Notices

Results 1 to 7 of 7
  1. SURAT AL-BAQARA intrebare... 
    Deosebit
    gasesc in Coran in Surat Al-Baqara in subsolul unei pagini nota 196 care specifica:

196) Nimeni nu are voie sã le scoatã din casele lor, vreme de un an, fãrã voia
    lor, asigurându-li-se hrana si îmbrãcãmintea. Aceastã prescriptie este anulatã de
    versetele anterioare, respectiv de versetul 234.

caut versetele respective, versetul 234 si versetul 240 la care apare nota de subsol 196:

234. Aceia dintre voi care se sãvârsesc din viatã si lasã dupã ei sotii,
    ele trebuie sã astepte [o perioadã de] patru luni si zece [zile](186). Dupã
    ce au împlinit timpul lor, nu mai e nici un pãcat pentru voi pentru
    ceea ce fac ele cu sine, dupã cuviintã(187). si Allah este Binestiutor
    [Khabir] a toate câte le faceti.

240. Aceia dintre voi care se sãvârsesc din viatã si lasã dupã ei sotii
    [trebuie sã lase] o îndemnare [mostenitorilor] pentru sotiile lor,
    [prevãzând] întretinerea pentru un an, fãrã scoaterea din casã(196).
    Dacã ele pleacã [de bunã voie], voi nu aveti nici un pãcat pentru ceea
    ce fac ele cu ele însele, dupã cuviintã. Allah este Atotputernic, Întelept
    ['Aziz, Hakim].

acum eu nu inteleg cum de este posibila nota 196..Profetul nostru Mohammad (salle allahu aleihi wa salaam) este ultimul profet trimis de Allah subhana wa taala,Islamul venind ca ultima si singura religie permisa de Allah subhana wa taala si implicit Coranul venind cu un mesaj definitiv si un continut perfect incat este inimitabil ,lipsit de erori si atotcuprinzator..

ori eu in nestiinta mea ma minunez de un lucru si am nevoie de lamuriri cerandu-mi sincere scuze daca intrebarea mea este nebinevenita...

nu inteleg cum Allah subhana wa taala, isi anuleaza propriile cuvinte ANTERIOR...versetul 240 este anulat de versetul 234 care este ANTERIOR (dupa cum clarifica nota 196...)...Allah subhana wa taala trimite cuvintele Sale in forma finala care este Coranul si nu inteleg cum in aceasta forma finala pot exista anulari a ceea ce apare ca final (Coranul trebuie sa anuleze continuturi din Biblie,Tora,ce a fost inainte...) si nu inteleg cum aceste anulari sunt ANTERIOARE...adica ce zic eu astazi anuleaza ce voi zice maine..atunci la ce bun sa mai zic maine cand stiu ca e deja anulat ce voi zice...

va rog...sa ma lumineze cineva!!

2.  
    Deosebit sara's Avatar
    Hayat , nu stiu ce sa zic , primul lucru la care ma gandesc este ca vesetele nu au fost revelate in ordine , si poate prima data a fost revelat versetul 240 , care spune un an de zile . Asta dupa parerea mea este mai greu , adica un an de zile fara sa iasa din casa , fara sa se casatoreasca . De aceea a fost revelat un alt verset , care la anulat . Cum este de ex si cu vinul , la inceput nu era interzis , ins aoamenii intreceau masura , si nu se puteau concentra in timpoul rugaciunii , de aceea Allah pe parcurs la interzis .
    Daca am gresit cu ceva rog sa ma corectati .
    Si Allah stie cel mai bine .
    Only ALLAH can judge me !

3.  
    membru de onoare maryam's Avatar
    ALLAH sa te rasplateasca Inshaa ALLAH, Sara, intr-adevar in Coran, ordinea Surelor si chiar a versetelor nu este cea in care au fost revelate ele profetului .
    Hayat, Inshaa ALLAH Bunul ALLAH sa te calauzeasca intotdeauna spre adevar; alhamdulillah, omul trebuie sa intrebe ceea ce nu intelege, pentru ca seitan authu billahi min a seitan a rajiim sa nu inceapa sa-i starneasca indoieli in inima.Inshaa ALLAH.

