Pentru ca articolul este foarte lung, dar extrem de util, cred eu, Inshaa ALLAH poate ne ajutam unii pe altii si facem o traducere pentru cei care nu inteleg engleza.
http://www.jannah.org/articles/xmas.html
Sau poate si mai bine ar fi sa ne impartasim unii altora, ma refer la cei care provin din familii ne-musulmane experienta participarii sau ne-pariciparii la astfel de sarbatori.
Fiecare are un exemplu, fiecare poate invata ceva.
Insa as dori sa ne abinem de la a comenta modul de actiune al celuilalt.
Va multumesc.
Results 11 to 20 of 47
|
|
-
membru de onoare

12-22-2008, 07:37 PM

-
-
membru de onoare

12-22-2008, 11:20 PM
Subhanna ALLAH, cum spunea surioara Gennan mai sus, este o dovada ca ALLAH te iubeste, atunci cand iti inlesneste drumul catre halal si iti usureaza. Inshaa ALLAH!
ALLAH sa-i ajute pe parintii tai si pe toti parintii nostri, sa ne ajute sa coboram peste ei aripa smereniei si sa ne rugam pentru ei, sa-i calauzim atat cat putem.
Asa cum si ei au facut-o, in felul lor, atunci cand noi am fost mici.
-
-
membru de onoare

12-23-2008, 01:42 AM

Ma gandeam referitor la acest topic, mai sunt cinci zile pana la sfarsitul anului nostru, musulman, adica
.
Poate ca ar trebui sa ne facem fiecare un bilant, cred ca, pentru ca perioada se suprapune cat de cat cu aceste sarbatori crestinesti despre care vorbim, am putea alege alternativa medidativ-contemplativa
a ultimelor 300 si cateva zeci de zile.
Cum ne pregatim sa trecem in noul an musulman, ce proiecte avem, ce ar trebui sa schimbam in noi insine, cum sa le fim de folos celorlalti, cum sa ne imbunatatim stiinta, relatiile, vietile............
Sunt atat de multe teme si atat de putine zile, ca mirosul de brad
n-ar trebui sa ne faca sa ocolim zilele.
Si pentru cei in ale caror familii chiar trebuie sa semneze de prezenta, poate ca explicand momentul de...cumpana este chiar de inteles absenta.

-
12-23-2008, 10:03 PM
Atat de putine relatari?Ceilalti ce fac? Macar sa dati raportul live in zilele de Craciun.
Stie cineva cand vine preotul in case, pe 24 sau pe 25 ?
ca la faza asta nu m-am gandit
-
12-24-2008, 02:13 AM
PENTRU ACEASTA INFORMATIE, ATAT DE IMPORTANTA PENTRU TINE, DRAGA, TREBUIE SA INTREBI INTR-UN FORUM CRESTIN...CRED CA AI UITAT CA PENTRU MUSULMANI ESTE NESIMNIFICATIVA FAZA CU POPA...SAU...MAI STII??? POATE CA CINEVA, VREUN INVATAT ISLAMIC TI-A SPUS CA NOI MUSLIM TRE' SA II INVITAM PE POPI LA NOI ACASA SA NE SFINTEASCA
SI CA NU E NIMIC RAU IN A FACE ASTA...DOAR NU SUNTEM BEDUINI...
ASTAGHFIRULLAHDoar Allah ma poate judeca!
<< ''Muhammad este Trimisul lui Allah. Iar aceia care stau alaturi de el sunt aspri fata de necredinciosi si sunt induratori intre ei....''>> (48:29)
<< Acela care doreste o alta religie decat Islamul, nu-i va fi acceptata si el se va afla in Lumea de Apoi printre cei pierduti.>> (3:85)
-
12-24-2008, 02:27 AMPENTRU ACEASTA INFORMATIE, ATAT DE IMPORTANTA PENTRU TINE, DRAGA, TREBUIE SA INTREBI INTR-UN FORUM CRESTIN...CRED CA AI UITAT CA PENTRU MUSULMANI ESTE NESIMNIFICATIVA FAZA CU POPA...SAU...MAI STII??? POATE CA CINEVA, VREUN INVATAT ISLAMIC TI-A SPUS CA NOI MUSLIM TRE' SA II INVITAM PE POPI LA NOI ACASA SA NE SFINTEASCA SI CA NU E NIMIC RAU IN A FACE ASTA...DOAR NU SUNTEM BEDUINI...
ASTAGHFIRULLAH
AISCIA, prin postarea asta scuipi cu muuuulta inversunare asupra unor traditii / obieciuri, riatualuri, zi-le cum vrei tu, pe care candva le aprobai si tu....
inteleg ca sunteti bucuroasa ca esti muslima acuma , insa de ce blamezi niste ritualuri care apartin in definitiv chiar si familiei tale? cand "popii" aia vbesc de musulmani in nush ce fel, toti sarim in sus de 2 metrii, insa cand e sa ne aratam si noi oameni cu bun simt pt cei ce ne inconjoara, cam uitam...
nu prea cred ca nu stii draga aiscia cand vine (macar cu aproximatie) preotul "cu nasterea" si mai apoi "cu botezul"..... de ce oare e necesar sa iti ie o sora de -a ta asa peste picior si cu atata aroganta, cand a pus o sim pla intrebare?!?!?! de stiai, ii raspunzi cu bun simt, de nu, taci, si nu-i zici nimic .. insa e mai usor sa fim artagosi si cu nasul pe sus ca suntem musulmani, evident mai buni decat orice alt om ce face parte din alte religii, si sa o trimiti la plimbare pe sora ta, sa caute pe la alte forumuri....
ce comoprtament si replici demne de un musulman ce se da pios....

