Notices

Thread: Virginitatea

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 21 to 30 of 32
  1. Virginitatea 
    Member ALEX's Avatar
    1.Daca o fata nu mai este domnisoara si se conmverteste la islam ce se intampla ? nemaritata bineinteles.
    2 . Ce se intampla cu o fata muslim care nu mai este Domnitza inainte de a se marita.(poate a gresit cu alt barbat si se marita cu altul sau a facuto cu cel care se va marita, etc variantele sunt multe)
    Vreau variante vreau sa dezvoltam si va rog incercati sa vb. liber nu mai dati dovada ca sunte-ti mai musulmani decat musulmanii.

2.  
    membru de onoare maryam's Avatar
    Quote Originally Posted by daniela_muslimah View Post

legat de minciuna.. NU a fost parerea mea personala

ci asa mi s-a spus..

eu consider astfel: de exemplu, legat de virginitate..

personal, mi se pare CORECT.. sa stie si el si ea.. daca viitorul sot / viitoarea sotie mai e virgin(a)

insa asta sa fie lamurit INAINTE de casatorie...
    (si fara prea multe detalii)

cum am vazut si exemplul surorii din State... ce rost mai are, dupa casatorie..
    sa-ti intrebi sotul: "ai mai fost cu vreo femeie inainte?"...
    pe ea a tulburat-o foarte tare raspunsul pe care el i l-a dat..

de asemenea.. am vazut si cateva fatwa.. Insha'a Allah voi incerca sa traduc curand una din ele de pe islam-qa. com

eu asa am inteles, poate ca am inteles gresit ..

si-mi cer scuze daca am spus ceva neadevarat...

Nu draga mea nu e vorba ca trebuie sa iti ceri scuze, fereasca ALLAH si oricum nu ai gresit cu nimic fata de niciunul dintre noi, doar fata de ALLAH gresim dc spunem ceva nepotrivit si Lui i se cuvin cererile de iertare!
    Problema este ca uneori, nu stiu, poate sunt eu mai "patimasa" cand e vorba de islam intalnessti atat de multe, dar ATAT DE NEPERMIS DE MULTE GRESELI , oamenii isi dau cu parerea fara macar sa fi citit 10 randuri pe subiect (NU ESTE CAZUL TAU, NICIDECUM, ca sa nu se inteleaga gresit!) .
    Ajunge fiecare sa ia de buna orice chestie pe care o aude...
    Sigur ca dc am auzit un lucru nu inseamna ca nu cred pana nu citesc Coran, Bukhari si Muslim din scoarta in scoarta, dar nici sa credem fara sa cercetam...
    Sigur ca la inceput trebuie lamurit orice, nu numai asta, parerea mea e ca nici nu trebuie sa astepti sa te intrebe celalalt, e o chestie ce tine de bun simt sa te cunoasca si celalalt asa cum te cunosti tu insati ca sa te accepte...
    LA ILAHA ILA ALLAH MUHAMMAD RASUL ALLAH INNA LILLAHI WA INNA ILAIHI RAJIAUN

3.  
    Member ALEX's Avatar
    Al salamo aleikom .

cum ai spus si tu Imanika se intampla in societatea de azi, mai ales in Romania sunt sigur ca sunt multe persoane care doreau sa auda intrebarea asta si raspunsurile sau opiniile , fiecare sa contribuie cum poate si cu cate cunostinte are nu e deloc stupida curiozitatea noastra tind sa zic a noastra pentru ca mai multi am discutat pe tema asta ,un lucru cert este ca daca mai doresc lamuriri ma indrept catre arabi explica si scurt si la subiect . Pt. mine e clar ajungi sa faci pacatu asta cand esti constient ca ai suficenta iubire pentru cel de langa tine si suficenta demnitate si raspundere a faptelor daca nu gresesti nu esti om iar daca gresesti sa-ti asumi raspunderea faptelor asta era mesajul . Daca vrei sa fi calauzit de COARN transpune ce este in el in legi simple pe care le intelegi nu in citate pe care le scri si poate 90% din ce scri nu intelegi ,Allah mi-a oferit ajutorul de care aveam nevoie un om suficent de pregatit sa-mi raspunda la intrebari ale societatii pe care aici vad ca sunt "stupide " nu este vina mea ca nu sunt limitat si vreau sa fiu pregatit pentru orice situatie REALA.