Pentru ca, acest verset 234 se refera la femeile care si-au pierdut sotii (si a caror casatorie s-a consumat!), ele trebuie sa astepte o perioada de 4 luni si 10 nopti; ratiunea: ptr a se vedea dc nu cumva ele sunt insarcinate. In acest timp ele nu au voie sa se casatoreasca, ba mai mult, numai in cazuri de extrema urgenta pot iesi afara din casa. Aceasta inseamna ca o persoana (un barbat) care doreste sa se casatoreasca cu o vaduva trebuie sa astepte aceasta perioada specificata, dupa care, la expirarea ei isi poate manifesta dorinta de a se casatori cu ea.
    Versetul 240 se refera la mostenire ca si versetul 12 din Sura An-Nisa...care de fapt l-a si "abrogat".
    Sunt hadisuri care vorbesc despre o femeie care a venit la profet si l-a intrebat ce sa faca pentru ca sotul ei murise intr-o lupta si i-a spus sa ramana in casa sotului ei (decedat).
    Oamenii de stiinta spun ca acest verset 234 a statuat la 4 luni si 10 nopti prescriptia ca vaduva sa ramana in casa sotului si aceasta este opinia majoritatii, intrucat versetul 234 a fost revelat mai tarziu.
    Asa cum mashaa ALLAH bine a spus si Sara si in cazul alcoolului exista mai multe momente revelate care pot fi privite astfel.
    Si cum Bunul ALLAH a spus in Coran:

"Daca Noi stergem un verset sau il facem uitat, Noi aducem altul mai bun decat el sau asemenea lui. Nu stii ca ALLAH este cu putere peste toate?"
    (Surat Al-Baqara: 106)

"Cuvantul Domnului tau a fost plin de adevar si dreptate. Nu este nimeni care sa schimbe cuvintele Sale, iar El este Cel care Aude Totul si Atotstiutor!"
    (Surat Al-`An`Am:115)

As vrea doar sa spun ca nu impartesesc deloc aceasta opinie a abrogarii versetelor...este o terminologie total nepotrivita, o conceptie complet gresita despre Coran, ALLAH nu-si schimba cuvantul. Insa din pacate, de multe ori preluam cuvinte si le folosim, istagfiru ALLAH Al-Aziim...

Cer iertare lui ALLAH daca am gresit, doar EL stie CEL MAI BINE!!!!
    LA ILAHA ILA ALLAH MUHAMMAD RASUL ALLAH INNA LILLAHI WA INNA ILAIHI RAJIAUN

4.  
    Deosebit
    Quote Originally Posted by sara View Post
    Hayat , nu stiu ce sa zic , primul lucru la care ma gandesc este ca vesetele nu au fost revelate in ordine , si poate prima data a fost revelat versetul 240 , care spune un an de zile . Asta dupa parerea mea este mai greu , adica un an de zile fara sa iasa din casa , fara sa se casatoreasca . De aceea a fost revelat un alt verset , care la anulat . Cum este de ex si cu vinul , la inceput nu era interzis , ins aoamenii intreceau masura , si nu se puteau concentra in timpoul rugaciunii , de aceea Allah pe parcurs la interzis .
    Daca am gresit cu ceva rog sa ma corectati .
    Si Allah stie cel mai bine .
    Quote Originally Posted by maryam View Post
    ALLAH sa te rasplateasca Inshaa ALLAH, Sara, intr-adevar in Coran, ordinea Surelor si chiar a versetelor nu este cea in care au fost revelate ele profetului .
    Hayat, Inshaa ALLAH Bunul ALLAH sa te calauzeasca intotdeauna spre adevar; alhamdulillah, omul trebuie sa intrebe ceea ce nu intelege, pentru ca seitan authu billahi min a seitan a rajiim sa nu inceapa sa-i starneasca indoieli in inima.Inshaa ALLAH.

