Notices

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 12
  1. Ajutor! TRaducerea Quranului in limba romana 
    Incepator aynur's Avatar
    Asssalamu alaikum wa rahmetulllahi wa barakatuhu tuturor! In timp ce navigam pe

internet am dat despre un site cunoscut cu traduceri si comentarii ale Quranului

indiverse limbi,. printre ele fiind si traducerea in limba romana de George Grigore. Acum

mai multi ani am citit o traducere oribila a Quranului in romana, plina de comentarii malicioase la adresa lui a Islamului si a profetului Muhammad . Si numele autorului nu il mai stiu sigur. Am trimis un email acelui site intrebandu-i de ce au ales aceasta traducere cand exista o traducere autorizata de Muftiatul Romaniei.Am primit un raspuns in care mi se cereau detalii si daca exista o versiune electronica a traducerii autorizate pentru a o putea-o posta. Acum nu stiu daca exista sau daca exista daca este permis sa fie pusa pe net(traducerea). Ce stiti desprew George Grigore si aceasta traducere? voi ce credeti?daca are cineva versiunea electronica se poate sa mi-o trimiteti prin mail ?
    jazakhAllahu khair
    aynur

2. Urmatorii 7 au spus mersi lui aynur pentru acest subiect

batool391 (08-01-2008), fatima_najma (08-23-2008), Gabriela Gharabli (07-31-2008), huda_alrahim (08-14-2008), Mariyah (07-31-2008), Saira (07-31-2008), umalkasem (08-04-2008)

3.  
    Deosebit Mariyah's Avatar
    Da, exista. Traducerea lui george grigore este evident cea mai proasta alegere.

http://www.islam.ro/coran.pdf

4.  
    Incepator aynur's Avatar
    Iti multumesc mult draga mea jazakhAllahu khair.
    Vreau sa te felicit si sa iti spun cat ma bucur ca ai imbratisat Islamul, am vrut sa o fac inainte dar cat am incercat ba mi se stergea mesajul ba cadea netul..si am fost si f ocupata de cand am un copil,elhamdulillah incep incet incet sa revin la normal..sper ..inshallah.Nu ma sunt demult suparata pentru ce am vorbit mai demult ,nu stiu daca mai tii minte defapt nu eram suparat pe tine ci pe cele scrise; stii,am crezut de la inceput ca nu mai e mult pana o sa imbratisezi Islamul mashallah te iubesc mult de dragullui Allah, si inshaAllah ma rog ca Allah sa iti dea calauzire,credinta,puritate si pricepere in toate activitatile,si sa iti aduca in cale oameni credinciosi care sa iti fie aproape si inshallah Allah sa iti faca Islamul si noul drum ales usor inshAllah.

aynur

5.  
    Deosebit Mariyah's Avatar
    Cu placere.
    Mi-am amintit, ma bucur sa aud asta, cred ca ultima oara cand am vb il aveai pe micutz in burta.Chiar m-am intrebat unde ai disparut si imediat dupa tine a mai disparut cineva cu care vb, Hanna parca se numea .

6. iarasi traducerea Quranului 
    Incepator aynur's Avatar
    eii da am disparut de pe net numai pt o perioada;viata cu un bebelus a fost o incercare pt mine la inceput; nu am cunoscut-o pe hanna;
    nu stiu de ce e asa greu sa postezi un raspuns pe rasarit
    am incercat sa postez acest mesaj de apropae 10 ori si mereu primesc raspuns ca e prea scurt....chiar trebuie sa scriem romane intregi ca sa putem posta un mesaj?

7.  
    Incepator aynur's Avatar
    mesajul precedent era mult mai scurt decat cel pe care am incercat sa il trimit si nu am reusit;
    in continuarea motivului pt care am deschis acest subiect am sa postez aici inshallah untimul ail pe care l-am primit in legatura cu traducerea Quranului
    se pare ca fisierul pdf nu se downloadeaza usor ;nici eu nu am putut deschide acea pagina cand am incercat
    inshallah sa ne ajute cineva
    Dear Sr. Aynur,

wa alaykum as-salam wa rahmat Allah wa barakatuhu. Thank you for your
    e-mail concerning the Romanian translaiton of the meanings of the
    Qur'an. Thank you for bringing this to our attention. As we do not
    know Romanian, can you kindly point out some of these distortions to
    us (the translator is considered a leading scholar of Qur'anic studies
    in Europe). Also, if you can enquire where we can obtain an electronic
    version of the authorised translation, please kindly let us know.
    Thank you.

