Notices

Page 4 of 6 FirstFirst ... 23456 LastLast
Results 31 to 40 of 55
  1. Educarea copiilor musulmani in Romania 
    Deosebit Yumna's Avatar
    Va voi vorbi acum din propria mea experienta si daca pot apare ca o mama care controleaza prea mult orice amanunt din viata copiilor ei,va spun ca am doua fete de 10 si 13 ani care mashaalla au memorat 12 juz'u din Coran,cea mica are note intre 90-100(100 fiind maxim),iar cea mare numai la matematica are putin sub 90.
    Pentru mine a fost mai usor sa-mi educ copiii avand ca baza religia islamica,deoarece ei urmeaza o scoala araba,in care se preda aceasta religie.Bineanteles ca nu numai scoala este importanta,ci si educatia care vine din familie.Noi,parintii mulsulmani,avem obligatia de a cunoaste religia noastra,de a o intelege,a o practica si a ne educa si creste copiii potrivit invataturilor islamice.
    Atat eu cat si sotul meu,i-am invatat pe copii inca de cand erau foarte mici si puteau intelege,ce este permis si ce este interzis in activitatile lor de zi cu zi,si care fapte sunt rusinoase.

2. Urmatorii 9 au spus mersi lui Yumna pentru acest subiect

aiscia (04-21-2008), Alexyna (08-16-2009), Alina1968 (04-23-2008), huda_alrahim (04-22-2008), iman99 (04-22-2008), Mariyah (04-22-2008), Saira (04-21-2008), sara (04-23-2008), ummraschid (04-23-2008)

3.  
    membru de onoare
    Fara sa par absurda insa eu nu stiu in ce familie ai crescut, nu vreau sa vorbesc urat deloc insa daca tu ai vazut asta chiar peste tot nu mai stiu ce sa spun.... Ma simt datoare sa ii apar pe cei care sunt altfel, de exemplu familia mea si atatea altele unde nu se petrec cele ce le scrii tu aici
    Eu am si prieteni crestini foarte multi insa asa desfrau cum descrii tu nu am vazut. Si sunt musulmani care cresc in Europa insa nu i-am vazut so o ia razna pe majoritatea. Si de asemenea sunt cei care vin din tari arabe in Europa si crescuti acolo in familii stricte si stim cu totii cum ajung....
    Educatia trebuie sa vina de acasa si daca nu ii lasi pe copii sa vada asemenea lucruri nu inseamna ca ii cresti cum trebuie, parerea mea. Lumea reala e cu totul alta, multi ajung sa traiasca in tari nemusulmane si multi daca nu sunt pregatit pentru asta nu ajung bine. Altii traiesc si se nasc in tari nemusulmane si trebuie sa se adapteze. Ca sa nu se inteleaga gresit precizez ca adaptare nu inseamna sa o ia pe aratura si sa faca ceea ce nu trebuie....
    Nu toti sunt asa cum tu crezi, exemplu cand eram eu mai tanara era o fetita musulmana de 3 ani careia ii placea sa stea la noi acasa. Desi isi dorea sunca si a si plans pentru ea nu i-a dat mama mea, deoarece stia clar ca nu are voie sa ii dea. Si poate ca putea sa ii dea deoarece parintii nu aveau cum sa afle...
    In alta ordine de idei cand vin la noi prieteni sau colegi de-ai sotului ei stiu ca la noi nu se bea sau nu se consuma alcool prin urmare niciodata nu vin beti, nu pretind alcool, se multumesc cu berea fara alcool si suc sau stiu eu ce.
    Vecinii nostri au doua fetite, tatal lor e englez convertit mama musulmana din nastere. La scoala au colegi englezi si merg la petreceri, acolo stiu parintii ceilalti ca ele nu consuma porc si se orienteaza cu mancarea in asa fel incat sa iasa bine. La scoala si gradinita de asemenea au fost instiintati si meniul lor e ca atare
    Deci nu toti crestinii sunt rai si impotriva ta. Eu ma refer la mine personal, ca banuiesc ca subiectul era despre parerea fiecaruia. daca am ales sa traiesc aici voi sti sa am grija sa adaptez educatia copiilor

