Notices

Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 26
  1.  
    Banned huda_alrahim's Avatar
    Quote Originally Posted by anna_mrb View Post
    ...Dzeu cel Neschimbator devine deodata ptr mine un Dzeu nehotarat,care nu prea stie ce face.
    Care este parerea voastra despre asta?
    Religia islamica este inca din vremea lui Adam - Pace asupra lui!- si a urmasilor care s-au succedat dupa el in decursul generatiilo. Atunci exista o singura comunitate. In momentul in care a aparut politeismul si devierile de la dogma, prima data in timpul lui Noe- Pace asupra lui!- Allah l-a trimis pe Noe si apoi pe ceilalti cu invataturi pentru oameni, pentru ca acestia sa-si indrepte comportamentul.
    Dupa parerea mea, acea nota fie se refera la modificarile intervenite in cartile pe care Allah ni le-a trimis, fie este o forma cam nepotrivita pentru a spune ca Allah a trimis Quranul sa indrepte tot ceea ce a fost gresit in cartile anterioare...acum Allah stie mai bine...

2.  

Dzeu nu ar trebui sa retrimita carti ca sa repare ce a 'gresit',daca ce a fost trimis inainte e de la El,trebuie sa ramana intact,si de neschimbat.Se pot face adaugari,cum evangheliile au fost adaugiri la tora,si apoi coranul la primele doua,dar dupa parerea mea,trebuia ca toate sa fie vesnic valabile,ca doar sunt de la Dzeu...nu?

Probabil am scris eu gresit, sau asa s-a inteles,,,,Allah Preainaltul nu a gresit in cartile anterioare, ci omul a gresit atunci cand le-a citit, atunci cand le-a transmis...
    Cat despre faptul ca tu zici ca nu e adevarat ca Islamul a fost religia inceputurilor...eu asa am citit, am auzit de la mai multe persoane...Allah stie cel mai bine...Am sa ma ------------------------ez mai bine pe viitor inshaAllah si am sa revin...

P.S. Sunt fata, ca sa nu mai existe dubii

3. al salam aleykum wa rahmatu Allah wa barakatuh 
    Membru Special Anna's Avatar
    explicatiile dlui Munir si ale Hudei mi se par foarte simple
    Dumnezeu e unul singur ,exista o singura religie si atat de la inceputurile timpurilor pana in prezent si pana la sfarsitul timpurilor
    In plus nu stiu unde ai citit u Coranul tradus....pentru ca nu exista o traducere a Coran-ului ci traducerea sensurilor Coranului care este o diferenta mare si din acest motiv el nu a fost schimbat sau interpretat in alt fel etc.
    Nu trebuie decat sa iti dechizi inima si vei intelege inshAllah
    In the Name of Allah, the Most Beneficent, the Most Merciful.

4.  
    moderator munir's Avatar
    Draga anna_mrb ia sa vedem noi ce spune Biblia referitor la cele postate de tine. -,,Islamul a aparut de atunci,iar inainte,pe vremea evreilor,islamul nu exista de nici o culoare.
    Geneza cap.21 vs.18( Ingerul lui Dumnezeu vorbeste cu Agar -mama lui Ismael stamosul arabilor),,. Scoală, ridică copilul şi-l ţine de mână, căci am să fac din el un popor mare!"
    vs.20-,, Şi era Dumnezeu cu copilul şi a crescut acesta, a locuit în pustiu, şi s-a făcut vânător. "
    Deci asa cum era traditia la evrei (Ismael fiind primul copil a lui Avraam) copilul pastra credinta tatalui (vezi Dumnezul lui Sem ,lui Avraam, lui Iacob etc.) chiar daca mama era de alta credinta.
    Ce vreau sa d e m o n strez cu aceasta ?!?
    Ca asa cum a existat o perioada precrestina ,asa a existat si o perioada preislamica .

5.  