Best wishes,

Yousef Meri

Dr. Yousef Meri, D.Phil. (Oxford)
    Coordinator, Great Tafsirs of the Qur'an Project
    Royal Aal al-Bayt Institute for Islamic Thought
    Royal Court
    11195 Amman
    JORDAN

SI ULTIMUL RASPUNS:
    wa alaykum as-salam wa rahmat Allah wa barakatuHu,

Thank you for your e-mail. The PDF file does not properly download. It
    could be damaged. Can you ask them to please verify the file integrity
    and repost if necessary? Also, I would like to obtain the name and
    e-mail of a religious scholar in Romania who could properly evaluate
    the other Romanian translation for its reliability. We certainly
    appreciate the evaluation given to you by your acquaintances. As I
    mentioned, the translator is highly competent and has an excellent
    reputation despite the particular style he may adopt. However, we
    simply want to make certain that it is accurate. If only we knew
    Romanian! Thank you, once again for your efforts.

was-salaam,

Yousef Meri

8.  
    membru de onoare maryam's Avatar
    Pai uite Aynur, ALLAH sa te rasplateasca, poti aduce in atentia celor de la fundatiile existente aceasta problema: Liga, Taiba, Semiluna, Ayash, cred ca sunt cateva fundatii care se ocupa tocmai cu astfel de lucruri, ca banuiesc ca la muftiat nu e nimic de facut.

Parerea mea este sa le atasezi intr-un mail acest raspuns si sa se ocupe toti cei cu pregatire islamica, Sekhi, Imami, profesori de asta. Inshaa ALLAH.
    LA ILAHA ILA ALLAH MUHAMMAD RASUL ALLAH INNA LILLAHI WA INNA ILAIHI RAJIAUN

9.  
    Incepator aynur's Avatar
    inshaAllah draga mea asa o sa fac; te rog mult sa cotinui sa postezi lectiile de islam; jazakhAllahu khair pt tot

10.  
    Banned huda_alrahim's Avatar
    Assalamu alaikum wa rahmatullahi!

Un argument foarte bun pe care il poti da celor de pe site este urmatorul: au de ales intre o traducere realizata de un lingvist, numai el singur, sau traducerea realizata de o comisie, formata din teologi si lingvisti, printre care culmea si profesroul Grigore... Daca reputatia prof Grigore este ceea ce i-a determinat sa aleaga traducerea, el a participat si la traducerea sensurilor aparuta la Liga Islamica. Traducerea pe care noi o sprijinim are in plus girul unor musulmani teologi!!

11.  
    membru de onoare maryam's Avatar
    Quote Originally Posted by huda_alrahim View Post
    Assalamu alaikum wa rahmatullahi!

Un argument foarte bun pe care il poti da celor de pe site este urmatorul: au de ales intre o traducere realizata de un lingvist, numai el singur, sau traducerea realizata de o comisie, formata din teologi si lingvisti, printre care culmea si profesroul Grigore... Daca reputatia prof Grigore este ceea ce i-a determinat sa aleaga traducerea, el a participat si la traducerea sensurilor aparuta la Liga Islamica. Traducerea pe care noi o sprijinim are in plus girul unor musulmani teologi!!

Exista o treducere asemanatoare cu a prof Grigore girata deasemenea de musulmani teologi care are hibe de acelasi fel...cum oare s-o explica asta?
    Este un exemplar verde Coran...cred ca stii la ce ma refer, imposibil sa nu existe pe la sediu, chiar am spus la un moment dat cuiva de gravitatea (culmea!) aceasta si..............s-a continuat "girarea". Care o fi argumentul???????????????????????
    LA ILAHA ILA ALLAH MUHAMMAD RASUL ALLAH INNA LILLAHI WA INNA ILAIHI RAJIAUN

Page 1 of 2 12 LastLast
Thread Information
Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)

Bookmarks
Bookmarks