Notices

Page 4 of 5 FirstFirst ... 2345 LastLast
Results 31 to 40 of 47
  1. Ghid pentru musulmani...pentru a supravietui sarbatorilor crestinilor 
    membru de onoare maryam's Avatar

Pentru ca articolul este foarte lung, dar extrem de util, cred eu, Inshaa ALLAH poate ne ajutam unii pe altii si facem o traducere pentru cei care nu inteleg engleza.

http://www.jannah.org/articles/xmas.html

Sau poate si mai bine ar fi sa ne impartasim unii altora, ma refer la cei care provin din familii ne-musulmane experienta participarii sau ne-pariciparii la astfel de sarbatori.
    Fiecare are un exemplu, fiecare poate invata ceva.
    Insa as dori sa ne abinem de la a comenta modul de actiune al celuilalt.
    Va multumesc.
    LA ILAHA ILA ALLAH MUHAMMAD RASUL ALLAH INNA LILLAHI WA INNA ILAIHI RAJIAUN

2. Urmatorii 5 au spus mersi lui maryam pentru acest subiect

Anamaria (12-28-2008), batool391 (12-22-2008), Mariyah (12-22-2008), umalkasem (12-22-2008), Yumna (12-22-2008)

3.  
    Deosebit Mariyah's Avatar
    Quote Originally Posted by maryam View Post

Ma bucur ptr tine maryah, numai ca asa cum spunea o sora, aici, pe forum, poate este cazul sa delimitezi situatia ta, poate ptr alte fete nu a fost atat de superb, nu?

Cat despre...AR trebui sa fie un eveniment emotionat sa sarbatoresti nasterea fiului lui Dumnezeu,
    , citat care apare la incceputul unei fraze care iti apartine, ai sa ma convingi (nu ca ar trebui sau ca ar conta, dar avem dreptul sa ne expunem parerile, nu? Atat timp cat suntem nevoiti sa le "suportam" pe ale altora) atunci cand va intra un musulman drept-credincios si va spune/scrie, ca a fost foarte emotionant sa sarbatoreasca asta!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

De fapt la a doua fraza, ti-am relatat discursul presedintelui Iranului despre crestini evident in cuv. mele in care m-am regasit complet. Si da , ar trebui sa fie un eveniment ceva mai emotionant pt ei, din pacate, la fel cum a remarcat si dumnealui, cei mai multi dintre crestinii de astazi sunt emotionati insa nu factorul religios ii motiveaza.
    Lucru care l-am simtit si eu in aceste 2 zile.De remarcat k a participat si familia unui preot.

4.  
    Quote Originally Posted by Mariyah View Post
    De fapt la a doua fraza, ti-am relatat discursul presedintelui Iranului despre crestini evident in cuv. mele in care m-am regasit complet. Si da , ar trebui sa fie un eveniment ceva mai emotionant pt ei, din pacate, la fel cum a remarcat si dumnealui, cei mai multi dintre crestinii de astazi sunt emotionati insa nu factorul religios ii motiveaza.
    Lucru care l-am simtit si eu in aceste 2 zile.De remarcat k a participat si familia unui preot.

Salam aleykum si tie .
    Foarte bine, multumeste-I lui ALLAH, esti dintre fericitii sortii, nu?
    Nu oricine se poate bucura de un asemenea mediu.

Asta fac si eu, alhamdulillah!

5.  
    Quote Originally Posted by AishaA View Post
    ufff... exact la asta ma refeream, exact imaginea asta se creeaza... E mai greu sa repari lucrurile decit sa fii vigilent si sa nu le distrugi...
    chestia e ca si eu am feedback de la crestini pt ca mai recomand forumul prietenilor mei crestini...si stiu ce impact au spusele noastre asupra lor...si cit de usor se pot simti raniti, pe buna dreptate sau nu, in functie de caz... Daca ceilalti ne agreseaza si sunt nedrepti cu noi TOCMAI DE ACEEA ar trebui sa facem un efort suplimentar si sa nu alunecam in acelasi tipaar de reactie... acum am facut-o...