Ai foarte mare dreptate,ok,scuza-ma,dar eu nu vorbeam despre pre-islamic si nici despre pre-crestin. Putem cel putin sa spunem ca evreii sunt de cand lumea,dar atat crestinismul cat si islamismul au aparut mult mai tarziu.Si tocmai ptr ca Ismael si Isaac sunt frati din acelasi tata,ei sunt evrei,nici decum musulman si evreu...parerea mea !
    P.S. Sper ca nu am fost offtopic

Ideea mea era alta si imi pare rau ca nu am fost clara din prima postare: la inceput exista o singura comunitate, care credea in Allah Preainaltul, care nu ii facea asociati si care se ghidau dupa aceleasi reguli care le urmeaza un musulman bun...prin fiecare carte pe care Allah a trimis-o s-a incercat revenirea la drumul cel bun, caci au aparut devieri de dogma si erezii...
    Nu stiu cum sa spun mai bine acest lucru...nu ai sa gasesti nici unde ca Islamul este de fapt aparut inaintea crestinismului... Daca nu apareau ereziile si devierile, nu ar mai fi aparut iudaismul, crestinismul, islamul, ar fi fost o singura religie, care nici nu avea nevoie de nume, caci era credinta in Allah...

6.  
    Member anna_mrb's Avatar
    Quote Originally Posted by huda_alrahim View Post
    Ideea mea era alta si imi pare rau ca nu am fost clara din prima postare: la inceput exista o singura comunitate, care credea in Allah Preainaltul, care nu ii facea asociati si care se ghidau dupa aceleasi reguli care le urmeaza un musulman bun...prin fiecare carte pe care Allah a trimis-o s-a incercat revenirea la drumul cel bun, caci au aparut devieri de dogma si erezii...
    Nu stiu cum sa spun mai bine acest lucru...nu ai sa gasesti nici unde ca Islamul este de fapt aparut inaintea crestinismului... Daca nu apareau ereziile si devierile, nu ar mai fi aparut iudaismul, crestinismul, islamul, ar fi fost o singura religie, care nici nu avea nevoie de nume, caci era credinta in Allah...
    Tocmai,aici cred ca este greseala,Nu a existat niciodata o singura religie,si nici nu va exista. Este UN singur Dzeu,dar stim ca inca de pe vremea lui Noe,oamenii se inchinau la alti dzei. Mohamed il proclama pe Dzeu intre paganii din Arabia,dar Dzeu adevarat nu avea adepti dupa nume,inafara de poprul Israel,pe care l'a ales initial sa duca mesajul mai departe ! Insa Religia Musulmana a aparut de drept in a ul 610,cand Mohamed a inceput scrierea Coranului,iar Crestinismul a inceput imediat dupa moartea si invierea lui Cristos.Iar credinta in Alah,despre care vb tu,este initiala desprinsa din evreism.Toate celelalte popoare sunt pagane...aaaa,eu sper ca nu incerci sa afirmi ca bidistii,chinezii si indienii (etc...)se inchinau aceluias Dzeu ???

''Ma indoiesc, deci cuget,cuget,deci exist !( R.Descartes )Omul este liber, pe durata scurtei sale vieti,sa examineze, sa critice, sa cunoasca si sa creeze imaginativ... (Bertrand Russell)''

7.  
    Membru Special Abdul Rahman's Avatar
    In numele lui Allah Cel Milostiv, Indurator !

'anna_mrb', ne bucura faptul ca te intereseaza sa afli mai multe pe aceasta tema si noi vom incerca, in limitele cunostintelor noastre sa-ti raspundem.

Pentru inceput, permite-mi sa intaresc ceea ce bine a spus Huda, iar pentru mai multe informatii despre ce acest subiect, poti accesa si acest link :

http://www.forumsvibe.com/islaminrom...inromania#2088

Referitor la sintagma "traducerea sensurilor Coranului", trebuie spus ca Nobilul Coran a fost revelat profetului Muhammed (pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui !) doar in limba araba. Deci, orice traducere a Nobilului Coran in alta limba nu reprezinta decat o traducere a "sensurilor", a semnificatiilor, Coranul neexistand decat in limba araba.

Iar in ceea ce priveste eventualele 'erori' umane raportat la Coran, ele nu exista. Coranul este singura dintre toate Cartile sfinte nemodificate de la revelatia sa si pana astazi. Este cea mai mare minune si niciun om nu a gasit nici macar o singura contradictie intre doua versete.