4.  
    membru de onoare maryam's Avatar
    Quote Originally Posted by dunia View Post
    Fara sa par absurda insa eu nu stiu in ce familie ai crescut, nu vreau sa vorbesc urat deloc insa daca tu ai vazut asta chiar peste tot nu mai stiu ce sa spun.... Ma simt datoare sa ii apar pe cei care sunt altfel, de exemplu familia mea si atatea altele unde nu se petrec cele ce le scrii tu aici
    Eu am si prieteni crestini foarte multi insa asa desfrau cum descrii tu nu am vazut. Si sunt musulmani care cresc in Europa insa nu i-am vazut so o ia razna pe majoritatea. Si de asemenea sunt cei care vin din tari arabe in Europa si crescuti acolo in familii stricte si stim cu totii cum ajung....
    Educatia trebuie sa vina de acasa si daca nu ii lasi pe copii sa vada asemenea lucruri nu inseamna ca ii cresti cum trebuie, parerea mea. Lumea reala e cu totul alta, multi ajung sa traiasca in tari nemusulmane si multi daca nu sunt pregatit pentru asta nu ajung bine. Altii traiesc si se nasc in tari nemusulmane si trebuie sa se adapteze. Ca sa nu se inteleaga gresit precizez ca adaptare nu inseamna sa o ia pe aratura si sa faca ceea ce nu trebuie....
    Nu toti sunt asa cum tu crezi, exemplu cand eram eu mai tanara era o fetita musulmana de 3 ani careia ii placea sa stea la noi acasa. Desi isi dorea sunca si a si plans pentru ea nu i-a dat mama mea, deoarece stia clar ca nu are voie sa ii dea. Si poate ca putea sa ii dea deoarece parintii nu aveau cum sa afle...
    In alta ordine de idei cand vin la noi prieteni sau colegi de-ai sotului ei stiu ca la noi nu se bea sau nu se consuma alcool prin urmare niciodata nu vin beti, nu pretind alcool, se multumesc cu berea fara alcool si suc sau stiu eu ce.
    Vecinii nostri au doua fetite, tatal lor e englez convertit mama musulmana din nastere. La scoala au colegi englezi si merg la petreceri, acolo stiu parintii ceilalti ca ele nu consuma porc si se orienteaza cu mancarea in asa fel incat sa iasa bine. La scoala si gradinita de asemenea au fost instiintati si meniul lor e ca atare
    Deci nu toti crestinii sunt rai si impotriva ta. Eu ma refer la mine personal, ca banuiesc ca subiectul era despre parerea fiecaruia. daca am ales sa traiesc aici voi sti sa am grija sa adaptez educatia copiilor

Mashaa ALLAH, intr-adevar cele scrise de tine aici sunt lucruri reale, la fel cum pot fi si cele postate anterior.
    Pana la urma cred ca, nu exista decat in linii mari modele de educatie, desi daca stau sa ma gandesc bine, "model" inseamna deja ceva strict, impus, fortat...este foarte greu sa fii parinte, sau daca nu greu, in orice caz, nu e usor.
    Cred deasemenea ca fiecare dintre noi isi doreste ca, copiii sa nu ajunga sa treaca prin "foc" ca sa creada/stie ca arde.
    Poate ca tu ai sansa de a trai printre altfel de oameni si Inshaa ALLAH sa fie mereu asa.
    Poate ca altii sunt ingroziti de ceea ce au trait, vazut, experimentat si atunci aleg strictetea fara nicio poarta deschisa...inshaa ALLAH sa fie si copiii la fel de capabili de a primi si de a isi insusi acest tip de educatie.

Va doresc tuturor ceea ce-mi doresc: sa va vedeti peste ani copiii buni si sinceri musulmani, oameni realizati profesional (ceea ce nu inseamna neaparat ca ar trebui sa fie in top x, dar sa aiba o pregatire, sa aiba valoare, independenta...) fara a fi neglijat islamul, Coranul, obligatiile lor in fata lui ALLAH, sa stie sa traiasca frumos, pe propriile picioare, in asa fel incat sa nu fie nevoiti sa-si murdareasca nici mainile, nici picioarele, nici ochii, nici sufletele...............................amiin, YA RABB!
    LA ILAHA ILA ALLAH MUHAMMAD RASUL ALLAH INNA LILLAHI WA INNA ILAIHI RAJIAUN

5.  
    Deosebit QURRAT-UL-AIN's Avatar
    Nu vreau sa intru in disputa cu nimeni...e bine ca ai dat de crestini "bine educati" , ceea ce am descris eu nici pe departe nu s-a aflat in familia in care am crescut , dar asta se vede la 99 % din cazuri in jur, in Romania ... in fapt vor fi copiii tai si stii mai bine ce ai sa faci cu ei...Allah sa fie cu voi.........
    "ALATURI DE GREU, VINE SI USORUL!IAR ATUNCI CAND VEI TERMINA,TRUDESTE,DORINDU-L PE DOMNUL TAU!"(SURA "DESCHIDERII")

