Notices

Page 5 of 7 FirstFirst ... 34567 LastLast
Results 41 to 50 of 68
  1. Sarutul_lui_Iuda_?~! 
    moderator daniela_muslimah's Avatar

In Evanghelia dupa Matei:

"Atunci a venit la ucenici şi le-a zis: Dormiţi de acum şi vă odihniţi! Iată s-a apropiat ceasul şi Fiul Omului va fi dat în mâinile păcătoşilor./ Sculaţi-vă să mergem, iată s-a apropiat cel ce M-a vândut./ Şi pe când vorbea încă, iată a sosit Iuda, unul dintre cei doisprezece, şi împreună cu el mulţime multă, cu săbii şi cu ciomege, de la arhierei şi de la bătrânii poporului./ Iar vânzătorul le-a dat semn, zicând: Pe care-L voi săruta, Acela este: puneţi mâna pe El./ Şi îndată, apropiindu-se de Iisus, a zis: Bucură-Te, Învăţătorule! Şi L-a sărutat./ Iar Iisus i-a zis: Prietene, pentru ce ai venit? Atunci ei, apropiindu-se, au pus mâinile pe Iisus şi L-au prins./ Şi iată, unul dintre cei ce erau cu Iisus, întinzând mâna, a tras sabia şi, lovind pe sluga arhiereului, i-a tăiat urechea./ Atunci Iisus i-a zis: Întoarce sabia ta la locul ei, că toţi cei ce scot sabia, de sabie vor pieri./ Sau ţi se pare că nu pot să rog pe Tatăl Meu şi să-Mi trimită acum mai mult de douăsprezece legiuni de îngeri?/ Dar cum se vor împlini Scripturile, că aşa trebuie să fie?/ În ceasul acela, a zis Iisus mulţimilor: Ca la un tâlhar aţi ieşit cu săbii şi cu ciomege, ca să Mă prindeţi. În fiecare zi şedeam în templu şi învăţam şi n-aţi pus mâna pe Mine./ Dar toate acestea s-au făcut ca să se împlinească Scripturile proorocilor. Atunci toţi ucenicii, lăsându-L, au fugit." (Mt 26:45-56)

~~~

In Evanghelia dupa Marcu:

"Şi a venit a treia oară şi le-a zis: Dormiţi de acum şi vă odihniţi! E gata! A sosit ceasul. Iată Fiul Omului este dat în mâinile păcătoşilor./ Sculaţi-vă să mergem. Iată, cel ce M-a vândut s-a apropiat./ Şi îndată, încă vorbind El, a venit Iuda Iscarioteanul, unul din cei doisprezece, şi cu el mulţime cu săbii şi cu ciomege, de la arhierei, de la cărturari şi de la bătrâni./ Iar vânzătorul le dăduse semn, zicând: Pe care-L voi săruta, Acela este. Prindeţi-L şi duceţi-L cu pază./ Şi venind îndată şi apropiindu-se de El, a zis Lui: Învăţătorule! Şi L-a sărutat./ Iar ei au pus mâna pe El şi L-au prins./ Unul din cei ce stăteau pe lângă El, scoţând sabia, a lovit pe sluga arhiereului şi i-a tăiat urechea./ Şi răspunzând, Iisus le-a zis: Ca la un tâlhar aţi ieşit cu săbii şi cu toiege, ca să Mă prindeţi./ În fiecare zi eram la voi în templu, învăţând, şi nu M-aţi prins. Dar acestea sunt ca să se împlinească Scripturile./ Şi, lăsându-L, au fugit toţi." (Mc 14:41-50)

~~~

In Evanghelia dupa Luca:

"Şi le-a zis: De ce dormiţi? Sculaţi-vă şi vă rugaţi, ca să nu intraţi în ispită./ Şi vorbind El, iată o mulţime şi cel ce se numea Iuda, unul dintre cei doisprezece, venea în fruntea lor. Şi s-a apropiat de Iisus, ca să-L sărute./ Iar Iisus i-a zis: Iuda, cu sărutare vinzi pe Fiul Omului?/ Iar cei din preajma Lui, văzând ce avea să se întâmple, au zis: Doamne, dacă vom lovi cu sabia?/ Şi unul dintre ei a lovit pe sluga arhiereului şi i-a tăiat urechea dreaptă./ Dar Iisus, răspunzând, a zis: Lăsaţi, până aici. Şi atingându-Se de urechea lui l-a vindecat./ Şi către arhiereii, către căpeteniile templului şi către bătrânii care veniseră asupra Lui, Iisus a zis: Ca la un tâlhar aţi ieşit, cu săbii şi cu toiege./ În toate zilele fiind cu voi în templu, n-aţi întins mâinile asupra Mea. Dar acesta este ceasul vostru şi stăpânirea întunericului." (Lc 22:46-53)

~~~

In Evanghelia dupa Ioan:

"Zicând acestea, Iisus a ieşit cu ucenicii Lui dincolo de pârâul Cedrilor, unde era o grădină, în care a intrat El şi ucenicii Săi./ Iar Iuda vânzătorul cunoştea acest loc, pentru că adesea Iisus şi ucenicii Săi se adunau acolo./ Deci Iuda, luând oaste şi slujitori, de la arhierei şi farisei, a venit acolo cu felinare şi cu făclii şi cu arme./ Iar Iisus, ştiind toate cele ce erau să vină asupra Lui, a ieşit şi le-a zis: Pe cine căutaţi?/ Răspuns-au Lui: Pe Iisus Nazarineanul. El le-a zis: Eu sunt. Iar Iuda vânzătorul era şi el cu ei./ Atunci când le-a spus: Eu sunt, ei s-au dat înapoi şi au căzut la pământ./ Şi iarăşi i-a întrebat: Pe cine căutaţi? Iar ei au zis: Pe Iisus Nazarineanul./ Răspuns-a Iisus: V-am spus că Eu sunt. Deci, dacă Mă căutaţi pe Mine, lăsaţi pe aceştia să se ducă;/ Ca să se împlinească cuvântul pe care l-a spus: Dintre cei pe care Mi i-ai dat, n-am pierdut pe nici unul./ Dar Simon-Petru, având sabie, a scos-o şi a lovit pe sluga arhiereului şi i-a tăiat urechea dreaptă; iar numele slugii era Malhus./ Deci a zis Iisus lui Petru: Pune sabia în teacă. Nu voi bea, oare, paharul pe care Mi l-a dat Tatăl?/ Deci ostaşii şi comandantul şi slujitorii iudeilor au prins pe Iisus şi L-au legat." (In 18:1-12)

~~~

Este aceeasi scena.. numai ca in Evanghelia dupa Ioan Iuda nici macar nu se poate apropia de Isus (alayhi salam_pacea asupra lui!).. dar sa-l mai si sarute?..

2.  
    Member
    Quote Originally Posted by myryam View Post
    Ma tot uit la ce ai scris,si cu bruma mea de franceza nu am tradus nimic in plus fata de varianta romana.
    MAT 6: 13 si nu ne duce in ispita, ci izbaveste-ne de cel rau. Caci a Ta este imparatia si puterea si slava in veci. Amin!

Mat 6:13. Şi nu ne duce pe noi în ispită, ci ne izbăveşte de cel rău. Că a Ta este împărăţia şi puterea şi slava în veci. Amin!

Amandoua variantele sunt la fel!

Ortodoxa!
    Matei 27:35. Iar după ce L-au răstignit, au împărţit hainele Lui, aruncând sorţi, ca să se împlinească ceea ce s-a zis de proorocul: "Împărţit-au hainele Mele între ei, iar pentru cămaşa Mea au aruncat sorţi".
    Protestanta
    MAT 27: 35 Dupace L-au rastignit, I-au impartit hainele intre ei, tragind la sorti, pentru ca sa se implineasca ce fusese vestit prin proorocul care zice: ,,Si-au impartit hainele Mele intre ei, si pentru camasa Mea au tras la sorti.``

Amandoua traducerile sunt din nou la fel ! Doar cateva modificari in exprimare ,dar acelasi inteles!
    Se pare ca celelalte versete date de imanikka ar fi la fel, asa ca discutiile pe marginea lor ar fi inutila!

3.  
    Membru de onoare imanikka's Avatar
    Quote Originally Posted by Crestin View Post
    MAT 6: 13 si nu ne duce in ispita, ci izbaveste-ne de cel rau. Caci a Ta este imparatia si puterea si slava in veci. Amin!

Mat 6:13. Şi nu ne duce pe noi în ispită, ci ne izbăveşte de cel rău. Că a Ta este împărăţia şi puterea şi slava în veci. Amin!

Amandoua variantele sunt la fel!

Ortodoxa!
    Matei 27:35. Iar după ce L-au răstignit, au împărţit hainele Lui, aruncând sorţi, ca să se împlinească ceea ce s-a zis de proorocul: "Împărţit-au hainele Mele între ei, iar pentru cămaşa Mea au aruncat sorţi".
    Protestanta
    MAT 27: 35 Dupace L-au rastignit, I-au impartit hainele intre ei, tragind la sorti, pentru ca sa se implineasca ce fusese vestit prin proorocul care zice: ,,Si-au impartit hainele Mele intre ei, si pentru camasa Mea au tras la sorti.``

Amandoua traducerile sunt din nou la fel ! Doar cateva modificari in exprimare ,dar acelasi inteles!
    Se pare ca celelalte versete date de imanikka ar fi la fel, asa ca discutiile pe marginea lor ar fi inutila!