Nu cred, REPET, ca cineva cu scaun la cap s-ar simti cumva doar ptr cuvantul "supravietuire", inteleg ca doar dc ar intra chitit pe ceva de gen discriminare, bla, bla sau ar fi avut o zi proasta ar putea gandi astefel...dar fiecare gandeste si intelege asa cum poate.
    Nu putem gandi identic si nici coordona gandirea&intelegerea celorlalti asa cum consideram noi ca e ok, nu?

6.  

Cat as incerca sa fiu de draguta , am o rugaminte la tine, lasa-ma cu discursurile lui in general, ca doar stim cu totii cum ar sterge el de pe harta oameni si locuri.
    Probabil este un defect ca nu pot sa iau doar ce-mi place si restul sa ma fac ca nu vad.

7.  

Cat as incerca sa fiu de draguta , am o rugaminte la tine, lasa-ma cu discursurile lui in general, ca doar stim cu totii cum ar sterge el de pe harta oameni si locuri.
    Probabil este un defect ca nu pot sa iau doar ce-mi place si restul sa ma fac ca nu vad.
    Asta e o premiera, pt ca e primul discurs pe care il relatez aici, deci nu putem vb de general. Iar saracul om, e mai nevinovat si "neinarmat " decat pare.
    Si chiar si daca ar fi, e de bun simt sa amintesc acum de prezumptia de nevinovatie. E dreptul fiecarui individ. Dar culmea, nu exista acuzatii.Doar paranoia multa.

8.  
    Asta e o premiera, pt ca e primul discurs pe care il relatez aici, deci nu putem vb de general. Iar saracul om, e mai nevinovat si "neinarmat " decat pare.

Neinarmat o fi, problema lui, nu ma int subiectul mai ales politic, ma doare capatana, nevinovata...doar ALLAH stie, dar "saracul om"...hai sa fim seriosi, declaratiile alea sunt demne de mila, dar din alte motive.

9.  

Drept sa spun, parca imi pare rau ca n-am facut un film azi, ca mi-a adus mama si sarmale si cozonac, ca dc noi n-avem ce sa sarbatorim, macar sa avem ce manca .
    Asa ca impacaram si anu` asta toate confesiunile

PS: da` voi restul ce-ati facut?
    Sau va place genu` asta de ..."literatura"?

10.  

Neinarmat o fi, problema lui, nu ma int subiectul mai ales politic, ma doare capatana, nevinovata...doar ALLAH stie, dar "saracul om"...hai sa fim seriosi, declaratiile alea sunt demne de mila, dar din alte motive.
    Cand e vb de Ahmedinejad totul se reduce la imagine si imaginar, la articole din ziar si la impresii.Odata ce te opresti in a mai deschide tv si citi ziare, totul va fi la fel, nimeni nu va fi ranit de Ahmedinejad in nici un fel.
    Si Mashallah pt el, ca e singurul presedinte musulman care da mereu o replica pe masura Israelului pt Palestina.

11.  
    Quote Originally Posted by AishaA View Post
    Val, nu toate opiniile exprimate aici sunt oglinda principiilor si a viziunii islamice. unele sunt interpretari pur personale, iar unii sunt inclinati spre opinii mai radicale. fiecare se afla in diferite faze ale cunoasterii si toti incepatorii trec prin anumite etape mai de "intoleranta", sa le numim. apoi le vine mintea la cap, inshAllah.

Altii, raman vesnic incepatori si altii nu trec de linia de start si tot asa, pana la urma cel mai potrivit motto al acestui sub si nu numai este un verset sublim din Coran:
    "Asteptati si vom astepta si noi impreuna cu voi si vom vedea cine a fost mai bine calauzit."

Numai bine tuturor!
    Si la o dreapta calauzire!

12.  
    Incepator
    Aisha
    maryam,intradevar frumos versetul,nu pot spune ca-mi doresc prea curand intalnirea cu EL,as fi mincinoasa sa spun asta,dar cand va veni,sper sa ma ridic la nivelul asteptarilor LUI si cine stie,poate ne-om vedea p'acolo

Page 4 of 5 FirstFirst ... 2345 LastLast
Thread Information
Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks
Bookmarks