asa este cand uita unii de unde au plecat........

-
membru de onoare

12-24-2008, 09:27 AM

Gennan, stii ca tin la tine, nu?
, dar corect este ca atunci cand sfatuiesti, judeci...sa incepi de la inceput, nu?
Nu aiscia a inceput prima!!!
Si haideti sa lasam ironiile si rautatile la o parte, am deschis acest topic ptr cei care chiar nu stiu ce sa faca in aceste zile, sa nu se inteleaga fereasca ALLAH ca ar fi sfaturi sau ca modelul meu este wowwwwwwwwww, poate exista fete care au pareri si mai bune.
ALLAH sa va aiba in paza pe toti!
-
12-24-2008, 10:11 AM
Doar nu crezi ca as astepta un raspuns de la tine. Oricat ai incerca, e prea tarziu sa mai dem ca ai putina materie cenusie in capusor, toleranta ai dem. oricum zero, cun. islamice ma abtin dar e evident tinand cont ca ai criticat o pers ca Aisha care a facut ceva pt Islamul din Romania.Deci, insista cu orice altceva, nu esti autorizata si nici nu vei fi ever in ur life pt ati da cu parerea mai ales ca esti mult sub nivelul celor de aici.Asta nu e o remarca , e o evidenta, pacat ca am negat-o atata timp.
-
12-24-2008, 12:58 PMDoar Allah ma poate judeca!
<< ''Muhammad este Trimisul lui Allah. Iar aceia care stau alaturi de el sunt aspri fata de necredinciosi si sunt induratori intre ei....''>> (48:29)
<< Acela care doreste o alta religie decat Islamul, nu-i va fi acceptata si el se va afla in Lumea de Apoi printre cei pierduti.>> (3:85)
-
12-24-2008, 02:10 PM
As'salamu aleikom
Alhamdulilah ca suntem musulmani si nu s-a intamplat acest lucru numai prin MILA CELUI ATOTPUTERNIC
In primul rand noi trebuie sa-i sfatuim si sa incercam sa le aratam adevarata cale....daca am constientiza cu adevarat CEEA CE SE VA INTAMPLA CU CEI CARE NU AU CREZUT DAR AU AUZIT ,DACA AM CONSTIENTIZA CU ADEVARAT...CUM VA FI IN ZIUA CAND NICI O UMBRA NU VA EXISTA PE PAMANT ...IN ZIUA IN CARE OAMNEII VOR FI TARATI IN IAD....SI ARUNCATI ACOLO..ATUNCI AM PRIVII ALTFEL LUCRURILE SI AM VEDEA CAT DE IMPORTANT E SA TRANSMITEM MESAJUL MAI DEPARTE SI SA LUCRAM CEL MAI MULT CU PARINTII NOSTRI SI CEI DRAGI...
Nu putem accepta niste ritualuri pagane..dar in acelasi timp nu mergem la ei sa le distrugem bradul de sarbatorile lor...numai ca trebuie sa ne tinem de capul lor..sa le explicam sa incercam cu voia lui Allah sa-i facem sa inteleaga ca nu sarbatoresc decat ceva "nescris".
Allah sa ne calauzeasca si pe noi si pe eiCel mai bun Cuvant este Cuvantul Lui Allah(Quranul) si cea mai buna calauzire este cea a profetului Muhammad
,si cele mai rele chestiuni sunt inovatile,si fiecare inovatie este Bidah si fiecare Bidah este ratacire si fiecare ratacire duce in Focul Iadului(Muslim)
www.assimalhakeem.com
| « Previous Thread | Next Thread » |
| Thread Information |
Users Browsing this ThreadThere are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests) |