VA multumesc ma duc sa ma mai holbez .Deja ma doare capul de la atatea Biblii. Oricum va multumesc mult.

4.  
    Hai sa o luam pe rand . Eu va dau ce am gasit si voi ce ati gasit. Ca asa ma bimacesc cu totul.

Biblia catolica si cea ortodoxa:

Luca (1:28)
    Şi intrând îngerul la ea, a zis: Bucură-te, ceea ce eşti plină de har, Domnul este cu tine. Binecuvântată eşti tu între femei.

Biblia protestanta:
    L'ange entra chez elle, et dit: Je te salue, toi ŕ qui une grâce a été faite; le Seigneur est avec toi.

Multumesc mult

A . am uitat Versetele din Biblia protestanta de Louis Segond (1910). Si chiar daca nu vedeti diferente , nustiu de ce in alte limbi se vad atat de bine. Chiar cuvinte omise , ori devieri de sens ori adaugiri. Insha Allah mai revin

5.  
    Deosebit
    Quote Originally Posted by imanikka View Post
    Hai sa o luam pe rand . Eu va dau ce am gasit si voi ce ati gasit. Ca asa ma bimacesc cu totul.

Biblia catolica si cea ortodoxa:

Luca (1:28)
    Şi intrând îngerul la ea, a zis: Bucură-te, ceea ce eşti plină de har, Domnul este cu tine. Binecuvântată eşti tu între femei.

Biblia protestanta:
    L'ange entra chez elle, et dit:L'ange entra chez elle, et dit: Je te salue, toi ŕ qui une grâce a été faite; le Seigneur est avec toi.

Multumesc mult

A . am uitat Versetele din Biblia protestanta de Louis Segond (1910). Si chiar daca nu vedeti diferente , nustiu de ce in alte limbi se vad atat de bine. Chiar cuvinte omise , ori devieri de sens ori adaugiri. Insha Allah mai revin
    Imannika,ti-am dat versiunile in romana,cum a zis si crestinul traducerile sunt in principiu la fel. Nu inteleg ,de ce te chinui cu traduceri in alte limbi?

6.  
    Deosebit Mariyah's Avatar
    Mai daca incepeti aici sa postati versete in mai multe limbi straine sa stiti ca sa o va cant in struna si voi posta versete biblice din limbi exotice dar va rog schimbati titlul: sa fie ceva de genul :"Cum suna Biblia in alte limbi straine"?nu cred ca exista aici o persoana care sa sprijine mai mult "proiectul "asta decat o fac eu.

7.  
    Imannika,ti-am dat versiunile in romana,cum a zis si crestinul traducerile sunt in principiu la fel. Nu inteleg ,de ce te chinui cu traduceri in alte limbi?
    Myryam pai nu mai chinui dar spuneti-mi (ca tot zicea Nazirah ca sunt doar dogmatice si ca toate sunt la fel) daca este diferenta intre Biblia protestanta ( si as vrea si un site in rom ) si cea Catolica ori Crestina. Si nu inteleg cum poate fi atat de multe diferente traducerile de la o limba la alta, Pai nu toate au acelasi inceput si acelasi ,,manuscrise,, ?

8.  
    Deosebit Mariyah's Avatar
    Myryam pai nu mai chinui dar spuneti-mi (ca tot zicea Nazirah ca sunt doar dogmatice si ca toate sunt la fel) daca este diferenta intre Biblia protestanta ( si as vrea si un site in rom ) si cea Catolica ori Crestina. Si nu inteleg cum poate fi atat de multe diferente traducerile de la o limba la alta, Pai nu toate au acelasi inceput si acelasi ,,manuscrise,, ?

Am spus : manuscrise ! si nu traduceri! Asa ca Wake up! Poate ar trebui sa-ti dai si tu seama ca o traducere poate sa difere atata timp cat limbile sunt diferite. E logic, nu de aia va chinuiti voi sa ne indrumati catre nu stiu ce traduceri in limba romana ale coranului pe semne k altele sunt realizate de niste "neadecvati"??? Cum a spus si Myryam eu nu vad nici o diferenta oricum intre traduceri, exprimare poate sa difere insa intelesul este unic peste tot. Daca tot cauti un adevar si o Biblie curata te indrum spre Biblia ortodoxa. Nu ai sa regreti.

9.  
    moderator ummraschid's Avatar
    Dar originalul Coranului unde se pastreaza?
    draga mea myryam,

la rubrica Islam, exista un minunat subiect, scris de sora mea in Islam, Ishtar, fie ca Allah ta'ala sa-i rasplateasca efortul si munca, cu tot ceea ce este mai bun, in aceasta viata si in cea vesnica, inshAllah!!!....

...inshAllah, aici
    http://www.rasarit.com/vb/showthread.php?t=570
    vei gasi nenumarate amanunte in ce priveste intrebarea ta...si nu numai!...

