M-am gandit sa deschidem un subiect unde sa postam hadisuri , inshaAllah sa tragem invataturi din ele .
Abu Huraira (Allah sa-l aiba în mila Sa!) relateaza ca Trimisul lui
Allah a spus: Allah nu priveste la fetele vostre si nici la averea voastra,
insa El priveste la faptele voastre si în inimile voastre.
(Muslim)
Abu Bakra al-Thaqfi (Allah sa-l aiba în mila Sa!) relata ca Trimisul
lui Allaha zis: Cand doi musulmani lupta unul impotriva celuilalt cu sabia
si unul este ucis, amandoi sunt condamnati sa mearga in Iad. Eu i-am zis:
Trimis al lui Allah! In ce priveste pe cel ce ucide, este de înteles, dar de
ce si celalalt? El (Profetul) a raspuns: Celalalt dorea sa-si omoare
potrivnicul.
(Convenit)
Anas ibn Malik al-Ansari (Allah sa-l aiba în mila Sa!), slujitorul
Trimisului lui Allah (pacea si binecuvântarea lui Allah fie asupra lui!), a
relatat ca Trimisul lui Allah spunea: In fata lui Allah cainta slujitorului Sau
este mai bine placuta decât o persoana care-si pierde camila în pustiu si
apoi o regaseste pe neasteptate".
(Convenit)
Versiunea lui Muslim adauga: Allah este mai încântat de cainta
slujitorului Sau decât o persoana care calareste pe camila într-un desert
fara apa si cu el (pe acea camila) se afla si proviziile sale de hrana si apa;
apoi el pierde totul si nu mai are nici o speranta (ca va gasi toate acestea)
si se întinde la umbra suparat din cauza camilei sale; si atunci, iata ca-si
vede camila stând în fata ochilor sai. El prinde fraul si atunci cu o bucurie
nemarginita izbucneste: "O, Doamne! Tu esti slujitorul meu si eu sunt
Domnul Tau". El face aceasta greseala din prea multa bucurie.
Abu Musa al-Ash'ari (Allah sa-l aiba în mila Sa!) relata ca Trimisul
lui Allah (pacea si binecuvântarea lui Allah fie asupra lui!) a spus: Allah
Preaînaltul îsi întinde mâna Sa în timpul zilei, iar cei care au pacatuit în
ziua aceea, se pot cai pâna ce soarele ajunge la apus. (Muslim)
Thread: Hadisul zilei
Results 21 to 30 of 39
|
|
-
10-28-2007, 09:17 PM
Only ALLAH can judge me !
-
-
-
07-14-2008, 07:35 PM
Abu Malik Al-Harisi ibn Aasim Al-Asari (Allah sa fie multumit de el ! ) a relatat ca Profetul (Pacea si binecuvintarea lui Allah fie asupra sa ! ) a spus : "Curatenia este jumatatea credintei , expresia Alhamdullillah umple balanta , Subhanallah wa Allhamdulillah umple spatiul dintre cer si pamint , rugaciunea este stralucire , milostenia este dovada , rabdarea este lumina , iar Coranul este un argument in favoarea sau impotriva ta . Oricine isi incepe astfel ziua este un vinzator al propriului suflet , fie eliberindu-l , fie ducindu-lla ruina . "
“"...Or se poate intimpla ca voi sa uriti un lucru care este bun pt voi si sa iubiti un lucru care este rau pt voi.Dar Allah stie ,in vreme ce voi nu stiti."(Baqara:216)..”
A spus Prorocul Muhamed
:"Daca ar sti dreptcredinciosul cita pedeapsa este la Allah,nimeni nu ar spera la Raiul Lui;iar daca ar sti necredinciosul cita mila are Allah ,nimeni nu si-ar pierde speranta de a fi in Raiul Sau"
-
07-15-2008, 05:45 PM
Abu Dharr Al-Giffari (Allah sa fie multumit de el ! ) a relatat ca Profetul (Pacea si binecuvintarea lui Allah fie asupra sa ! ) a relatat de la Allah : " O ,robii Mei ! Eu mi-am interzis nedreptatea si am interzis-o si pt voi , asa ca nu va nedreptatiti ! O , robii Mei ! Toti sunteti rataciti , in afara de cel pe care l-am calauzit ; cereti calauzirea pt ca Eu sa va calauzesc ! O ,robii Mei ! Toti sunteti flaminzi , in afara de cel pe care Eu l-am hranit ; asadar cereti hrana pt ca Eu sa va hranesc ! O ,robii Mei ! Toti sunteti neimbracati , afara de cel pe care Eu il imbrac ! O ,robii Mei ! Voi gresiti zi si noapte , iar Eu sunt Cel care Iarta toate pacatele ;asadar cereti iertare de la mine ca eu sa va iert ! O ,robii Mei ! Voi nu aveti putere sa-Mi daunati cu ceva si nici de folos nu-Mi puteti fi . O ,robii Mei ! Daca primul si ultimul dintre voi , oameni si ginni dintre voi , ar fi precum cel mai pios dintre voi , nu ar adauga imparatiei Mele nimic ! O ,robii Mei ! Daca primul si ultimul dintre voi , oameni si ginni dintre voi , ar fi precum cel mai rau dintre voi , nu ar scadea din imparatia Mea nimic ! O ,robii Mei ! Daca primul si ultimul dintre voi , oameni si ginni dintre voi , s-ar aduna la un loc sa ceara si as da fiecaruia ceea ce a cerut , nu va scadea din imparatia Mea decit ceea ce scade atunci cind un ac este bagat in mare . O, robii Mei ! Sunt numai faptele voastre pe care vi le socotesc , apoi va rasplatesc pt ele ; cel care gaseste bunastare sa Ii multumeasca lui Allah , iar cel care nu are parte de ea sa nu isi invinuiasca decit sufletul . "
Relatat de Muslim
“"...Or se poate intimpla ca voi sa uriti un lucru care este bun pt voi si sa iubiti un lucru care este rau pt voi.Dar Allah stie ,in vreme ce voi nu stiti."(Baqara:216)..”
A spus Prorocul Muhamed
:"Daca ar sti dreptcredinciosul cita pedeapsa este la Allah,nimeni nu ar spera la Raiul Lui;iar daca ar sti necredinciosul cita mila are Allah ,nimeni nu si-ar pierde speranta de a fi in Raiul Sau"
-
07-16-2008, 12:46 PM
Anas (Allah sa fie multumit de el ! ) a relatat ca Profetul (Pacea si binecuvintarea lui Allah fie asupra sa ! ) a spus : "Spune Allah Preainaltul : <<O,fiu al lui Adam ! Atunci cind Ma chemi si Imi ceri iertare , Eu te iert fara sa iau invedere faptele tale ! O,fiu al lui Adam , daca pacatele tale ating bolta cereasca si te caiesti , iti iert pacatele ! O,fiu al lui Adam , daca vii la Mine cu greseli cit pamintul , apoi te infatisezi fara sa Imi asociezi pe nimeni , o sa te intimpin cu iertare cit pamintul ! >>"
Relatat de Tirmidhi
Abu Dharr (Allah sa fie multumit de el ! ) a relatat ca Profetul (Pacea si binecuvintarea lui Allah fie asupra sa ! ) a spus : " Eu vad ceea ce voi nu vedeti ; cerul s-a suparat si este indreptatit sa se supere . Nu este loc cit patru degete fara ca un inger sa nu fie prosternat , cu fruntea plecata in fata lui Allah. Jur pe Allah , daca voi ati fi stiut ceea ce eu stiu , ati fi ris putin si ati fi plins mult ; nu ati fi gasit satisfactie in paturi alaturi de sotiile voastre , ci ati fi urcat pe dealuri inalte pentru a cere de la Allah . "
Relatat de Tirmidhi
A spus Prorocul Muhamed
-
08-09-2008, 09:22 PM
Fiul lui 'Umar (Allah sa fie multumit de el ! ) a relatat ca Profetul (Pacea si binecuvintarea lui Allah fie asupra sa ! ) a spus : "Musulmanul este fratele musulmanului ; nu il nedreptateste si nu il vinde . Iar celui care va implini necesitatile fratelui sau Allah ii va implini necesitatile. Iar pe cel care il scapa pe un musulman de o nenorocire Allah il va scapa pe el de una dintre nenorocirile Zilei de Apoi .Iar cine acopera lipsurile unui musulman , Allah ii va acoperi si lui lipsurile. "
Relatat de Muslim si Bukhari
Abu Hurairah (Allah sa fie multumit de el ! ) a relatat ca Profetul (Pacea si binecuvintarea lui Allah fie asupra sa ! ) a spus : "Nu fiti invidiosi si nu va uriti unii pe altii , nu va intoarceti spatele unii celorlalti si sa nu mariti preturile intre voi ! Fiti robii lui Allah - frati ! Musulmanul este fratele musulmanului ; nu il nedreptateste si nu il face de rusine , nu il minte si nu il despretuieste . Taqwa este chiar aici si a aratat catre pieptul sau de trei ori. Este suficient de rau ca un om sa isi despretuiasca fratele musulman. Singele,averea si onoarea unui musulman sunt inviolabile. "
Relatat de Muslim
A spus Prorocul Muhamed
-
-
-
Incepator