6.  
    membru de onoare
    Quote Originally Posted by maryam View Post
    Mashaa ALLAH, intr-adevar cele scrise de tine aici sunt lucruri reale, la fel cum pot fi si cele postate anterior.
    Pana la urma cred ca, nu exista decat in linii mari modele de educatie, desi daca stau sa ma gandesc bine, "model" inseamna deja ceva strict, impus, fortat...este foarte greu sa fii parinte, sau daca nu greu, in orice caz, nu e usor.
    Cred deasemenea ca fiecare dintre noi isi doreste ca, copiii sa nu ajunga sa treaca prin "foc" ca sa creada/stie ca arde.
    Poate ca tu ai sansa de a trai printre altfel de oameni si Inshaa ALLAH sa fie mereu asa.
    Poate ca altii sunt ingroziti de ceea ce au trait, vazut, experimentat si atunci aleg strictetea fara nicio poarta deschisa...inshaa ALLAH sa fie si copiii la fel de capabili de a primi si de a isi insusi acest tip de educatie.

Va doresc tuturor ceea ce-mi doresc: sa va vedeti peste ani copiii buni si sinceri musulmani, oameni realizati profesional (ceea ce nu inseamna neaparat ca ar trebui sa fie in top x, dar sa aiba o pregatire, sa aiba valoare, independenta...) fara a fi neglijat islamul, Coranul, obligatiile lor in fata lui ALLAH, sa stie sa traiasca frumos, pe propriile picioare, in asa fel incat sa nu fie nevoiti sa-si murdareasca nici mainile, nici picioarele, nici ochii, nici sufletele...............................amiin, YA RABB!

Multumesc de urari si sa dea bunul Allah sa fie asa pentru noi toti

7.  
    membru de onoare
    Quote Originally Posted by QURRAT-UL-AIN View Post
    Nu vreau sa intru in disputa cu nimeni...e bine ca ai dat de crestini "bine educati" , ceea ce am descris eu nici pe departe nu s-a aflat in familia in care am crescut , dar asta se vede la 99 % din cazuri in jur, in Romania ... in fapt vor fi copiii tai si stii mai bine ce ai sa faci cu ei...Allah sa fie cu voi.........
    Dar unde totusi oameni asa cum vezi tu, mai vad si eu pe unii prin Romania cand stau aici insa nu multi, sau na poate am eu legaturi cu din astia mai cizelati stiu eu.....
    Oricum in Anglia unde stam sunt altfel oamenii decat prin Romania, poate sunt mai educati si mai deschisi la minte nu imi dau seama

8.  
    Dar unde totusi oameni asa cum vezi tu, mai vad si eu pe unii prin Romania cand stau aici insa nu multi, sau na poate am eu legaturi cu din astia mai cizelati stiu eu.....
    Oricum in Anglia unde stam sunt altfel oamenii decat prin Romania, poate sunt mai educati si mai deschisi la minte nu imi dau seama

Dunia, cu tot respectul, te rog sa recitesti postarea ta si sa faci modifcarile cuvenite.
    Iti multumesc.

9.  
    membru de onoare
    Quote Originally Posted by maryam View Post
    Dunia, cu tot respectul, te rog sa recitesti postarea ta si sa faci modifcarile cuvenite.
    Iti multumesc.

Eu nu cred ca trebuie sa modific, sau daca vrei sa modifici sa o faci tu nu ma supar pentru ca nu stiu ce am scris gresit, daca am suparat pe cineva cer scuze a fost fara intentie. Inca o data daca e ceva te rog sa modifici sau sa stergi

10.  
    Eu nu cred ca trebuie sa modific, sau daca vrei sa modifici sa o faci tu nu ma supar pentru ca nu stiu ce am scris gresit, daca am suparat pe cineva cer scuze a fost fara intentie. Inca o data daca e ceva te rog sa modifici sau sa stergi

te rog sa intri la moderatori.
    Iti multumesc ptr intelegere.