Orice nelamurie ai, noi suntem aici sa discutam si sa incercam impreuna sa oferim si/sau sa primim raspunsuri.

Cu respect, Abdul Rahman
    "In ziua aceasta, am desavarsit religia voastra si am implinit harul Meu asupra voastra si am incuviintat Islamul ca religie pentru voi !" (5 : 3)

8.  
    Tocmai,aici cred ca este greseala,Nu a existat niciodata o singura religie,si nici nu va exista. Este UN singur Dzeu,dar stim ca inca de pe vremea lui Noe,oamenii se inchinau la alti dzei. Mohamed il proclama pe Dzeu intre paganii din Arabia,dar Dzeu adevarat nu avea adepti dupa nume,inafara de poprul Israel,pe care l'a ales initial sa duca mesajul mai departe ! Insa Religia Musulmana a aparut de drept in a ul 610,cand Mohamed a inceput scrierea Coranului,iar Crestinismul a inceput imediat dupa moartea si invierea lui Cristos.Iar credinta in Alah,despre care vb tu,este initiala desprinsa din evreism.Toate celelalte popoare sunt pagane...aaaa,eu sper ca nu incerci sa afirmi ca bidistii,chinezii si indienii (etc...)se inchinau aceluias Dzeu ???
    In timpul lui Noe existau crezi tu buddisti si sintoisti sau confucianisti??
    Adam ce era? Crezi ca era iudaic???? La inceput toti se inchinau lui Allah..atat...
    De la Adam pana la Noe s-au scurs 10 veacuri ( Ibn Abbas, Ibn Al Qazzim) in care erau toti in aceeasi comunitate...
    Arabii au crezut in tawhid ( Allah este Unic) pana la Amr ben Luha al-Khiza'i, care a schimbat religia si a adus pe pamantul arabilor idolii si s-a raspandit politeismul. Profetul (salleAllahu aleihi we sellem i-a chemat pe oameni la credinta in unicitatea lui Allah si la urmarea religiei lui Abraham...
    Si arabii nu erau pagani (in general vorbind, asa cum ai pomenit si tu) ci erau politeisti...intrebati fiind daca cred in Allah ei spunea ca DA, noi credeam in Allah, si cand avem o rugaminte cu adevarat importanta la el apelam, dar in general fiecare avea pe langa Allah si cate 7 idoli...
    Muhammed (salleAllahu aleihi we sellem) nu a fost trimis la pagani ci la politeisti...
    Si Muhammed (salleAllahu aleihi we sellem) nu a scris Quranul...Lui i-a fost revelat Quranul si el l-a transmis mai departe, dar el nu l-a lasat scris celor care l-au urmat...astagfirAllah sa nu spun prostii...
    Ana, sincer sper sa nu interpretezi postarile mele ca o critica sau ca o corectare, intentiile mele sunt bune, dar as vrea sa explic ce stiu eu acum, caci intrebarile astea le aveam si eu inainte si altii mi-au explicat si am citit carti...inshaAllah sa gasesti raspunsuri care sa te multumeasca la toate intrebarile tale
    Last edited by Abdul Rahman; 11-28-2006 at 01:12 AM. Reason: Scrierea corecta a numelui Profetului Muhammed (sAas)