"Doamne! Nu duce in ratacire inimile noastre, dupa ce Tu ne-ai calauzit si da-ne noua indurarea Ta, caci Tu esti Cel Darnic!"
    (Surat 'Al-'Imran:8)

10.  
    1.

Cartea întâia Paralipomena (întâia a Cronicilor)(7:6)

Veniamin a avut trei: pe Bela, Becher şi Iediael (Aşbel).

Cartea întâia Paralipomena (întâia a Cronicilor)(8:1-5)
    Lui Veniamin i s-a născut Bela, întâiul său născut; al doilea, Aşbel, al treilea, Ahrah,
    Al patrulea, Noha şi al cincilea, Rafa.
    Fiii lui Bela au fost: Adar, Ghera, Abiud,
    Abişua, Naaman, Ahoah, Ghera, Şefufan şi Huram.

Geneza 46:21
    Fiii lui Veniamin au fost: Bela, Becher şi Aşbel; fiii lui Bela au fost: Ghera şi Naaman, Ehi, Roş, Mupim, Hupim şi Ard.

2.

Cartea întâia Paralipomena (întâia a Cronicilor)(cap 8)

29. In Ghibeon a trăit Ieguel, tatăl Ghibeoniţilor. Numele femeii lui a fost Maaca
    30. Şi fiul lui, întâiul născut, Abdon, după el Ţur, Chiş, Baal, Nadab, Ner,
    31. Ghedeor, Ahio, Zecher şi Miclot;

Cartea întâia Paralipomena (cap:9)
    35. In Ghibeon locuiau: tatăl Ghibeoniţilor, Ieguel, a cărui femeie se numea Maaca;
    36. Şi fiul lui, întâiul născut, se numea Abdon; după el venea Ţur, Chiş, Baal, Ner, Nadab,
    37. Ghedor, Ahio, Zaharia şi Miclot.

Nu inteleg cum au tradus numele :Zecher ori Zaharia? Daca au inceput sa traduca numele s-o faca toata biblia , sau intr-un loc transliterare in alt transcriptie etc.

3.
    Si alt caz cu nume
    Lui Ahaz i s-a născut Iehoada, lui Iehoada ( in alt capitol Iara) i s-a născut Alemet, Asmavet şi Zimri; lui Zimri i s-a născut Moţa;

4.

Cartea a doua a Regilor (24:13)
    Şi a venit Gad la David şi i-a vestit, zicându-i: "Alege-ţi ce vrei: foamete în ţara ta şapte ani; să fugi trei luni de vrăjmaşii tăi şi ei să te urmărească; sau timp de trei zile să fie ciumă în ţara ta? Chibzuieşte şi hotărăşte; ce să spun Celui ce m-a trimis",

Cartea întâia Paralipomena (întâia a Cronicilor) (21:11-12)

A venit deci Gad la David şi i-a zis: "Aşa grăieşte Domnul, alege:
    Sau trei ani de foamete, sau trei luni să fii tu urmărit de vrăjmaşii tăi şi sabia duşmanilor să ajungă până la tine, sau trei zile sabia Domnului şi molima să fie pe pământ şi îngerul Domnului să pustiiască în toate hotarele lui Israel. Vezi acum ce trebuie să răspund Celui ce m-a trimis cu acest cuvânt".

4Regi (8:26)

Ohozia era de douăzeci şi doi de ani când s-a făcut rege şi a domnit un an în Ierusalim. Numele mamei lui era Atalia, fiica lui Omri, regele lui Israel.

Cartea a doua Paralipomena (a doua a Cronicilor) (22:2)
    Aici este o diferenta Biblia ortodoxa la fel:
    Ohozia era de douăzeci şi doi de ani când s-a făcut rege şi a domnit în Ierusalim un an. Pe mama lui o chema Atalia şi era fiica lui Omri.

Biblia protestanta:
    http://www.greco-catolic.ro/scriptur...carte=2cronici
    Ahazia avea patruzeci şi doi de ani, cînd a ajuns împărat, şi a domnit un an la Ierusalim. Mamă-sa se chema Atalia, fata lui Omri.

Insha Allah mai revim daca imi explicati du unde asa de multe devieri

Multumesc

11.  
    Deosebit
    Quote Originally Posted by ummraschid View Post

draga mea myryam,

la rubrica Islam, exista un minunat subiect, scris de sora mea in Islam, Ishtar, fie ca Allah ta'ala sa-i rasplateasca efortul si munca, cu tot ceea ce este mai bun, in aceasta viata si in cea vesnica, inshAllah!!!....

...inshAllah, aici
    http://www.rasarit.com/vb/showthread.php?t=570
    vei gasi nenumarate amanunte in ce priveste intrebarea ta...si nu numai!...

o sa-l citesc,multumesc

Page 5 of 7 FirstFirst ... 34567 LastLast
Thread Information
Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)