4.  
    Harnic Iman3's Avatar
    salamu alaikum! Am sa postez aici si poate nu intamplator. Am vazut zilele trecute un documentar despre cum este aplicat islamul intr-o anumita tara islamica - nici nu e important care.
    Era acolo un seckh foarte larg la minte si a facut cateva afirmatii care mi-au mers la suflet. Am sa redau aici una dintre ele.
    Islamul e ca dragostea! adica ori vine din inima ori... asha cum dragoste cu sila nu se poate nici islamul nu se poate aduce in inima cuiva cu forta.
    probabil ca voi atrage oprobiul "public" virtual dar eu personal sunt de acord cu aceast afirmatie. Am vazut si islam impus care nu mai e islam ci e un chin, si islam autoimpus din varii considerente si am vazut si islamul care inconjoara dreptcredinciosul ca o lumina pentru ca vine din sufletul sau.
    Inclin sa cred dincolo de ce simt eu ca asha stau lucrurile de vreme ce si Allah PreaInaltul ne spune ca "silirea la credinta nu se poate"...
    Acest om sustinea ca adevarat societate islamica poate fi acolo unde islamul unde nu e impus si cand membrii societatii il imbratiseaza constient si dorindu-l, asha ca de aceea ma gandesc ca putem vorbi despre islam, putem sa explicam cum stau lucrurile cei care suntem in stare sa o facem... putem sa corectam atat cat ne sta in putinta cu mana, limba sau gandul macar... dar de impus o anumita conduita... Hmmm... suntem raspunzatori in primul rand de copii nostrii...
    Gata, deja ma indepartez de subiect, dar durerea mea cea mare este ca asha cum spune poetul: "muntii nostrii aur poarta, noi cersim din poarta in poarta"...si ma refer aici nu la tara noastra ci la intreaga Ummah caci avem tot ce ne trebuie sa stralucim dar cu toate astea ... analfabetismul e in floare si limitarea de asemenea... cei care pot vorbi sunt prea putini sau nu au voie sa o faca sau...nu se implica...

5.  
    Harnic
    assalam aleicum
    fetelor chiar sa fim sincere daca a venit vorba de acesta tema ,stim cu totii in ce mediu traim adica in europa unde dezmatu e la fiecare pas si cred acuma rare ori mai intilnesti virgine la 15 ani caci cind aud ce se intimpla prin europa mi se ridica parul in cap,asa ca daca acele fete care acuma nusi dau seama ce fac si va veni timpul insAllah sa ia Islamul, atunci ce, cind va veni un candidat so ceara trebuie neaparat sai spuna ,eu cred multe lucruri cu asta poti strica dar pe de o parte si este corect ca nu trebuie sa mintim.chestia cu virginitatea este o chestie personala si la urma urmei tine de fiecare persoana aparte si Allah.
    bine dar in cazul baiatului caind nu se vede e virgin sau nu ce credeti ca fiecaredintre ei au fost sfinti sau ce?poate au gresit sau cait dar cind se casatoresc sint convinsa 10000 de procente ca nici nu vreu sa-si aduca ainte ce au facut ,deci ajungi la concluzia ca uneori tacere ii dulce ca mierea.nustiu poate ma contrazice cineva sa vedem

6.  
    moderator gabriela guettat's Avatar
    Abu Dhabi, United Arab Emirates, United Arab Emirates
    Asalemu alecom,mai,mai,mai ce subiect,"puternic",mashallah initziatorul acestui subiect CEL putzin trebuie felicitat pentru MAREAAAA audientza pe care de mult nu am mai vazut-O