11.  
    Harnic
    Eu una nu am inca copii insa i-as lasa sa se joace cu alti copii de orice religie bineinteles daca acei copii sunt binecrescuti. Bineinteles ca educatia islamica este foarte importanta. Dar avand in vedere faptul ca eu oricum imi voi creste copiii in Europa va trebui sa am grija sa se integreze deoarece nu as vrea sa risc sa devina neadaptati.
    Poate la noi e situatia alta, amandoi suntem nascuti in Europa si eu am trait in Europa toata viara si sotul cea mai mare parte a vietii lui.
    De exemplu daca sotul era crescut separat de altii unde ajungea? Acum toate cunostintele, toti colegii sunt de diferite religii, prea putini musulmani...
    Si da eu mi-as lasa copiii in fata blocului, la fel am facut si eu cand eram mica, bineinteles cu limite si la noi in oras cel putin, copiii inca se joaca pe afara. Asta in Romania. Noi traim in Anglia si acolo nu prea se practica joaca pe afara, copiii sunt dusi cu masina de colo-colo, mie nu mi-ar place sa imi cresc copiii asa. Sa faci programari cu parintele celuilalt copil pentru intalniri, cam aiurea....
    Si imi dau seama ca va trebui sa imi las copilul sa se integreze deoarece tot timpul toti vor sti ca el nu este ca ei, poate ca un roman sau un englez, el tot timpul va fi de origine mixta, culoarea pielii lui nu va fi ca laptele etc. asa ca daca nici nu e perfect integrat s-ar putea sa sufere
    Al Salamu Aleikum!
    Inteleg ca tu inca nu ai copii inca...
    Sti.. asa gandeam si eu odata.Nici nu mi-am inchipuit ca voi dori sa traiesc intr-o tara musulmana sau ca o sa ajung sa gandesc altfel...
    Culmea ca la inceput cand am intrat pe forum aici chiar ma certam cu o fata ca nu-mi place educatia copiilor din tarile arabe.
    Descriam ca nepoatele mele ar fi considerate binecrescute si totusi pt. mine erau needucate in comparatie cum i-mi aminteam ca am fost eu.
    Azi Masiallah sunt niste domnisoare n-am cuvinte....Alah sa fie multumit de educatia care le-a dat parintii lor!
    Azi am total alta parere despre viata si despre tot ...
    Da, copii mei merg si inca se vede ca vor mai merge la gradinite de aici.
    Sincer mi-e foarte greu.
    Pe zi ce trece i-mi doresc mai mult sa traiesc intr-o tara musulmana.
    Stiu ca si acolo sunt fel si fel de oameni insa totusi azi consider ca ar fi mai usor ca aici.
    Am ajuns ca zilnic sa-i cer sotului sa plecam intr-o tara musulmana.
    Eu i-asi lasa pe copii sa se joace cu oricine nu-i asta o problema insa chiar nu merge...
    La gradi deja mananca intotdeauna alceva cand este carne de porc.
    Urasc ca-mi cere zilnic sunca si crembusti.
    Noi cumparam de la magazine speciale pt. noi numai carne si salamuri halal insa mor,cand zilnic cere numai asta.
    I-mi dau seama ce greu i-i este acolo cant toti mananca si el nu.
    Nu e permis sa duc produse care necesita frigider.Ei primesc mancarea direct de la bucatarie(nu in aceiasi cladire) asa ca nu pot inlocui asta acolo decat cu miere,nutella si altele care nu necesita loc racoros.Si nu vreaui sa simt ca e o greutate fiind musulman.
    Si mai mult..eu i-l invat sa zica Bismilah Rahman Rahim inainte de masa,acolo rad copii care aud asta si glumesc pe tema asta.
    Sau eu i-l invat toata ziua de Alah acolo i-i spun alceva.
    Cand vine acasa si-l aud ca asculta mai mult acolo decat ce-l invat eu ma ingrozesc.
    Stiam ca datoria parintilor e sa-si educe copii stiinta Islamului de aceia eu simt ca nu reusesc aici.
    Sincer mi-e teama de ALLAH ca nu-i ofer eu copilului o societate unde ar putea auzi mult de EL.
    Pe zi ce trece mi-e greu si mi-e frica ca nu fac fata.
    Nu parerea voiam sa spun ci mai degraba sa cer sfaturi de la voi cum infruntati aceste greutati.
    Mi-e teama ca sotul meu vrea sa ramana aici si nu a-si vrea asta.
    Nu vreau sa creasca copii si atunci cand voi vedea ca sunt de neinteles sau ei nu vor sa ma inteleaga sa ma invinuiesc pt. faptul ca nu i-am crescut intr-o comunitate musulmana.
    Din pacate aici sunt putini musulmani.si copii nici macar nu vorbrsc araba.
    Of.. mi-e greu si nu stiu ce sa fac!

12.  
    Harnic
    Quote Originally Posted by Yumna View Post
    Urmaresc parerile voastre cu interes,BRAVOOOOOOOOO Qurrat-ul-ain,mashaalla tu ai inteles foarte bine ce inseamna islamul si ce inseamna sa fi musulman,pe cand Dunia,mai are de citit,si in plus Dunia,tu inca nu ai copii,sa vezi atunci cand ii vei avea...sau depinde de tine si sotul tau...
    Al Salamu Aleikum!

Nu-mi place deloc aceasta postare.
    Nu-i frumos sa zici ca Da aia sti bine cealalta NU-I invatata.
    Fiecare la ranmdul lui are viata in fata si v-a ajunde timpul cand v-a invata.Sau fiecaruia i-i v-a lumina ALLAH mintea.
    Nu cred ca asa trebuie atacat un om.Poti arata unui om cea ce ar fi mai bine dar nu asa.

Page 4 of 6 FirstFirst ... 23456 LastLast
Thread Information
Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks
Bookmarks