09-13-2008, 01:33 PMSalam aleikum....ma intreb oare de ce nu am voie sa postez pe forum....am incercat de cateva ori si raspunsul e mereu acelasi........oare am gresit ca i am tinut aparare la Maryam..daca acuzam la fel cu toata lumea puteam posta??......ma scuzati daca gresesc...
-
09-13-2008, 04:11 PM
Assalamu alaikum!
In primul rand, singurul care ti-ar putea schimba setarile pentru a nu mai putea posta, este dl admin, Dl Suleiman, care in prezent este plecat.
In al doilea rand, nici unul dintre cei care luam apararea celor de la contanta nu avem privilegii aici pe forum, incat sa putem face acest lucru, sau macar putem cere asa ceva...
InshaAllah sa poti sa tii fruntea sus in fata lui Allah pentru toate vorbele pe care le-ai spus si sa nu te trezesti ca ai intrat in ceva din care nu ai cea mai mica idee... Stii noi chiar ne cunoastem personal, cam toti care am postat... Si am colaborat intre noi in diferite "formule" Si Maryam stie foarte bine cat tin la ea si ca nu caut sa atac sau o acuz, se pot citi restul postarilor mele.... Doar la acele doua postari am reactionat asa, pentru ca a fost pe masura gesturilor ei...
-
Incepator

09-13-2008, 04:46 PMAm inteles, eu iti spu ca dimineata am incercat sa postez de cel puti 5 ori chiar am deschis un subiect nou...unde de asemenea nu am putut posta....eu voi raspunde pentru acest lucru si tu deasemenea vei raspunde pentru rautatea din vorbele tale...mai mult ....eu mi am cerut scuze daca gresesc daca ai citit atent...nu am spus suta la suta ca cineva a facut asta intentionat..salam aleikum
| « Previous Thread | Next Thread » |
| Thread Information |
Users Browsing this ThreadThere are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests) |

, poate pur si simplu e tradus putin altfel , dar principalul e esentialul relatarii