Stiu ca o sa aruncatzi cu roshii dupa mine DAR eu am un punct de vedere foarte "strict":
    1 EDUCATZIA-"cum itzi creshti ODRASLA, ca eshti in CHINA,AMERICA,IRAN ....asha o ai" libertatea copiilor este foarte prost intzleasa.
    2 Daca fiecare PARINTE si ar vede de creshtera copilului lui sau,ca e fata sau baiat,NU avem de ce sa ne ingrijoram shi sa ne punem atatea probleme inutile"daca greshsheshte???"
    DAR DE TREBUIE LASAT(A)SA GRESHEASCA?????????

Daca casatoria nu e rushita asta este o alta poveste care SUNT sigura ca va avea o audintza (cel putzin la fel de mare )

Shi cum stiu ca foarte multzi din lectori nu sunt de acord cu mine,nu imi ramane decat sa le spun (ca sunt UNA din femeile din perioada cand RUSHINEA AVEA O FOARTE MARE IMPORTATZA)!!

ALLAH subhanahu wa tal'ala sa va binecuvanteze!

7.  
    moderator daniela_muslimah's Avatar
    Quote Originally Posted by gabriela guettat View Post
    Stiu ca o sa aruncatzi cu roshii dupa mine DAR eu am un punct de vedere foarte "strict":
    1 EDUCATZIA-"cum itzi creshti ODRASLA, ca eshti in CHINA,AMERICA,IRAN ....asha o ai" libertatea copiilor este foarte prost intzleasa.
    2 Daca fiecare PARINTE si ar vede de creshtera copilului lui sau,ca e fata sau baiat,NU avem de ce sa ne ingrijoram shi sa ne punem atatea probleme inutile"daca greshsheshte???"
    DAR DE TREBUIE LASAT(A)SA GRESHEASCA?????????

De ce sa se arunce cu rosii dupa tine?..

Masha'a Allah.. ai DREPTATE..
    moralitatea e foarte importanta.. si cred ca tine de cei "7 ani de-acasa"

Sa te Binecuvanteze Allah.. si sa fie copiii tai dintre robii Sai evlaviosi..
    iar tie sa-ti dea ce-i mai Bun pentru straduinta ta (pentru Mama care te straduiesti sa fii)
    Allahumma ameen..

totusi.. poate si societate genereaza anumite presiuni?...

eu una.. ii sunt vesnic recunoscatoare Bunicului meu de Suflet..
    pentru valorile Morale pe care mi le-a insuflat atunci cand eram crestina..