9.  
    Member anna_mrb's Avatar
    Quote Originally Posted by huda_alrahim View Post
    In timpul lui Noe existau crezi tu buddisti si sintoisti sau confucianisti??
    Adam ce era? Crezi ca era iudaic???? La inceput toti se inchinau lui Allah..atat...
    De la Adam pana la Noe s-au scurs 10 veacuri ( Ibn Abbas, Ibn Al Qazzim) in care erau toti in aceeasi comunitate...Arabii au crezut in tawhid ( Allah este Unic) pana la Amr ben Luha al-Khiza'i, care a schimbat religia si a adus pe pamantul arabilor idolii si s-a raspandit politeismul. Profetul (salleAllahu aleihi we sellem i-a chemat pe oameni la credinta in unicitatea lui Allah si la urmarea religiei lui Abraham...
    Si arabii nu erau pagani (in general vorbind, asa cum ai pomenit si tu) ci erau politeisti...intrebati fiind daca cred in Allah ei spunea ca DA, noi credeam in Allah, si cand avem o rugaminte cu adevarat importanta la el apelam, dar in general fiecare avea pe langa Allah si cate 7 idoli...
    Mohamed (salleAllahu aleihi we sellem) nu a fost trimis la pagani ci la politeisti...
    Si Mohamed (salleAllahu aleihi we sellem) nu a scris Quranul...Lui i-a fost revelat Quranul si el l-a transmis mai departe, dar el nu l-a lasat scris celor care l-au urmat...astagfirAllah sa nu spun prostii...
    Nu draguta,ei nu au fost budisti sau confucianisti,stai linistita !
    Dar uite(ptr ca am acces mai usor la bibliile online) gasim asta in vechiul testament despre paganism(adica alti dumnezei,da?)
    aici gasesti trimiterile mele(cuvant cheie: 'alţi Dumnezei') .
    Inca din a doua carte a vechiului testament,Dzeu da cele 10 porunci,prin'tre care: 'sa nu ai alti dzei,inafara de mine'.Asta este inainte de aparitia islamului.
    Si spune-mi cui i se inchina Faraonul ,lui Dzeu adevarat?Lui Allah?
    De ce de nenumarate ori apare in vechiul testament cuvantul Baal siAstartee?? (pe situl de mai sus , cuvintele cheie: 'Astartee' si ' altarul lui Baal ')
    Si uite inca o trimitere clara:Judecatorii 10.6 Copiii lui Israel au făcut iarăşi ce nu plăcea Domnului; au slujit Baalilor şi Astarteelor, dumnezeilor Siriei, dumnezeilor Sidonului, dumnezeilor Moabului, dumnezeilor fiilor lui Amon, şi dumnezeilor Filistenilor, şi au părăsit pe Domnul, şi nu I-au mai slujit.
    Din cate imi amintesc eu,Mohamed provenea din Siria.Nu afirm ca el se inchina altor dzei,ci ca siria avea alti Dzei,atat politesm,cat si paganism(sunt sigura ca in multe contex'te quranice vei gasi cuvantul 'paganism'). PAgansim nu inseamna neaparat budism sau confucionism
    Ana, sincer sper sa nu interpretezi postarile mele ca o critica sau ca o corectare, intentiile mele sunt bune, dar as vrea sa explic ce stiu eu acum, caci intrebarile astea le aveam si eu inainte si altii mi-au explicat si am citit carti...inshaAllah sa gasesti raspunsuri care sa te multumeasca la toate intrebarile tale
    Sper ca nici tu nu interpretezi gresit.Si eu am citit multe,si in asta nu sunt de acord cu tine.Si daca eu stiu ceva,nu ma las cu una cu doua,mai ales cand stiu ca nu este adevarat.Imi pare rau,daca ai crezut ca am sarit la tine,draguta.

''Ma indoiesc, deci cuget,cuget,deci exist !( R.Descartes )Omul este liber, pe durata scurtei sale vieti,sa examineze, sa critice, sa cunoasca si sa creeze imaginativ... (Bertrand Russell)''

10.  

Sper ca nici tu nu interpretezi gresit.Si eu am citit multe,si in asta nu sunt de acord cu tine.Si daca eu stiu ceva,nu ma las cu una cu doua,mai ales cand stiu ca nu este adevarat.Imi pare rau,daca ai crezut ca am sarit la tine,draguta.
    Era tocmai invers...nu voiam sa crezi ca eu "sar la tine"..pur si simplu suntem aici sa facem schimb de informatii...
    O sa ma ------------------------ez mai temeinic in ceea ce ai spus tu si inshaAllah am sa iti dau noi raspunsuri... Nu te lasa cu una cu doua, ci numai cand mintea si sufletul tau impreuna accepta ceea ce a citit, caci altfel am fi ca niste frunze batute de vant, care nu mai au directie si constanta... Dar sa ai mereu inima deschisa, mereu dispusa sa afli ceva nou...

Page 1 of 3 123 LastLast
Thread Information
Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)