ca nu o iubeste sau simte el ca nu este ea jumatatea lui? Cum poate el avea incredere in ea dupa ce ea inainte de casatorie a pacatuit si se mai gandste barbatul: Pai ... putea fi oricare altul, cum sa am incredere acum in ea? Si se mai gandesc: Ce fel de mama va fi , sa creasca copii si sa savarseasca aceleasi greseli , ca doar mama a facut la fel , nu?
Una stim ca in fata lui Allah am pacatuit , fata de sot ....mmmmm.... fiecare are principiile lui si nicidecum nu va trece peste ele.
Alex desi nu te cunosc ,am impresia ca vrei sa justifici intr-un mod sau altul unele lucruri care exista in societate , sau in viata ta. Atunci cand pacatuim crezi ca e mai bine sa spui : nu consider eu aceasta un pacat mare , doar ne iubim , de ce nu...
Daca logodnicei nu-i place sa poarte higab , nici o problema .. este alegerea ei ...si in fine nu vad nici eu nimic rau in aceasta...dar totusi in adancul sufletului tu stii ca asta nu-i place lui Allah Subhanahu w Ta'ala.
Assalam w aleykum
-
05-24-2007, 05:34 PM
legat de minciuna.. NU a fost parerea mea personala
ci asa mi s-a spus..
eu consider astfel: de exemplu, legat de virginitate..
personal, mi se pare CORECT.. sa stie si el si ea.. daca viitorul sot / viitoarea sotie mai e virgin(a)
insa asta sa fie lamurit INAINTE de casatorie...
(si fara prea multe detalii)
cum am vazut si exemplul surorii din State... ce rost mai are, dupa casatorie..
sa-ti intrebi sotul: "ai mai fost cu vreo femeie inainte?"...
pe ea a tulburat-o foarte tare raspunsul pe care el i l-a dat..
de asemenea.. am vazut si cateva fatwa.. Insha'a Allah voi incerca sa traduc curand una din ele de pe islam-qa. com
eu asa am inteles, poate ca am inteles gresit
..
si-mi cer scuze daca am spus ceva neadevarat...
| « Previous Thread | Next Thread » |
| Thread Information |
Users Browsing this ThreadThere are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests) |