Alhamdulillah...

~~~
    cred ca Parintii trebuie sa aiba Mare grija si cu CINE isi petrece copilul timpul...
    CINE sunt prietenii lui, etc...

insa asta cred ca e inclus in ce ai spus, Gabriela .. atunci cand ai zis "cresterea copilului"..

eu deocamdata nu pot decat sa-mi dau cu parerea..
    "Pentru aceia care raspund Domnului lor si implinesc Rugaciunea [As-Salat], iar pentru treburile lor [tin] sfat laolalta si dau Dania [Az-Zakat] din cele cu care ii inzestram." (Surat Ash-Shura_Sura "Sfatului" (42):38)

8.  
    membru de onoare maryam's Avatar
    Chiar dc sunt intr-un fel de acord cu ceea ce a spus Imanika3 (bucati! ), este si nu este asa...sigur ca islamul TREBUIE sa vina din inima...dc ai norocul asta! , dar si dc vine din constrangere, sa nu uitam ceva foarte important, pana la o anumita varsta parintii (si nu doar pana la "o anumita" ) au atat teoretic, legal si in toate felurile responsabilitati si drepturi in ceea ce ii priveste pe copii.
    Traind intr-o societate ca a noastra, de ex., inconjurati de altii total diferiti, este greu ptr copii sa perceapa la fel ca noi, ca si parintii potentialul pericol si nu toata lumea are largimea creierului atat de mare incat sa aiba si capacitatea de a se apropia de copil ca si cum ar face o -----stratie practica unei sedinte de psiho-pedagogie; probabil ca asta e motivul ptr. care unii parinti adopta aceasta atitudine de totala constrangere.
    Nu stiu, oricum tot ceea ce scriem noi aici este pur teoretic, in viata de zi cu zi, nimic nu e "ca la carte"...poti avea un copil super ok si intr-o zi sa se darame totul...ALLAH stie!
    Cu siguranta ca fiecare dintre noi, incearca la nivelul lui sa arate acel de el stiut "drum bun"...dar......................
    Inshaa ALLAH sa ne ajute Bunul ALLAH sa ii ducem pe drumul drept, sa le deschida inimile si mintile numai catre ceea ce este frumos, bun, drept si curat!!!
    Gabitza hai habibti ca parca ai scrie din secolul trecut, mashaa ALLAH este foarte frumos si foarte corect ceea ce ai spus tu, insa "problema" este cum sa facem totul atat de perfect????

Culmea, chiar acum in timp ce scriu vad la otv o chestie, nu stiu nici despre ce e vorba exact, un tanar mort...Ya Rabb, ce o fi in inimile parintilor lui...este cumplit sa-ti pierzi un copil.
    LA ILAHA ILA ALLAH MUHAMMAD RASUL ALLAH INNA LILLAHI WA INNA ILAIHI RAJIAUN

9.  
    Membru de onoare imanikka's Avatar
    Gabitza iubito cam ti-a luat mult timp pana te-ai hotarat sa scrii si tu ceva . Tu esti o mamica muslima cu copilasi marisori si asa ca intelegi mai bine. In societatea de astazi intalnesti din ce in ce mai putiini oameni educati , si nu din cauza ca nu au cei 7 ani de-acasa, ci pentru la pe la 15 ani parasesc casa parinteasca plecand in alt oras la studii. Perioada asta cred ca este cea mai dificila pentru adolescenti si cel mai mult au nevoie de sfaturile parintilor , care din pacate sunt plecati ptr a-i putea intretine sau poate pur si simplu distanta ii indeparteaza. Iti faci prieteni , care mai tarziu iti dai seama ca-ti este cel mai mare dusman. Te indragostesti , iar el iti promite marea si sarea ,de unde si naivitatea fetelor.

In societatea islamica este putin altfel , dar nu as putea spune ca e stralucit. Sunt cazuri , fete din familii religioase ,care s-a staduit sa-i arate calea cea buna , dar la sfr tot ii ,, joaca hormonii in cap,,... si aici nu ma refer numaidecat la virginitatea ,ei stiind ca asta le-ar putea distruge casnicia , parcurg la alte ,,placeri,, ( cred ca nu e nevoie sa mai detaliez) ...Asa ca unele chiar daca se casatoresc virgine , asta nu inseamna ca nustiu nimic.

Asta este o alta problema , nustiu mai grava sau mai putin , in fine...

Insha Allah sa avem parte de copii credinciosi , cu frica in Allah Subhanahu w Ta'ala.

10.  
    Harnic Iman3's Avatar
    Salamu alaikum!