Pentru ca, acest verset 234 se refera la femeile care si-au pierdut sotii (si a caror casatorie s-a consumat!), ele trebuie sa astepte o perioada de 4 luni si 10 nopti; ratiunea: ptr a se vedea dc nu cumva ele sunt insarcinate. In acest timp ele nu au voie sa se casatoreasca, ba mai mult, numai in cazuri de extrema urgenta pot iesi afara din casa. Aceasta inseamna ca o persoana (un barbat) care doreste sa se casatoreasca cu o vaduva trebuie sa astepte aceasta perioada specificata, dupa care, la expirarea ei isi poate manifesta dorinta de a se casatori cu ea.
    Versetul 240 se refera la mostenire ca si versetul 12 din Sura An-Nisa...care de fapt l-a si "abrogat".
    Sunt hadisuri care vorbesc despre o femeie care a venit la profet si l-a intrebat ce sa faca pentru ca sotul ei murise intr-o lupta si i-a spus sa ramana in casa sotului ei (decedat).
    Oamenii de stiinta spun ca acest verset 234 a statuat la 4 luni si 10 nopti prescriptia ca vaduva sa ramana in casa sotului si aceasta este opinia majoritatii, intrucat versetul 234 a fost revelat mai tarziu.
    Asa cum mashaa ALLAH bine a spus si Sara si in cazul alcoolului exista mai multe momente revelate care pot fi privite astfel.
    Si cum Bunul ALLAH a spus in Coran:

"Daca Noi stergem un verset sau il facem uitat, Noi aducem altul mai bun decat el sau asemenea lui. Nu stii ca ALLAH este cu putere peste toate?"
    (Surat Al-Baqara: 106)

"Cuvantul Domnului tau a fost plin de adevar si dreptate. Nu este nimeni care sa schimbe cuvintele Sale, iar El este Cel care Aude Totul si Atotstiutor!"
    (Surat Al-`An`Am:115)

As vrea doar sa spun ca nu impartesesc deloc aceasta opinie a abrogarii versetelor...este o terminologie total nepotrivita, o conceptie complet gresita despre Coran, ALLAH nu-si schimba cuvantul. Insa din pacate, de multe ori preluam cuvinte si le folosim, istagfiru ALLAH Al-Aziim...

shukran surioarelor pt postari si mashallah maryam mi-ai sters nelamurirea...sunt lucruri care nu le pot intelege si au o explicatie simpla,logica...hamdulillah ca altii ne pot ajuta!!!eram chiar in ceata deasa din cauza notei de subsol care mai mult creeaza probleme decat lamureste...cred ca e nepotrivita termenul de 'anulare' deoarece Allah subhana wa taala nu isi anuleaza propriile cuvinte si sunt de parere ca ar trebui folosit cuvantul completare...sau un altul care nu creeaza confuzie...

5.  
    membru de onoare iman99's Avatar
    Ma sha Allah surioarelor Allah sa fie multumit de voi si sa va rasplateasca atat in lumea asta cat si in lumea de apoi.AMEN
    Cel mai bun Cuvant este Cuvantul Lui Allah(Quranul) si cea mai buna calauzire este cea a profetului Muhammad ,si cele mai rele chestiuni sunt inovatile,si fiecare inovatie este Bidah si fiecare Bidah este ratacire si fiecare ratacire duce in Focul Iadului(Muslim)

www.assimalhakeem.com

6.  
    Member
    Quote Originally Posted by maryam View Post

As selamu aleikum, in cazul Coranului cel sfant si mie mi se pare mai corect sa zicem ca versetele se completeaza unele pe celelalte uneori, dar nu le anuleaza, pentru ca daca ne uitam la intelesul acelor versete de care se spune ca se anuleaza exista adevar ,in continuare in ele, si sunt logice, si nu contrazic alte versete.

Allahu alim!

7.  
    Deosebit
    Quote Originally Posted by iman99 View Post
    Ma sha Allah surioarelor Allah sa fie multumit de voi si sa va rasplateasca atat in lumea asta cat si in lumea de apoi.AMEN
    ameen!!!
    Quote Originally Posted by ghiuni View Post
    As selamu aleikum, in cazul Coranului cel sfant si mie mi se pare mai corect sa zicem ca versetele se completeaza unele pe celelalte uneori, dar nu le anuleaza, pentru ca daca ne uitam la intelesul acelor versete de care se spune ca se anuleaza exista adevar ,in continuare in ele, si sunt logice, si nu contrazic alte versete.

Allahu alim!
    da,asta sunt de parere ca e confuzie din cauza folosirii cuvantului "anuleaza" pt ca de fapt in Qur'an nimic nu este anulat ci se completeaza formand o carte perfecta hamdulillah!!!

Thread Information
Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)