    Doresc sa fac o precizare, eu in tot ceea ce am scris am facut referire la adulti...singura amintire a copiilor, cand am spus ca suntem raspunzatori pentru copiii nostrii a fost un indemn de a ne uita in propria ograda si in legatura cu ceilalti sa ne facem datoria sa infoemam sa spunem cum stau lucrurile caci de impus nu putem sa impunem nimanui nimic, credinta niciatat. Mie subiectul adus in discutie mi s-a parut de actualitate si deloc deplasat - de unde Alex ai inteles asta? Eu nu m-am referit la constangerea copiilor cu care sunt de acord in anumite limite. Eu am folosit aceasta tehnica si am pierdut pe toate planurile. Am ales calea comunicarii, a prieteniei si a exemplului, am inchis ochii poate la inceput de nou drum (caci cand am vazut tot ce am construit distrus a trebuit sa o iau de la capat) la unele lucruri, am preferat sa pierd mici batalii dar al hamdulillah am castigat razboiul. Nu vreau sa intru in detalii dar astazi pot sa spun in cunostiinta de cauza ca nu, nu sunt de acord cu constrangerea nici macar a copiilor, a adultilor...nicicum. Relatia cu Dumnezeu e atat de personala cum am mai spus si alta data incat e greu sa ii impui unui adult ceva in aceasta directie. Ma intorc sa spun ca islamul trebuie sa vina din inima, si atunci restul e firesc...vine de la sine.
    Desi, repet, nu m-am referit la copii, pentru ca Maryam a intors oarecum discutia spre aceasta tema, imi permit sa amintesc mie imi primul rand si apoi tuturor celor care se ocupa intr-un fel sau altul de educarea copiilor ca este preferabil sa fim blanzi si iubitori cu copiii. Profetul (SALLALLAHU ALAYHI WASALLAM), i-a trimis instructiuni lui Mu-aadh (RADIYALLAHU ANHU) in Yemen sa fie bland si sa faca lucrurile usoare pentru oameni sa nu fie dur cu ei, subliniind ca a invata pe cineva este mai bine decat sa fii sever cu el.In alta versiune, “ educa-i si nu fii aspru cu ei, invata-i si nu si nu-i invrajbi” In alta veersiune, “educa-i si nu crea vrajba pentru ca un invatator e mai bun decat unul care e sever.”
    Un copil poti sa il castigi cel mai bine cu blandete si delicatete. Nobilul Profet (SALLALLAHU ALAYHI WASALLAM) a tratat copii cu blandete si iubire.
    Trebuie luata in considerare natura, personalitatea copilului inainte de a fi pedepsit.
    Unii dintre copii pot fi corectati printr-o simpla incruntare, privire severa.
    Altii au nevoie sa fie instruiti, in timp ce altii au nevoie sa le fie trasata o directie, impusa dar si aceasta cu blandete, intelegere.
    Copilul trebuie pedepsit in concordanta cu gravitatea greselii. Excesul in severitate, poate duce la frica si trandavie. Pedeapsa sa fie ultima solutie. Citeam undeva xa cel care educa e ca si medicul care foloseste diferite metode pentru a trata boala. Boala e aceeasi , pacientii sunt diferiti, asha si cu copii trebuie luata in considerare personalitatea copilului in a alege o tehnica sau alta, sau pentru a alege modul de corectie cel mai potrivit.
    Cred ca am schimbat mult cursul subiectului, cer scuze celor f interesati, si celor care administreaza topicelel...nu-i cu suparara daca mutati sau stergeti.
    Si ca sa ma intorc la subiect cu o istorie reala.
    O domnisoara muslim a solicitat intr-o zi unui medic musulman hymenoplastie. Medicul pus in dificultate a cerut parerea altora mai invatati. A fost sfatuit in unanimitate ca in cazul in care fata regreta, daca s-a pacalit asha cum se intampla cu multe tinere si nu a fost o fata usoara, si vrea sa inceapa o noua viata, trebuie ajutata, se poate naste o familie noua, fericita si aceasta fata poate va fi fericita si o mama buna.
    Eu personal sunt de acord cu ideea ca odata cu pierderea virginitatii indiferent de islam sau nu, nu inseamna ca viata fetei s-a terminat dar nici sa fie minciuna si functie de situatie, viitorul sot sa stie, inca de la inceput. Ei vor hotari daca merg mai departe impreuna sau nu.
    Oh, cred ca m-am lungit poate nepermis de mult.
    Numai bine inshaAllah!

11.  
    Harnic Iman3's Avatar
    Aaisha, am postat in acelasi timp cred... mi-a placut tare mult ce ai scris.

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Thread Information
Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks
Bookmarks